Η χειροτεχνία με χάρτινα πιάτα είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους χειροτεχνίας για τα Χριστούγεννα. Αυτό το υλικό είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για μικρά παιδιά επειδή είναι μαλακό και εξαλείφει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο τραυματισμού. Τα περισσότερα από τα παρακάτω έργα DIY χρησιμοποιούν μόνο απλά πρόσθετα είδη χειροτεχνίας, όπως βαφή, ψαλίδι, μολύβι, βαμβάκι, καθαριστικά σωλήνων, πομπόν και κουμπιά. Επομένως, θα πρέπει να αφήνετε τα παιδιά να κάνουν χειροτεχνίες μόνο υπό επίβλεψη. Είναι καλύτερο να κάνετε πάντα χειροτεχνίες και να υποστηρίζετε τα μικρά σε κάποιες προπαρασκευαστικές δραστηριότητες που απαιτούν λίγο περισσότερες λεπτές κινητικές δεξιότητες. Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω ιδέες για χάρτινα πιάτα και αφήστε τις να σας εμπνεύσουν για τα Χριστούγεννα!

Οι χειροτεχνίες με χάρτινα πιάτα για τα Χριστούγεννα είναι μεγάλη διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους

τσίμπημα με χάρτινα πιάτα χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες rudolf schneeman santa claus

Ρούντολφ ο μικρός τάρανδος από χάρτινα πιάτα

Ο χαριτωμένος σύντροφος του Άη Βασίλη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες των Χριστουγέννων. Ο μικρός τάρανδος με κόκκινη μύτη έχει πάντα μεγάλη ζήτηση στα παιδιά. Τους αρέσει πολύ να κάνουν διασκεδαστικούς ταράνδους για τα Χριστούγεννα, από οποιοδήποτε υλικό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φτιάξετε το Rudolph από χάρτινα πιάτα.

Η πρώτη μας σύσταση είναι επίσης η πιο απλή.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι:

 • Χάρτινο πιάτο
 • καφέ ακρυλικό χρώμα
 • Γκρινιά μάτια
 • καφέ καθαριστικά σωλήνων
 • Κόλλα γενικής χρήσης
 • κόκκινα πομπόν

Ρούντολφ ο μικρός τάρανδος με την κόκκινη μύτη

ταράνδων μαστορέματος με χάρτινα πιάτα για τα Χριστούγεννα

Και είναι τόσο εύκολο:

Καλύψτε πρώτα την επιφάνεια εργασίας με εφημερίδα ή κερί και είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε παλιές ποδιές για τα παιδιά σας και τον εαυτό σας.Κάθε τάρανδος Rudolph είναι φτιαγμένο από χάρτινη πλάκα. Βάψτε ή ψεκάστε την εσωτερική πλευρά του πιάτου με το καφέ χρώμα και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς. Στη συνέχεια, διπλώστε τα άκρα της πλάκας προς τα μέσα και από τις δύο πλευρές, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Κολλήστε τα και πιέστε λίγο. Το κόκκινο πομπό έρχεται στην κορυφή ως μύτη και κολλάτε τα ελαφρώς καμπύλα καθαριστικά σωλήνων στο πάνω άκρο της πλάκας χαρτιού ως κέρατα. Δύο γκουγκλά μάτια στη μέση γύρω από το χαριτωμένο πρόσωπο ταράνδων. πλήρης!

Tinker αστεία ξωτικά για τα Χριστούγεννα

Όπως όλοι γνωρίζουμε από παιδιά, τα εργατικά ξωτικά βοηθούν τον Άγιο Βασίλη να κάνει όλα τα δώρα στην ώρα τους και με αγάπη. Αλλά αυτοί οι μικροί, αστείοι φίλοι είναι επίσης μέρος των χριστουγεννιάτικων χειροτεχνιών. Τα υλικά που απαιτούνται είναι τα ίδια με αυτά του Rudolph, συν το πράσινο χαρτόνι και το κουδούνι. Ένα μπεζ χρωματιστό πιάτο χρησιμεύει ως πρόσωπο. Δύο μεγαλύτερα τρίγωνα κομμένα από το πράσινο χαρτόνι γίνονται το καπέλο και το σώμα του ξωτικού. Κουνήστε τα μάτια, το στόμα καθαρισμού σωλήνων και τα πομ -πομ ως μύτες και κουμπιά – όλα έχουν τη θέση τους. Μπορείτε να φτιάξετε όσους μικρούς βοηθούς θέλετε απλώς.

Τα ξωτικά από χαρτί είναι υπέροχα διακοσμητικά τοίχου ή παραθύρου για γιορτές

έντεκα τσίμπημα με χάρτινα πιάτα για τα Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι της τελευταίας στιγμής φτιάχτηκε γρήγορα

Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο από αυτό. Με πολύ λίγη δαπάνη χρόνου και υλικών, μπορείτε να δημιουργήσετε μια φρέσκια χριστουγεννιάτικη διακόσμηση από χαρτί, που είναι ιδανική για την πόρτα, τον τοίχο ή το παράθυρο.

Χρειάζεσαι:

 • Χάρτινο πιάτο
 • πράσινο χαρτί μαλλί
 • πράσινο ακρυλικό χρώμα
 • πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
 • ψαλίδι
 • ζεστή κόλλα
 • κόκκινα καθαριστικά σωλήνων

Και κάπως έτσι γίνεται:

Κόψτε το κέντρο της πλάκας χαρτιού σε κύκλο. Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα για να βάψετε το στεφάνι που προκύπτει πράσινο και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς. Στη συνέχεια κολλήστε την επιφάνεια με λίγη ζεστή κόλλα και πασπαλίστε την με το πράσινο μαλλί. Πιέστε ελαφρά. Μπορείτε να δώσετε το στεφάνι σας την τελευταία πινελιά προσθέτοντας ένα κόκκινο τόξο από καθαριστικά σωλήνων στο κάτω μέρος. Et voilà!

Φτιάξτε ένα όμορφο στεφάνι πόρτας για τα Χριστούγεννα με χάρτινα πιάτα

Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι με παιδιά από χάρτινα πιάτα

Οι άγγελοι φέρνουν φως και αστέρια

Οι χριστουγεννιάτικοι άγγελοι δεν πρέπει να ξεχαστούν στην εορταστική διακόσμηση. Γιατί αυτά δίνουν στην ατμόσφαιρα μια στοχαστική αίσθηση και φωτίζουν τους τέσσερις τοίχους μας με χαρά. Οι χάρτινες πλάκες είναι επίσης πολύ χρήσιμες για αυτό. Μπορείτε να φτιάξετε πολύ απλούς αγγέλους κόβοντας μια «κοπή κέικ» από κάθε χάρτινη πλάκα, η οποία αποτελεί περίπου το ένα πέμπτο του συνόλου. Αυτό γίνεται δηλαδή το σώμα του αγγέλου. Κολλήστε αυτό το μέρος με το σημείο προς τα πάνω στη μέση της κάτω άκρης της πλάκας, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα. Ένας μικρότερος κύκλος χαρτιού στη συνέχεια χρησιμεύει ως κεφάλι και είναι κολλημένος ακριβώς στη μέση. Τώρα το μόνο που μένει είναι να δημιουργήσουμε μεμονωμένα πρόσωπα, μαλλιά και, φυσικά, φωτοστέφανα για τους μικρούς αγγέλους. Για αυτό χρειάζεστε μπογιά ή στυλό σε χρυσό και ασήμι, λίγο νήμα και λίγο λαμπερά, πολύ λεπτά καθαριστικά σωλήνων.

Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε αυτούς τους αγγέλους από χάρτινο πιάτο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ως χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

χριστουγεννιάτικοι άγγελοι με χάρτινα πιάτα

Μπορείτε επίσης να εργαστείτε με έναν πολύ μινιμαλιστικό τρόπο με απλά ασημί σπρέι

φτιάχνοντας αγγέλους με χάρτινες πλάκες

Φτιάξτε μίνι χριστουγεννιάτικα δέντρα με χάρτινα πιάτα

Μικρά διακοσμητικά έλατα μπορούν να δημιουργηθούν γρήγορα από το ευέλικτο υλικό χειροτεχνίας. Εκτός από τα πομ-πομ, θα χρειαστείτε και πολύχρωμες υφασμάτινες κορδέλες για διακόσμηση σε αυτή την περίπτωση. Βάψτε το χαρτί με πράσινο χρώμα, αφήστε το να στεγνώσει εντελώς και στη συνέχεια κόψτε το σε τρία μέρη. Ένα από αυτά πρέπει να είναι λίγο μικρότερο. Αυτό έρχεται στην κορυφή και δίνει την ψευδαίσθηση του ύψους όταν έχετε ήδη τελειώσει το μίνι χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στη συνέχεια, ανοίξτε έξι τρύπες σε καθένα από τα τρία μέρη και περάστε μια χρωματιστή λωρίδα υφάσματος μέσα από αυτά. Μερικά πομπόν σε πράσινο, κόκκινο και λευκό είναι ατμοσφαιρική διακόσμηση και ένα αστέρι στην κορυφή στεφανώνει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και δίνει όλο το σφύριγμα.

Μπορείτε φυσικά να διακοσμήσετε το δέντρο διαφορετικά

φτιάξτε απλό χριστουγεννιάτικο δέντρο με χάρτινα πιάτα

Ασφαλίστε τους υφασμάτινους ιμάντες στο πίσω μέρος της πλάκας χαρτιού με λίγη ταινία

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπερδεύεται με χάρτινα πιάτα

Και τι θα ήταν τα Χριστούγεννα χωρίς τον Άγιο Βασίλη!

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ο DIY Άγιος Βασίλης μας προέρχεται από χάρτινα πιάτα. Αυτό μπορεί να γίνει γρήγορα χρησιμοποιώντας τη χάρτινη πλάκα ως βάση για το πρόσωπο. Βάψτε το στο χρώμα του δέρματος, σχεδιάστε δύο μάτια και μάγουλα και κολλήστε ένα κόκκινο πομπό πάνω του για τη μύτη. Κόψτε το καπέλο από κόκκινο χαρτόνι και καλύψτε το ολόκληρο με λευκά βαμβακερά μαξιλάρια ή μπάλες, όπως φαίνεται παρακάτω. Ένας τόσο γλυκός Άγιος Βασίλης φέρνει ακόμα μεγαλύτερη χαρά σε ένα πάρτι, είτε στο νηπιαγωγείο είτε στο σπίτι, και κάνει όλους να έχουν την τέλεια διάθεση για τα Χριστούγεννα.

Τα Χριστούγεννα μπορούν να έρθουν!

Άγιος Βασίλης με τα παιδιά

Φυσικά λειτουργεί έτσι …

απλό tinker Άγιος Βασίλης με χάρτινα πιάτα

Or μπορείτε να αφήσετε τα παιδιά να είναι δημιουργικά

tinker with santa clauses από χάρτινα πιάτα

Αφήστε τον εαυτό σας να εμπνευστεί από άλλες υπέροχες ιδέες για DIY παρακάτω και τσιμπήστε με χάρτινα πιάτα που ταιριάζουν στη διάθεσή σας για τα Χριστούγεννα! Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση, καλή τύχη και αξέχαστα Χριστούγεννα!

Οι πιο απλές ιδέες είναι συχνά οι καλύτερες

χειροτεχνίες με παιδιά για χριστουγεννιάτικες χάρτινες πλάκες ιδέες χειροτεχνίας

φτιάξτε απλά χριστουγεννιάτικα στολίδια με παιδιά

μπερδεμένος με χάρτινες πλάκες χιονάνθρωπος

τσίμπημα με χάρτινα πιάτα για τα Χριστούγεννα

άνδρες μελόψωμο μπερδεμένοι με χάρτινα πιάτα

φτιάξτε χιονάνθρωπο για τα Χριστούγεννα με χάρτινα πιάτα   τσίμπημα με χάρτινα πιάτα Χριστουγεννιάτικοι άγγελοι

DIY ιδέες tinker Santa Claus με χάρτινα πιάτα

τσίμπημα άλκης με χάρτινα πιάτα για τα Χριστούγεννα  χειροτεχνίες αγγέλου με παιδιά για τα Χριστούγεννα

απλές χειροτεχνίες αγγέλου με χάρτινα πιάτα  κουκουβάγια tinker με χάρτινα πιάτα για τα Χριστούγεννα

grinch tinker με χάρτινα πιάτα για τα Χριστούγεννα

φτιάξτε δημιουργικό χριστουγεννιάτικο στεφάνι από χάρτινα πιάτα με παιδιά  αστείο χιονανθρωπάκι με χαρτί πιάτων

φτιάξτε μίνι έλατα με χάρτινα πιάτα και ξύλινες χάντρες

πρωτότυπες ιδέες ιδέες χειροτεχνίας χάρτινα πιάτα Χριστούγεννα   χιονάνθρωπος με χαρτί πιάτων και καθαριστικό σωλήνων  φτιάξτε όμορφη χριστουγεννιάτικη γιρλάντα με χάρτινα πιάτα

steckdeko ταράνδων tanta claus tinker με χάρτινα πιάτα

χειροτεχνίες με παιδιά χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ταράνδων

χαριτωμένοι άγγελοι για χριστουγεννιάτικα μπερδέματα με χάρτινα πιάτα

οδηγίες angel tinker με χάρτινα πιάτα

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μπερδεύεται με χάρτινα πιάτα και πομπόν  διακοσμηση τραπεζιων χριστουγεννιάτικο μαστίγιο με χάρτινα πιάτα

χριστουγεννιάτικο δέντρο με χάρτινα πιάτα

χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά με χάρτινα πιάτα και ζυμαρικά

φτιάξτε χριστουγεννιάτικα στολίδια με χάρτινα πιάτα και χαρτί

φτιάχνοντας Χριστουγεννιάτικους αγγέλους με παιδιά για τα Χριστούγεννα   χριστουγεννιάτικο στεφάνι με χάρτινα πιάτα  έλκηθρο άγιος Βασίλης με χάρτινα πιάτα για τα Χριστούγεννα

πρωτότυπες ιδέες για μπερδέματα χριστουγεννιάτικων διακοσμήσεων με χάρτινα πιάτα