βιώσιμο τουρισμό σε αρμονία με τη φύση

Αειφόρος τουρισμός – η τάση του πράσινου μέλλοντος

Τα τελευταία χρόνια, ο τομέας του τουρισμού έχει αναπτυχθεί ραγδαία και έχει γίνει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες βιομηχανίες στον κόσμο. Αυτή η δυναμική το έκανε φυσικό παράγοντα που λαμβάνεται όλο και πιο σοβαρά σε σημαντικές πολιτικές αποφάσεις σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι θα διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη πολλών χωρών.

Περιβάλλον και πολιτισμός

Σε κάποιο βαθμό, ο τουρισμός είναι ένα εργαλείο της οικονομίας. Έχει δυνατότητες και δύναμη. Αλλά πώς ακριβώς χρησιμοποιούνται τα τελευταία εξαρτάται από τους ίδιους τους ανθρώπους, στα χέρια των οποίων βρίσκονται οι αποφάσεις για την πολιτική και την οικονομία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παρουσιάσετε τη φύση και τον πολιτισμό των χωρών σας με υπεύθυνο τρόπο. Αυτό είναι σίγουρα βιώσιμος τουρισμός. Αλλά μπορείτε επίσης να υποτάξετε πλήρως τις επιθυμίες των τουριστών και τη διασκέδασή τους κάνοντας τα πάντα ώστε να είναι ευτυχισμένοι κατά τη διάρκεια της σύντομης διακοπής τους, ακόμα κι αν αυτό είναι σε βάρος της φύσης και των ντόπιων μακροπρόθεσμα.

βιώσιμο τουρισμό προώθηση περιφερειακών χειροτεχνιών

Τι δεν είναι βιώσιμος τουρισμός?

Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να εξηγήσεις κάτι εξηγώντας πρώτα τι δεν είναι. Έτσι είναι στην περίπτωσή μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν είναι ο βιώσιμος τουρισμός. Θα ήταν αδύνατο και άσκοπο να τα απαριθμήσω όλα τώρα. Θα χαρούμε να σας δώσουμε μερικά παραδείγματα και πιθανότατα θα μπορείτε να διακρίνετε την κύρια αρχή σύμφωνα με την “χειρότερη” παραλλαγή.

ποδηλατική περιοδεία βιώσιμου τουρισμού

Τα ζώα και το κλίμα υποφέρουν

Σε πολλές περιοχές, το κλίμα στην παράκτια περιοχή αλλάζει επειδή χτίζονται ψηλά κτίρια στην ακτή. Το φρέσκο ​​αεράκι δεν εισχωρεί βαθύτερα. Η ξηρασία συμβαίνει σε αυτές τις περιοχές και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι απαραίτητες εκεί.

Πολλά ζώα, όπως οι χελώνες, πεθαίνουν επειδή τα μικρά τους δεν μπορούν να βρουν το δρόμο τους στη θάλασσα εγκαίρως αφού σπάσουν τα αυγά. Αποτρέπονται από τον υπερβολικό φωτισμό στην ακτή.

Επίσης, τα αυγά χελώνας συχνά καταστρέφονται από ιππασία στη δημοφιλή παραλία. Τα ζώα μερικές φορές καταπίνουν σακούλες μέσα ή δίπλα στη θάλασσα και τις πνίγουν πολύ γρήγορα.

βιώσιμος τουρισμός αφρικανική σαφάρι φωτογραφιών

Η κουλτούρα

Ο πολιτισμός φέρεται σε μια πιο εύκολα κατανοητή αλλά πολύ επιφανειακή μορφή γιατί είναι πιο εύκολο να «αφομοιωθεί». Αλλά αυτό ανατρέπει τον ίδιο τον χαρακτήρα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Έτσι χάνεται πολύ πιο γρήγορα.

Πράσινη οικονομία

Ο βιώσιμος τουρισμός, με τη σειρά του, προσδιορίστηκε ως ένας από τους 10 οικονομικούς τομείς που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πράσινη οικονομική ανάπτυξη. Οδηγώντας σωστά, διασφαλίζει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι οι άνθρωποι με υψηλή μόρφωση και κοσμοπολίτες που ασκούν πολλές γλώσσες δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο. Προσφέρετε ένα προϊόν που έχει υψηλή πνευματική και πολιτιστική αξία. Η δημιουργία τους και μόνο έχει εκπαιδευτικό αποτέλεσμα για όλους τους εμπλεκόμενους.

βιώσιμος τουρισμός amazon σκάφη παραδοσιακά σπίτια

Οι λέξεις -κλειδιά που βρίσκουμε είναι η αρμονία με τη φύση, η εξέταση του τοπικού πληθυσμού και οι βασικές τους ανάγκες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Πρόκειται για μια ευημερία που θα μπορούσε να επιτευχθεί με έναν απόλυτα όμορφο και αρμονικό τρόπο.

  βιώσιμη τουριστική βαρκάδα  βιώσιμος τουριστικός εθνο πολιτισμός  βιώσιμος τουρισμός τραβήξτε φωτογραφίες από φάλαινες ο αειφόρος τουρισμός γνωρίζει ξένους πολιτισμούς βιώσιμη τουριστική κουλτούρα φωτογραφίες φύσης βιώσιμο τουρισμό ράφτινγκ  παραδοσιακά σπίτια βιώσιμου τουρισμού βιώσιμη τουριστική κατασκήνωση πεζοπορία