Η κρίση του κορονοϊού είναι γεγονός και επηρεάζει όλο και περισσότερες χώρες παγκοσμίως – από την Άπω Ανατολή έως όλη την Ευρώπη έως τη Βόρεια Αμερική. Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και, λογικά, προκαλεί ανησυχίες, φόβους και ανησυχίες σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει επί του παρόντος μόνο ένα θέμα που επηρεάζει την ανθρωπότητα, και συγκεκριμένα πώς να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού. Για να είναι αυτό δυνατό, πρέπει να μείνουμε όλοι μαζί και να παλέψουμε μαζί την πανδημία του COVID-19. Το πρώτο σημαντικό βήμα σε αυτό το θέμα είναι η καλή υγιεινή. Το σωστό πλύσιμο των χεριών μπορεί να προστατεύσει εσάς και τους αγαπημένους σας από διάφορα παθογόνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) προειδοποίησε εγκαίρως ότι το πλύσιμο των χεριών είναι πλέον σωτήρια. Εάν πλένετε τα χέρια σας σε τακτική βάση, θα προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους άλλους από τον κορονοϊό και θα βοηθήσετε να σταματήσει η ασθένεια.

Το σωστό πλύσιμο των χεριών δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό από ό, τι τώρα!

Σωστό πλύσιμο χεριών Σαπούνι χεριών, ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό, στεγνώστε

Παρακάτω σας δίνουμε σημαντικές συμβουλές για το σωστό πλύσιμο των χεριών σας. Οι πληροφορίες που συνοψίζονται εδώ βασίζονται σε οδηγίες και συμβουλές από τον ΠΟΥ, το Ινστιτούτο Robert Koch και το Ομοσπονδιακό Κέντρο Αγωγής Υγείας. Έχουμε ερευνήσει αυτές τις πηγές προκειμένου να σας παρουσιάσουμε εν συντομία τις πιο σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές για το σωστό πλύσιμο των χεριών.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο θα είναι χρήσιμο για όλους τους αναγνώστες μας.

 Μαζί ενάντια στον κορονοϊό!

Το σωστό πλύσιμο των χεριών πολλοί ιοί πολλαπλασιάζονται στο ένα χέρι αόρατα με γυμνό μάτι

  • Το σωστό πλύσιμο των χεριών προστατεύει από μολύνσεις και είναι απολύτως απαραίτητο στην κρίση του κορονοϊού!

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι πολλές μολυσματικές ασθένειες μεταδίδονται μέσω των χεριών. Οι ιοί δεν μπορούν να φανούν με γυμνό μάτι, αλλά μπορούν να βρίσκονται οπουδήποτε γύρω μας. Τα χέρια έρχονται σε επαφή μαζί τους πιο συχνά και στη συνέχεια μπορούν να το μεταφέρουν σε οτιδήποτε αγγίξει στη συνέχεια. Αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν σφίγγουμε τα χέρια και πάνω από κοινά αντικείμενα. Εάν αγγίξετε το πρόσωπό σας με το χέρι σας, οι ιοί μπορούν εύκολα να εισέλθουν στο σώμα μέσω του βλεννογόνου της μύτης, του στόματος και των ματιών. Στη συνέχεια, με τον COVID-19, αναπτύσσονται εκατομμύρια βακτήρια που βλάπτουν τους πνεύμονες και επηρεάζουν επίσης άλλα όργανα. Αυτός είναι ο λόγος που το πλύσιμο των χεριών σωστά είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει ο καθένας μας για να σταματήσει η πανδημία του κορονοϊού!

 Ο COVID-19 είναι μια αναπνευστική ασθένεια που μεταδίδεται από ιούς.

Το σωστό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι κάτω από τρεχούμενο νερό για την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19

Το τακτικό, σχολαστικό πλύσιμο των χεριών μπορεί να τους εμποδίσει τη διάδοση!

Το σωστό πλύσιμο των χεριών πολλές φορές την ημέρα, πλύνετε καλά τα χέρια σας για να σταματήσετε την εξάπλωση της νόσου

  • Πότε και σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να πλένετε καλά τα χέρια σας;?

Σας προτρέπουμε να πλένετε καλά τα χέρια σας σε τακτική βάση. Για παράδειγμα, αυτό είναι απαραίτητο όταν επιστρέφετε στο σπίτι, μετά από κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα, αφού φυσήξετε τη μύτη σας, βήξετε και φτερνιστείτε, αφού έρθετε σε επαφή με ζώα, ζωοτροφές και ζωικά απόβλητα. Ο ακόλουθος γνωστός κανόνας εξακολουθεί να ισχύει: πρέπει πάντα να πλένετε τα χέρια σας πριν από κάθε γεύμα και επίσης αφού αγγίξετε φάρμακα και καλλυντικά. Επιπλέον, πρέπει να τηρείται αυστηρή υγιεινή κατά την προετοιμασία γευμάτων για την οικογένεια, αποφεύγοντας επίσης την επαφή με τους ασθενείς. Εάν έχετε υπόψη σας αυτούς τους κανόνες, μπορείτε να κάνετε κάτι καλό για τον εαυτό σας και το αγαπημένο σας πρόσωπο. Και ταυτόχρονα συμβάλλει πολύ στην υγεία των άλλων. Μαζί μπορούμε να καταπολεμήσουμε τους ιούς!

Πόσες φορές την ημέρα πλένετε τα χέρια σας;?

Το σωστό πλύσιμο των χεριών Πλένετε τα χέρια σας σχολαστικά πολλές φορές την ημέρα

  • Πλύσιμο των χεριών σε πέντε βήματα

Ακολουθούν οι οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να πλένετε σωστά τα χέρια σας.

  1. Βρέξτε τα χέρια σας και κρατήστε τα κάτω από τρεχούμενο νερό για 20 έως 30 δευτερόλεπτα.
  2. Χρησιμοποιήστε υγρό σαπούνι και αφρίστε καλά τα βρεγμένα χέρια σας. Όταν το κάνετε αυτό, καθαρίστε όλες τις περιοχές του χεριού. Για παράδειγμα, η πλάτη των χεριών, οι άκρες των δακτύλων, τα νύχια, τα κενά μεταξύ των δακτύλων και των αντίχειρων δεν πρέπει να ξεχνάμε να καθαρίζουμε σωστά.
  3. Αφιερώστε περίπου 20 δευτερόλεπτα για να αφρίσει έτσι ώστε το σαπούνι να λειτουργεί σωστά.
  4. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το σαπούνι με τρεχούμενο νερό.
  5. Στεγνώστε τα χέρια σας στεγνώνοντας επίσης τα κενά μεταξύ των δακτύλων. Κατά προτίμηση με καθαρό πανί που χρησιμοποιείτε μόνο εσείς προσωπικά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαντηλάκια μιας χρήσης, αυτά είναι επίσης πολύ υγιεινά.

Το συνημμένο βίντεο δείχνει ακριβώς πώς πρέπει να πλένετε τα χέρια σας σωστά για να είστε αποτελεσματικοί ενάντια στον κορονοϊό.

  • Πλύσιμο ή απολύμανση χεριών?

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απολύμανση των χεριών συνιστάται σε περιπτώσεις που δεν είναι εμφανώς λερωμένες. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με ένα απολυμαντικό με βάση το αλκοόλ. Λειτουργεί γρηγορότερα, είναι πιο αποτελεσματικό και πιο εύκολο στο δέρμα! Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι κάθε απολυμαντικό και σαπούνι που χρησιμοποιείτε θα αφαιρέσει τα έλαια από το δέρμα σας. Αυτό μπορεί να κάνει τα χέρια σας πολύ στεγνά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συμβουλεύουν να φροντίζετε καλά τα χέρια σας ακόμη και μετά το πλύσιμο ή την απολύμανσή τους. Για παράδειγμα, εφαρμόζετε τακτικά ενυδατική κρέμα δέρματος.

 Πλύνετε ή απολυμάνετε τα χέρια?

Σωστό πλύσιμο χεριών γυναικείο βραχιόλι χεριών απολυμαντικό

Πρέπει πάντα να έχετε απολυμαντικό στη διάθεσή σας κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού!

Σωστό πλύσιμο χεριών, καλό απολυμαντικό, να έχετε μάσκες στο στόμα στο χέρι κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού

Εάν εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες για το ποιο είναι το καλύτερο πλύσιμο ή απολύμανση των χεριών, τότε λέμε τα εξής. Μία από τις δύο παραλλαγές είναι απολύτως αρκετή! Δεν είναι απαραίτητο να πλένετε τα χέρια σας σωστά και να τα απολυμαίνετε πριν ή μετά. Και οι δύο μέθοδοι είναι σωστές και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε εναλλάξ!

Μείνετε υγιείς και πλένετε τα χέρια σας τακτικά, σχολαστικά και σωστά!

 Επίσης, μιλήστε στα μικρά σας για τον ιό και διδάξτε τους ότι το πλύσιμο των χεριών είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Σωστό πλύσιμο χεριών μητέρα παιδιού στο μπάνιο πλύσιμο χεριών

Τα καθαρά χέρια είναι απαραίτητα για την καλή υγεία!

Σωστό πλύσιμο χεριών

 Απολυμάνετε τα χέρια – αυτό προστατεύει επίσης από τον κορονοϊό!

Το σωστό απολυμαντικό πλυσίματος χεριών έχει πάντα καλό απολυμαντικό στο χέρι

 Πώς να σταματήσετε την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19!

Το σωστό πλύσιμο των χεριών απολυμαίνει την εξάπλωση της πανδημίας του COVID-19