Οι μέλισσες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ανθρώπινου πολιτισμού. Χωρίς αυτά, πολλά από τα φυτά μας δεν θα λάβουν τη γονιμοποίηση που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και θα δυσκολευόμασταν πολύ περισσότερο να θρέψουμε τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό. Αλλά οι μέλισσες έχουν θανάσιμους εχθρούς. Εκτός από τα φυτοφάρμακα, την ενδογαμία, την υπερθέρμανση του πλανήτη και άλλους παράγοντες που προκαλούν στρεσογόνο παράγοντα, οι μέλισσες έχουν και ένα άλλο πρόβλημα, δηλαδή τα ακάρεα βαρρόα. Ένα υψηλής τεχνολογίας μελίσσι CoCoon από το BeeLife ελπίζει να μειώσει δραστικά αυτούς τους κινδύνους επιβίωσης. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτό το νέο gadget.

Έτσι θα είναι το μελίσσι του μέλλοντος

Το Hi-Tech Beehive CoCoon από το BeeLife προστατεύει τις μέλισσες από τα ακάρεα Varroa το έξυπνο gadget από το ces 2019

Τι είναι τα ακάρεα βαρρόα και γιατί είναι τόσο επικίνδυνα για τις μέλισσες?

Το Varroa destructor είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για τη μελισσοκομία. Ασυνήθιστα μικρότερα από τα ίδια τα μελίσσια, αυτά τα παράσιτα προσκολλώνται σε αυτά και αρχίζουν να ρουφούν τα λιποκύτταρα. Και όχι μόνο! Καθώς τα παράσιτα σκοτώνουν αργά τις μέλισσες, μεταφέρουν ιούς RNA που προκαλούν γενετικές δυσπλασίες.

Οι μέλισσες δεν έχουν τρόπο να αμυνθούν από τα ακάρεα, έτσι οι εισβολείς μπορούν να αναπαραχθούν ανεμπόδιστα μέχρι να επέμβουν οι μελισσοκόμοι. Και ακόμη και τότε, η απαλλαγή από αυτά είναι πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει.

Μόλις τα ακάρεα κολλήσουν, είναι δύσκολο να τα εξαλείψουμε χωρίς να καταστρέψουμε τις κυψέλες, να θέσουμε σε καραντίνα μολυσμένες αποικίες και να καθυστερήσουμε τους κύκλους επικονίασης. Τα ακριβά φυτοφάρμακα μπορούν να βοηθήσουν, αλλά τα ακάρεα μπορούν επίσης να αναπτύξουν αντοχή σε αυτά.

Τα ακάρεα Varroa προσκολλώνται στις μέλισσες ενώ είναι προνύμφες

Το Hi-Tech Beehive CoCoon της BeeLife προστατεύει τις μέλισσες από τα ακάρεα Varroa. Τα ακάρεα Verroa εξακολουθούν να προσκολλώνται στα μωρά

Το Hi-Tech Beehive CoCoon της BeeLife προστατεύει τις μέλισσες από το παράσιτο ακάρεων Varroa σε μια μέλισσα

Όμως κάθε ελπίδα δεν έχει χαθεί! Το Hi-Tech Beehive CoCoon μπορεί επιτέλους να λύσει το πρόβλημα

Χάρη σε μια νέα, έξυπνη συσκευή που φέτος στο CES εμφανίστηκαν, οι μελισσοκόμοι θα μπορούσαν σύντομα να έχουν ένα νέο όπλο στην καταπολέμηση των ακάρεων της βαρρόα – το υψηλής τεχνολογίας μελίσσι CoCoon. Αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να είναι ένα πρωτότυπο, αλλά έχει ήδη λάβει το “CES INNOVATION AWARD”. Παρουσιάστηκαν τα “BEST OF INNOVATION AWARD” και “TECH FOR GOOD”.

Το gadget υψηλής τεχνολογίας τράβηξε πολύ την προσοχή στο CES 2019

Το Hi-Tech Beehive CoCoon από την BeeLife προστατεύει τις μέλισσες από τα ακάρεα Varroa στην κεντρική θέση στο CES 2019

Αυτό το gadget έχει σχεδιαστεί ειδικά για να εμποδίζει τα ακάρεα βαρρόα. Αυτό γίνεται από τη συσκευή εκμεταλλευόμενη την ίσως αδυναμία των ακάρεων, δηλαδή τη θερμότητα. Ενώ οι μέλισσες μπορούν να αντέξουν σχετικά υψηλές θερμοκρασίες, τα ακάρεα πεθαίνουν εάν εκτίθενται σε θερμοκρασίες άνω των 42C για λίγες ώρες.

Για να εκμεταλλευτεί αυτή την αδυναμία, η υψηλής τεχνολογίας κυψέλη CoCoon χρησιμοποιεί ένα ηλιακό πάνελ στην κορυφή για να τροφοδοτήσει ένα σύστημα θέρμανσης. Αυτό φέρνει σταδιακά την εσωτερική θερμοκρασία της κυψέλης στην απαιτούμενη θερμοκρασία και έτσι σκοτώνει μαζικά τα ακάρεα που εισβάλλουν.

Εξοπλισμένο με τη δική του ηλιακή μονάδα

Το Hi-Tech Beehive CoCoon από το BeeLife προστατεύει τις μέλισσες από τα ακάρεα Varroa το gadget για τις μέλισσες στο CES 2019

Μπορεί επίσης να δροσίσει το μελίσσι σε υπερβολικά ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, να παρακολουθήσει τη δραστηριότητα των μελισσών και ακόμη και να προκαλέσει συναγερμό εάν κάποιος προσπαθήσει να κλέψει την υψηλής τεχνολογίας κυψέλη CoCoon. Μπορείτε να ελέγξετε και να ελέγξετε όλες αυτές τις επιλογές σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την παρεχόμενη εφαρμογή. Το υψηλής τεχνολογίας μελίσσι CoCoon από το BeeLife θα εμφανιστεί στην αγορά κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο του 2019.

Κρατήστε τις μέλισσες στο φράχτη από απόσταση με την εφαρμογή

Hi-Tech Beehive CoCoon από το BeeLife προστατεύει τις μέλισσες από τα ακάρεα Varroa Έξυπνος έλεγχος κυψέλης μέσω της εφαρμογής

Το Hi-Tech Beehive CoCoon της BeeLife προστατεύει τις μέλισσες από τα ακάρεα Varroa, τα νέα έξυπνα μελίσσια