Έρευνες έχουν δείξει ότι οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες είναι σημαντικές για την ανάπτυξη του εγκεφάλου στην πρώιμη παιδική ηλικία. Υπό αυτή την έννοια, η ζωγραφική με τα δάχτυλα είναι ένα από τα πιο σημαντικά αισθητηριακά παιχνίδια στο οποίο τα παιδιά μαθαίνουν για τις αισθήσεις τους. Με αυτόν τον τρόπο, η αίσθηση της αφής, της γεύσης, της ακοής και της όρασης αναπτύσσονται με διασκεδαστικό τρόπο.

Πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας χρώματα δακτύλων?

DIY δάχτυλο ζωγραφίζει δάχτυλο ζωγραφίζει εικόνες

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ζωγραφικής με τα δάχτυλα και πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας χρώματα δακτύλων για τα παιδιά σας; Θα σας τα πούμε παρακάτω. Κολλήστε το και ετοιμαστείτε να πειραματιστείτε …

Διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους

Χρώματα δαχτύλων Τα παιδιά ζωγραφίζουν με χρώματα δακτύλων

Τα χρώματα των δακτύλων για παιδιά πρέπει να είναι βρώσιμα

Φτιάξτε δάχτυλα μόνοι σας με βαφές δαχτύλων παιδί

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ζωγραφικής με τα δάχτυλα?

Τα παιχνίδια χωρίς καθορισμένους κανόνες, όπως η ζωγραφική με τα δάχτυλα, είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη κάθε παιδιού. Αυτό βοηθά το σώμα και τον εγκέφαλο να ενσωματώσουν πληροφορίες και είναι επίσης ένας χαλαρωτικός και δημιουργικός τρόπος έκφρασης συναισθημάτων.

Η ζωγραφική με τα δάχτυλα υποστηρίζει την ανάπτυξη του παιδιού

Τα χρώματα των δακτύλων δημιουργούν τα χρώματα των δακτύλων για τα παιδιά

Η ζωγραφική με τα δάχτυλα είναι μια απλή δραστηριότητα που έχει σωματικά, δημιουργικά και κοινωνικά οφέλη για βρέφη, νήπια και παιδιά. Παρακάτω είναι μερικά από αυτά τα οφέλη:

 • Τα παιδιά μαθαίνουν πώς λειτουργούν τα χρώματα, ειδικά αναμειγνύοντας τα κύρια χρώματα.
 • Η ζωγραφική με τα δάχτυλα είναι καλή για την αισθητηριακή ολοκλήρωση.
 • Αναπτύσσονται οι αισθήσεις της ακοής, της αίσθησης, της όσφρησης και της γεύσης.
 • Η βαφή με τα δάχτυλα βελτιώνει την λεπτή κινητική ανάπτυξη και ενισχύει τους μυς των δακτύλων και των χεριών.
 • Το επίκεντρο πέφτει στη διαδικασία και όχι στο τελικό προϊόν.
 • Έχει θεραπευτικό αποτέλεσμα καθώς τα συναισθήματα εκφράζονται χωρίς λόγια.
 • Αναπτύσσει κοινωνικές δεξιότητες – η κοινή χρήση γλάστρες, η εναλλαγή, η συνεργασία μαζί είναι όλες καλές κοινωνικές εμπειρίες.
 • Τονώνει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία.
 • Όταν η βαφή με τα δάχτυλα γίνεται στο πάτωμα, τα παιδιά χρησιμοποιούν ισορροπία, μεγάλο έλεγχο των μυών και χωρική επίγνωση.
 • Αναπτύσσει δεξιότητες επικοινωνίας και γλώσσας όταν γίνεται ως ομαδική δραστηριότητα.

Βρεφική ζωγραφική με τα δάχτυλα

Δαχτυλικά χρώματα φτιάξτε μόνοι σας δάχτυλα για μωρά και παιδιά

Φτιάξτε μόνοι σας βαφές δακτύλων

Τα σπιτικά βρώσιμα χρώματα δακτύλων είναι ιδανικά για μωρά 6-18 μηνών, καθώς και για νήπια και παιδιά. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να έχουν τις πρώτες τους εμπειρίες.

Δώστε στο παιδί σας την ευκαιρία να πειραματιστεί με χρώματα

Χρώματα με δάχτυλα Τα παιδικά δάχτυλα ζωγραφίζουν εικόνες

Είναι εξαιρετικά εύκολο να υλοποιήσετε αυτήν τη σπιτική βρώσιμη συνταγή βαφής δακτύλων. Χρησιμοποιούνται υλικά που μπορούν να βρεθούν στη δική σας ντουλάπα. Το χρώμα είναι ασφαλές για τα παιδιά να βάλουν στο στόμα τους και δεν έχει γεύση. Δεν είναι ούτε χαριτωμένο ούτε κολλώδες και έχει μια υπέροχα λεία υφή. Αυτή λοιπόν η σπιτική βαφή δακτύλων για παιδιά είναι ιδανική για παιχνίδια αισθητηριακών χρωμάτων!

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας βρώσιμα χρώματα δακτύλων

βρώσιμα δάχτυλα χρωματίζουν τα παιδιά ζωγραφίζουν δάχτυλα εικόνες

Συνταγή για βρώσιμο δάχτυλο

Συστατικά:

 • 4 κουταλιές αλεύρι καλαμποκιού (άμυλο καλαμποκιού)
 • Κρύο νερό
 • 1 φλιτζάνι βραστό νερό
 • Υγρός χρωματισμός τροφίμων

Οδηγίες:

Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού με αρκετό κρύο νερό για να σχηματιστεί μια πάστα. Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ υγρό.

Ρίξτε σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και ανακατέψτε καλά για να αποφευχθεί ο σχηματισμός σβώλων.

DIY χρώματα δακτύλων

Χρώματα δαχτύλων Τα παιδιά φτιάχνουν μόνοι τους χρώματα δακτύλων

Ρυθμίστε τη σόμπα σε μέτρια φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε. Το μείγμα αρχίζει να αλλάζει. Μόλις το καταλάβετε, σβήστε τη σόμπα και συνεχίστε να ανακατεύετε. Το μείγμα θα αρχίσει να πήζει και θα μετατραπεί σε μια υπέροχη, σαν πουτίγκα συνοχή.

Ρίξτε την ίδια ποσότητα σε άδεια ποτήρια, φλιτζάνια ή δοχεία και προσθέστε χρωματισμό τροφίμων. Για κάθε χρώμα προσθέτουμε 3 σταγόνες κίτρινου, πράσινου, κόκκινου και μπλε. Για πορτοκαλί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 σταγόνα κόκκινο και 2 σταγόνες κίτρινο. Και για μοβ προσθέστε 1 σταγόνα μπλε και 2 σταγόνες κόκκινο.

Μείγμα αλευριού με μερικές σταγόνες χρωματισμού τροφίμων

σπιτικά χρώματα δαχτύλων χρώματα δαχτύλων παιδιά

Τα σπιτικά χρώματα των δακτύλων σας είναι τώρα έτοιμα και μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη για έως και 2 εβδομάδες. Δεν υπάρχει συντηρητικό σε αυτή τη συνταγή βαφής δακτύλων. Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγξετε ξανά ότι το χρώμα δεν έχει λήξει πριν το δώσετε στα παιδιά.

Υπόδειξη: Όταν το μείγμα έχει σκληρύνει στο ψυγείο, μπορείτε να εξομαλύνετε ξανά το χρώμα προσθέτοντας βραστό νερό ή αποθηκεύοντάς το σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες.

Τα παιδιά είναι φυσικά δημιουργικά

Φτιάξτε μόνοι σας βαφή δαχτύλων Χρώματα δακτύλων για παιδιά Βαφή με τα δάχτυλαΠλεονεκτήματα ζωγραφικής με τα δάχτυλα Φτιάξτε μόνοι σας χρώματα δακτύλων Δάχτυλα χρώματα Δάχτυλο μπογιά παιδιάΔάχτυλο χρωματίζει σπιτικά χρώματα δακτύλων για παιδιάΔάχτυλο ζωγραφίζει τα χέρια των παιδιών δάχτυλο ζωγραφίζει εικόνες