Πληρωμή με κινητό τηλέφωνο – αυτό φαινόταν ουτοπικό μέχρι πρόσφατα 

Πώς πληρώνετε αύριο?

Πολύς λόγος γίνεται για πληρωμές χωρίς μετρητά. Όλο και περισσότερες τεχνικές για πληρωμές χωρίς μετρητά αναπτύσσονται. Ορισμένοι υποθέτουν ότι τα μετρητά δεν θα παίζουν πλέον καθόλου ρόλο στο μέλλον και ότι θα μπορούσαν ακόμη και να καταργηθούν εντελώς. Υπάρχουν ήδη όλο και περισσότερες επιλογές για να αφήσετε το πορτοφόλι σας στο σπίτι.

Η πληρωμή με το Apple Watch ή με το κινητό σας τηλέφωνο δεν θα αποτελεί έκπληξη για κανέναν 

πληρωμή με κινητό τηλέφωνο illu ρολόι μήλου

Perhapsσως στο μέλλον θα πληρώνετε μόνο με smartphone ή άλλες φουτουριστικές τελικές συσκευές (για να μην αναφέρουμε τις δυνατότητες επαλήθευσης χρησιμοποιώντας αποτυπώματα, σάρωση ίριδας ή εμφυτευμένα τσιπ). Αλλά κάθε νέα τεχνολογία κρύβει επίσης νέους κινδύνους, πολλοί από τους οποίους συχνά δεν είναι καν προφανείς πριν από την εισαγωγή τους. Εάν χάσω τα χρήματά μου, τα χρήματά μου έχουν φύγει. Εάν χάσω ολόκληρο το πορτοφόλι, πρέπει να φροντίσω για την ταυτότητα, την άδεια οδήγησης κ.λπ. Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να πληρώσουμε μερικώς με κινητά τηλέφωνα και ποιες επιλογές πληρωμής θα είναι δυνατές στο εγγύς μέλλον?

Πληρώστε με κινητό τηλέφωνο illu

Ταχεία ανάπτυξη στον χρηματοπιστωτικό κόσμο

Πολλά έχουν συμβεί στον οικονομικό κόσμο τα τελευταία χρόνια. Από την εισαγωγή νέων τύπων συστημάτων πληρωμών έως την ανάπτυξη νέων χρηματοπιστωτικών προϊόντων έως την εφεύρεση ψηφιακών νομισμάτων όπως το Bitcoin και η Co, το μέλλον έχει φτάσει από καιρό στον χρηματοπιστωτικό κόσμο. Για τον οικονομικό κόσμο, τα μετρητά έχουν γίνει ένα ενοχλητικό λείψανο από το παρελθόν, το οποίο είναι καλύτερο να γίνει χωρίς. Η πληρωμή χωρίς μετρητά συνήθως σημαίνει ηλεκτρονική πληρωμή και τα ηλεκτρονικά συστήματα μπορούν να παρακολουθούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Άνετο και έξυπνο σύστημα

πληρωμή με κινητό τηλέφωνο illu τίτλος εικονογράφηση μελλοντική εντολή εικονικά χρήματα

Πλήρης κατάργηση μετρητών?

Ακόμα κι αν αυτή η σκέψη ακούγεται λίγο αδιανόητη προς το παρόν, δεν είναι σε καμία περίπτωση παράλογη. Στο τέλος του 2018, για παράδειγμα, το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ θα καταργηθεί τουλάχιστον μία φορά, το χαρτονόμισμα που δεν είχε ακούσει ποτέ ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πριν αποφασίσει η ΕΚΤ να το καταργήσει. Ο λόγος της κατάργησης είναι προφανώς το γεγονός ότι οι εγκληματίες προτιμούν να χρησιμοποιούν αυτό το πιστοποιητικό για τις επιχειρήσεις τους. Η λογική πίσω από αυτή τη σκέψη δεν χρειάζεται να είναι προφανής σε όλους, αλλά από τέτοιες αποφάσεις μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι η κατάργηση των μετρητών είναι θεωρητικά εφικτή αρκεί να βρεθούν οι σωστοί λόγοι.

Ένα μέλλον χωρίς μετρητά είναι πιθανό?

πληρωμή με κινητό τηλέφωνο illu nfc

και τι άλλο μας επιφυλάσσει? 

πληρωμή με κινητό τηλέφωνο illu τίτλος εικονογράφηση μελλοντική εντολή εικονικά μάτια μαθητήςΑπλοποίηση κύριου επιχειρήματος

Οι υποστηρικτές της κατάργησης μετρητών τονίζουν επανειλημμένα τα υποτιθέμενα πλεονεκτήματα των πληρωμών χωρίς μετρητά. Η σκέψη ότι μπορείς να κάνεις χωρίς βαριά πορτοφόλια στο μέλλον είναι σίγουρα δελεαστική. Ωστόσο, ξεχνάμε ότι είναι ήδη δυνατή η πληρωμή χωρίς μετρητά σήμερα και πολλοί καταναλωτές κάνουν εκτεταμένη χρήση πιστωτικών καρτών, EC EC, Master Card και παρόμοιων. Όλο και περισσότερες εταιρείες προσφέρουν επίσης τη δυνατότητα πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου, "Πληρώστε με κλήση" ή παρόμοια ονομάζονται αντίστοιχες προσφορές. Ωστόσο, αυτές οι προσφορές είναι ακόμα στα σπάργανα και χρησιμοποιούνται από ένα μικρό ποσοστό καταναλωτών.

Συντομότεροι τρόποι και πληρωμή χωρίς καθυστερήσεις

Πληρωμή με εικονογράφηση τίτλου κινητού τηλεφώνου

Πιο εύκολο, πιο κινητό και πιο γρήγορο 

πληρωμή με κινητό τηλέφωνο illu τίτλος εικονογράφηση μελλοντική εντολή σύγχρονες τεχνολογίες

πληρωμή με κινητό τηλέφωνο illu εικονογράφηση τίτλου μελλοντικές επιλογές εντολών

Οι εξελίξεις χρειάζονται χρόνο για να επιβεβαιωθούν: Παράδειγμα αριθμομηχανής IBAN

Συνολικά, ωστόσο, οι άνθρωποι είναι μάλλον νωθροί και πολύ δεμένοι με τις συνήθειές τους. Πολλοί, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, δεν μπορούν πλέον να συμβαδίσουν με την ταχεία ανάπτυξη ακόμη και σήμερα. Μπορείτε να το δείτε, για παράδειγμα, από το γεγονός ότι στις μέρες μας κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν ακόμη μεταβεί στη διαδικασία IBAN ή δεν χρησιμοποιούν συμβατικό κωδικό τράπεζας και αριθμό λογαριασμού και γι ‘αυτό το κάνετε ένας καλός υπολογιστής IBAN απαιτείται από το Διαδίκτυο για να μπορείτε ακόμη και να δείτε ποια δεδομένα μεταφοράς πρέπει να εισαχθούν κατά την τραπεζική. Το παράδειγμα της αριθμομηχανής IBAN δείχνει ξεκάθαρα ότι τα πράγματα συχνά λαμβάνουν χώρα πιο αργά από όσο νομίζατε εκ των προτέρων.

Πόσο ασφαλές είναι το μέλλον χωρίς μετρητά?

Πληρωμή με διάγραμμα illu nfc κινητού τηλεφώνου

Ως εκ τούτου, σίγουρα θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να χρησιμοποιηθούν αντίστοιχες προσφορές χωρίς μετρητά. Η συζήτηση για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα είναι απίθανο μέχρι τότε να καταργηθεί. Έτσι, πώς θα πληρώσετε αύριο (ή μεθαύριο) μπορεί να εκτιμηθεί μόνο κατά προσέγγιση σε αυτό το χρονικό σημείο. Είναι πιθανό ότι θα παραμείνει ένα μείγμα διαφόρων μεθόδων πληρωμής, ακόμη και αν αυτές μπορεί να διαφέρουν από τις σημερινές. Τελικά, το πιο εύκολο για τον καταναλωτή θα επικρατήσει μόλις δημιουργηθεί η υποδομή και οι λιανοπωλητές αποδεχτούν και προσφέρουν τις κατάλληλες τεχνολογίες.

Όλα με το πάτημα ενός κουμπιού 

πληρωμή με κινητό τηλέφωνο illu εικονογράφηση τίτλου μελλοντική εντολή

Εικονικά χρήματα στην πορεία 

πληρωμή με κινητό τηλέφωνο illu τίτλος εικονογράφηση μελλοντική εντολή εικονικά χρήματα

Μένουμε ενθουσιασμένοι

πληρωμή με κινητό τηλέφωνο illu τίτλος εικονογράφηση μελλοντική εντολή virtual money mobile banking2