Σε ηλικία 2 ετών έχετε ήδη φτάσει σε ένα πραγματικό ορόσημο στη ζωή σας. Μπορείτε να τρώτε ανεξάρτητα, να παίζετε, μερικές φορές να ντύνεστε, γνωρίζετε ήδη υπέροχα την καθημερινότητά σας και να την ακολουθείτε κάθε μέρα με περισσότερο ή λιγότερο ενθουσιασμό. Το καλύτερο είναι ότι κάθε μέρα ενδιαφέρεστε όλο και περισσότερο για νέες γνώσεις και εμπειρίες. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι λεπτές κινητικές δεξιότητες του παιδιού έχουν ήδη φτάσει σε ένα καλό σημείο σε αυτήν την ηλικία. Έτσι, μπορείτε να αρχίσετε να δίνετε στο παιδί μερικές μικρές εργασίες. Τα μικρά μιμούνται αμέσως αυτό που βλέπουν στην παρουσία τους και είναι πραγματικά σκόπιμο να παρέχονται καλά παραδείγματα. Το ενδιαφέρον για βοήθεια γύρω από το σπίτι είναι επίσης εμφανές στα παιδιά αυτής της ηλικίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σκεφτήκαμε ότι λίγο πριν από την εποχή της έλευσης, ένα θέμα όπως οι χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά 2 ετών άξιζε μια καλή θέση στη σημερινή μας ανάρτηση.

Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με παιδιά 2 ετών – πρόκληση και μεγάλη διασκέδαση ταυτόχρονα

tinker με παιδιά 2 ετών χριστουγεννιάτικα δώρα tinker diy δώρα χρώμα

Οι χειροτεχνίες με παιδιά 2 ετών είναι αρκετά νοητές και μάλιστα πολύ αστείες. Είναι σαφές ότι πρέπει πρώτα να δείξετε στα παιδιά τα πάντα, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλους όσους θέλουν να μάθουν κάτι νέο; Είναι επίσης σημαντικό να επιλέξετε ιδέες, έργα και υλικά που δεν είναι κατάλληλα μόνο για την ηλικία αλλά και όσο το δυνατόν ασφαλέστερα για το παιδί.

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) μπορούμε να περάσουμε πολύ χρόνο στο σπίτι φέτος. Για πολλούς, αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό και ακόμη και καταθλιπτικό, επειδή οι άνθρωποι θέλουν πάντα να αλληλεπιδρούν με τους άλλους και να νιώθουν ελεύθεροι. Για μικρό χρονικό διάστημα, ωστόσο, μια απόπειρα απομόνωσης θα ήταν μια χαρά. Όλα πρέπει να γίνουν καλύτερα.

Απλές ιδέες χειροτεχνίας για την ώρα στο σπίτι

μπιχλιμπίδι με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών, μπιχλιμπίδι με παιδάκια

Θα σας προσφέρουμε αρκετές ιδέες για χειροτεχνία για την ώρα στο σπίτι και θα διασφαλίσουμε ότι θα διασκεδάσετε. Τώρα φτάνουμε επιτέλους στο θέμα!

Με ή χωρίς τον Κορωνοϊό, ο κόσμος σύντομα θα γιορτάσει και θα απολαύσει ξανά το πιο όμορφο πανηγύρι της χρονιάς, που είναι φυσικά τα Χριστούγεννα. Και όταν έρθουν τα Χριστούγεννα, θα υπάρχει κάτι; – Μα φυσικά – δώρα.

Προσπαθήστε να είστε λίγο ταπεινοί φέτος, αλλά να είστε πιο εγκάρδιοι. Κάντε τα δώρα μόνοι σας και αν έχετε έναν μικρό καλλιτέχνη στην περιοχή σας, μην το σκέφτεστε πολύ και πάρτε το χέρι βοήθειας του / της.

Ποιος δεν θέλει να παίζει και να πειραματίζεται με τα χρώματα;?

Ένα αγόρι 2 ετών που ζωγραφίζει στο σπίτι

Με ωραίες ιδέες και πολλά χέρια βοήθειας, μπορείτε να επιτύχετε μόνο υπέροχα αποτελέσματα

tinker με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών ιδέες tinker diy για νήπια

Σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώνουμε ότι έχουμε πάρα πολλά αντικείμενα που μπορούμε να δώσουμε ένα νέο πρόσωπο με λίγη πονηριά. Με άλλα λόγια, μπορούμε να κάνουμε πολλά δημιουργικά πράγματα χωρίς καν να χρειαστεί να πάμε για ψώνια. Επίσης, απασχολούμε μικρά άτομα στο σπίτι και βοηθούμε να επηρεάσουμε έντονα την αντίληψή τους.

Μέχρι τα Χριστούγεννα μπορούμε να κάνουμε πολλά μικρά δώρα μόνοι μας και να χαμογελάσουμε στα πρόσωπα των φίλων και των συγγενών μας. Αν το σκεφτείτε περαιτέρω, μπορείτε ακόμη και να ευχαριστήσετε ξένους με ένα μικρό σπιτικό δώρο.

Τα τρίγωνα από χαρτόνι δεν μπορούν μόνο να μετατραπούν σε έλατα

μπερδεμένος με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών κόλλα μαστορέματα δώρων

Ακόμα και τα πιτσιρίκια μπορούν να χρησιμοποιήσουν καλά κόλλα χειροτεχνίας, φυσικά υπό επίβλεψη

τσιγκούνης με παιδιά 2 ετών τσιγκούνη με παιδιά

Πόσο εύκολο και πόσο όμορφο! Έτσι φτιάχνετε ένα στεφάνι πόρτας από ένα χάρτινο πιάτο και με πολλή φαντασία

μπερδεμένος με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών, χάρτινο πιάτο

Σύμφωνα με την αρχή του «να φτιάχνουμε νέα από το παλιό» και με τη βοήθεια του μικρού μας παιδιού, ρίχνουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό που έχουμε στο διαμέρισμα.

Σίγουρα θα έχετε κουκουνάρια στο σπίτι από τους πολλούς δασικούς περιπάτους που μπορείτε να βάψετε. Όλοι έχουν χρώματα, κραγιόνια, πινέλα και χαρτί στο σπίτι. Φυσικά μπορείτε να βρείτε και χάρτινα πιάτα και καλαμάκια, τα έχετε πάντα. Οι νότες στο φύλλο μουσικής δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Εάν δεν παίζετε μουσικό όργανο ή δεν έχετε μουσικό βιβλίο στο σπίτι, μπορείτε πάντα να βρείτε μια μελωδία για εκτύπωση στο Διαδίκτυο. Έτσι, όταν έχετε τα αναφερόμενα υλικά μπροστά σας, μπορείτε να αρχίσετε να φτιάχνετε χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες.

Μετά τη χειροτεχνία του φθινοπώρου, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα κουκουνάρια και να μεταβείτε στα Χριστούγεννα

Tinker με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών tinker diy δώρα Χριστουγεννιάτικο δέντρο από κουκουνάρια

Όταν κάνετε χειροτεχνίες με μικρά παιδιά, η τάξη και η ασφάλεια είναι η πρώτη προτεραιότητα. Επιλέξτε μια επιφάνεια εργασίας που προσφέρει αρκετό χώρο. Στη συνέχεια, ξεκινήστε, βήμα προς βήμα!

-Απορρίψτε όλα όσα είναι πολύτιμα και ενδεχομένως να καταστραφούν!

-Καλύψτε την επιφάνεια εργασίας με χαρτί ή κόψτε μια πλαστική σακούλα και κολλήστε την στο τραπέζι ή στην επιφάνεια εργασίας, καλύπτοντας προσεκτικά όλες τις άκρες!

-Βάλτε στο παιδί μια ποδιά ή επιλέξτε κατάλληλα ρούχα για τη μικρή που μπορεί εύκολα να τα λερώσει!

-Βάλτε όλα τα υλικά στο τραπέζι και δείξτε πρώτα στο παιδί πώς να χρησιμοποιεί βούρτσες και χρώματα.

-Δώστε στο παιδί αρκετό χώρο και χρόνο για να έχει τη δική του εμπειρία με το χρώμα!

Αρκεί αν δείξετε τη μικρή μόνο μία ή δύο φορές και μετά τα βάψετε

tinker με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών tinker diy παρουσιάζει χρώμα

Τα αποτυπώματα χεριών γίνονται εύκολα και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τα πιο όμορφα DIY δώρα

τσιγκούνης με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών τσίμπημα με παιδιά χιονάνθρωπος

Τι είναι ο χειμώνας χωρίς ένα φλιτζάνι ζεστό κακάο?

τσίμπημα με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών φλυτζάνι παιδικό

Μια απλή και πολύ αποτελεσματική ιδέα χειροτεχνίας είναι να κάνετε αποτυπώματα χεριών σε ένα φύλλο χαρτιού. Το παιδί διασκεδάζει πολύ και μπορείτε να προσθέσετε το αποτύπωμα αργότερα και να το διαμορφώσετε σε ένα όμορφο DIY χριστουγεννιάτικο δώρο. Ανάλογα με το γούστο σας, μπορείτε να κόψετε το αποτύπωμα χεριού, να το πασπαλίσετε με λάμψη και να το κολλήσετε σε άλλο φύλλο χαρτιού. Αν θέλετε να κάνετε το δώρο να φαίνεται ακόμα πιο παρόν, βάλτε την τελική εικόνα σε ένα τρίτο φύλλο χαρτιού, το οποίο είναι ακόμα μεγαλύτερο. Έτσι αποκτάτε ένα passepartout εφέ! Τότε το δώρο δεν μπορεί παρά να πλαισιωθεί και να τυλιχτεί γιορτινά.

Η πρόσβαση στο χρώμα είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη των μικρών ανθρώπων 

tinker με 2 χρονών Χριστουγεννιάτικα δώρα tinker diy δώρα με χρώμα

Πιάστε το χέρι του παιδιού και οδηγήστε το κοινό έργο – έτσι τα αποτελέσματα θα είναι υπέροχα

tinker με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών tinker diy ιδέες handprint

Μπορείτε επίσης να κόψετε τρίγωνα από χαρτόνι και να αφήσετε το παιδί να τα βάψει όπως θέλει. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι όμορφα, ειδικά αν δώσετε στο δώρο μια «τελευταία πινελιά».

Αν έχετε φτιάξει μόνοι σας παγωτό το καλοκαίρι, πιθανότατα υπάρχουν ακόμα πολλά ξύλινα μπαστούνια γύρω στο ντουλάπι. Σχηματίστε ένα τρίγωνο από αυτό! Εάν βάψετε το τρίγωνο και προσθέσετε αστέρια και πομπόν, θα πάρετε ένα πολύ όμορφο μίνι χριστουγεννιάτικο δέντρο. Αυτό ονομάζουν μια ωραία ιδέα δώρου DIY!

Ρίξτε μια ματιά στο σπίτι σας και τσιμπήστε τα υπάρχοντα υλικά

tinker με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών tinker diy δώρα χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μικροσκοπικά απλά αλλά όμορφα μοτίβα δίνει στο παιδί μια από τις πρώτες επιτυχίες του 

tinker με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών tinker diy ιδέες χριστουγεννιάτικα δέντρα διακοσμήσεις ήλιος

Είναι απλά πολύ διασκεδαστικό να ζωγραφίζεις με χρώμα 

tinker με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών tinker diy ιδέες hande

Συμπέρασμα: Μπορείτε να παρουσιάσετε πολλά από τα δώρα DIY ως διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικου δέντρου και να κάνετε πολλούς ανθρώπους χαρούμενους με αυτά. Όταν κάνετε χειροτεχνίες με παιδιά, δεν αναπτύσσετε μόνο τη δημιουργικότητα και την ικανότητά τους. Τα παιδιά μαθαίνουν να δίνουν δώρα από καρδιάς και αυτό είναι το νόημα των Χριστουγέννων. Δεν πειράζει να λερωθείτε λίγο. Το σημαντικό είναι να μάθετε να διασκεδάζετε και να δημιουργείτε.

Έχοντας αυτό κατά νου, προχωρήστε και μην ανησυχείτε πολύ για τα ρούχα!

Η ομάδα μας σας εύχεται πολλές επιτυχίες και χαρά!

Η χειροτεχνία με ζύμη αλατιού για τα Χριστούγεννα είναι επίσης κατάλληλη για αυτήν την ηλικία

tinker με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών tinker diy ιδέες διακοσμήσεις χριστουγεννιάτικου δέντρου

Με το αποτύπωμα χεριού μπορείτε να πραγματοποιήσετε διαφορετικές ιδέες 

τσίμπημα με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών φτιάξτε μόνοι σας δώρα

Ζητήστε από το παιδί να βοηθήσει ενεργά 

μπερδεμένος με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών tinker diy ιδέες χριστουγεννιάτικο δέντρο

Εμπιστευτείτε τον με πιο δύσκολα καθήκοντα 

tinker με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών tinker diy ιδέες χριστουγεννιάτικα μπισκόταtinker με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών tinker diy δώρα Χριστούγεννα

tinker με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών tinker diy ιδέες

μπερδεμένος με χριστουγεννιάτικα δώρα 2 ετών, έλατο