μοντέρνες ιδέες σχεδιασμού κήπου εικόνες

Ένας μοντέρνος σχεδιασμός κήπου συνήθως θέτει υψηλές απαιτήσεις στον κατασκευαστή

Για πολλούς ανθρώπους, ο δικός τους κήπος είναι ένας χώρος ξεκούρασης και χαλάρωσης. Μερικοί δημιουργούν μπαλώματα λαχανικών ή οπωροφόρα δέντρα, άλλοι σχεδιάζουν τον εξωτερικό χώρο ως εκτεταμένο δωμάτιο στο σπίτι, με χώρους χαλάρωσης ή ζώνες δράσης για μικρούς και μεγάλους.

Όποιος δίνει το χέρι και το επανασχεδιάζει ενεργά, θα πρέπει να προετοιμαστεί καλά από πριν και να σχεδιάσει το έργο με ειρήνη.

Οι σχεδιαστές κήπων κατανοούν ένα σύγχρονο σύστημα που σημαίνει προσαρμογή των δικών τους επιθυμιών και αναγκών σε έναν κήπο σε αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Αυτό μπορεί να είναι γκαζόν με γωνιά ποδοσφαίρου για τα παιδιά ή πισίνα με βεράντα για ενήλικες. Πολλά πράγματα δεν χρειάζεται να αλληλοαποκλείονται, η μίξη το κάνει ενδιαφέρον.

Μοντέρνος σχεδιασμός κήπου – Μέγεθος και στυλ

Πριν ξεκινήσετε την πραγματική εργασία, θα πρέπει να μετρήσετε την πράσινη περιοχή ή την περιοχή στην οποία πρόκειται να δημιουργηθεί ο κήπος. Ο ιδανικός χρόνος για αλλαγές είναι η άνοιξη, καθώς πολλά φυτά πρέπει στη συνέχεια να φυτευτούν. Ωστόσο, εάν το χώμα είναι βαρύ, για παράδειγμα από πηλό, η πράσινη κοπριά με λούπινο ή ραπανάκι μπορεί να γίνει ήδη από το φθινόπωρο.

Θα πρέπει να χωρίσετε τον κήπο στους χώρους που είτε θέλετε να φυτέψετε, είτε να διαθέσετε κρεβάτια ή γκαζόν, είτε να σχεδιάσετε διαφορετικά. Κάντε ένα ή περισσότερα σκίτσα και σημειώστε τις σχετικές ενότητες.

Είστε εντελώς ελεύθεροι στο στυλ, αλλά είναι ακόμα χρήσιμο να καθορίσετε μια κατεύθυνση πριν ξεκινήσετε. Είτε μεσογειακή, πρακτική ή ρομαντική, σχεδόν δεν υπάρχουν όρια στις ιδέες. Μπορείτε να πάρετε έμπνευση εδώ, να σταματήσετε με εκθέσεις κηπουρικής ή να εργαστείτε μέσα από λίστες υπέρ και κατά. Πώς να μειώσετε το άγχος στο κατάστημα υλικού.

Μοντέρνος σχεδιασμός κήπου – Λιμνούλες

Μόλις καθοριστεί το μέγεθος και το στυλ, μπορεί να ξεκινήσει το επόμενο σημαντικό βήμα εργασίας. Όποιος έχει αποφασίσει για μια λίμνη θα πρέπει επίσης να λάβει υπόψη το μέγεθος και το στυλ εδώ. Μια μικρή λίμνη ψαριών είναι ευκολότερη στη συντήρηση από έναν μεγαλύτερο βιοτόπο ή μια λίμνη κολύμβησης.

Το Rudd είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ψάρια λιμνών

μοντέρνες ιδέες σχεδιασμού κήπου σχεδιασμός λίμνης κήπου

Εάν θέλετε να διατηρήσετε ψάρια, σημειώστε ότι το βάθος της λίμνης πρέπει να είναι τουλάχιστον 80 εκατοστά, καλύτερα 120 εκατοστά. Έτσι το ψάρι μπορεί να ξεχειμωνιάσει μέσα του. Ένας κανόνας λέει ότι ένα ψάρι με μέγεθος δέκα εκατοστών πρέπει να χρησιμοποιείται για κάθε κυβικό μέτρο νερού.

Επιπλέον, ανάλογα με το μέγεθος της λίμνης και τον πληθυσμό των ψαριών, θα πρέπει να σκεφτείτε ένα φίλτρο που καθαρίζει το νερό. Εάν δημιουργείτε μόνο μια μικρή λίμνη φυτών, συνήθως δεν απαιτείται φίλτρο. Μια φυσική μορφή φίλτρου είναι μια μικρή ροή νερού που μπορείτε να ενσωματώσετε στον κήπο σας. Αυτό δημιουργεί έναν μικρό κύκλο νερού που ρυθμίζει τον εαυτό του.

Εάν αισθάνεστε σαν νερό μόνοι σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μια λίμνη κολύμβησης, η οποία είναι επίσης τοποθετημένη στον κήπο. Με συνιστώμενο ελάχιστο μέγεθος 35 τετραγωνικών μέτρων και βάθος 1,80 μέτρα, θα πρέπει, ωστόσο, να έχετε το κατάλληλο μέγεθος κήπου.

Μοντέρνος σχεδιασμός κήπου – Δέντρα και λουλούδια

Εάν επανασχεδιάζετε τον κήπο σας, αφήστε τα υπάρχοντα δέντρα και συνδυάστε τα με τον σχεδιασμό του κήπου σας. Διαφορετικά, ισχύει ο κανόνας: πρώτα φυτέψτε τα μεγαλύτερα δέντρα, μετά θάμνους, κάλυψη εδάφους και βολβοειδή ή βολβώδη φυτά. Έτσι, μπορείτε συνειδητά να χωρίσετε τον κήπο.

Αν σας αρέσει το εξωτικό, δοκιμάστε μια αγαύη. Το φυτό της ερήμου αισθάνεται επίσης σαν στο σπίτι του στους γερμανικούς κήπους, αλλά θα πρέπει να φυτέψετε την αγαύη σε μια κατσαρόλα, καθώς δεν θα επιβιώσει από τον παγετό και το χειμώνα. Η ιδανική τοποθεσία είναι ένα ηλιόλουστο μέρος. ποτίστε το φυτό πολύ φειδωλά. Για βέλτιστη φροντίδα, προσθέστε το ένα τρίτο της άμμου σε ένα κανονικό υπόστρωμα εδάφους.

Αν δεν σας αρέσει να πηγαίνετε μπρος -πίσω, αλλά πάλι θα θέλατε ένα εξωτικό στον κήπο, συνιστάται μια ανθεκτική παλάμη, για παράδειγμα. Είναι σημαντικό να αγοράσετε ένα φυτό ηλικίας τουλάχιστον τεσσάρων ετών και ύψους 50 εκατοστών. Ένας ευνοϊκός χρόνος για φύτευση είναι μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου.

 Τα ροδόδεντρα είναι δημοφιλή φυτά κήπου – όχι μόνο στη Γερμανία

μοντέρνες ιδέες σχεδιασμού κήπου εικόνες λουλούδια

Άλλα ανθεκτικά και δημοφιλή εξωτικά είδη είναι τα ροδόδεντρα, το μπαμπού και οι μανόλιες. στο www.exotenzentrum.de θα βρείτε περαιτέρω προτάσεις. Προσέξτε το στυλ του ανασχεδιασμένου κήπου σας όταν επιλέγετε φυτά. αυτό διευκολύνει τη δουλειά σας και σας δίνει μια ομοιόμορφη εμφάνιση.

Μοντέρνος σχεδιασμός κήπου – Πέτρες και τοίχοι

Εάν θέλετε να χτίσετε σε μικρά μονοπάτια, σκάλες ή τοίχους, προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε πάρα πολλά υλικά ταυτόχρονα. Πρώτον, αυτό μπορεί να κοστίσει χρήματα και, δεύτερον, συνήθως δεν φαίνεται ελκυστικό. Σκεφτείτε πού θέλετε να δημιουργήσετε δωμάτια και πόσα.

Ένα δημοφιλές στοιχείο είναι τα σκαλοπάτια στο γκαζόν, τα οποία χρησιμεύουν ως διακόσμηση και οδηγούν στον κήπο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να σκάψετε το χώμα 30 έως 50 εκατοστά για να γεμίσετε ένα στρώμα χαλικιού, πάνω στο οποίο προστίθεται ένα στρώμα χαλικιού μετά τη συμπύκνωση. Τώρα είστε ελεύθεροι να φέρετε πέτρες ή φυσικές πέτρες.

Για μικρούς διακοσμητικούς τοίχους, οι ψαμμίτες είναι δημοφιλείς, τις οποίες μπορείτε να στερεώσετε χωρίς κονίαμα, μόνο στεγνές. Οι τοίχοι παρέχουν αρκετές κοιλότητες για φύτευση με μικρότερα πολυετή φυτά, όπως μπλε μπλε ή πέτρινα βότανα. Μείνετε στο στυλ του κήπου σας και εδώ. Μικρότεροι τοίχοι ή διαφορές ύψους με τη βοήθεια σκαλοπατιών επίσης ομορφαίνουν την εγκατάσταση χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Μοντέρνος σχεδιασμός κήπου – Προστασία της ιδιωτικής ζωής και έπιπλα κήπου

Με όλη την αγάπη για τα φυτά και τη φύση, οι άνθρωποι πρέπει επίσης να αισθάνονται άνετα στον κήπο. Όταν ολοκληρωθεί η δουλειά, μπορεί να θέλετε να βάλετε τα πόδια σας ψηλά ή να κάνετε μπάρμπεκιου μαζί. Έτσι, όταν σχεδιάζετε τον κήπο σας, σκεφτείτε δωμάτια ή χώρους που μπορείτε να παρέχετε με επιλογές καθιστικού και χαλάρωσης.

 Προστατέψτε και διακοσμήστε ομπρέλες ή τέντες

μοντέρνος σχεδιασμός κήπου εικόνες προστασία απόρρητου ηλιοπροστασία

Μια ιδέα, για παράδειγμα, είναι η εγκατάσταση οθονών προβολής. Αν θέλετε να προστατέψετε τον κήπο σας από τα αδιάκριτα βλέμματα, μπορείτε να φυτέψετε ψηλά δέντρα, φυτά φράχτη, όπως μπαμπού, κουτάκι ή ζυμαρικά στη μία πλευρά. Θα πρέπει να τα κόβετε τακτικά. Ωστόσο, συχνά χρειάζεται αρκετός χρόνος για να αναπτυχθεί στο επιθυμητό ύψος.

Από την άλλη πλευρά, έχετε την επιλογή να επισυνάψετε οθόνες υφασμάτων. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με ευελιξία στον κήπο, για παράδειγμα με τη βοήθεια κινητών εξωτερικών οθονών, τις οποίες είτε αγκυρώνετε στον κήπο είτε τις τοποθετείτε σε τοίχους βεράντας. Οδηγίες μπορείτε να βρείτε στο αυτή η πλευρά. Τέντες ή ηλιοπροστασία είναι επίσης κατάλληλες για βεράντα.

Τα έπιπλα κήπου από φυσικά υλικά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στους γερμανικούς κήπους. Το ξύλο, το μπαστούνι ή η λυγαριά είναι υλικά ευπρόσδεκτα. Λάβετε υπόψη το στυλ του κήπου σας όταν αγοράζετε έπιπλα και καθίσματα. Σε αντίθεση με τα πλαστικά, τα ξύλινα ή τα ψάθινα έπιπλα είναι συχνά πολύ ανθεκτικά και αντέχουν σε ορισμένες θερμοκρασίες και καιρικές συνθήκες. Παρ ‘όλα αυτά, θα πρέπει τουλάχιστον να βάλετε αυτά τα έπιπλα υπό προστασία το χειμώνα. Αυτό δημιουργεί έναν σύγχρονο κήπο με χώρο για όλους.

Πηγές εικόνας:

Εικόνα 1: pixabay.com © artemtation (Δημόσιος τομέας CC0)

Εικόνα 2: Wikimedia.commons.org © Olaf Nies (CC BY-SA 2.0)

Εικόνα 3: pixabay.com © JamesDeMers (Δημόσιος τομέας CC0)

Εικόνα 4: pixabay.com © erge (Δημόσιος τομέας CC0)