Στην αρχή του νέου έτους, μας αρέσει να ανατρέχουμε σε όλα τα υπέροχα πράγματα που μας έφερε το 2018. Όσον αφορά τους διαγωνισμούς φωτογραφιών, η αφηρημένη φωτογραφία έρχεται σαφώς στο προσκήνιο. Τέτοια έργα αποτελούν έμπνευση για τους λάτρεις της φωτογραφίας που τώρα θέλουν να ανακαλύψουν πού μπορούν να δείξουν το ταλέντο τους. Και αυτό είμαστε οι περισσότεροι από εμάς. Ακολουθούν οι πέντε από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς φωτογραφιών στον κόσμο, καθώς και μερικοί από τους νικητές.

Damir Sagolj Bild – Διαγωνισμός φωτογραφίας στην Κωνσταντινούπολη 2018

Διαγωνισμοί φωτογραφίας Damir Sagolj - 2018

Damir Sagolj – νικητής του πρώτου από τους μεγάλους διαγωνισμούς φωτογραφιών για το 2018

Ένας από τους πρώτους μεγάλους διαγωνισμούς φωτογραφιών και σίγουρα ένας από τους καλύτερους για το 2018 ήταν αυτός σε αυτόν Κωνσταντινούπολη, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. Υπήρχαν διαφορετικές κατηγορίες, οι οποίες, όπως κάθε χρόνο, περιλαμβάνουν ειδήσεις, αθλήματα, φύση και περιβάλλον.

Damir Sagolj είναι το όνομα του Βόσνιου φωτογράφου που κέρδισε το κύριο βραβείο που απονεμήθηκε από τους διοργανωτές του Anadolu Agency.

“Single Atom in an Ion Trap” από τον διαγωνισμό επιστημονικής φωτογραφίας

διαγωνισμός φωτογραφιών 2018 μονή εικόνα ατόμου

Επιστημονικός διαγωνισμός φωτογραφίας τον Φεβρουάριο

Ένας άλλος διαγωνισμός φωτογραφιών πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο, δηλαδή ο Διαγωνισμός Φωτογραφίας Επιστήμης. Θα μπορούσατε να πείτε ότι η νικήτρια εικόνα είναι το πραγματικό φαβορί για το 2018 για όλους στην εκδοτική μας ομάδα. Αντιπροσωπεύει την άμεση εικόνα ενός απομονωμένου ατόμου.Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τους Βρετανούς Συμβούλιο Έρευνας Μηχανικών και Φυσικών Επιστημών (EPSRC). Το αρχικό όνομα του νικητή είναι “Single Atom in an Ion Trap” του David Nadlinger, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η εικόνα του Tomaso Fiscaletti είναι ένας από τους νικητές των μεγάλων διαγωνισμών φωτογραφιών το 2018

Διαγωνισμοί φωτογραφιών Tomaso Fiscaletti και Nic Gobler 2018

Βραβείο CAP – Βραβείο σύγχρονης αφρικανικής φωτογραφίας

Η επόμενη εκδήλωση που προσθέσαμε στη λίστα μας με τους καλύτερους διαγωνισμούς φωτογραφίας είναι για την Αφρικανική Σύγχρονη Τέχνη. Πραγματοποιήθηκε για έβδομη φορά το 2018 και ήταν πέντε διαφορετικοί νικητές. Επιλέξαμε ένα αγαπημένο ζευγάρι από αυτά και είναι οι Tomaso Fiscaletti και Nic Gobler από τη Νότια Αφρική. Η εικόνα τους από το 2018 αποτελεί μέρος της φωτογραφικής σειράς “Η προσπάθεια να είσαι εδώ τώρα” – σε μετάφραση: “Μια προσπάθεια να είσαι εδώ τώρα”. Εδώ υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση.

Μάτι σε Μάτι από το Huapeng Zhao τον διαγωνισμό φωτογραφίας iPhone Photography Awards

Huapeng Zhao eye in eye υπέροχοι διαγωνισμοί φωτογραφιών

Βραβεία Φωτογραφίας iPhone 2018

Θεωρούμε ιδιαίτερα συναρπαστικούς τους διαγωνισμούς φωτογραφιών που εστιάζουν στην ψηφιακή φωτογραφία. Αυτό καθιστά αυτήν την τέχνη πιο προσιτή σε πολύ περισσότερους ανθρώπους και δίνει σε όλους την ευκαιρία να είναι οι ίδιοι ρεπόρτερ. Πέρυσι είδε το τελευταίο τεύχος του  Βραβεία Φωτογραφίας iPhone 2018 αντί. Η καλύτερη αναγνωρισμένη εικόνα προέρχεται από τον φωτογράφο Huapeng Zhao. «Μάτι με μάτι» είναι ο αρχικός τίτλος της εικόνας του. Εδώ έχετε ένα μείγμα διαφορετικών στυλ, αλλά η αφηρημένη πτυχή είναι παρούσα.

Η γυναίκα της Σαουδικής Αραβίας ως θέμα του πίνακα από την Nather al Asyf

διαγωνισμοί φωτογραφιών nather al asyf saudi arabia

 Sony World Photo Awards 2018

Οι νικητές επιλέχθηκαν από αυτόν τον διαγωνισμό μεταξύ φωτογράφων από 200 διαφορετικές χώρες. Ο διαγωνισμός φωτογραφίας πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Υπήρχαν δέκα νικητές σε αυτό το γεγονός, αλλά το απόλυτο φαβορί της συντακτικής μας ομάδας είναι η Nather al Asyf. Στην εικόνα του μπορείτε να δείτε ένα κορίτσι από το Λαντάκ-Κασμίρ.

Τα κριτήριά μας για τους καλύτερους διαγωνισμούς φωτογραφιών και νικητές ήταν:

  • Ανάμειξη αφηρημένων πτυχών με πραγματικά θέματα
  • Προσβασιμότητα για φωτογράφους από διαφορετικά μέρη του κόσμου
  • Βαθιά φιλοσοφικά μηνύματα που κάνουν τους ανθρώπους να σκέφτονται το μέλλον.

Alreadyδη κοιτάμε ανυπόμονα τις νέες ειδήσεις του διαγωνισμού φωτογραφιών του 2019!