Τα μηδενικά απόβλητα ήταν μια καυτή τάση την τελευταία δεκαετία και δεν θα εξαφανιστούν σύντομα, καθώς η βιωσιμότητα, η επαναχρησιμοποίηση και η φιλικότητα προς το περιβάλλον παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην κοινωνία μας. Ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος για να κάνει τον κόσμο μας ένα καλύτερο και καθαρότερο μέρος. Ο καθένας μας μπορεί και πρέπει να κάνει κάτι γι ‘αυτό. Όσο λιγότερα σκουπίδια πετάμε κάθε μέρα, τόσο πιο καθαρή θα είναι η μητέρα μας γη και αυτό θα επηρεάσει αισθητά την ποιότητα της ζωής μας. Όχι μόνο εμείς οι άνθρωποι επωφελούμαστε από αυτό, αλλά και ολόκληρος ο ζωικός κόσμος. Το πλαστικό στη θάλασσα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τα θαλάσσια ζώα. Και εμείς οι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι για τη μείωση του περιορίζοντας τη χρήση του πλαστικού στην καθημερινή μας ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο. Ένας τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αντικαταστήσετε την μεμβράνη και τις πλαστικές σακούλες στο σπίτι με πετσέτες από κερί μέλισσας.

Τα υφάσματα από κερί μέλισσας είναι πολύ πρακτικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Στη σημερινή ανάρτηση θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας περιτυλίγματα από κερί μέλισσας. Κολλήστε το! Γίνεται ενδιαφέρον…

Γιατί να φτιάξετε και να χρησιμοποιήσετε μόνοι σας κερί μέλισσας;?

Φτιάξτε κερί μέλισσας τυλίγοντας τον εαυτό σας με αγγούρι

Τα μαντηλάκια με κερί μέλισσας είναι μια επαναχρησιμοποιήσιμη εναλλακτική λύση για την μεμβράνη

Φτιάξτε τυλίγματα με κερί μέλισσας μόνοι σας μεμβράνη τροφίμων

Φτιάξτε μόνοι σας περιτυλίγματα με κερί μέλισσας

Τα περιτυλίγματα με κερί μέλισσας είναι μια φιλική προς το περιβάλλον, επαναχρησιμοποιήσιμη εναλλακτική λύση στο πλαστικό περιτύλιγμα. Είναι εμποτισμένα με ένα μείγμα από κερί μέλισσας, λάδι jojoba και ρητίνη πεύκου. Το κερί μέλισσας τα καθιστά αεροστεγή και ανθεκτικά στην υγρασία, ενώ το λάδι jojoba αυξάνει την ευκαμψία και η ρητίνη πεύκου αυξάνει την πρόσφυση.

Χρησιμοποιώντας υφάσματα από κερί μέλισσας – είστε ένα βήμα πιο κοντά σε μια κουζίνα μηδενικών απορριμμάτων

Τα υφάσματα από κερί μέλισσας καθιστούν μια εναλλακτική λύση για την μεμβράνη

Χρειάζεστε μόνο 3 συστατικά για να φτιάξετε τον εαυτό σας μελισσοκέρι

Φτιάξτε μόνοι σας οδηγίες από κερί μέλισσας

Τα περιτυλίγματα με κερί μέλισσας μπορούν να διαρκέσουν πολύ καιρό, ειδικά αν τα φτιάξετε μόνοι σας με τα συστατικά που αναφέρονται παραπάνω. Μπορείτε να τα ανανεώνετε κάθε λίγους μήνες και να τα χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά.

Μπορείτε να τυλίξετε όλα τα είδη τροφίμων σε περιτυλίγματα με κερί μέλισσας

Οδηγίες από υφασμάτινο κερί φτιάξτε τον εαυτό σας μηδενικά απόβλητα

Μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας υφάσματα από κερί μέλισσας για λίγα χρήματα στο σπίτι και να τα χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα χρειαστείτε μερικά κομμάτια βαμβακερού υφάσματος για αυτό το έργο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποκόμματα υφάσματος για αυτό και έτσι να μειώσετε τα απόβλητά σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε παλιά τραπεζομάντηλα, υφασμάτινες πετσέτες ή σεντόνια. Ένα 100% βαμβακερό ύφασμα είναι ιδανικό για αυτό.

Θα το χρειαστείτε για το ακόλουθο έργο DIY

Οι οδηγίες από ύφασμα από κερί μέλισσας φτιάχνετε μόνοι σας υλικάΤα υφάσματα από κερί μέλισσας κατασκευάζουν υλικά και οδηγίες

Απαραίτητα υλικά για DIY υφάσματα από κερί μέλισσας:

  • ½ φλιτζάνι Κηρήθρα
  • ¼ ρητίνη πεύκου / ρητίνη
  • ¼ φλιτζάνι λάδι jojoba
  • 4 υφάσματα από 100% βαμβάκι (για παράδειγμα 45 cm x 55 cm ή οποιοδήποτε μέγεθος)

Μπορείτε να τρίψετε μελισσοκέρι με το χέρι ή απλώς να αγοράσετε παστίλι από κερί μέλισσας

Φτιάξτε μόνοι σας κερί μέλισσας

Τι άλλο χρειάζεστε:

  • Μπολ νερού τήξης (ή γυάλινο δοχείο και κατσαρόλα)
  • Λαδόκολλα
  • Ταψί
  • Επίπεδη βούρτσα με φαρδιές φυσικές τρίχες

Κόψτε το ύφασμά σας και ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες

Οδηγίες υφάσματος με κερί μέλισσας κάντε το μόνοι σας δοκιμή υφάσματος με κερί μέλισσας

Φτιάξτε μόνοι σας περιτυλίγματα με κερί μέλισσας – οδηγίες

Προετοιμάστε το ύφασμα:

Προετοιμάστε το ύφασμα πλένοντάς το, αφήστε το να στεγνώσει και στη συνέχεια σιδερώστε με ατμό για να αφαιρέσετε τυχόν ρυτίδες πριν από την αποτρίχωση με κερί. Κόψτε τις πετσέτες σας σε οποιοδήποτε μέγεθος. Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να συντρίψετε τις άκρες του υφάσματος με βελονιά με ζιγκ -ζαγκ, μια άκρη που σερβίρει ή απλά με ροζ ψαλίδι.

Μπορείτε να κόψετε τα χειροποίητα υφάσματα από κερί μέλισσας σε οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος

Τα υφάσματα με κερί φτιάχνουν μόνοι σας βαμβάκι και κερί μέλισσας

Τα υφάσματα από κερί μέλισσας φτιάχνετε μόνοι σας βαμβακερό ύφασμα

Προετοιμάστε το κερί μέλισσας:

Λιώστε το κερί μέλισσας και τη ρητίνη πεύκου μαζί στον διπλό λέβητα. Ρίξτε το λάδι jojoba στο υγροποιημένο μείγμα ανακατεύοντας. Σως χρειαστεί να ξύσετε τη ρητίνη πεύκου από το πάτωμα και να την ανακατέψετε στο κερί μέλισσας μόλις λιώσει το μείγμα. Διατηρήστε το ζεστό στο μπολ τήξης του υδατόλουτρου ενώ εργάζεστε σε κάθε πανί ξεχωριστά.

Τρίψτε πρώτα το κερί μέλισσας και μετά λιώστε το

Τα υφάσματα από κερί μέλισσας φτιάχνουν μόνοι τους παστίλια από κερί

Πανιά από κερί μέλισσας Οδηγίες κάντε τον εαυτό σας τρίψιμο με κερί

Στρώστε τα υφάσματα με κερί μέλισσας 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 85 βαθμούς πάνω και κάτω θερμότητα.

Τοποθετήστε ένα κομμάτι χαρτί περγαμηνής στο ταψί και τοποθετήστε ένα πανί από πάνω. (Συνιστάται να δουλεύετε όλα τα υφάσματα το ένα μετά το άλλο.)

Χρησιμοποιώντας ένα φαρδύ πινέλο, βουρτσίστε το μείγμα με κερί μέλισσας στην επιφάνεια του υφάσματος.

Προχωρήστε και φτιάξτε τα δικά σας φύλλα με κερί μέλισσας!

Τα υφάσματα από κερί μέλισσας κατασκευάζουν τα ίδια τα απαραίτητα υλικά

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο. Απλά αφήστε το να σταθεί μέχρι να λιώσει το κερί μέλισσας (περίπου 5 λεπτά). Το μείγμα μελισσοκέρι λιώνει και απλώνεται.

Μόλις το ύφασμα γίνει πιο σκούρο και λαμπερό, το κερί μέλισσας λιώνει εντελώς. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.

Χρησιμοποιήστε την επίπεδη βούρτσα για να απλώσετε ομοιόμορφα το μείγμα μελισσοκέρι στο πανί.

Πάρτε ένα άλλο πανί για να απορροφήσετε το περίσσιο κερί τοποθετώντας το πάνω από το πρώτο πανί.

Είναι τόσο εύκολο να έχετε έτοιμα περιτυλίγματα με κερί μέλισσας σε λίγα λεπτά

Φτιάξτε μόνοι σας υφάσματα από κερί μέλισσας Δοκιμή υφάσματος με κερί μέλισσας κρατήστε τα λαχανικά φρέσκα

Φτιάξτε μόνοι σας τυλίγματα με κερί Μέλισσες με κεριό Test Zero Waste

Όταν το ύφασμα εμποτιστεί στο μείγμα κεριού, αναποδογυρίστε και τα δύο πανιά έτσι ώστε το δεύτερο πανί να βρίσκεται στο κάτω μέρος του ταψιού. Αυτό θα απορροφήσει το περίσσιο κερί.

Επιστρέψτε για λίγο το ταψί στο φούρνο. Μόλις το κερί γίνει υγρό, αφαιρέστε το πάνω πανί μελισσοκέρι από το ταψί και κρεμάστε το να στεγνώσει.

Τώρα δουλέψτε το πανί που βρίσκεται ήδη στο ταψί σας. Επαναλάβετε όλα τα παραπάνω βήματα. Κάντε το με όλα τα μαντηλάκια που έχετε προετοιμάσει εκ των προτέρων.

Λιγότερα απόβλητα είναι καλά για εμάς και τον πλανήτη μας

Τα ίδια τα υφάσματα με κερί δημιουργούν εμπειρίες από υφασμάτινο κερί

Χρησιμοποιήστε DIY υφάσματα από κερί μέλισσας

Τα σπιτικά περιτυλίγματα με κερί μέλισσας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αντικατάσταση της μεμβράνης ή ως συσκευασία σάντουιτς.

Το κερί μέλισσας μπορεί να θερμανθεί στα χέρια και προσαρμόζεται στο σχήμα ενός μπολ, ενός ταψιού ή ενός ψωμιού.

Η χρήση DIY υφασμάτων από κερί μέλισσας είναι πολύ εύκολη, πρακτική και βολική

Τα υφάσματα με κερί μέλισσας κάνετε μόνοι σας δοκιμή υφάσματος με κερί μέλισσαςΦτιάξτε μόνοι σας πετσέτες από κερί μέλισσας Zero Waste Kitchen

DIY πανιά καθαρισμού με κερί μέλισσας

Πλύνετε τα υφάσματα από κερί μέλισσας σε κρύο έως χλιαρό νερό με ένα ήπιο απορρυπαντικό πιάτων. Μην τα αφήνετε στο νερό, καθώς αυτό θα αποδυναμώσει τον δεσμό κεριού και θα συντομεύσει τη ζωή των υφασμάτων από κερί μέλισσας.

Κρεμάστε για να στεγνώσει. Διπλώστε και αποθηκεύστε. Μην πλένετε σε ζεστό νερό ή στο πλυντήριο πιάτων.

Αντικαταστήστε το πλαστικό με επαναχρησιμοποιήσιμες πετσέτες από κερί μέλισσας. Το αξίζει!

Οδηγίες από πανί με κερί φτιάξτε μόνοι σας σάντουιτςΠανιά από κερί μέλισσας Οδηγίες φτιάξτε μόνοι σας ύφασμα από κερί μέλισσας Οδηγίες από πανί με κερί μέλισσας φτιάξτε μόνοι σας δοκιμή υφασμάτων με κερί μέλισσας Φτιάξτε μόνοι σας οδηγίες για υφάσματα από κερί μέλισσας

Πανιά από κερί μέλισσας Οδηγίες φτιάξτε μόνοι σας και διανείμετε παστίλια από κερίΦτιάξτε μόνοι σας οδηγίες για υφάσματα από κερί μέλισσας, διανείμετε το μείγμα κεριού Τα υφάσματα από κερί μέλισσας φτιάχνετε μόνοι σας υφασμάτινη τσάντα από κερί μέλισσας Φτιάξτε μόνοι σας υφάσματα από κερί μέλισσας δοκιμαστικό μεσημεριανό πανί με κερί μέλισσας Τα περιτυλίγματα με κερί μέλισσας φτιάχνουν μόνοι τους φαγητό Φτιάξτε μόνοι σας περιτυλίγματα με κερί μέλισσας και αποθηκεύστε λαχανικά Τα περιτυλίγματα με κερί μέλισσας φτιάχνουν μόνοι τους γυάλινα καπάκια Τα υφάσματα από κερί μέλισσας φτιάχνουν μόνοι τους γυαλί Φτιάξτε μόνοι σας περιτυλίγματα μελισσών για να αποθηκεύσετε τρόφιμα Τα μελισσοκέρι φτιάχνουν μόνοι τους φαγητό Φτιάξτε μόνοι σας τυλίγματα από κερί μέλισσας. Κρατήστε ξηρούς καρπούς Φτιάξτε κερί μέλισσας τυλίγοντας μόνοι σας σάντουιτς Φτιάξτε μόνοι σας υφάσματα από κερί μέλισσας για να καλύψετε το μπολ Φτιάξτε μόνοι σας υφασμάτινη τσάντα από κερί μέλισσας για σάντουιτς Τα υφάσματα από κερί μέλισσας κάνουν τα σχέδια των υφασμάτων πολύχρωμα