Ο επιτυχημένος σχεδιασμός κήπου ξεκινά με τον προγραμματισμό. Πριν λάβει χώρα η τελετή θεμελίωσης, θα πρέπει να γράψετε τις ιδέες, τις επιθυμίες και τις δυνατότητές σας. Μια σύγχρονη αντίληψη κήπου προσφέρει έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό φυτών, οικοπέδου και επίπλων κήπου, που οδηγούν σε μια αρμονική συμβίωση. Ενας Σχεδιασμός κήπου προσανατολισμένος στη χώρα είναι ένας δημοφιλής τρόπος διαμόρφωσης του κήπου. Επιτρέπει πολλά περιθώρια δημιουργικότητας και μπορεί να προσαρμοστεί ιδανικά στις δικές σας απαιτήσεις. Ένα δημιουργικό και κατάλληλο σχέδιο μπορεί να δημιουργηθεί σε τέσσερα βήματα.

Σχεδιασμός κήπου προσανατολισμένος στη χώρα, ρουστίκ διακόσμηση κήπου, βραχόκηπος

Βήμα 1: η απογραφή του ακινήτου

Το πρώτο βήμα στον σχεδιασμό του κήπου αφορά την υπάρχουσα ιδιοκτησία. Οι ακόλουθες ερωτήσεις είναι σημαντικές: Πόσο μεγάλο είναι το ακίνητο; Υπάρχουν ήδη δομές που δεν μπορούν να μετακινηθούν ή να αλλάξουν; Ποια στοιχεία πρέπει να παραμείνουν?

Ένας απλός κανόνας αναδίπλωσης και χαρτί γραφικών αρκούν για τη μέτρηση και τη σκιαγράφηση του οικοπέδου. Η καταγραφή των περιγραμμάτων σε πραγματική κλίμακα παρέχει μια εξαιρετική βάση εργασίας. Η κλίμακα 1:50 είναι σαφής. ένα εκατοστό στο χαρτί αντιστοιχεί σε 50 εκατοστά του πραγματικού μήκους μέτρησης.

Βήμα 2: η λίστα επιθυμιών

Μόλις ληφθεί η απόφαση για έναν σχεδιασμό κήπου με γνώμονα τη χώρα, μπορούν να συλλεχθούν συγκεκριμένες ιδέες στο επόμενο βήμα. Ανάλογα με την επιλεγμένη χώρα, υπάρχουν πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις σε αυτό – εδώ είναι μερικά παραδείγματα:

Σκανδιναβικό σχέδιο        Ξύλινη οθόνη απορρήτου, υπερυψωμένο κρεβάτι, υπόστεγο κήπου σε σουηδικό στιλ

                                                         – φυσικό αλλά όχι υπερβολικό

Ιαπωνικό σχέδιο                 Ροκ κήπος, λίμνη με γέφυρα, σιντριβάνι, στοιχεία ζεν

Ισπανικό σχέδιο                   Γλάστρες από τερακότα, διακοσμητικά σιντριβάνια, πέργκολα

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από κατάλληλα στοιχεία σχεδιασμού. Εκτός από σταθερές κατασκευές όπως λίμνες και κρεβάτια, τα έπιπλα κήπου και η διακόσμηση είναι ένας καλός τρόπος για να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη αίσθηση στον κήπο.

Τα κέντρα κήπου και τα καταστήματα επίπλων έχουν στοιχεία που ταιριάζουν για πολλά στυλ. Για παράδειγμα, υπάρχει ο πάροχος στο Αμβούργο Gudewer, που προσφέρει έπιπλα κήπου σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων με διαφορετικό προσανατολισμό χώρας. Τα επιμέρους στοιχεία μπορούν να εισαχθούν στο οικόπεδο χρησιμοποιώντας χαρτί ανίχνευσης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δείτε με μια ματιά ποια διάταξη ταιριάζει καλύτερα στο οικόπεδο του κήπου.

Σχεδιασμός κήπου προσανατολισμένος στη χώρα, ρουστίκ ιδέες διακόσμησης κήπου

Βήμα 3: ο λεπτομερής προγραμματισμός

Μόλις ολοκληρωθεί η ρύθμιση, κάθε στοιχείο εισάγεται στο οικόπεδο. Τώρα ήρθε η ώρα να λάβουμε συγκεκριμένες αποφάσεις σχετικά με την εμφάνιση και την εκτέλεση των προγραμματισμένων στοιχείων και κατασκευών στους επιμέρους χώρους του κήπου. Ο λεπτομερής σχεδιασμός ασχολείται με όλα τα στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν στον κήπο με έμφαση στη χώρα. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να κάνετε z. Β. Κάντε τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Εάν η οθόνη απορρήτου είναι κατασκευασμένη από σκούρο ή ανοιχτό ξύλο?
  • Πόσο ψηλά ανεβαίνουν τα κρεβάτια πάνω από το έδαφος;?
  • Τι χρώμα πρέπει να έχουν οι πέτρες για τα περιβλήματα του κρεβατιού;?
  • Πόσο μεγάλα πρέπει να είναι τα φωτεινά στοιχεία που φωτίζουν διαδρομές και παρέχουν έμμεσο φως?

Αυτό το βήμα προγραμματισμού είναι επίσης σημαντικό για τον επιδέξιο σχεδιασμό του υφιστάμενου προϋπολογισμού. Ορισμένοι τύποι ξύλου και πέτρας είναι ακριβότεροι από άλλους. Σε συνδυασμό σωστά, παραμένετε εντός προϋπολογισμού και δημιουργείτε έναν μοναδικό κήπο, προσανατολισμένο στη χώρα που βασίζεται στον αποτελεσματικό σχεδιασμό και πληροί όλες τις απαιτήσεις.

Βήμα 4: επιλογή φυτών

Η λήψη επαγγελματικών συμβουλών από το φυτώριο είναι ο καλύτερος τρόπος για να οριστικοποιήσετε τον σχεδιασμό του κήπου σας. Για να σχεδιάσετε έναν κήπο που ανθίζει όλο το χρόνο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η σωστή επιλογή φυτών. Με τη σωστή επιλογή λουλουδιών και φυτών, το αντίστοιχο στυλ χώρας στρογγυλεύεται ιδανικά:

Ιαπωνικός κήπος               Χυμώδη φυτά για το πέτρινο κρεβάτι, άνθη κερασιάς, μπονσάι, φτέρες, μπαμπού, αζαλέα

Ιταλικός κήπος              Αμπέλια στην πέργκολα, λεμονιές, ελιές

Σκανδιναβικός κήπος      Βότανο και θάμνοι μούρων, διάφορα καλλωπιστικά φυτά, Λούπινς και χόρτα

Έξυπνα τοποθετημένα, τα φυτά εκπληρώνουν διάφορες εργασίες. Μια φυτεμένη πέργκολα όχι μόνο φαίνεται όμορφη, το καλοκαίρι μπορείτε επίσης να βρείτε ένα σκιερό σημείο εδώ. Highηλοί ​​θάμνοι στην άκρη του κήπου χρησιμεύουν ως οθόνη προστασίας της ιδιωτικής ζωής από κακοτράχαλους γείτονες. Αρωματικά φυτά όπως τριαντάφυλλα ή λεβάντα είναι ευχάριστη παρέα κοντά στο κάθισμα.

συμπέρασμα

Με καλό σχεδιασμό, τίποτα δεν εμποδίζει την υλοποίηση μιας υπέροχης, χωροταξικής φιλοσοφίας. Από το σιντριβάνι μέχρι την επιλογή φυτών μέχρι το τραπέζι του κήπου – μια καλά δομημένη αλληλεπίδραση όλων των στοιχείων βοηθά στη δημιουργία ενός μοναδικού σχεδιασμού κήπου. Πολλές ιδέες και συμβουλές για υλοποίηση μπορούν να βρεθούν σε διαδικτυακούς παρόχους, όπως οι Gudewer και οι κηπουροί τοπίου που προσφέρουν σχεδιασμό κήπου με γνώμονα τη χώρα.

Δικαιώματα εικόνας:

Εικόνα 1: [email protected] – zen -223382_1280

εικόνα 2: [Προστατευμένο με email] – τερακότα -284532_1280