Είστε παθιασμένοι παρατηρητές πουλιών ή θέλετε απλώς να έχετε περισσότερα πουλιά να τραγουδούν στον δικό σας κήπο; Σε κάθε περίπτωση, ένα λουτρό πουλιών θα ήταν η σωστή λύση για εσάς. Πρώτα απ ‘όλα, φυσικά, αφορά επίσης την ευημερία των ίδιων των πτηνών. Σε πολλούς φτερωτούς φίλους αρέσει να παραμένουν σε ένα ζεστό λουτρό πουλιών γεμάτο δροσερό, γλυκό νερό και νιώθουν υπέροχα. Ένα ή περισσότερα λουτρά πουλιών στον κήπο ή στη βεράντα είναι, επομένως, ένα καλωσόρισμα για τη δίψα και μεγάλη ευκαιρία για μπάνιο σε ένα. Μπορείτε να μάθετε τι πρέπει να προσέξετε παρακάτω. Εκεί θα βρείτε επίσης πολλά εμπνευσμένα παραδείγματα λουτρών DIY πουλιών που μπορείτε εύκολα να αναδημιουργήσετε.

Με λουτρό πουλιών εμπλουτίζετε τον κήπο σας με έναν ιδιαίτερο τρόπο

κεραμικό πέτρινο λουτρό πουλιών στον κήπο

Αποφύγετε τους κρυμμένους κινδύνους στο λουτρό πουλιών

Αν και το λουτρό πουλιών φαίνεται πολύ απλό και χωρίς προβλήματα με την πρώτη ματιά, υπάρχουν μερικά ψεύτικα που πρέπει να έχετε κατά νου. Επειδή η λανθασμένη ρύθμιση ή φροντίδα, το λουτρό πουλιών μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Στο χειρότερο σενάριο, θα μπορούσε ακόμη και να αποβεί μοιραίο για ορισμένα πουλιά.

Ποια προβλήματα εμφανίζονται συχνά και πώς να τα διορθώσετε?

  • Τα πουλιά μπορεί να αρρωστήσουν και να χαθούν

Εάν το νερό παραμείνει πολύ καιρό, συντρίμμια όπως φύλλα, περιττώματα και νεκρά έντομα θα συγκεντρωθούν σε αυτό. Αυτό οδηγεί σε κακή και επικίνδυνη ποιότητα νερού, κατά την οποία διάφορα βακτήρια και άλλα παθογόνα οργανισμοί επιθυμούν να εξαπλωθούν. Τα πουλιά που πίνουν και λούζονται μπορεί να αρρωστήσουν και να μολύνουν το ένα το άλλο πολύ γρήγορα. Για να αποφύγετε αυτό να συμβεί αρχικά, θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το λουτρό πουλιών και να αλλάζετε το νερό. Μπορείτε είτε να ξεπλύνετε το μπολ με νερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με ζεστό νερό είτε ακόμη να το απολυμάνετε με ένα ασθενές λευκαντικό. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά, αφήστε να στεγνώσει και γεμίστε με φρέσκο ​​νερό. Επίσης εξασφαλίστε καλή υγιεινή γύρω από το λουτρό πουλιών.

Ρυθμίστε και φροντίστε το λουτρό πουλιών με προσοχή

λουτρό πουλιών κρέμεται σε κεραμικό μπολ

  • Τα αρπακτικά ζώα μπορούν να θηράσουν πτηνά

Οι αδέσποτες γάτες και οι άγριοι μάρτες αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για τα πουλιά στον κήπο. Τα μικρά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα όταν πίνουν ή κάνουν μπάνιο, επειδή η προσοχή τους στρέφεται αποκλειστικά στο νερό. Για να κάνετε τα λουτρά πουλιών σας πολύ πιο ασφαλή και να επιτρέψετε στα πουλιά να λούζονται με ασφάλεια, είναι πολύ σημαντικό να τα τοποθετήσετε λίγο ψηλότερα. Για παράδειγμα, ένα λουτρό πουλιών σε ένα ραβδί είναι μια πολύ καλή απόφαση. Το ύψος πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 μέτρα, ώστε καμία γάτα να μην μπορεί να πηδήξει πάνω της. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν θάμνοι ή πολυετή φυτά σε κοντινή απόσταση. Τα αρπακτικά μπορούν να κρυφτούν καλά εκεί.

Οι κορμοί δέντρων υψηλότερης κοπής είναι μια καλή βάση για DIY λουτρά πουλιών

λουτρό πουλιών από παλιά μπολ

Τα κρεμαστά λουτρά πουλιών είναι επίσης μια έξυπνη επιλογή. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε μια επαρκή απόσταση από τα κλαδιά. Επιπλέον, σε αυτή την περίπτωση το δοχείο νερού πρέπει να είναι λίγο πιο βαρύ, ώστε να μην ταλαντεύεται πολύ, διαφορετικά τα πουλιά θα φοβηθούν και δεν θα επισκεφθούν το λουτρό πουλιών.

Μπορείτε να βάλετε μερικές πέτρες ή γυάλινες μπάλες στο μπολ για να το κάνετε πιο βαρύ

κρεμασμένο λουλούδι πουλιών αμπέλια βρύα κεραμικά

  • Τα πουλιά μπορεί να δηλητηριαστούν

Ακόμα και το πιο όμορφο λουτρό πουλιών μπορεί να γίνει κατά λάθος παγίδα δηλητηρίου για τα πουλιά. Πάνω απ ‘όλα, τα ζιζανιοκτόνα και τα φυτοφάρμακα που εισέρχονται στο νερό μπορούν να δηλητηριάσουν τα μικρά ζώα. Επομένως, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν ψεκάζετε ή λιπαίνετε στον κήπο. Καλύψτε πάντα το λουτρό πουλιών ή αλλάξτε το νερό μετά. Εάν θέλετε σίγουρα να βάψετε το λουτρό πουλιών σας, κάντε το μόνο εξωτερικά και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής στεγανοποίηση χρώματος. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναζητήσετε ακίνδυνα χρώματα που δεν αποτελούν απειλή για τα πουλιά.

Να είστε προσεκτικοί όταν βάφετε

τερακότα diy λουτρό πουλιών στον κήπο

  • Ο πνιγμός είναι επίσης ένας κρυμμένος κίνδυνος για τα πουλιά

Τα πτηνά δεν είναι καλοί κολυμβητές. Εάν το λουτρό πουλιών είναι βαθύ, μπορούν ακόμη και να πνιγούν. Επομένως, πρέπει πάντα να επιλέγετε το μπολ με νερό αρκετά ρηχό και να το γεμίζετε με λίγες πέτρες. Τα πουλιά αισθάνονται πολύ πιο ασφαλή με αυτόν τον τρόπο. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μικρά κοτσάνια ή κλαδιά σε όλη τη λεκάνη για να δώσετε στα πουλιά ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για πόση.

Οι διακοσμητικές φιγούρες χρησιμεύουν επίσης ως χώρος που περίσσεψε για μικρά πουλιά

φτιάξτε μόνοι σας διακόσμηση κήπου ανακυκλώνοντας λουτρό πουλιών

Φτιάξτε το δικό σας λουτρό πουλιών

Αφού γνωρίζετε τους πιο συνηθισμένους κινδύνους ενός λουτρού πουλιών, μπορείτε ακόμη και να φτιάξετε το δικό σας λουτρό πουλιών. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε υλικά φιλικά προς τα πουλιά όπως ξύλο, γύψο, πορσελάνη, χοντρό γυαλί ή κεραμικά. Συνδέστε όλα τα μέρη βέλτιστα και εξασφαλίστε την ασφάλεια των μικρών φίλων που τραγουδούν.

Επιπλέον συμβουλή: Αποφύγετε μεταλλικά σκεύη για το λουτρό πουλιών. Αυτά θερμαίνονται πολύ γρήγορα στον ήλιο και μπορούν να τραυματίσουν τα πουλιά. Τα μεταλλικά λουτρά πτηνών πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετούνται σε σκιερό ή μερικώς σκιασμένο μέρος.

Παρακάτω θα βρείτε ακόμη περισσότερες DIY ιδέες από διαφορετικά, μεταχειρισμένα αντικείμενα με τα οποία μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας λουτρό πουλιών. Διασκεδάστε και καλή τύχη με τη δημιουργία του ζεστού κήπου πουλιών σας!

Το vintage μπολ σαλάτας μετατρέπεται σε ένα υπέροχο λουτρό πουλιών

λουτρό πουλιών από παλιά πιάτα πορσελάνης

diy πουλάρι πουλιών από πορσελάνινη πλάκα και γυαλί

Ακριβώς όπως ο παλιός νεροχύτης

παλιό νεροχύτη diy λουτρό πουλιών

Τα στιβαρά γυάλινα καπάκια είναι επίσης τέλεια για αυτό

κρεμασμένο γυάλινο καπάκι λουτρών πουλιών

Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε μπολ από γύψο από παρίσι και σκυρόδεμα μόνοι σας

Τσιμεντένιο μπολ κρεμαστό diy λουτρό πουλιών

Κάντε το μπάνιο των πουλιών σας πολύ πιο ορατό στα πουλιά ως σιντριβάνι

σιντριβάνι χαλκού σωλήνα diy λουτρού πουλιών

δημιουργική κεραμική λεκάνη πουλιών

ιδέα ανακύκλωσης λουτρών πουλιών

Φτιάξτε πουλιά μέσα από ένα ταψί

απλή κεραμική γούρνα πουλιών

γυάλινο μπολ diy πουλάρι πουλιών με πέτρες     κεραμικό λουτρό πουλιών σε ξύλινα μπαστούνια  φτιάξτε κεραμικό πιάτο πουλί μέσα από τον εαυτό σας

όμορφο diy πουλάρι πουλιών με πέτρες και μάρμαρα  Φτιάξτε τις δικές σας διακοσμήσεις κήπου με λουτρά πουλιών      λουτρό πουλιών το χειμώνα