Ο αγώνας ενάντια στους διαρρήκτες

Η άνοδος της εγκληματικότητας αποτελεί μείζονα ανησυχία για πολλούς ανθρώπους αυτές τις μέρες. Πάνω απ ‘όλα, ο αυξανόμενος αριθμός διαρρήξεων σε διαμερίσματα και σπίτια είναι ανησυχητικός, εκτός από το χαμηλό ποσοστό εκκαθάρισης. Η αστυνομία είναι ανίσχυρη σε πολλές περιπτώσεις. Η προληπτική εργασία είναι σχεδόν αδύνατη, η διερεύνηση πολλών περιπτώσεων τελειώνει. Συνεπώς, οι πολίτες καταφεύγουν όλο και περισσότερο στην αυτοπροστασία προκειμένου να αμυνθούν από τις συμμορίες των κλεφτών. Οι εταιρείες ασφάλειας ανθούν αυτή τη στιγμή και οι διαδικτυακές εταιρείες όπως το Camseller.de πωλούν επίσης εξοπλισμό ασφαλείας σε μεγάλο αριθμό. Αλλά οι πολίτες μπορούν ήδη να κάνουν πολλά για να προστατευτούν από διαρρήκτες.

Οργανώστε την αυτοπροστασία

Είτε σε αστικές περιοχές είτε σε αγροτικές περιοχές – ο αριθμός των διαρρήξεων αυξάνεται δραματικά τα τελευταία χρόνια και οι πληγέντες πολίτες οδηγούνται στο χείλος της ύπαρξης. Επιπλέον, υπάρχουν τραύματα που δύσκολα θεραπεύονται ξανά. Δυστυχώς, η αστυνομία συχνά πρέπει να συνθηκολογήσει, το ποσοστό εκκαθάρισης για διαρρήξεις είναι μόλις κάτω από 15 τοις εκατό σε εθνικό επίπεδο. Δυστυχώς, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που επλήγησαν δεν θα ξαναδούν την περιουσία τους. Ο πολίτης καλείται επομένως να φροντίσει ο ίδιος για την προστασία του σπιτιού του προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο διαρρηκτών. Οι δυνατότητες είναι ποικίλες.

μάχη-κατά-διαρρήκτη-αυτοπροστασία

Εντοπίστε τους κινδύνους ασφαλείας

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι τεράστιες θωρακισμένες πόρτες, αλεξίσφαιρο γυαλί για τα παράθυρα και ενσωματωμένα δωμάτια πανικού για να νιώθετε ασφαλείς στο σπίτι και να προστατεύσετε την περιουσία σας. Σίγουρα, η επαγγελματική προστασία είναι πάντα η ασφαλέστερη, αλλά υπάρχουν ορισμένα μέτρα που μπορείτε να λάβετε μόνοι σας χωρίς να χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες. Ακόμα κι αν βρίσκεστε σε μεγαλύτερες διακοπές, το δικό σας διαμέρισμα ή σπίτι μπορεί να ασφαλιστεί χωρίς να το προσέξετε. Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να εντοπίσετε τους κινδύνους ασφαλείας που υπάρχουν γύρω από το σπίτι. Αυτά ξεπερνούν κατά πολύ τις ξεκλείδωτες πόρτες και τα κεκλιμένα παράθυρα, ειδικά όταν ταξιδεύετε.

Μια καλή σχέση με τη γειτονιά αξίζει το βάρος της σε χρυσό

Οι διαρρήκτες συνήθως δεν εισέρχονται μόνο αυθόρμητα σε σπίτια και διαμερίσματα, αλλά τα παρατηρούν για λίγο προκειμένου να αποκλείσουν πιθανούς κινδύνους σε περίπτωση διακοπής. Εάν το γραμματοκιβώτιο γεμίσει μετά από μερικές ημέρες, έτσι ώστε εφημερίδες και γράμματα να κρυφοκοιτάξουν από την υποδοχή αλληλογραφίας, αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι κανείς δεν είναι στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα τέτοιο γραμματοκιβώτιο μοιάζει με πρόσκληση για διαρρήκτες. Εάν υπάρχει καλή σχέση με τη γειτονιά, αυτό μπορεί να αλλάξει εάν οι χρήσιμοι γείτονες συμφωνήσουν να αδειάζουν τακτικά το γραμματοκιβώτιο, να κρατούν το ταχυδρομείο μαζί σας και γενικά να ελέγχουν ότι όλα είναι εντάξει κατά καιρούς. Διαφορετικά, η αποθήκη της Swiss Post θα βοηθήσει. Μια καλή σχέση με τη γειτονιά δεν ζυγίζει, ωστόσο, γιατί τίποτα δεν τρομάζει τους διαρρήκτες περισσότερο από τους περίεργους γείτονες.

Ηλεκτρονικοί βοηθοί για το φως και την τηλεόραση

Μια άλλη πρόσκληση είναι εάν δεν υπάρχει φως στο σπίτι για μερικές ημέρες ή εάν τα ρολά έχουν χαμηλώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας ή είναι ανοιχτά τη νύχτα. Αυτά δεν αποτελούν εμπόδιο για έμπειρους διαρρήκτες. Είναι καλύτερα να αφήνετε τα ρολά ανοιχτά κατά τη διάρκεια της ημέρας και να ζητάτε από έναν γείτονα να τα κλείσει τη νύχτα. Για να φαίνεται το σπίτι πιο ζωντανό, ένας χρονοδιακόπτης μπορεί να διασφαλίσει ότι τα φώτα ανάβουν στα μεμονωμένα δωμάτια από καιρό σε καιρό. Είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό εάν από το παράθυρο μπορούν να προβληθούν συσκευές όπως μια τηλεόραση σε λειτουργία και να προσομοιώσουν έτσι την παρουσία των κατοίκων. Η τηλεόραση δεν χρειάζεται πραγματικά να ανοίξει. Με έναν προσομοιωτή τηλεόρασης από το Camseller.de, για παράδειγμα, οι κάτοικοι του σπιτιού διασφαλίζουν ότι το τυπικό τρεμόπαιγμα μιας τρέχουσας τηλεόρασης προσομοιώνεται. Χάρη στα έγχρωμα φώτα LED, αυτές οι συσκευές δεν χρησιμοποιούν σχεδόν καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα και ένας χρονοδιακόπτης εξασφαλίζει ότι οι προσομοιωτές τηλεόρασης δεν είναι μόνιμα ενεργοί, κάτι που με τη σειρά του θα ήταν αισθητό.

Ασφάλεια για έμπειρους ιδιοκτήτες

Οι ειδικευμένοι τεχνίτες μπορούν να κάνουν λίγο περισσότερα για να προστατεύσουν το σπίτι τους από διαρρήκτες. Όποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει λίγο το τρυπάνι σφυριού θα μπορεί να ασφαλίσει το σπίτι του, για παράδειγμα με μπάρες μπροστά από τα παράθυρα στο ισόγειο. Τα συστήματα συναγερμού, όπως αυτά από το Camseller.de, προσφέρουν επίσης προστασία. Τα συστήματα συναγερμού που εκπέμπουν έναν διαπεραστικό ήχο είναι ιδιαίτερα κατάλληλα εδώ, ειδικά για διαμερίσματα και σπίτια με μεγάλο αριθμό γειτονιών, καθώς αποτρέπουν και τους διαρρήκτες, οι οποίοι βρίσκονται ήδη υπό πίεση χρόνου. Σε απομακρυσμένες περιοχές, οι αθόρυβοι συναγερμοί έχουν περισσότερο νόημα, καθώς ειδοποιούν την υπηρεσία ασφαλείας ή την αστυνομία μέσω ραδιοφώνου, όπου ο δράστης αισθάνεται ασφαλής επειδή δεν παρατηρεί τον συναγερμό.

Η βιντεοεπιτήρηση

Για να ξεκαθαρίσετε μια διάρρηξη, είναι επίσης λογικό να εγκαταστήσετε παρακολούθηση βίντεο, όπως διατίθεται σε καταστήματα όπως το Camseller.de. Αυτό επίσης δεν αποτελεί πρόβλημα για έμπειρους τεχνίτες. Οι κάμερες εγκαθίστανται απλώς σε ευαίσθητες περιοχές, εάν είναι δυνατόν απρόσιτες, οπότε πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε οι συσκευές να μην αναγνωρίζονται με την πρώτη ματιά, καθώς αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι για τους διαρρήκτες ότι πρέπει να εξασφαλιστεί ιδιαίτερα πολύτιμο λάφυρο. Πολλές σύγχρονες συσκευές στέλνουν τις ηχογραφήσεις στον Η / Υ σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε να εμφανίζονται πάντα ευαίσθητα σημεία, ακόμη και στο γραφείο. Ωστόσο, κατά την εγκατάσταση των βιντεοκάμερας, θα πρέπει να τηρούνται οι νομικές απαιτήσεις ως προς το ποιες περιοχές μπορούν να γυριστούν και να παρακολουθούνται ιδιωτικά. Καταστήματα όπως το Camseller.de προσφέρουν κατάλληλα προϊόντα.