Σε κανέναν από εμάς δεν λείπουν ασημένια κοσμήματα, γιατί πρόκειται για μια ευγενή και ταυτόχρονα σχετικά φθηνή παραλλαγή για να δώσετε έμφαση στη δική σας εμφάνιση. Ταιριάζει καθολικά με σχεδόν όλα τα ρούχα και τις προσωπικές εμφανίσεις. Ωστόσο, τα ασημένια κοσμήματα έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα και αυτό είναι ότι αμαυρώνουν με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο νομίζετε. Μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τα δικά σας ασημένια κοσμήματα από έναν επαγγελματία κοσμηματοπώλη. Θα το συνιστούσαμε, ειδικά για ακριβά αντικείμενα από ασήμι. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε τα πιο απλά κοσμήματα στο σπίτι χρησιμοποιώντας μερικές απλές μεθόδους και θεραπείες στο σπίτι. Ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές για να το κάνετε αυτό!

Καθαρίζετε τα ασημένια κοσμήματά σας τακτικά!

δύο υπέροχα σκουλαρίκια ασημένια κοσμήματα καθαρά

Πώς να καθαρίσετε ασημένια κοσμήματα – νερό και θεραπείες στο σπίτι

Στην αρχή, θα περιγράψουμε μια μέθοδο που έχει τρεις διαφορετικές παραλλαγές. Με αυτό μπορείτε να καθαρίσετε υπέροχα τα ασημένια κοσμήματά σας στο σπίτι. Μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας ποια από τις επιλογές που εμφανίζονται επιλέγετε. Με αυτήν τη διαδικασία, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα προϊόντα για να καθαρίσετε τα ασημένια κοσμήματά σας:

  • Ζεστό νερό;
  • Ένα δοχείο για ζεστό νερό αρκετά μεγάλο για τα κοσμήματα που θέλετε να καθαρίσετε.
  • Αλουμινόχαρτο;
  • Αλάτι / μαγειρική σόδα / μαγειρική σόδα?
  • Γάντια καθαρισμού?
  • Πανί για σκούπισμα.

Ευγενή και ακριβά κομμάτια θα προτιμούσαν να καθαρίζονται από τον κοσμηματοπώλη

Όμορφα κοσμήματα καθαρά ασημένια κοσμήματα

Όπως μπορεί να είστε ήδη σε θέση να δείτε μόνοι σας, η κύρια διαφορά έγκειται στο οικιακό φάρμακο που χρησιμοποιείται. Μπορείτε να καθαρίσετε τα ασημένια κοσμήματά σας με αλάτι καθώς και με σόδα ή μαγειρική σόδα. Perhapsσως θα μπορούσατε να επιλέξετε το ένα ή το άλλο ανάλογα με το επίπεδο ρύπανσης. Η μαγειρική σόδα και η μαγειρική σόδα είναι ελαφρώς πιο αποτελεσματικές από το αλάτι και πρέπει να χρησιμοποιούνται για πιο λερωμένα κοσμήματα. Το αλάτι, από την άλλη πλευρά, είναι λίγο πιο ήπιο και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για προφύλαξη.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε τα ασημένια κοσμήματα με ένα πανί γυαλίσματος

Καθαρισμός ασημένιων κοσμημάτων - υπέροχα μικρά δαχτυλίδια

Έτσι καθαρίζετε με τα σπιτικά φάρμακα

Καλύψτε το δοχείο με αρκετό αλουμινόχαρτο και μοιράστε τα κομμάτια κοσμημάτων που θα καθαριστούν πάνω του. Δεν πρέπει να επικαλύπτονται μεταξύ τους, ώστε να μπορούν να γίνουν όλα όμορφα. Προσθέστε μία έως τρεις κουταλιές από το αντίστοιχο σπιτικό φάρμακο (ανάλογα με τη δύναμη και τον βαθμό λερώματος) και ρίξτε ζεστό νερό πάνω του. Πέντε έως δέκα λεπτά θα πρέπει να είναι αρκετά για να είναι καθαρά τα ασημένια κοσμήματα. Ξεπλύνετε με νερό βρύσης! Στη συνέχεια στεγνώστε με ένα πανί.

Τα τρυπήματα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά για απολύμανση

Υπέροχο καθαρό ασημένιο κόσμημα

Επαγγελματικά μέσα

Η δεύτερη ομάδα μέσων με τα οποία μπορείτε να καθαρίσετε τα ασημένια κοσμήματά σας θα μπορούσε να περιγραφεί ως πιο επαγγελματική. Μπορούν να αγοραστούν σε κοσμηματοπωλεία. Ορισμένα από αυτά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ένα κάθε φορά για καλύτερα αποτελέσματα.

Αλυσίδα με καρδιά – τέτοια κομμάτια είναι ευχάριστο να φοριούνται και λερώνονται γρήγορα

Καρδιά και άλλες ιδέες - καθαρά ασημένια κοσμήματα

Ύφασμα γυαλίσματος

Θα μπορούσατε να είστε ο πρώτος για ένα πανί γυαλίσματος αποφασίζω. Αυτό θα μπορούσε να είναι απολύτως επαρκές, ειδικά για ασημένια κομμάτια που δεν είναι πολύ βρώμικα. Θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε για να βουρτσίζετε το ασήμι σας τακτικά, ώστε να μην επιδεινώνεται γενικά.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να καθαρίσετε μεγάλες ποσότητες βρωμιάς και δύσκολες γωνίες με αυτό το προϊόν.

Ξεχωρίστε το ασήμι από άλλα κοσμήματα!

Καθαρισμός ασημένιων κοσμημάτων - διαφορετικά είδη κοσμημάτων

Ασημένιο μπάνιο καθαρισμού

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ασημένιο λουτρό καθαρισμού. Πρόκειται για ένα μείγμα ειδικά σχεδιασμένο για τον καθαρισμό του ασημιού. Αφού γυαλίσετε με το πανί, μπορείτε να κάνετε ένα ασημένιο μπάνιο καθαρισμού. Όπως και με τις μεθόδους με τις θεραπείες στο σπίτι, χρειάζεστε ένα κατάλληλο δοχείο και αλουμινόχαρτο. Ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία, διαλύστε λίγο από τον παράγοντα στο ζεστό νερό και αφήστε το κόσμημα εκεί για 5 έως 10 λεπτά. Στη συνέχεια στεγνώστε όπως ακριβώς κάνατε με την άλλη μέθοδο.

Ο τακτικός καθαρισμός καθιστά περιττή τη χρήση πολύ επιθετικών παραγόντων

Καθαρισμός ασημένιων κοσμημάτων - διάφορα υπέροχα κομμάτια

Ποια μέθοδο πρέπει να επιλέξετε;?

Ο προϋπολογισμός είναι λιγότερο επιθετικός και για αυτόν τον λόγο πρέπει να προωθηθεί. Αυτό σας επιτρέπει να καθαρίζετε τα ασημένια κοσμήματά σας πιο συχνά χωρίς να τα καταστρέψετε με οποιονδήποτε τρόπο. Εάν το σκουπίσετε με το ύφασμα γυαλίσματος εκ των προτέρων, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας. Ο ασημένιος παράγοντας λουτρού, από την άλλη πλευρά, είναι αρκετά επιθετικός και ως εκ τούτου θα πρέπει να θεωρηθεί ως η τελευταία πιθανή παραλλαγή.

Τα ασημένια κοσμήματα που δεν είναι πολύ ακριβά μπορούν να καθαρίζονται στο σπίτι σε τακτική βάση 

Τα ασημένια κοσμήματα καθαρίζουν διάφορα αντικείμενα

Τους κινδύνους

Πάντα υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι για τον καθαρισμό ασημένιων κοσμημάτων στο σπίτι. Πρώτον, μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν ασχολείστε με καθαρό ασήμι ή ότι έχετε παραβλέψει κάποια στοιχεία από άλλα υλικά. Κατά κανόνα, το τελευταίο δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τα καθαριστικά για ασήμι. Μπορούν να καλυφθούν ή να τυλιχτούν με αλουμινόχαρτο, για παράδειγμα. Διαφορετικά θα έσπασαν με τις μεθόδους που περιγράφονται. Θα συνιστούσαμε μάλλον επαγγελματικό καθαρισμό στο κοσμηματοπωλείο για όλα τα κοσμήματα. Μπορείτε να πάρετε ένα συγκεκριμένο ρίσκο με όλους τους άλλους, δεν νομίζετε; Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας, θα είστε καλά τις περισσότερες φορές.

Ελπίζουμε να σας αρέσει να φοράτε τα καλά καθαρισμένα ασημένια κοσμήματά σας!