καθαρίστε μόνοι σας το σπίτι σας

Καθαρίστε σωστά τον καναπέ, την πολυθρόνα και το χαλί μόνοι σας 

Ο σωστός καθαρισμός χαλιών, επίπλων, κουρτινών, καναπέδων και γυαλιού είναι θεμελιώδης για την ευημερία μας. Επιπλέον, εγγυάστε τη μακροζωία τους με αυτόν τον τρόπο.

Σήμερα θέλουμε να σας παρουσιάσουμε μερικές μεθόδους. Μερικά από αυτά είναι πολύ γνωστά, αλλά είναι επίσης λίγο βελτιστοποιημένα για να έχουν πραγματικά καλά αποτελέσματα.

Συμβουλές για τον καθαρισμό των παραθύρων

καθαρίζετε μόνοι σας χαλιά και άλλες συμβουλές

Μάθετε σε ποια πλευρά βρίσκονται οι λεκέδες στο παράθυρο!

Εάν δεν είστε σίγουροι για αυτό, κάντε τα εξής: Κάντε κάθετες κινήσεις στο μπροστινό μέρος και οριζόντιες κινήσεις στο πίσω μέρος. Όλα λειτουργούν πολύ πιο εύκολα με τα κατάλληλα εργαλεία.

Αρχικά σκουπίστε το χαλί

καθαρίστε μόνοι σας το χαλί

Χαλιά και χαρτί τοίχου

Σε αυτή την περίπτωση ασχολείστε κυρίως με ακάρεα και σκόνη. Αλλά πριν τα περιποιήσετε με το στεγνωτήριο, θα πρέπει να ζητήσετε συμβουλές από ειδικούς. Επειδή μερικά μπορεί να καταστραφούν από αυτό.

Για να αφαιρέσετε λεκέδες, δοκιμάστε την ακόλουθη σπιτική φόρμουλα: διαλύστε μια κουταλιά απορρυπαντικό και μια κουταλιά της σούπας ξύδι σε ένα τέταρτο χλιαρό νερό. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί αφρός, χρησιμοποιώντας τον για να καθαρίσετε τους λεκέδες με κυκλικές κινήσεις.

Κάντε την ταπετσαρία τοίχου καθαρή

καθαρίστε μόνοι σας την ταπετσαρία

Περιμένετε λίγα λεπτά και συλλέξτε όλο τον αφρό σε ένα άλλο μπολ. Στη συνέχεια, γράψτε τα στις λερωμένες περιοχές. Μπορείτε να το αφαιρέσετε μετά από λίγα λεπτά. Θα πρέπει να κάνετε σχολαστικό καθαρισμό μία φορά το χρόνο.

Σημαντική συμβουλή: Αποφύγετε την ταπετσαρία sisal ή τα τραχιά καλύμματα που έρχονται σε επαφή με την κρεμαστή ράγα των κουρτινών.

Σωστός καθαρισμός καναπέδων

καθαρίστε μόνοι σας τον καναπέ

Καναπέδες και πολυθρόνες

Με την ηλεκτρική σκούπα θα πρέπει φυσικά να τα καθαρίζετε κάθε μέρα. Αλλά από καιρό σε καιρό πρέπει επίσης να κάνετε έναν πιο λεπτομερή καθαρισμό. Μερικές φορές πρέπει επίσης να αφαιρέσετε λεκέδες από καφέ ή φαγητό, για παράδειγμα. Το μείγμα 2/3 χλιαρού νερού και 1/3 ξιδιού μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο εδώ.

Αφαιρέστε εύκολα τους λεκέδες

Καθαρίστε σωστά τους λεκέδες χαλιών

Εάν οι λεκέδες είναι από σοκολάτα, λίπος ή σάλτσα, πρέπει να τους περάσετε με ένα καθαρό πανί που έχει βουτήξει μόνο σε χλιαρό νερό.

Σημαντική συμβουλή: Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσετε κάθε είδους λεκέδες από επικαλυμμένα έπιπλα είναι με αφρό ξυρίσματος. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ραβδί για να το αφαιρέσετε μαζί με τη βρωμιά.

Καθαρίστε διάφορα υφάσματα με μία συσκευή

Καθαρίστε μόνοι σας καναπέδες, πολυθρόνες και χαλιά

Στίλβωση σωστά των ξύλινων πάνελ

καθαρισμός παλιού ξύλου

Καθαρίστε μόνοι σας στρώματα και μαξιλάρια

Καθαρίστε μόνοι σας κουβέρτες και μαξιλάρια

Καθαρίστε διάφορα κομμάτια ξύλου

καθαρίστε μόνοι σας ξύλινα μέρη και χαλιά

Σκουπίστε σωστά το laminate δάπεδο

Καθαρίστε το δάπεδο laminate και χαλί μόνοι σας

Σκουπίστε τον δερμάτινο καναπέ με ένα υγρό πανί

Καθαρίστε μόνοι σας τον δερμάτινο καναπέ

Καθαρισμός ξύλινων τυφλών     καθαρίζετε το χαλί μόνοι σας και άλλοι