Το τατουάζ Μαορί ή παραδοσιακά αποκαλούμενο και τά μοκό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τατουάζ. Στην πραγματικότητα, αυτά τα είδη τατουάζ έχουν επιστρέψει στη μόδα τον τελευταίο καιρό. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες αρέσουν αυτοί οι τύποι φυλών τατουάζ και συχνά τα κάνουν σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Σήμερα, φυσικά, η μέθοδος τατουάζ διαφέρει σημαντικά από την παραδοσιακή που χρησιμοποιούσαν οι αυτόχθονες φυλές στην Πολυνησία και τη Νέα Ζηλανδία. Παρ ‘όλα αυτά, σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να πούμε λίγα λόγια για την αρχαία παράδοση των τατουάζ των Μαορί.

Το τατουάζ των Πολυνησιακών Μαορί είναι πάλι στην οργή

φυλετικό μοτίβο maori άνω βραχίονα τατουάζ άνδρες τατουάζ

Ποια είναι έτσι κι αλλιώς τα Μαορί?

Έτσι ονομάζονται στην πραγματικότητα οι αυτόχθονες της Νέας Ζηλανδίας, οι οποίοι κατάγονταν από την Πολυνησία. Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια την ώρα που οι Μαορί πάτησαν για πρώτη φορά το πόδι τους στην ακτή της Νέας Ζηλανδίας. Το γεγονός είναι, ωστόσο, ότι αυτός ο λαός είχε μια άθικτη κουλτούρα που ήταν πλούσια σε μοναδικά ήθη και έθιμα που ήταν εντελώς άγνωστα και ακατανόητα για τους Ευρωπαίους.

Το τατουάζ ήταν ένα τέτοιο τελετουργικό. Αυτό θεωρούνταν πάντα ιερό από τους Μαορί και γινόταν αντιληπτό ως μια πολύ ιδιαίτερη μύηση.

Οι Μαορί ήταν επίσης ένας αρκετά μαχητικός λαός αποτελούμενος από πολλές φυλές που πολέμησαν πολύ συχνά σε πολέμους. Γύρω στα μέσα του 18ου αιώνα η ζωή των Μαορί άλλαξε γρήγορα με τον αποικισμό της Νέας Ζηλανδίας από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι όχι μόνο έφεραν μαζί τους τα τουφέκια τους, αλλά δυστυχώς και τις ασθένειές τους.. εδώ διαβάστε πιο συναρπαστικά γεγονότα για την ιστορία και τον αυτόχθονο πολιτισμό των Μαορί.

Γυναίκες Μαορί με τατουάζ προσώπου

Μαορί γυναίκες ξύλινα αγάλματα τατουάζ πρόσωπο

Παραδοσιακή τέχνη τατουάζ

Ο μόνος που ήξερε το μυστικό των τατουάζ των Μαορί ήταν πάντα το tohunga ta moko, που σημαίνει master tattoo. Oneταν ένας από τους πιο σεβαστούς και σοφούς ανθρώπους της φυλής και είχε το αποκλειστικό δικαίωμα να κάνει τατουάζ στους φυλετικούς. Επειδή το κεφάλι θεωρούνταν το πιο ιερό μέρος του σώματος στον πολιτισμό των Μαορί, οι πολεμιστές στόλισαν τα πρόσωπά τους με τατουάζ. Σε αντίθεση με τους άνδρες, οι γυναίκες έκαναν τατουάζ μόνο στα πιγούνια και τα χείλη τους. Παραδοσιακά, οι Μαορί δεν χρησιμοποιούν βελόνες όταν κάνουν τατουάζ όπως κάνουν σήμερα. Αντίθετα – τα όργανα που χρησιμοποιούσε το τούνγκα τα μόκο ήταν ειδικά μαχαίρια και σμίλες, που ονομάζονται επίσης (uhi).

Καλλιτεχνικό μανίκι τατουάζ Maori για άνδρες

αρσενικό μαορί τατουάζ ώμο

Κατά κανόνα, αυτά κατασκευάζονταν από κόκαλα άλμπατρος, δόντια καρχαρία ή πέτρες. Και με αυτό, τα τατουάζ των Μαορί δεν χαράχτηκαν, αλλά κυριολεκτικά σμίστηκαν στο δέρμα. Το παραδοσιακό μελάνι τατουάζ ελήφθη αποκλειστικά από φυσικές ουσίες – τέφρα ξύλου, κάμπιες μολυσμένες με ειδικό μύκητα ή ρητίνη σφυρί, αναμεμειγμένες με ζωικά έλαια.

Το τατουάζ ξεκίνησε στην παιδική ηλικία και αυτή η διαδικασία συνεχίστηκε μέχρι τα βαθιά γεράματα. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά σύμβολα και σημάδια, ειπώθηκαν τα πιο σημαντικά γεγονότα στη ζωή του τατουάζ, καθώς και η κατάσταση, ο πλούτος και ο χαρακτήρας τους.

Ένας νεαρός πολεμιστής Μαορί με τον τυπικό Τα Μόκο στο πρόσωπό του

τατουάζ μαορί τατουάζ νεαρού πολεμιστή

Τα πιο σημαντικά μοτίβα τατουάζ Μαορί

Κάθε τατουάζ Μαορί είναι μοναδικό και πολύ περίπλοκο. Και παρόλο που κάθε τατουάζ έχει προσαρμοστεί στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου κάθε ατόμου και στην ιστορία της ζωής του, υπάρχουν ήδη κάποια σύμβολα και σημεία που είναι πολύ χαρακτηριστικά και τυπικά για το τατουάζ των Μαορί. Τα περισσότερα από αυτά στις μέρες μας πολύ συχνά και με χαρά τσιμπούν με αυτό το είδος τατουάζ και προτιμώνται από πολλούς ανθρώπους. Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα – γκέκο, τίκι, σημάδια ενάτας, χελώνες, μύδια, ακτίνες μαντά, δόντια καρχαρία, κύματα, αστέρια και ήλιο.

Το λεγομενο Σταυρός του Marquesa είναι επίσης παραδοσιακά πολύ δημοφιλής και δείχνει τις τέσσερις κατευθύνσεις του κόσμου. Αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει επίσης την ισορροπία και την αρμονία και προορίζεται να δώσει στο τατουάζ άτομο σταθερότητα και ηρεμία. Ακόμη και στις μέρες μας οι άνδρες έχουν αυτό το σύμβολο μαχαιρωμένο, ειδικά ως φυλετικό τατουάζ στο πάνω μέρος του βραχίονα σε συνδυασμό με άλλα σύμβολα και στοιχεία.

Τατουάζ Μαορί – εστίαση στον σταυρό Marquesas

τατουάζ μαορί άνδρας τατουάζ άνδρας

Το tiki είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο συχνά χαραγμένους χαρακτήρες ακόμη και σήμερα. Αρχικά αντιπροσωπεύει το πρώτο πρόσωπο και ανάλογα με τα όργανα που τραβιούνται – μάτια, μύτη, στόμα κ.λπ., ορισμένες διαφορετικές έννοιες αποδίδονται επίσης στο τατουάζ.

Ένα tiki σε συνδυασμό με μια στυλιζαρισμένη αιχμή του δόρατος

maori tattoo ιδέα tribal μοτίβα άνδρες τατουάζ

Το γκέκο όλοι ξέρουμε και αγαπάμε. Αυτές οι χαριτωμένες σαύρες της Νέας Ζηλανδίας αντιπροσωπεύουν την τύχη και την προστασία από ασθένειες. Στην παράδοση των Μαορί υποτίθεται ότι τα γκέκο μπορούν να μιλήσουν με τους θεούς και ως εκ τούτου θεωρούνται επίσης ιερά όντα. Μόνοι ή ως μέρος των μεγαλύτερων τατουάζ, τα γκέκο γενικά φαίνονται πολύ αποτελεσματικά και γίνονται γρήγορα εντυπωσιακά.

Τατουάζ ώμου στο στήθος με σύμβολο gecko

μοτίβα σαύρας φυλετικό τατουάζ άνω βραχίονα

Μαντάρα είναι από τα πιο δημοφιλή θαλάσσια σύμβολα στα σχέδια τατουάζ Μαορί. Πολύ συχνά χαραγμένο σε όλη την πλάτη και διακοσμημένο με πολλά μικρότερα μοτίβα. Οι ακτίνες αντιπροσωπεύουν τη δύναμη και την ισχυρότητα. Ένας γενναίος πολεμιστής, για παράδειγμα, είναι απολύτως δικαιολογημένος να φοράει ένα τέτοιο σημάδι.

Οι ακτίνες Manta ως τατουάζ στην πλάτη

Μαορί τατουάζ γυναίκες τατουάζ φυλετική πλάτη

Χελώνες βρίσκονται σε ολόκληρη την περιοχή της Πολυνησίας ως οι καλύτεροι πλοηγοί στον ωκεανό και έτσι αυτά τα πλάσματα εκλαμβάνονται ως σύμβολο μακροζωίας, τύχης και επιμονής.

Τατουάζ χελώνας σε συνδυασμό με μικρά δόντια καρχαρία

μοτίβο χελώνας άντρας τατουάζ άντρας

Όλα τα άλλα πλάσματα της θάλασσας είναι σεβαστά από τις φυλές των Μαορί και θεωρούνται ζωτικής σημασίας. Σταθείτε λοιπόν για παράδειγμα Δελφίνια γιατί η φιλία, η αρμονία και η χαρά και τα χταπόδια συμβολίζουν υψηλή ευφυΐα και ανεξάντλητη γνώση.

Ο ήλιος αντιπροσωπεύει, όπως στους ευρωπαϊκούς ή άλλους αρχαίους πολιτισμούς, την εξύψωση, τη δύναμη και τον πλούτο και όχι σπάνια το θεϊκό.

Κάτω πόδι τατουάζ Μαορί με τυποποιημένο ήλιο

τατουάζ Μαορί φυλετικά μοτίβα τατουάζ πόδι

Ανακαλύψτε άλλα σύμβολα τατουάζ Μαορί στη συλλογή εικόνων μας και μάθετε περισσότερα για το νόημά τους. Σκεφτείτε ποια σημάδια είναι πιο κατάλληλα για εσάς και ποια μπορεί να θέλετε να μαχαιρωθείτε στο εγγύς μέλλον.

Ποια μέρη του σώματος σας ταιριάζουν; Maybeσως η δουλειά ή ο τρόπος ζωής σας δεν σας επιτρέπει να κάνετε τατουάζ σε εκτεθειμένο μέρος του σώματος; Or ίσως το αντίθετο?

Η συντακτική ομάδα σας εύχεται πολύ διασκεδαστική εμφάνιση και αναζήτηση!

Maori Sleeve Tattoo Idea για άνδρες

βραχίονα μαορί τατουάζ tribal tattoo

Τατουάζ λεπτού μηρού για γυναίκες

τατουάζ ποδιών maori μοτίβα γυναίκες τατουάζ

Even ακόμα και πολύ διακριτικά στον ώμο

κυρίες μαορί ιδέα τατουάζ ώμο

Μάθετε ποιο τατουάζ Μαορί είναι κατάλληλο για εσάς!

καμπύλα μοτίβα maoir τατουάζ ώμου

στήθος στήθος μαορί ιδέα τατουάζ άνδρες

ιδέες τατουάζ ανδρών τατουάζ αγκώνα

ωραίο τατουάζ Μαορί κόκκινο μαύρο

γεωμετρικά μοτίβα τατουάζ maori tribal tattoo

πλάτη πίσω ιδέα τατουάζ μαορί τατουάζ γυναίκες τατουάζ

κεφάλι τατουάζ maori tribal μοτίβα άνδρες τατουάζ

άνδρες τατουάζ maori τατουάζ ιδέες φυλετικά μοτίβα άνδρες τατουάζ μαορί ιδέες τατουάζ άνω χέρι πόδια στήθος

Μαορί μοτίβα πίσω άνδρες τατουάζ

Μαορί τατουάζ κυρίες τατουάζ πλάι ισχίο

ιδέες τατουάζ μαορί γυναίκες τατουάζ άνδρες

Μαορί τατουάζ άνδρες τατουάζ λαιμός ώμος

τατουάζ μαορί άνδρες τατουάζ άνω βραχίονα

Μαορί τατουάζ ώμος άνδρας τατουάζ ιδέα

μαορί τατουάζ ζώο μοτίβο φυλετική

Νέα Ζηλανδία Μαορί τατουάζ άνω βραχίονα

άνω βραχίονα μαορί τατουάζ αρσενικό τατουάζ

άνω βραχίονα ώμου ιδέες τατουάζ μαορί τσούξιμο

άνω βραχίονα τατουάζ άνδρες τατουάζ μαορί μοτίβα

άνω βραχίονα τατουάζ μαορί μοτίβα φυλετικά

άνω βραχίονα βραχιόνων τατουάζ μαορί μοτίβα

ιδέες τατουάζ stingray μοτίβο μαορί

πλάτη Μαορί ιδέες τατουάζ άνδρες τατουάζ

ώμος μαορί τατουάζ μοτίβα άνδρες τατουάζ

ιδέες τατουάζ ώμου φυλετικό τατουάζ

αστέρι μοτίβο maori ιδέες τατουάζ άνδρες τατουάζ

σχέδια τατουάζ maori μοτίβα άνδρες τατουάζ

φυλετικά μοτίβα maori τατουάζ ιδέες άνω βραχίονα άνδρες τατουάζ

φυλετικά μοτίβα άνδρες άνω βραχίονα τατουάζ μαορί

αντιβράχιο τατουάζ ηλιακή χελώνα

φυλετικό μοτίβο αντιβράχιο τατουάζ μαορί

φυλετικά τατουάζ μαορί μοτίβα άνω βραχίονα

φυλετικό τατουάζ ώμου τατουάζ μαορί

αντιβράχιο ιδέα τατουάζ μαορί

αντιβράχιο άνω βραχίονα τατουάζ μαορί άνδρες τατουάζ