Γνωρίζατε ότι τα σακίδια από λινό διατηρούν το τραγανό καρβέλι σας πιο φρέσκο ​​για περισσότερο από αυτά από χαρτί ή πλαστικό; Ενώ οι πλαστικές σακούλες μπορούν να κάνουν την κρούστα υγρή και οι χάρτινες σακούλες ή οι βαμβακερές σακούλες μπορούν να στεγνώσουν το ψωμί, οι σακούλες από λινό ψωμί διατηρούν την κρούστα του ψωμιού τραγανή με τη σωστή ποσότητα συγκράτησης υγρασίας. Η σημερινή ανάρτηση λοιπόν αφορά τα οφέλη της σακούλας από λινό ψωμί. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να ράβετε ένα σακίδιο. Ακολουθούν οδηγίες βήμα προς βήμα …

Γιατί πρέπει να ράψετε ένα σακίδιο;?

Ράψτε σακίδιο από πετσέτες τσαγιού Χρωματίστε σακίδια με λινό

Οι σακούλες από λινό είναι η καλύτερη λύση αποθήκευσης ψωμιού

Ράψτε σακίδιο από πετσέτα τσαγιού Ιδέες λινών Haversack

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός λινού σακιδίου;?

Το λινό είναι το τέλειο ύφασμα για την αποθήκευση ψωμιού. Οι Γάλλοι το γνωρίζουν εδώ και αιώνες. Πριν ακόμη υπάρξουν οι πλαστικές σακούλες, χρησιμοποιούσαν λινά σακίδια. Knewξεραν λοιπόν πώς να διατηρούν το ψωμί πραγματικά φρέσκο!

Οι Γάλλοι γνωρίζουν πώς να αποθηκεύουν σωστά το ψωμί εδώ και αιώνες

Ράψτε σακίδιο από πετσέτα τσαγιού Λευκά είδη Haversack φυσικά υλικά

Ωστόσο, οι σακούλες από λινό ψωμί μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους. Είναι επίσης ιδανικά για την κατάψυξη. Έτσι παγώστε το ψωμί σας ακριβώς μέσα στη σακούλα! Αυτές οι σακούλες είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την ποσότητα πλαστικού στο σπίτι σας. Δεδομένου ότι τα λινά σακίδια πλένονται στο πλυντήριο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές και ως εκ τούτου θεωρούνται φιλικά προς το περιβάλλον. Επιπλέον, DIY λινά σακίδια είναι μια εξαιρετική ιδέα δώρου εάν είστε καλεσμένοι σε ένα πάρτι οικιακής χρήσης.

Μια σακούλα από λινό ψωμί μπορεί να ράβεται σχετικά γρήγορα και εύκολα

Λουρί ραφής από πετσέτα τσαγιού από λινό ύφασμα Haversack

Με αυτό τον τρόπο το ψωμί παραμένει φρέσκο ​​περισσότερο

Ράψιμο σακουλάκια ψωμιού από πετσέτες τσαγιού Κλείστε σακούλες ψωμιού λινά με κλωστή

Η αποθήκευση ψωμιού σε σακούλα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα.

Μια σακούλα από λινό ψωμί:

 • αναπνέει?
 • διατηρεί το ψωμί στο σκοτάδι.
 • μπορεί να κρεμαστεί σε ένα γάντζο στον πάγκο.
 • πλένεται?
 • εμποδίζει το στέγνωμα του ψωμιού.
 • προσελκύει φυσικά την υγρασία.

Ράψτε μόνοι σας σακούλες ψωμιού από μια πετσέτα τσαγιού

Ράψιμο σακουλάκια ψωμιού από πετσέτες τσαγιού Φτιάξτε σακούλες ψωμιού μόνοι σας λινά

Πώς μπορείτε να ράψετε μια σακούλα ψωμιού?

Ετοιμαστείτε και μάθετε πώς να ράβετε ένα σακίδιο. Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει …

Έτσι φτιάχνεται αυτή η σακούλα ψωμιού …

Σακίδιο ράψιμο στένσιλ ψωμιού από πετσέτα τσαγιού

Ράψιμο σακούλες ψωμιού – υλικά:

 • Ραπτομηχανή;
 • Ψαλίδι;
 • Νήματα για να ταιριάζουν με το λινό ύφασμά σας.
 • Λινό ύφασμα ή πετσέτα τσαγιού από 100% λινό – τετράγωνο με λεία άκρη. Ένα βαρύ λινό ύφασμα είναι καλύτερο από ένα λεπτό λινό ύφασμα σε αυτή την περίπτωση. Για παράδειγμα, μια λινή πετσέτα τσαγιού 50 x 60 cm ταιριάζει πολύ με αυτό το έργο.
 • Κορδέλα με μήκος περίπου 70 cm και πλάτος περίπου 1 έως 1,5 cm ή φαρδύ κορδόνι από γιούτα.

Η τελική σακούλα από λινό ψωμί θα είναι περίπου 53 x 28 cm. Αυτό το μέγεθος ταιριάζει με κοινούς τύπους ψωμιού, όπως μπαγκέτες, πλεξούδες βρώμης, κλπ. Ωστόσο, εάν η σακούλα ψωμιού φαίνεται πολύ μεγάλη για μικρότερα ψωμιά, απλά την κόβετε πιο κοντά στη φραντζόλα.

Προμηθευτείτε όλα τα υλικά και τα εργαλεία που χρειάζεστε

Ράψτε σακίδιο από υλικά για οδηγίες πετσέτας τσαγιού

Ράψιμο σακούλες ψωμιού – Οδηγίες:

Προετοιμάστε το λινό ύφασμα

Πλύνετε και σιδερώστε την πετσέτα σας. Αυτό θα καθαρίσει και θα συρρικνώσει το ύφασμα και θα διευκολύνει την περαιτέρω εργασία σας.

Αποφασίστε ποια είναι η δεξιά πλευρά της χαρτοπετσέτας σας. Με ορισμένα υφασμένα μοτίβα, όπως το διπλό δαμασκέτο, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποια πλευρά είναι η σωστή. Ελέγξτε με ποιον τρόπο διπλώνεται το στρίφωμα.

Χρειάζεστε ένα βαρύ λινό ύφασμα

Ράψιμο σακουλάκια ψωμιού από πετσέτες τσαγιού Οδηγίες λινό ύφασμα

Φτιάξτε το κάλυμμα του καλωδίου

Διπλώστε το λινό ύφασμα περίπου 2 εκατοστά με τη λάθος πλευρά προς το μέρος σας. Καρφιτσώστε τη χαρτοπετσέτα στη θέση της και πιέστε την προς τα κάτω. Ράψτε κοντά στην άκρη της πετσέτας έτσι ώστε να υπάρχει ένα μανίκι για την κορδέλα. Αφήστε τα δύο άκρα ανοιχτά.

Πρώτα φτιάξτε την υπόθεση

Ράψιμο σακουλάκια ψωμιού από πετσέτες τσαγιού Οδηγίες βήμα προς βήμα

Ράψτε τις κάτω και τις πλευρικές ραφές

Διπλώστε τη δεξιά πλευρά της χαρτοπετσέτας μαζί, με το ραμμένο κάλυμμα προς τα πάνω. Κολλήστε το κάτω άκρο και την ανοιχτή πλευρική άκρη μαζί. Ξεκινήστε από την κάτω γωνία, στη γραμμή αναδίπλωσης. Ράψτε περίπου μισό εκατοστό κατά μήκος του κάτω άκρου με ένα περιθώριο ραφής. Στη συνέχεια, συνεχίστε να ράβετε την ανοιχτή πλευρική άκρη, σταματώντας λίγο πριν από το μανίκι.

Στη συνέχεια, ράψτε τις άκρες μαζί

Ράψιμο σακουλάκια ψωμιού από πετσέτες τσαγιού Οδηγίες

Στρίψτε τη δεξιά πλευρά προς τα έξω

Ανοίξτε τη θήκη της χαρτοπετσέτας προς τα έξω και σιδερώστε τις ραφές με ατμό. Κόψτε χαλαρά νήματα. Χρησιμοποιήστε ένα μολύβι για να τραβήξετε τη γωνιακή άκρη για να έχετε αιχμηρές γωνίες. Πιέστε τις γωνίες της σακούλας από λινό μαζί.

Πάπλωσε τις άκρες

Πάπλωμα στη δεξιά πλευρά, περίπου μισό εκατοστό από το τελειωμένο άκρο. Ξεκινήστε από τη διπλωμένη άκρη, αμέσως μετά το μανίκι. Πάπλωμα γύρω από την τσάντα, στο κάτω μέρος και στην καπιτονέ πλευρά, σταματώντας λίγο πριν ξεκινήσει το μανίκι. Αφήστε τη θήκη χωρίς ραφές.

Στη συνέχεια, είναι η σειρά του νήματος έλξης

Ράψτε το σακίδιο από την ταινία οδηγιών πετσέτας

Φτιάξτε το νήμα έλξης

Κόψτε μια κορδέλα ή χοντρό κορδόνι γιούτας. Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη καρφίτσα ασφαλείας για να τραβήξετε την ταινία μέσα από το μανίκι στο πάνω μέρος της σακούλας από λινό. Σταματήστε πριν το τραβήξετε μέχρι το τέλος. Θα έχετε δύο άκρα με το μεσαίο μέρος μέσα στη θήκη. Πάρτε τα δύο άκρα της κορδέλας και δέστε τα με έναν υπερβολικό κόμπο. Βιόλα! Το σακίδιο σου είναι έτοιμο.

Και τώρα μπορείτε να κλείσετε τη σακούλα ψωμιού DIY

Ράψτε σακίδιο από πετσέτα τσαγιού

Αυτός είναι ένας σύντομος οδηγός, αλλά μπορείτε να αφήσετε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη και να διακοσμήσετε ακόμα περισσότερο τη χειροποίητη τσάντα ψωμιού σας, για παράδειγμα με οποιοδήποτε κέντημα και γράμματα ή να τη βάψετε με βαφές υφασμάτων. Αποφύγετε όμως την προσθήκη γυάλινων χαντρών. Αυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα και να δυσκολεύουν το σιδέρωμα των λινών.

Η σακούλα από λινό ψωμί είναι τώρα έτοιμη για να αποθηκεύσετε το σπιτικό ψωμί σας!

Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να διακοσμήσετε την τσάντα ψωμιού σας

Ράψτε σακίδια από πετσέτες τσαγιού δημιουργούν ένα πρότυπο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στένσιλ για να δημιουργήσετε τον τίτλο “readωμί”

Ράψτε σακίδιο από πετσέτες τσαγιού

Απολαύστε φρέσκο ​​ψωμί κάθε μέρα αποθηκεύοντάς το σωστά

Ράψιμο σακουλάκια ψωμιού από πετσέτες τσαγιού Ράψιμο σακουλών ψωμιού από πετσέτες τσαγιού Σακούλες ψωμιού Αποθηκεύστε σωστά το ψωμί Ράψτε σακίδιο από πετσέτα τσαγιού Λευκό μέγεθος Haversack Ράψτε ένα σακίδιο από πετσέτες τσαγιούΡάψτε σακίδιο από πετσέτα τσαγιού DIY λινό σακιδίου