συμβουλές για ευτυχισμένη ζωή σοφία

Ευτυχισμένη ζωή εκτός του ρόλου του θύματος

Γνωρίζετε τίποτα για εφαρμοσμένη ψυχολογία; Ξέρετε τι εννοούν οι ψυχολόγοι με τον όρο θυματοποίηση; Ο όρος από μόνος του λέει πολλά. Ωστόσο, δεδομένου ότι πρόκειται περισσότερο για ψυχική κατάσταση παρά για πραγματική κατάσταση, χρειάζεται πιο λεπτομερής εξήγηση.

Οι άλλοι είναι πάντα ένοχοι!

Με απλά λόγια, οι άνθρωποι αισθάνονται δυστυχισμένοι στο ρόλο του θύματος και κατηγορούν τους άλλους για αυτό … Γνωρίζετε τέτοιους ανθρώπους; Μερικές φορές συμπεριφέρεστε με τον ίδιο τρόπο; Στην πραγματικότητα, ίσως το κάνουμε όλο και πιο συχνά?

Όχι καλό και όχι κακό

Θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε εκ των προτέρων ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να κρίνουμε κανέναν. Ο ρόλος του θύματος δεν είναι αμαρτία – έχει την ψυχολογική του εξήγηση. Δυστυχώς, είναι αυτοκαταστροφικός και επηρεάζει τους ανθρώπους γύρω σας με αρνητικό τρόπο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επαγγελματική βοήθεια είναι μερικές φορές απαραίτητη

ευτυχισμένη ζωή θεραπευτική βοήθεια

Ο καθένας μπορεί να μπει σε αυτό και στην πραγματικότητα όλοι το κάνουμε περιστασιακά. Όταν το συνειδητοποιήσουμε, φυσικά αρχίζουμε να εργαζόμαστε για να το ξεπεράσουμε. Όταν το κάνουμε αυτό, γινόμαστε πιο δυνατοί και πιο ευτυχισμένοι.

Μην φοβάστε λοιπόν να κοιτάξετε αυτή τη στάση στα μούτρα! Όπως είπα, το γεγονός ότι αναλαμβάνετε τον ρόλο του θύματος περιστασιακά ή συχνότερα δεν είναι καθόλου άσχημο. Πολλοί άνθρωποι το κάνουν. Οι λίγοι άνθρωποι το ομολογούν και κάνουν κάτι για να το ξεπεράσουν. Το να το κάνουμε αυτό είναι από μόνο του μια γενναία απόφαση και μας απομακρύνει από τον ρόλο του θύματος.

Τα συμπτώματα

Ποια συμπτώματα δείχνουν οι άνθρωποι που παίζουν τον «ρόλο θύματος»; Αυτές είναι συμπεριφορές και πεποιθήσεις που ουσιαστικά έχουν ένα κοινό: Σας εμποδίζουν να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή.

Αυτός ο ρόλος συχνά έχει επίσης αντίκτυπο στην καθημερινή εργασιακή ζωή

επιχειρηματίας ευτυχισμένη ζωή τόνισε την κατάθλιψη

Η ζωή είναι μια δύσκολη πρόκληση

Τα θύματα βλέπουν τον κόσμο ως ένα κακό μέρος. Όλοι οι άνθρωποι, κατά τη γνώμη τους, είναι κακοί. Οι «άλλοι» θα σου έκαναν κάτι κακό παρά καλό. Τα θύματα βρίσκουν κάτι κακό ακόμη και στις καλύτερες καταστάσεις.

Εξωτερική επικοινωνία

Υπάρχουν δύο τυπικές συμπεριφορές εδώ. Τέτοιοι άνθρωποι είτε βρίσκουν κάποιον στον οποίο παραπονιούνται μόνιμα. Δεν τους ενδιαφέρει κανένας άλλος τρόπος να δουν τα πράγματα. Μάλλον, θέλουν επιβεβαίωση ότι είναι όντως θύματα. Για να απαλλαγείτε από ένα τέτοιο άτομο, απλά πρέπει να του αρνηθείτε το δικαίωμα να είναι θύμα. Ναι, τώρα θα μετράτε επίσης μεταξύ των “άλλων” και των “κακών”, αλλά δεν θα επιβαρύνεστε πλέον από την κακή τους ενέργεια.

Αποφύγετε άτομα που διαμαρτύρονται συνεχώς και αποπνέουν αρνητική ενέργεια

ευτυχισμένη ζωή θύμα ρόλου παράπονο

Στη δεύτερη, πιο διαδεδομένη παραλλαγή, τα άτομα στο ρόλο των θυμάτων υποχωρούν σε βαθιά κατάθλιψη

ευτυχισμένη ζωή θλίψη κατάθλιψη

Αυτή η επιλογή είναι αναμφισβήτητα χειρότερη. Όχι μόνο καταστρέφει τις πιθανότητες μιας ευτυχισμένης ζωής αργότερα, αλλά μπορεί επίσης να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία.

Γίτσες

Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι στο ρόλο του θύματος έχουν πολλά προβλήματα υγείας λόγω της αρνητικής, αυτοκαταστροφικής στάσης.

Θα εμβαθύνουν περισσότερο με την πάροδο του χρόνου εάν δεν αλλάξουν στάση

ευτυχισμένη ζωή υγιής καρδιακή σταθερότητα

Λόγοι για να είσαι θύμα

Πότε και γιατί ένα άτομο επιλέγει να παίξει τον ρόλο του θύματος αντί να χτίσει μια ευτυχισμένη ζωή; Είναι πολύ ατομικό. Δυστυχώς, αυτό έχει να κάνει πολύ με την ανατροφή στο σπίτι. Όταν οι γονείς παίζουν το ρόλο του θύματος, τα παιδιά μεγαλώνουν με την αίσθηση ότι αυτός είναι ο φυσιολογικός τρόπος ζωής.

Επομένως, δώστε στα παιδιά σας μια ανοιχτή, θαρραλέα και θετική προσέγγιση της ζωής

ευτυχισμένη ζωή ανατροφή των γονέων

Επιπλέον, η ανάληψη του ρόλου του θύματος θα μπορούσε να συνδεθεί με τις υπερβολικά υψηλές απαιτήσεις και το αίσθημα της υπερβολής. Αν ήμασταν πολύ συχνά σε καταστάσεις όπου αποτύχαμε, θα μπορούσε να φτάσει σε αυτό.

Μια πραγματική ατυχία μπορεί να είναι ο λόγος. Απώλειες, ατυχήματα, επιθέσεις βίας μας πλήττουν μερικές φορές τόσο πολύ που ζούμε κάτω από την καταθλιπτική τους επιρροή πολύ μετά την εμφάνισή τους.

Θυμηθείτε, καταλάβετε, ξεπεράστε

Κατά τη γνώμη μας, και επίσης σύμφωνα με τη γνώμη πολλών επιτυχημένων ψυχολόγων, οι ισχυρισμοί δεν βοηθούν. Οι «άνθρωποι -θύματα», που όλοι είμαστε κατά κανόνα μερικές φορές, θα πρέπει να διερευνήσουν τα συναισθήματά τους. Ρωτήστε τον εαυτό σας ξεχωριστά εάν και γιατί αισθάνεστε σαν θύμα. Πότε ήταν η πρώτη φορά που σου συνέβη αυτό; Είναι «οικογενειακή παράδοση» να είσαι δυστυχισμένος; Συχνά ερχόμαστε στις σωστές απαντήσεις διαισθητικά. Μπορούν να είναι λογικά, αλλά όχι απαραίτητα. Αν νιώθετε ότι δεν σας άρεσαν ως μωρό, μπορεί να είστε αληθινοί, ακόμα κι αν δεν έχετε αναμνήσεις από την εποχή. Αυτά μόλις διατηρήθηκαν σε διαισθητικό επίπεδο.

Μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη σχέση αγάπης αργότερα

ευτυχισμένη ζωή αγάπης σχέσεις επικοινωνία

Βοηθήστε τους άλλους

Μπορείτε να βοηθήσετε τους άλλους μόνο αν το θέλουν πραγματικά… ή αν είστε εξαιρετικός ψυχολόγος…. Η υποστήριξη πρέπει να έρχεται λιγότερο με μομφές και περισσότερο από κατανόηση.

Προσπαθήστε να συνεργαστείτε με αυτό το άτομο για να μάθετε από πού προέρχονται οι αρνητικές τους στάσεις

ευτυχισμένη ζωή αγάπη σχέση οικογένειας

Τι πρέπει να κάνετε μετά από αυτό;?

Τι πρέπει να κάνουμε αφού συνειδητοποιήσουμε πότε και πώς έχουμε γίνει θύματα; Πρώτον, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσετε να το ψάχνετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι συναντούν πολλαπλές απαντήσεις. Κάθε περαιτέρω είναι συνήθως είτε βαθύτερο μέσα μας είτε μας δείχνει μια διαφορετική όψη του ίδιου πράγματος.

Αλλά αυτό είναι σχεδόν το μόνο που πρέπει να κάνετε. Μόλις κατανοήσουμε το ρόλο του θύματος ως στάση, τον έχουμε ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό. Το κοιτάμε και αυτό σημαίνει ότι δεν είναι πλέον μέρος του εαυτού μας. Τώρα απομακρυνόμαστε από αυτό πιο αργά ή πιο γρήγορα. Οπου? Σε νέα πρότυπα συμπεριφοράς και σε μια ευτυχισμένη ζωή. Υπέροχο δικαίωμα?

Απελευθερωθείτε από τον ρόλο του θύματος και ζήστε πραγματική ελευθερία!

χαρούμενη εμπειρία ζωής ευτυχία να είναι δωρεάν

 Μείνετε στον καθαρό αέρα όσο πιο συχνά γίνεται και κάντε αρκετή άσκηση

χαρούμενη ζωή αθλήματα φύση καθαρού αέρα

Η γιόγκα είναι επίσης μια προτεινόμενη στρατηγική

ευτυχισμένη ζωή γιόγκα αθλητισμός διαλογισμός

Μην ξεχνάτε την ισορροπία εργασίας-ζωής!

η ευτυχισμένη ζωή επιτυγχάνει την ισορροπία της επαγγελματικής ζωής