Έχετε κοιτάξει ποτέ παλιά έγγραφα ή χειρόγραφες κάρτες του περασμένου αιώνα; Maybe μήπως ένα όμορφο, χειροποίητο αντίγραφο ενός παλιού βιβλίου σε ένα μουσείο; Το κοινό τους είναι ότι γράφονται τόσο χαριτωμένα που δεν υπάρχει σχεδόν κανένας που να μην τους ερωτευτεί αμέσως και τουλάχιστον να κάνει στον εαυτό του μερικές από τις ακόλουθες ερωτήσεις: Πώς μπόρεσες να γράψεις τόσο όμορφα; Θα μπορούσα να μάθω κι εγώ καλλιγραφία; Η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα είναι ξεκάθαρα ναι! Αλλά πρώτα θα θέλαμε να σας φέρουμε πιο κοντά στον μαγικό κόσμο της καλλιγραφίας και να σας δείξουμε καθαρά γιατί αυτό το σκάφος είναι πραγματικά τόσο πολύτιμο και μοναδικό.

Πρακτικό, όμορφο και διακοσμητικό

Μάθετε και κυριαρχήστε τα βασικά της καλλιγραφίας διαλογισμό χειρογράφου χειρογράφου

Σύντομη ιστορία και παραλλαγές της καλλιγραφίας

Η τέχνη της γραφής, ή αλλιώς η καλλιγραφία, επιστρέφει πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε. Στην πραγματικότητα, σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη του γραπτού και προφορικού λόγου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η καλλιγραφία σχηματίζεται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και έχει τη δική της μοναδική εμφάνιση σε κάθε χώρα. Μακράν οι πιο γνωστές είναι, φυσικά, οι σχολές της κινεζικής, της ιαπωνικής και της αραβικής καλλιγραφίας. Η λατινική, η ελληνική και η εβραϊκή καλλιγραφία δεν είναι λιγότερο εξαίσια. Αν θέλετε να μάθετε καλλιγραφία, πρέπει να επιλέξετε ένα από τα σχολεία.

Τα ποιήματα φαίνονται πολύ πιο κομψά και εντυπωσιακά

Μάθετε και κατακτήστε τα βασικά της καλλιγραφίας για τη συγγραφή κειμένων που γράφουν ποιήματα με γράμματα χέρι

Από την τέχνη στην κατεύθυνση της τέχνης

Τότε, οι καλλιγράφοι ήθελαν να δημιουργήσουν κείμενα που ήταν εύκολα κατανοητά οπτικά – με το ίδιο διάστημα μεταξύ των χαρακτήρων, ακριβείς αναλογίες και γραφική διάταξη. Εκτός από αυτούς τους κανόνες, καθένας από τους καλλιγράφους χρησιμοποίησε στολίδια και άλλες λεπτομέρειες που εμπλούτισαν το κείμενο όχι μόνο οπτικά, αλλά και καθαρά συναισθηματικά. Συνεπώς, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι κάθε κύριος γραφέας είχε το δικό του μοναδικό στυλ.

Μικρές οπτικές λεπτομέρειες εμπλουτίζουν τις λέξεις

Μάθετε και μάθετε τα βασικά της καλλιγραφίας Μάθετε το χειρισμό με καρδιά και ψυχή

Η καλλιγραφία στη σύγχρονη εποχή

Φυσικά, με τη γέννηση και την ανάπτυξη του τυπογραφείου και στη συνέχεια του υπολογιστή, η καλλιγραφία πήρε πίσω θέση. Η λειτουργία σας ως φορέας συναισθημάτων και μέσου έκφρασης είναι πλέον ισχυρότερη από ποτέ. Ενώ πριν από αιώνες ο κύριος σκοπός του ήταν να μεταφέρει πληροφορίες, σήμερα του δίνεται πολύ μεγαλύτερη σημασία διακοσμητική αξία.

Τώρα η καλλιγραφία χρησιμοποιείται ως βάση για μια σειρά γραμματοσειρών υπολογιστών και χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στη γραφιστική. Χάρη σε αυτό το μοναδικό κίνημα τέχνης, έχουμε εκπληκτικά όμορφες γαμήλιες προσκλήσεις, ευχετήριες κάρτες και αξέχαστες ετικέτες καθημερινών προϊόντων. Η καλλιγραφία βιώνει μια πραγματική αναγέννηση πρακτικά διαδικτυακά μαθήματα, όπου μπορείτε να μάθετε γράμματα και καλλιγραφία στο χέρι σε χρόνο μηδέν.

Τα γράμματα με το χέρι είναι μια σύγχρονη μορφή καλλιγραφίας

Μάθετε και μάθετε τα βασικά της καλλιγραφίας Μάθετε τα γράμματα με το χέρι από το σπίτι

Specialδη διατίθενται ειδικοί καλλιγραφικοί δείκτες και στυλό σε σχεδόν όλα τα εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία και καταστήματα τέχνης. Κάθε μεμονωμένο όργανο γραφής δημιουργεί διαφορετικό αποτέλεσμα στο χαρτί. Είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε τις ασκήσεις σας σε συγκεκριμένα πρότυπα. Όπως τα παιδιά μαθαίνουν γράμματα, έτσι και οι ενήλικες πρέπει να εκπαιδεύουν τα χέρια τους. Εδώ παίζει η επιμονή και η θέληση. Δεν πρέπει να τα παρατήσεις, ακόμα κι αν φαίνεται αδύνατο στην αρχή! Κάθε αρχή είναι δύσκολη.

Μπορείτε να μάθετε καλλιγραφία μόνο με πολλή υπομονή και εξάσκηση

Μαθαίνοντας και κυριαρχώντας τα βασικά της καλλιγραφίας η εκμάθηση της γραφής είναι μια πρακτική παντού

Μάθετε την καλλιγραφία και πώς σχετίζεται άμεσα με την υγεία σας

Η σύνδεση μεταξύ καλλιγραφίας και ανάπτυξης χαρακτηριστικών χαρακτήρων όπως η ισχυρή θέληση, η υπομονή και η δημιουργικότητα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Όσον αφορά τη σωματική υγεία, η καλλιγραφία έχει αποδειχθεί όμοιο με διαλογισμό αποδεδειγμένος. Perhapsσως αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο μερικοί από τους πιο διάσημους γραμματείς έχουν φτάσει σε μια αξιοζήλευτη ηλικία και σε εξαιρετικά καλή υγεία και ψυχική κατάσταση.

Αν ψάχνετε για ένα νέο χόμπι, τίποτα δεν σας εμποδίζει να δοκιμάσετε την καλλιγραφία. Αυτή η μοναδική μορφή τέχνης προσφέρει μια μεγάλη ευκαιρία για αυτοέκφραση και προκαλεί αναπόφευκτα θαυμασμό. Απλώς σκεφτείτε όλες τις καταπληκτικές αφίσες, ευχετήριες κάρτες, προσκλήσεις και διακοσμήσεις που θα μπορούσατε να τις χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε!

Ξεκινήστε σήμερα!

Μάθετε και μάθετε τα βασικά της καλλιγραφίας, έτοιμα να ξεκινήσετε, μάθετε γράμματα με το χέρι