Έξυπνες συμβουλές που θα κάνουν το ταβάνι σας να φαίνεται υψηλότερο

Μία από τις πιο πρόσφατες τάσεις στο σχεδιασμό είναι η εστίαση στις ιδέες των οροφών διατηρώντας παράλληλα και τα δύο πόδια στο έδαφος. Στον παραδοσιακό σχεδιασμό σπιτιών, έχουν γίνει προσπάθειες για να δοθεί στο ταβάνι μια μοναδική, όμορφη και υπερβολική εμφάνιση.

Οι σύγχρονοι ιδιοκτήτες σπιτιών, από την άλλη πλευρά, βρίσκουν τις απλές και συγκρατημένες λύσεις εντελώς ΟΚ. Μας έφερε ξανά στην προσοχή μας ένα δραματικό παράδειγμα.

Αυτό είναι το διαμέρισμα Oenthaus του Bernard Khoury. Αντί να ακολουθεί τη σύγχρονη, απλή τάση, επέλεξε μια μεταλλική εγκατάσταση σε στυλ τοιχογραφίας.

Αυτή η προσέγγιση λειτουργεί καλά αν έχετε σαλόνι με ψηλά ταβάνια. Θα φαίνονται υπέροχα σε δωμάτια με θολωτή οροφή. Ωστόσο, εάν έχετε χαμηλά ταβάνια στο σπίτι, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι λίγο καταθλιπτικό.

Στην περίπτωση δωματίων με χαμηλή οροφή, είναι σημαντικό να ξεπεραστούν οι περιορισμοί, έτσι ώστε το επιλεγμένο θέμα να έρθει πραγματικά στο δικό του.

Πηγαίνετε χαμηλά και οριζόντια – ιδέες οροφής

Σας φαίνεται πολύ προφανής η λύση για χαμηλά δωμάτια; Αλλά μπορείτε να κάνετε πολύ λάθος και εδώ, αν επιλέξετε λάθος διακόσμηση, για παράδειγμα. Επομένως, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τις αυθόρμητες αγορές. Επειδή με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε τα δωμάτια με χαμηλά ταβάνια να φαίνονται ακόμη πιο γεμάτα από ό, τι είναι ήδη. Βάλτε ορισμένους περιορισμούς στην εφαρμογή της διακόσμησης.

Αν θέλετε να ξεγελάσετε τα μάτια σας, μπορείτε να επιλέξετε σετ καναπέδων, τραπεζάκια σαλονιού και τραπεζάκια που δεν είναι μόνο κοντά αλλά και φαρδιά

Γυάλινοι τοίχοι από το δάπεδο μέχρι την οροφή

Οι γυάλινες επιφάνειες είναι πάντα μια εξαιρετική προσθήκη σε μικρά δωμάτια. Παρέχουν οπτική ελαφρότητα και βοηθούν στην περιγραφή των περιοχών χωρίς να εμποδίζουν την πρόσβαση στο φως. Τα μεγάλα γυάλινα παράθυρα και οι συρόμενες πόρτες αποτελούν ήδη αναπόσπαστο μέρος πολλών σύγχρονων σπιτιών.

Ανοίξτε το σαλόνι ή το μπάνιο με χαμηλή οροφή στην αυλή ή τη βεράντα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω αυτών των μοντέρνων γυάλινων τοίχων.

Ως αποτέλεσμα, ένα δωμάτιο με πολύ χαμηλή οροφή μπορεί ξαφνικά να φαίνεται ευρύχωρο

  1. Φωτιζόμενες και λαμπερές οροφές

Ένα άλλο δημοφιλές κόλπο είναι να βάψετε το ταβάνι σε μια όσο το δυνατόν πιο ελαφριά σκιά. Αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής προσέγγιση που χρησιμοποιείται επίσης σε διαμερίσματα με ψηλά ταβάνια. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα από τους τοίχους, αλλά λίγο πιο ανοιχτόχρωμο.

Οι τοίχοι τραβούν την προσοχή και το δωμάτιο φαίνεται ευρύτερο από ό, τι είναι στην πραγματικότητα

Μερικοί σχεδιαστές προτείνουν γυαλιστερές επιφάνειες λόγω της καλύτερης ανακλαστικής τους ικανότητας. Στην πραγματικότητα, οι ματ εκδόσεις φαίνονται επίσης πολύ καλές. Η επιλογή πρέπει να γίνει σε σχέση με τη φωτεινότητα του δωματίου.

Για δωμάτια με μεγάλα παράθυρα και μεγάλο φωτισμό, τα γυαλιστερά χρώματα μπορεί να είναι λίγο πολύ φωτεινά και να αποσπούν την προσοχή

  1. Ζεστό, ασαφές φως

Κρεμαστά φώτα και καλλιτεχνικοί πολυέλαιοι ταιριάζουν καλύτερα με δωμάτια με πολύ ψηλά ταβάνια. Θα πρέπει μάλλον να το αποφύγετε σε χαμηλά δωμάτια. Αντ ‘αυτού, επιλέξτε φώτα τοίχου και ενσωματωμένα φώτα που παρέχουν το σωστό μείγμα εστιασμένου και φωτισμού περιβάλλοντος. Δημιουργήστε δραματικά εφέ στο δωμάτιο με χαμηλά ταβάνια και θα παρατηρήσετε αμέσως τη μεταμόρφωση στην αύρα του δωματίου.

Ένα σκοτεινό ταβάνι κάνει το δωμάτιο να φαίνεται ζοφερό. Συνεχίζει να δείχνει ακατάστατος και ασφυκτικός. Οι αφρώδεις επιδράσεις στην οροφή κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται υψηλότερο και πιο αεριζόμενο. Τα έξυπνα φώτα δαπέδου παρέχουν ένα άλλο συναρπαστικό στρώμα φωτισμού σε αυτόν τον τομέα.

  1. Κάθετες λωρίδες και πάνελ

Ακριβώς όπως με τα άτομα που δεν είναι πολύ ψηλά, η χρήση λωρίδων συνιστάται στα χαμηλά δωμάτια. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε έντονες χρωματικές πινελιές χωρίς το δωμάτιο να φαίνεται πολύ ακατάστατο. Τα κάθετα ξύλινα πάνελ δημιουργούν επίσης παρόμοιο αποτέλεσμα.

Είναι επίσης η καλύτερη προσέγγιση για την επίτευξη μεγαλύτερης ζεστασιάς και άνεσης

  1. Τραβήξτε τις κουρτίνες

Θέλουμε να περάσουμε στο θέμα των ευθειών; Οι κουρτίνες και οι κουρτίνες είναι από τις μεγαλύτερες προσθήκες που μπορείτε να φανταστείτε. Οι απλές διαφανείς κουρτίνες θα μπορούσαν επίσης να προσθέσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Κυριαρχεί ένα αέρινο, εμπνευσμένο από την παραλία θέμα στο σπίτι σας; Στη συνέχεια, τα τελευταία είναι πραγματικά η καλύτερη δυνατή παραλλαγή που μπορείτε να φανταστείτε.

Διατηρήστε τα κενά της κορώνας αναλογικά, απλά και ουδέτερα.

Αυτό θα κάνει το διακοσμητικό στυλ πιο εκλεκτό και διαχρονικό

  1. Highηλά ράφια και κάθετες περιοχές προβολής

Κάθετες επιφάνειες προβολής, ψηλά ράφια και έργα τέχνης τοποθετούνται λίγο ψηλότερα από ό, τι συνήθως για τα κανονικά δωμάτια. Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, πιστεύουμε ότι η μετακίνηση του έργου τέχνης υψηλότερα από το συνηθισμένο δεν είναι απολύτως επιτυχής, επειδή το αποτέλεσμα του δεν είναι πλέον τόσο καλό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορείτε να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα μετακινώντας τα αντικείμενα 15 έως 25 εκατοστά προς τα πάνω.

Αυτό λοιπόν που μαθαίνουμε από αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ότι με μικρούς χώρους πρέπει να σκέφτεστε κάθετα και να έχετε κατά νου το ύφος και το σχέδιο.

Θα πρέπει επίσης να αισθάνεστε ελεύθεροι να κάνετε μόνιμες δομικές αλλαγές, όπως οι υψηλές πόρτες και τα παράθυρα, που ενισχύουν την ψευδαίσθηση.

Τα δωμάτια με χαμηλά ταβάνια δεν είναι τόσο άσχημα όσο θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Εκεί μπορείτε να παίξετε με τις διάφορες πτυχές για να επιτύχετε μια πολύ ζεστή και ωραία διάθεση