Μόνο σε λίγες μέρες θα ξαναέρθει εκείνη η μέρα – έρχεται η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν με πράσινο χρώμα! Οι μεγάλες παρελάσεις πραγματοποιούνται στις 17 Μαρτίου κάθε έτους όχι μόνο στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, αλλά και σε άλλες χώρες όπου η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι επίσημη αργία, όπως το βρετανικό υπερπόντιο έδαφος του Μονσερράτ και η καναδική επαρχία Νέα Γη. Και στη Γερμανία, πολλοί άνθρωποι γιορτάζουν αυτήν την ημέρα, ντύνονται με πράσινο χρώμα, πίνουν ιρλανδικό ουίσκι ή μπύρα, φορούν πράσινα τριφύλλια και περνούν υπέροχα. Ναι, η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου γιορτάζεται στις μέρες μας. Πώς προέκυψε όμως; Στη συνέχεια θέλουμε να εξηγήσουμε γιατί γιορτάζεται ακριβώς στις 17 Μαρτίου και από πού προέρχεται αυτή η ιρλανδική παράδοση. Γιατί κάθε φεστιβάλ είναι σημαντικό για εμάς … για μερικούς από εμάς η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι κάτι ξεχωριστό – ένα παλιό λαϊκό φεστιβάλ που ζει ….

Ο καθένας μπορεί να νιώσει λίγο Ιρλανδικά την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου!

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου

  • Από πού προέρχεται πραγματικά η παράδοση της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου;?

Εκείνοι που θέλουν να ρίξουν μια βαθιά ματιά στην ιστορία των ιρλανδικών παραδόσεων θα ανακαλύψουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα εκεί. Ο Πάτρικ ήταν Ιρλανδός επίσκοπος του 5ου αιώνα που μετέτρεψε τον λαό της Ιρλανδίας στον Χριστιανισμό. Δυστυχώς, πολυάριθμα γεγονότα και συναρπαστικοί μύθοι είναι συνυφασμένα στις πληροφορίες για τη ζωή του, καθιστώντας δύσκολο τον διαχωρισμό της αλήθειας από τους μύθους.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο Πάτρικ καταγόταν αρχικά από την Αγγλία, ήταν στην πραγματικότητα Βρετανός. Κρατήθηκε ως σκλάβος στο νησί για έξι χρόνια. Εκεί έγινε θρησκευόμενος, κατάφερε να διαφύγει πίσω στην Αγγλία με πλοίο και είχε ένα μυστικιστικό όνειρο: έπρεπε να επιστρέψει στην Ιρλανδία για να διαδώσει τον Χριστιανισμό στο νησί. Γι ’αυτό σπούδασε για μερικά χρόνια σε γαλλικό μοναστήρι, χειροτονήθηκε επίσκοπος και στη συνέχεια στάλθηκε στην Ιρλανδία από τον Πάπα. Έκανε μεγάλο ιεραποστολικό έργο στο νησί.

 Το πράσινο τριφύλλι εξακολουθεί να είναι σύμβολο τύχης και τύχης σήμερα.

Σύμβολο τριφύλλι ημέρας Αγίου Πατρικίου

Το όνομα του Αγίου Πατρικίου περιβάλλεται από διάφορους θρύλους. Ένα από αυτά είναι ότι απελευθέρωσε την Ιρλανδία από την πανούκλα των φιδιών. Αλλά οι βιολόγοι αρνούνται κάθε υπόθεση ότι φίδια υπήρχαν εκεί καθόλου. Λέγεται ότι οι αποστολές του Αγίου Πατρικίου χρησιμοποίησαν τριφύλλια ως βοηθήματα διδασκαλίας για να απεικονίσουν την Αγία Τριάδα στον ιρλανδικό λαό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το τριφύλλι είναι τόσο δημοφιλές στην Ιρλανδία και είναι ακόμα αποδεκτό σήμερα ως σύμβολο καλής τύχης και τύχης. Επιπλέον, το κορεσμένο πράσινο των τριφύλλων έγινε το πιο δημοφιλές χρώμα των Ιρλανδών και επιλέχθηκε ως εθνικό χρώμα παράλληλα με το λευκό και το πορτοκαλί. Αν θέλετε να γιορτάσετε την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου όπως οι Ιρλανδοί σήμερα, πρέπει να φορέσετε τουλάχιστον ένα πράσινο ρούχο.

Το πράσινο, το λευκό και το πορτοκαλί είναι τα εθνικά χρώματα των Ιρλανδών.

Κορίτσια παρέλασης του Αγίου Πατρικίου

Ένα ζήτημα παραμένει. Οι ιστορικοί εξακολουθούν να διαφωνούν για το ακριβές έτος κατά το οποίο πέθανε ο καθολικός επίσκοπος Πάτρικ. Πιστεύεται, ωστόσο, ότι συνέβη στις 17 Μαρτίου 461 μ.Χ., όταν υποτίθεται ότι ήταν 76 ετών. Έκτοτε, η 17η ημέρα του Μαρτίου συμβόλιζε τον Άγιο Πάτρικ. Από το 1780 ο άγιος ανακηρύχθηκε επίσημος προστάτης της Ιρλανδίας και από το 1903 η 17η Μαρτίου γιορτάζεται επίσημα ως ημέρα εορτής στη χώρα.

 Η 17η Μαρτίου είναι ο υποτιθέμενος θάνατος του Αγίου Πατρικίου, οπότε αυτή η μέρα γιορτάζεται ως Ημέρα του Αγίου Πατρικίου.

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου 17 Μαρτίου επίσημη αργία

  • Η Ημέρα των Πατρώνων έχει το σύνθημα: Τώρα μπορείτε να γιορτάσετε όπως οι Ιρλανδοί!

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχει ένας καλός ιστορικός λόγος για τον οποίο ο κόσμος λάμπει με πράσινο πυρετό στις 17 Μαρτίου κάθε έτους. Παραδοσιακές ακολουθίες γίνονται σε ορισμένα μέρη αυτήν την ημέρα, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να διασκεδάσουν όπως οι Ιρλανδοί την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου. Δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου θρησκευτικό ύστερο κίνητρο, απλώς η εορταστική ατμόσφαιρα της παρέλασης είναι συντριπτική. Χρησιμοποιείτε την εορταστική περίσταση για να ντυθείτε πράσινα, βγάζετε τα πράσινα ρούχα σας από την ντουλάπα και πηγαίνετε στη γιορτή. Πράσινα πάρτι διοργανώνονται σε διάφορα μπαρ και παμπ, ακόμη και η μπύρα που προσφέρεται είναι πράσινη. Υπάρχουν ειδικά μενού για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου που περιλαμβάνουν νόστιμες ιρλανδικές σπεσιαλιτέ, όπως μοσχαρίσιο κρέας και λάχανο, σερβιρισμένο με ιρλανδικό γλυκό. Οι άνθρωποι απολαμβάνουν να πίνουν ιρλανδικό καφέ και να τρώνε ιρλανδικό κέικ.

 Όλες οι σπεσιαλιτέ της Ιρλανδίας για την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου είναι πράσινες!

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου Ιρλανδικές σπεσιαλιτέ όλα πράσινα

Τα γλυκά δείχνουν επίσης το συμβολικό τριφύλλι, φυσικά με πράσινο χρώμα!

Candy cake συμβολικό τριφύλλι που κυριαρχείται από το πράσινο

Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου αυξάνεται σε δημοτικότητα και το ιρλανδικό φεστιβάλ γιορτάζεται σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο. Εν ολίγοις, σε αυτές τις διακοπές η παρέλαση κάνει τον γύρο του κόσμου. Με τις πράσινες φορεσιές τους, οι άνθρωποι περπατούν στους δρόμους των μεγάλων μητροπόλεων του κόσμου, κάνουν μουσική και γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου με φίλους και συναδέλφους! Το ιρλανδικό φεστιβάλ είναι πολύ δημοφιλές στο Λονδίνο, τη Βοστώνη, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, την Αργεντινή και την Αυστραλία. Γνωστά σύμβολα της πόλης λάμπουν παντού στο πράσινο φως, για παράδειγμα το δημαρχείο του Μονάχου, για να αναφέρουμε μόνο ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Υπάρχουν όμως και άλλα τέτοια παραδείγματα σε άλλες χώρες, όπως ο τροχός του Λονδίνου Eye, ο Πύργος της Πίζας, το Empire State Building στη Νέα Υόρκη και το επιβλητικό άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο – όλα αυτά τα ορόσημα θα ανάψουν πράσινα 17 Μαρτίου. Ένας ολόκληρος ποταμός, ο ποταμός Σικάγο, μετά αλλάζει χρώμα και γίνεται πράσινος! Την ημέρα αυτή ο κόσμος εμφανίζεται με μια πράσινη ρόμπα και γιορτάζεται μέχρι αργά το βράδυ!

Θέλεις να πάρεις μέρος και φέτος;?

Η πράσινη παρέλαση κάνει τον γύρο του κόσμου!

Γιορτάζοντας την παρέλαση του Αγίου Πατρικίου φορώντας πράσινες ρόμπες

 Με χορό

Παρέλαση του Αγίου Πατρικίου στο δρόμο χορεύοντας πράσινες φορεσιές

 … Και μουσική

Κάντε πράσινη τη μουσική παρέλαση του Αγίου Πατρικίου

 Ο ιρλανδικός καφές έχει επίσης πράσινο χρώμα.

Ιρλανδικός καφές χρωματισμένος πράσινος Ημέρα του Αγίου Πατρικίου

Ο κόσμος γιορτάζει την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου με τους Ιρλανδούς! Και όπως εσύ!

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου που γιορτάζει τη μεγάλη παρέλαση με μάσκες με πράσινα ρούχα

Πρέπει να φοράτε τουλάχιστον ένα πράσινο ρούχο σε αυτές τις διακοπές.

Φορέστε τουλάχιστον ένα πράσινο ρούχο στις διακοπές της Ιρλανδίας

 Γιορτάστε την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου με στιλ!

Ημέρα του Αγίου Πατρικίου που γιορτάζει με στυλ γιορτινή παρέλαση κοριτσιών

 … και συνήθως πίνει πολύ μπύρα!

Γιορτάστε την Ημέρα του Αγίου Πατρικίου με φίλους και πιείτε πολλή μπύρα

Το πάρτι μπορεί τώρα να ξεκινήσει!

Η Ημέρα του Αγίου Πατρικίου γιορτάζει τους νέους ντυμένους στα πράσινα και το πάρτι ξεκινά