Παρά τον πολύ δυναμικό τρόπο ζωής στη μεγάλη πόλη, όλο και περισσότεροι σύγχρονοι άνθρωποι θέλουν να εγκαταστήσουν μια δεύτερη κατοικία κάπου στη χώρα και να περάσουν το χρόνο τους εκεί πολύ πιο ήσυχα. Αυτή η τάση δεν εκφράζεται μόνο έντονα στον τρόπο ζωής των Γερμανών, μπορεί να ειπωθεί ότι μπορεί να φανεί σε όλο τον κόσμο. Για το λόγο αυτό, προσπαθούμε να σας κρατάμε ενήμερους και να δημοσιεύουμε αναρτήσεις αφιερωμένες σε αυτό το θέμα. Από την άνετη επίπλωση ενός εξοχικού σπιτιού μέχρι τις κομψές ιδέες για τον σχεδιασμό του κήπου, μπορείτε να βρείτε πολλές συμβουλές στον ιστότοπό μας για το πώς μπορείτε να ζήσετε μακριά από τη φασαρία της πόλης και σε αρμονία με τη φύση. Το σημερινό άρθρο αφορά τις ιδέες σχεδιασμού για εξωτερικούς χώρους που είναι πιο πιθανό να χαρακτηριστούν ως κλασικά υπαίθρια σχέδια. Είστε περίεργοι να μάθετε ποιες εννοούμε συγκεκριμένα; Στη συνέχεια, μείνετε συντονισμένοι και βυθιστείτε στον καταπράσινο κόσμο της περιοχής του κήπου!

Υποθέτουμε ότι δεν μετράει μόνο το εσωτερικό. Ο σχεδιασμός του κήπου είναι ζωτικής σημασίας για την άνεση της ζωής σας.

Ιδέες σχεδιασμού κήπου φράχτη φράχτη πολλά πράσινα αναρριχώμενα φυτά

Στην εκδοτική μας ομάδα, πιστεύουμε ότι όχι μόνο ένας άνετος εσωτερικός σχεδιασμός συμβάλλει στην άνεση της ζωής μας. Ολόκληρος ο σχεδιασμός του κήπου, όπου μπορείτε να μείνετε για μεγάλο χρονικό διάστημα όταν ο καιρός είναι καλός, είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικός. Όλοι οι ιδιοκτήτες σπιτιών και κήπων το εκτιμούν πραγματικά αυτό. Ένα σπίτι περιτριγυρισμένο από πολυάριθμα φυσικά στοιχεία και ένας κήπος, εντελώς ενσωματωμένος στο πράσινο, κάνουν μια ελκυστική εντύπωση και εκπέμπουν γαλήνη και αρμονία.

Τα πάντα σε έναν κήπο πρέπει να είναι καλά μελετημένα – από τα παρτέρια και την τοιχοποιία μέχρι τα νερά και τα γλυπτά του κήπου. Γι ‘αυτό είναι όλα σχετικά με αρωματικά φυτά αναρρίχησης, αειθαλείς θάμνους και όμορφα διαμορφωμένα μονοπάτια κήπου. Επειδή όλα τα στοιχεία του κήπου αντιπροσωπεύουν ένα σύνολο και σας προσφέρουν ένα χαλαρωτικό καταφύγιο στο ύπαιθρο.

 Ζώντας κοντά στη φύση – αυτό είναι το όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Ιδέες σχεδιασμού κήπου για όμορφους εξωτερικούς χώρους

  • Γίνε πράσινος! Ιδέες σχεδιασμού για τον εξωτερικό σας χώρο, πώς να ενσωματώσετε την αυλή σας στο πράσινο

Μπορείτε ακόμα να βασιστείτε σε γεωμετρικά σχήματα όταν σχεδιάζετε τον εξωτερικό σας χώρο. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με αυτό. Για παράδειγμα, δημιουργήστε ένα ενιαίο μονοπάτι κήπου και φυτέψτε τις περιοχές και στις δύο πλευρές. Η επόμενη εικόνα το δείχνει καθαρά. Αυτή η αυλή είναι μια πράσινη όαση με θάμνους τριαντάφυλλων και κλεμάτιδα, αρωματικά κρεβάτια βοτάνων και ψηλά δέντρα στο βάθος. Αλλά αυτά φυτεύονται συμμετρικά, γεγονός που οδηγεί σε μια πολύ ελκυστική εμφάνιση. Επιπλέον, γεμίζουν τον εξωτερικό χώρο με τα φρέσκα αρώματα τους για μήνες.

 Το φρέσκο ​​άρωμα του βασιλικού μπορεί να γίνει αισθητό από μακριά.

Ιδέες σχεδιασμού κήπου βότανα και κήπος με λουλούδια

Για μεγαλύτερη ποικιλία στον κήπο, χρειάζεστε τέτοιες ιδέες σχεδιασμού κήπου που θα σας βοηθήσουν να εισαγάγετε ένα επιπλέον δοχείο αισθητικής έξω. Μπορείτε να συνεχίσετε να απλώνετε απαλά τα μονοπάτια του κήπου στο πράσινο. Βυθισμένοι σε αυτόν τον πράσινο κόσμο, είναι πιο εύκολο να φτάσετε στην εσωτερική σας ισορροπία και να απολαύσετε την αρμονία με τη φύση. Εδώ όλα είναι πράσινα και αποπνέουν γαλήνη. Οι φράκτες κουτιού, είτε στρογγυλεμένοι είτε τετράγωνοι, δίνουν στον κήπο σας ακόμα πιο φυσική γοητεία.

 Το μονοπάτι του κήπου, πλαισιωμένο από πυξάρι, οδηγεί σε καταπράσινο πράσινο.

Ιδέες για τον σχεδιασμό του κήπου Η διαδρομή του κήπου που πλαισιώνεται από πυξάρι οδηγεί σε πλούσιο πράσινο

Η υπέροχα αρωματική λεβάντα μεγαλώνει εδώ και στις δύο πλευρές του πετρόχτιστου μονοπατιού.

Ιδέες σχεδιασμού κήπου από υπέροχα αρωματισμένη λεβάντα και στις δύο πλευρές του πέτρινου μονοπατιού κήπου

Τι είναι ένας κήπος χωρίς λουλούδια; Όχι κήπο, ναι; Δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε κάτι τέτοιο. Σας συμβουλεύουμε λοιπόν να φυτέψετε όσο το δυνατόν περισσότερα λουλούδια στον εξωτερικό σας χώρο. Πρώτον, αναπτύσσονται με διαφορετικούς ρυθμούς και δεύτερον, ανθίζουν σε διαφορετικές εποχές. Θα ήταν καλύτερο να συνδυάσετε ανοιξιάτικα λουλούδια και φθινοπωρινά λουλούδια σε έναν κήπο, ώστε να έχετε υπέροχα χρώματα ανθοφορίας στις τρεις ζεστές εποχές. Ανθεκτικά πολυετή φυτά, από την άλλη πλευρά, εξασφαλίζουν πράσινους τόνους ακόμη και το χειμώνα.

Είναι πράσινο και ανθίζει έξω! Ιδέες αγροτικού σχεδιασμού για τον εξωτερικό σας χώρο

Οι ιδέες σχεδιασμού κήπου είναι πράσινες και ανθίζουν έξω

Στην επισκόπηση των ενδιαφέρουσων ιδεών σχεδιασμού κήπου, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα αναρριχώμενα φυτά. Αυτά είναι πραγματικά όλα τα στρογγυλά στον κήπο, επειδή μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φυτέψετε αντιαισθητικούς τοίχους ή τοίχους σπιτιών ή να δημιουργήσετε κληματαριά. Τα τριαντάφυλλα σε υπέροχα χρώματα, wisteria και clematis είναι ότι πρέπει σε κάθε χώρο κήπου. Αυτά τα αναρριχώμενα φυτά σκοράρουν με τα πολύχρωμα λουλούδια τους, το πλούσιο πράσινο και το ακαταμάχητο άρωμα τους. Χαρίζουν τα μάτια σας και εξασφαλίζουν καθαρή χαλάρωση έξω.

Αρωματικά λουλούδια ανεβαίνουν σε αυτήν την πέργκολα του κήπου και πλαισιώνουν το στενό μονοπάτι για την εξοχική κατοικία.

Ιδέες σχεδιασμού κήπου αρωματικά λουλούδια

 Τα όμορφα τριαντάφυλλα δεν πρέπει να λείπουν από κανέναν κήπο, τονίζουν τη φυσική γοητεία κάθε εξωτερικού χώρου.

Ιδέες σχεδιασμού κήπου όμορφα τριαντάφυλλα διαφορετικά χρώματα άλλα λουλούδια πράσινο

  • Ιδέες σχεδιασμού για τον εξωτερικό σας χώρο που συνδυάζουν την αισθητική με την πρακτική.

Οι επόμενες ιδέες σχεδιασμού κήπου απεικονίζουν τη συμβίωση μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Μπορείτε να μείνετε εντελώς μόνοι στον κήπο και να νιώθετε καλά. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να βρείτε ένα ηλιόλουστο μέρος έξω και να κανονίσετε ένα μικρό μέρος ανάπαυσης για τον εαυτό σας εκεί. Το αν διαβάζετε ένα βιβλίο εκεί ή βλέπετε το υπέροχο σε εξωτερικούς χώρους εξαρτάται μόνο από τις προσωπικές σας επιθυμίες και τις ατομικές προτιμήσεις σας. Ωστόσο, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών και κήπων επιλέγουν μια ζεστή τραπεζαρία όπου μπορείτε να απολαύσετε τον πρωινό και απογευματινό σας καφέ με ηρεμία για δύο.

 Ενώ πίνετε έναν καφέ έχετε μια υπέροχη θέα στον υπόλοιπο κήπο από εδώ.

 Ιδέες σχεδιασμού κήπου στρογγυλό τραπεζάκι σαλονιού

 Μια παλιά καρέκλα είναι αρκετή για να στήσει ένα μικρό καθιστικό έξω.

Ιδέες σχεδιασμού κήπου για ένα παλιό καρεκλάκι μικρό καθιστικό

Μια υπαίθρια κουζίνα είναι αναμφίβολα μια επιπλέον στον κήπο, η οποία είναι περισσότερο μια μοντέρνα ιδέα σχεδιασμού κήπου. Χρειάζονται επίσης πολλά χρήματα, οπότε δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά κάτι τόσο πολυτελές. Αλλά αυτό που πρέπει σε κάθε κήπο είναι ένας μικρός κήπος με βότανα. Αρκεί να φυτέψετε μια μικρή περιοχή με βότανα κουζίνας και να τα φροντίσετε. Έτσι έχετε πάντα το απαραίτητο καρύκευμα για το μαγείρεμα και πολύ φρέσκο ​​άρωμα γύρω σας.

 Chard, μαϊντανός και τα παρόμοια βρίσκονται σε αυτά τα κρεβάτια φτιαγμένα με πλακόστρωτα.

Ιδέες σχεδιασμού κήπου κρεβάτια βοτάνων με πλακόστρωτα

Δεδομένου ότι γράφουμε ιδέες για ενδιαφέρον σχέδιο κήπου που συνδυάζουν την αισθητική και το πρακτικό, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στα στοιχεία του νερού στον εξωτερικό χώρο. Είναι γνωστό από την ψυχολογία ότι το νερό έχει μια ηρεμιστική επίδραση σε μικρούς και μεγάλους. Είναι το πιο ζωτικό στοιχείο της φύσης, ιδιαίτερης σημασίας για τους ανθρώπους και το περιβάλλον τους. Για αυτούς τους λόγους, όταν σχεδιάζετε τον κήπο σας, πρέπει να σκεφτείτε τα φανταχτερά χαρακτηριστικά του νερού και μια πισίνα κήπου όσο το δυνατόν νωρίτερα. Όσοι εκτιμούν ιδιαίτερα την επαφή με τη φύση μπορούν επίσης να δημιουργήσουν μια λίμνη κήπου και να θαυμάσουν τη χλωρίδα και την πανίδα εκεί. Γίνετε κι εσείς μέρος της ομάδας?

 Το νερό έχει ηρεμιστική επίδραση σε όλους μας.

Ιδέες σχεδιασμού κήπου πέτρινος τοίχος μπροστά από το σπίτι στο προαύλιο νερό

 Μπορείτε να κολυμπήσετε όλο το καλοκαίρι σε αυτήν την πισίνα κήπου, πλαισιωμένη από διακοσμητικά χόρτα.

Ιδέες σχεδιασμού κήπου πισίνα κήπου

Τώρα περάστε ξανά από τις κλασικές ιδέες σχεδιασμού κήπου που παρουσιάζονται εδώ και αντλήστε νέα έμπνευση από αυτές για το δικό σας εξωτερικό σχεδιασμό. Περάστε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και μείνετε σε αρμονία με τον εαυτό σας και τη φύση.

 Από το παλιό στο νέο: δώστε μια δεύτερη ευκαιρία σε ένα παλιό ποδήλατο

 Ιδέες σχεδιασμού κήπου ποδήλατο στον κήπο

Η κληματαριά κατάφυτη από πράσινα αναρριχώμενα φυτά εξασφαλίζει περισσότερη αισθητική στον εξωτερικό χώρο.

Ιδέες σχεδιασμού κήπου από αναρριχώμενα φυτά

 Οι ψηλές αχλαδιές πλαισιώνουν το στενό μονοπάτι για το εξοχικό.

Οι ιδέες σχεδιασμού κήπου στενεύουν προς το εξοχικό

Πολύχρωμα λουλούδια κήπου διακοσμούν τον εξωτερικό χώρο μπροστά από το μικρό εξοχικό.

 Ιδέες σχεδιασμού κήπου πολύχρωμα λουλούδια κήπου

Ιδέες σχεδίασης για τον εξωτερικό σας χώρο: Ο λευκός clematis ανεβαίνει στη λευκή πύλη του κήπου.

Ιδέες σχεδιασμού κήπου λευκό φράχτη πόρτας κήπου λευκό clematis από ξύλο

 Λεβάντα, δεντρολίβανο, ίριδα και οπωροφόρα δέντρα καθιστούν αυτόν τον κήπο ένα δημοφιλές εξωτερικό σημείο.

 Ιδέες σχεδιασμού κήπου ίριδα δεντρολίβανου λεβάντας

Ο κήπος των ονείρων σας φαίνεται ο ίδιος; Και το δικό μου επίσης!

Ιδέες σχεδιασμού κήπου Ονειρεμένος κήπος για να ερωτευτείτε

Ιδέες σχεδιασμού κήπου πράσινο δάπεδο έξω από ψηλά κωνοφόρα

Ιδέες σχεδιασμού κήπου κληματαριά είσοδος σπιτιού κατάφυτη όμορφα λουλούδια

Ιδέες σχεδιασμού κήπου λευκά λουλούδια λευκό σπίτι πράσινο

Ιδέες σχεδιασμού κήπου πέτρινες πλάκες μπροστά από την είσοδο του σπιτιού αναρριχώμενα φυτά σε γλάστρες φυτά ωραία εμφάνιση

Ιδέες σχεδιασμού κήπου αναρρίχηση φυτών λευκά λουλούδια

Ιδέες σχεδιασμού κήπου, υπαίθριος χώρος, εξοχική κατοικία, πολύ πράσινο, θάμνοι, δέντρα