Η μέθοδος καταιγισμού ιδεών ρυθμίζει τον τοίχο γραφής

Ιστορία και τρέχουσα μέθοδος της μεθόδου καταιγισμού ιδεών

Η μέθοδος του brainstorming αναφέρεται πολύ συχνά. Εν μέρει, είναι πιθανώς επειδή το όνομα από μόνο του ακούγεται τόσο ενδιαφέρον και συναρπαστικό, έτσι δεν είναι?

Είναι όμως κάτι που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη. Γι ‘αυτό αποφασίσαμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο σε αυτό το θέμα.

Η αρχη

Παραδείγματα μεθόδων καταιγισμού ιδεών online πολύχρωμα

Η μέθοδος του brainstorming είναι αρκετά συγκεκριμένη και έχει την αρχή της στην ιστορία. Αλλά μπορεί να εκπλαγείτε από πού και πότε ξεκίνησαν όλα. Η μέθοδος του brainstorming ανακαλύφθηκε από τους Βίκινγκς. Το χρησιμοποιούσαν κάθε φορά που αντιμετώπιζαν μια δύσκολη κατάσταση κατά τη διάρκεια των μεγάλων ταξιδιών τους. Σε τέτοιες στιγμές συγκεντρώθηκε το πλήρωμα του πλοίου. Ο καθένας, ανεξάρτητα από τη θέση του στην ιεραρχία, έχει κάνει τη δική του πρόταση για τον τρόπο επίλυσης της κατάστασης. Ακόμα και οι νεότεροι και οι χαμηλότεροι στην ιεραρχία ξεκίνησαν πρώτοι. Ο καπετάνιος μίλησε στο τέλος. Ο σοφός άνθρωπος της ομάδας πήρε τότε την απόφαση ποια ιδέα θα ακολουθήσει.

Η ιστορία συνεχίζεται

Παραδείγματα μεθόδων καταιγισμού ιδεών σε απευθείας σύνδεση ιδέες

Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Άγγλος αξιωματικός Alex Faickney Osborne συγκέντρωσε το πλήρωμά του στο πλοίο. Προκάλεσε τον καθένα ξεχωριστά να βρει μια ιδέα για το πώς να προστατευθεί από τις γερμανικές τορπίλες. Οι παραλλαγές ήταν πολύ διαφορετικές – όσον αφορά τη μέθοδο και τη ρύθμιση. Κάποιοι πρότειναν πραγματικά αστεία πράγματα και άλλοι το πήραν στα σοβαρά.

Σκεφτείτε δημιουργικά

Η μέθοδος καταιγισμού ιδεών ρυθμίζει με σύνεση

Το αποτέλεσμα ήταν μια πολύ καλή εφεύρεση. Μερικοί από τους ναύτες έχουν πει ότι όταν βλέπουν τον αφρό από τις τορπίλες, όλοι μπορούν να αρχίσουν να φυσάνε μαζί στον πίνακα. Τότε η καριέρα θα αναβαλλόταν. Στην αρχή γέλασαν όλοι. Αλλά ο Alex Faickney Osborne έγραψε ιστορία με μια από αυτές τις ιδέες που είχαν να κάνουν με αυτήν την αστεία υπόθεση. Εγκατέστησε μια βίδα στις πλευρές του πλοίου. Χάρη σε αυτό, ένας πίδακας νερού τρέχει γύρω από το πλοίο. Κάνει τα πλοία πολύ λιγότερο ευάλωτα στις τορπίλες. Η τροχιά της τορπίλης θα μπορούσε εύκολα να αλλάξει κατά μήκος του πλοίου ως αποτέλεσμα. Αυτό απέφυγε πολλά θανατηφόρα χτυπήματα.

Ο ορισμός του όρου

οι συνάδελφοι ιδέες ιδεών εργασίας σκεφτείτε

Στη γένεση ορισμένων όρων, ο ορισμός τους δεν είναι πουθενά κοντά στο πρώτο πράγμα που συμβαίνει. Αυτό συνέβη στην περίπτωση της μεθόδου καταιγισμού ιδεών το 1953 από τον ψυχολόγο A. Osbern. Αυτό συνέβη ως μέρος του βιβλίου του “Εφαρμοσμένη φαντασία”.

Δώσε προσοχή

Παραδείγματα μεθόδων διαδικτυακής καταιγίδας ιδεών

Η μέθοδος καταιγισμού ιδεών χρησιμοποιείται για την προώθηση της δραστηριότητας του εγκεφάλου. Το χρησιμοποιείτε με πολλούς μαθητές που θέλουν να ενθαρρύνουν τη δημιουργική σκέψη πάνω απ ‘όλα. Περιλαμβάνει τη δημιουργία ιδεών, την ανάλυση της προβληματικής κατάστασης, την αξιολόγηση των ιδεών και τη δημιουργία αντίθετων ιδεών. Ενθαρρύνει τα αστεία, την ήρεμη και ανεπίσημη διάθεση. Δεν υπάρχουν «ηλίθιες ιδέες» σε μια συνεδρία καταιγισμού ιδεών. Γιατί, όπως έχει δείξει το αστείο μας παράδειγμα από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, η διασκέδαση μπορεί να δώσει σε κάποιον μια λαμπρή ιδέα.

Εύρηκα!

Η Heureka ρυθμίζει τη μέθοδο του brainstorming

Δεν είστε εξοικειωμένοι με τέτοιες καταστάσεις στη δική σας ζωή?

πολυάσχολοι άνθρωποι συνάδελφοι ιδέες ιδεών για τους διαδικτυακούς κανόνες

Σκεφτείτε έξω από το κουτί και γράψτε τα πάντα

Παραδείγματα μεθόδων σχεδιασμού ιδεών

ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ    Παραδείγματα μεθόδων καταιγισμού ιδεών σε απευθείας σύνδεση δημιουργικό

Ειδικά σχεδιασμένοι χώροι εργασίας

Παραδείγματα μεθόδων διαδικτυακό δωμάτιο καταιγισμού ιδεών