Σίγουρα θα σας συμβεί: Κάθεστε άνετα στον κήπο ή στη βεράντα με φίλους για καφέ και κέικ. Η τούρτα επιτίθεται από σφήκα! Αντί να πανικοβληθείτε σε αυτή την περίπτωση, καλύτερα να κοιτάξετε τριγύρω και να δείτε πού έχουν τις φωλιές τους εκεί κοντά. Είναι περισσότερο ενοχλητικό για τους περισσότερους ανθρώπους να βλέπουν σφήκες γύρω τους. Γι ‘αυτό θέλετε να αφαιρέσετε αμέσως τη φωλιά της σφήκας. Εάν, όπως και πολλοί άλλοι ιδιοκτήτες κήπων, δεν είστε μακριά από αυτή τη σκέψη, τότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί! Οι σφήκες είναι υπό την προστασία της φύσης μαζί μας, επομένως απαγορεύεται νομικά ο έλεγχός τους ή η μεταφορά των φωλιών τους. Πώς και πότε μπορείτε να κάνετε κάτι εναντίον αυτών των ειρηνικών ζώων, πώς μπορείτε να ενεργήσετε; Εξηγούμε παρακάτω.

Αφαίρεση φωλιάς σφήκας; Περίμενε λίγο, πρέπει να το ξέρεις!

Σφηκοφωλιά αφαίρεση φωλιάς σε κλαδί δέντρου στον κήπο πράσινα φύλλα σφήκας

  • Κατάργηση φωλιάς σφήκας; Γιατί δεν επιτρέπεται?

Οι σφήκες είναι βασικά ειρηνικά ζώα και δεν θα αποτελέσουν ενόχληση αν δεν τις διεγείρετε και μείνετε μακριά τους. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε, έχουν δηλητηριώδες τσίμπημα και μπορεί να είναι επικίνδυνα για τους πάσχοντες από αλλεργίες και τα παιδιά. Έχουμε δύο κύρια είδη, για παράδειγμα την κοινή σφήκα (Vespula vulgaris) και τη γερμανική σφήκα (Vespula germanica).

Ακριβώς όπως οι μέλισσες, οι μέλισσες και οι σφήκες, υπόκεινται σε προστασία ειδών. Επικονίζουν λουλούδια για να καλύψουν την ανάγκη τους για νέκταρ εκεί. Με αυτόν τον τρόπο, αυτά τα έντομα συμβάλλουν στην ισορροπία στη φύση. Ωστόσο, θεωρούνται ως απρόσκλητοι επισκέπτες στον κήπο ή στη βεράντα.

 Από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, οι σφήκες επιτίθενται σε κέικ, σόδες και παγωτά.

Αφαιρέστε τη φωλιά της σφήκας Η σφήκα στο κέικ φρούτων συλλέγει νέκταρ αλλά είναι ενόχληση για τους λάτρεις της τούρτας

  • Πού χτίζει φωλιά η αποικία των σφηκών;?

Μια φωλιά χρησιμεύει ως καταφύγιο για τα έντομα μόνο για ένα χρόνο. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα όλη η οικογένεια σφηκών πεθαίνει, μόνο η νεαρή βασίλισσα επιβιώνει κάτω από καλές συνθήκες. Την επόμενη άνοιξη ψάχνει για νέο χώρο φωλιάσματος. Οι φωλιές των σφηκών χτίζονται κυρίως σε ξηρές και προστατευμένες κοιλότητες. Για παράδειγμα κάτω από τη στέγη ή σε μια γωνιά της πρόσοψης του σπιτιού ή του υπόστεγου του κήπου. Μια φωλιά μπορεί επίσης να τοποθετηθεί σε πέτρινο φράχτη ή κορμό δέντρου. Ο πληθυσμός των ζώων μπορεί να φτάσει έως και 7000 έντομα το καλοκαίρι.

 Κάπως έτσι φαίνεται η φωλιά μιας σφήκας.

Η φωλιά της σφήκας αφαιρεί πολλές σφήκες από μια φωλιά κηρήθρας σε έναν πέτρινο τοίχο

 Η βασίλισσα της σφήκας γεννά τα αυγά της στην κηρήθρα.

Αφαιρέστε τη φωλιά της σφήκας Οι κηρήθρες φωλιών βάζουν τα αυγά της βασίλισσας σφήκας

  • Μην προκαλείτε τις σφήκες – αυτή είναι μια καλύτερη ιδέα από το να αφαιρέσετε τη φωλιά της σφήκας

Αν μπορείτε να ανεχτείτε τις σφήκες, αυτή είναι μια καλύτερη ιδέα από το να καταστρέψετε τη φωλιά τους. Η συμβουλή μας σε αυτή την περίπτωση είναι να τηρούμε απόσταση περίπου έξι μέτρων. Εάν αφήσετε τις σφήκες μόνες τους, δεν θα τσιμπήσουν γιατί δεν κινδυνεύουν να υπερασπιστούν το σπίτι τους. Είναι καλύτερο να φροντίζετε τα παιδιά σας, γιατί στα μικρά αρέσει να παίζουν στον κήπο και να περπατούν ξυπόλητοι στο γκαζόν. Αλλά μερικές φορές υπάρχουν σφήκες σε υγρό γρασίδι ή σε πολύχρωμα λουλούδια. Ο κανόνας εδώ είναι: μην προκαλείτε τα έντομα! Μην κάνετε γρήγορες κινήσεις και μην διεγείρετε τα ζώα! Είναι εύκολο να διώξετε μεμονωμένες σφήκες, αλλά αν υπάρχουν αρκετές, προσέξτε! Παιδιά και ηλικιωμένοι μπορεί να είναι αλλεργικοί στα τσιμπήματα σφήκας. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να δείτε αμέσως γιατρό για θεραπεία.

Οι σφήκες τσιμπάνε όταν ο κίνδυνος είναι άμεσος!

Αφαιρέστε τη φωλιά της σφήκας Sting wasp όταν ο κίνδυνος απειλεί να αμυνθεί

  • Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τη φωλιά μιας σφήκας σε περίπτωση ανάγκης;?

Εάν οι σφήκες γίνονται πραγματική ενόχληση στον κήπο σας, τότε πρέπει να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Είναι καλύτερα να μην το κάνετε μόνοι σας, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πληρώσετε υψηλό πρόστιμο. Οι τιμωρίες διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, γι ‘αυτό σας συμβουλεύουμε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά εκ των προτέρων. Ο ασφαλέστερος και πιο επιτυχημένος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα έντομα θα ήταν να ζητήσετε βοήθεια από έναν εξολοθρευτή ή να επικοινωνήσετε με έναν τοπικό μελισσοκόμο. Σε πολύ ειδικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορείτε να καλέσετε ακόμη και την πυροσβεστική. Όλοι οι επαγγελματίες που αναφέρθηκαν παραπάνω φορούν προστατευτικά ρούχα και γνωρίζουν ακριβώς πώς να αφαιρέσουν ή να μεταφέρουν τη φωλιά μιας σφήκας.

Το καλοκαίρι οι σφήκες είναι απρόσκλητοι καλεσμένοι στους κήπους μας.

Αφαίρεση φωλιών σφήκων Το καλοκαίρι, οι σφήκες είναι απρόσκλητοι επισκέπτες στον κήπο

Θα προτιμούσαμε να συμβουλεύουμε έναντι άλλων αντιεπαγγελματικών μεθόδων. Εδώ εννοούμε, για παράδειγμα, ότι η χρήση σπρέι σφήκας ή αφρού για το σκοπό αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Περιέχουν τοξικές ουσίες που είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον και ως εκ τούτου δεν συνιστώνται. Και έχετε ακούσει για υποκαπνισμό φωλιάς σφήκας; Αυτή δεν είναι επίσης μια κατάλληλη μέθοδος για τον έλεγχο των εντόμων και την αφαίρεση μιας φωλιάς σφηκών. Μπορείτε να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο επειδή οι σφήκες αντιδρούν πολύ επιθετικά στον καπνό. Θα ήταν εξίσου ακατάλληλο να χρησιμοποιηθεί νερό με συσκευή εκτόξευσης υψηλής πίεσης για να αφαιρεθεί η φωλιά της σφήκας. Δεν θα πετύχετε να το κάνετε αυτό, αλλά θα μπορούσε να βλάψει μόνο τον εαυτό σας.

 Αρχικά, κοιτάξτε γύρω για να δείτε αν υπάρχει φωλιά σφηκών κοντά σας.

Η φωλιά της σφήκας απομακρύνεται Κοιτάξτε τριγύρω και ανακαλύψτε μια φωλιά σφήκας κοντά

Μην αφαιρείτε τη φωλιά μόνοι σας, αλλά ζητήστε επαγγελματική βοήθεια.

Οι σφήκες είναι ειρηνικά έντομα και δεν θα τσιμπήσουν αν δεν τα διεγείρουμε ή τα προκαλέσουμε. Προσθέτουν πολλά στη φυσική ισορροπία, οπότε θα ήταν πολύ χρήσιμο αν μπορούσαμε να ζήσουμε μαζί ειρηνικά. Είναι το?

Καλύτερα αφήστε τις σφήκες ήσυχες!

Αφαίρεση φωλιών σφήκων Οι σφήκες προτιμούν να αφήνουν ήσυχα ζώα μόνα τους

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτά είναι ειρηνικά ζώα!

Οι σφήκες προτιμούν να αφήνουν ήσυχα ζώα μόνα τους

Η καταστροφή της φωλιάς σας δεν είναι καλή σκέψη.

Αφαιρέστε τη φωλιά της σφήκας, καταστρέψτε ή μετεγκαταστήστε. Δεν είναι καλή σκέψη. Φωλιά σφηκών στον ξύλινο τοίχο