Το ότι θέλετε όσο το δυνατόν περισσότερο φως στο σπίτι είναι πιθανώς μια πολύ φυσική ανάγκη. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι μερικές φορές διαφορετική. Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα:

  • Υπάρχουν διαμερίσματα που είναι εντελώς ή σχεδόν εντελώς χωρίς παράθυρα.
  • Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί να διαθέσετε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο λόγω της έλλειψης χώρου, το οποίο δεν έχει καθόλου φυσική πρόσβαση στο φως.
  • Θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα υπόγειο ή κάποιο άλλο απομονωμένο δωμάτιο χωρίς παράθυρα.

Βασικά, η διαμονή και η παραμονή σε δωμάτια χωρίς παράθυρα για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ανθυγιεινή, γι ‘αυτό και οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην το κάνουν. Αλλά μπορεί να συμβεί ότι περιστασιακά ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα δεν έχετε καμία πραγματική εναλλακτική λύση στη ζωή. Για να νιώσετε άνετα σε ένα τέτοιο δωμάτιο, προφανώς πρέπει να καταβάλετε διπλάσια προσπάθεια για την επίπλωσή του από το συνηθισμένο! Στις επόμενες γραμμές θα εξηγήσουμε πώς ακριβώς αυτό είναι δυνατό.

Οι ευχάριστες αντιθέσεις ζωντανεύουν αυτό το δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Ιδέες τοίχου με έμφαση για την επίπλωση του δωματίου

Δημιουργήστε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα και καθορίστε την πρόκληση με μεγαλύτερη ακρίβεια

Παρόμοια με κάθε σημαντική πρόκληση, εδώ πρέπει να ξεκινήσετε με τον σωστό προσδιορισμό του προβλήματος. Εάν δημιουργείτε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, πρέπει πρώτα να αναλάβετε τη λειτουργία του.

Δεν περνάτε πολύ χρόνο στο μπάνιο, στο υπόγειο ή στα αποδυτήρια ούτως ή άλλως. Εκεί πρέπει να επικεντρωθείτε κυρίως στον καλό φωτισμό και τον εξαερισμό. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε το δωμάτιο για διαβίωση, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην άνεση κατά την επίπλωση. Σε αυτή την περίπτωση, ο σπιτικός χαρακτήρας δεν είναι απλώς επιθυμητός, αλλά καίριος για την ψυχική υγεία. Διαφορετικά μπορεί κανείς να αισθάνεται συνεχώς καταπιεσμένος σε μια τέτοια ατμόσφαιρα και αυτό πρέπει να αποφεύγεται με κάθε τρόπο.

Ο καλά κατανεμημένος φωτισμός είναι απαραίτητος για μια ευχάριστη ατμόσφαιρα

Ρυθμίστε έννοιες φωτισμού για τα δωμάτια

Όσο περισσότερο φως γίνεται!

Η έλλειψη φωτός κάποιος συνδέεται, για παράδειγμα, με φυλακή ή εγκλεισμό. Το σκοτάδι είναι ένας άλλος παράγοντας που κάνει ένα τέτοιο δωμάτιο χωρίς παράθυρο άβολο. Έτσι, ένας εσωτερικός σχεδιαστής ή κάτοικος πρέπει να αντιμετωπίσει αυτά τα συναισθήματα με έξυπνες σχεδιαστικές λύσεις. Στο τέλος, θα πρέπει να επιτύχετε έναν σπιτικό και εξαιρετικά άνετο χαρακτήρα.

Τα φώτα χρησιμεύουν επίσης ως διακόσμηση σε αυτό το μικρό δωμάτιο

Σχεδιασμός τραπεζαρίας Επίπλωση δωματίου

Τύπος και χρώμα των φώτων

Εάν δημιουργείτε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, θα πρέπει να ξεκινήσετε με την ιδέα του φωτισμού. Τα φώτα LED είναι η καλύτερη λύση για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις. Για μέγιστη άνεση και φωτεινότητα, θα πρέπει να συνδυάσετε λευκό και κίτρινο φωτισμό. Ο σχεδιασμός του λαμπτήρα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλός, όπως και τα υπόλοιπα έπιπλα, παρεμπιπτόντως. Αυτό αναδεικνύει το ίδιο το φως και τον σπιτικό χαρακτήρα του δωματίου.

Ένα υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρα μπορεί πραγματικά να είναι πολύ πρακτικό

Ιδέες για τη δημιουργία ενός μικρού χώρου

Διανομή φώτων

Πάνω απ ‘όλα, το ανώτατο όριο θα πρέπει να φωτίζεται όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα και φωτεινά, μέσω καινοτόμων ιδεών. Υπό αυτή την έννοια, ένα κεντρικό φωτιστικό δεν είναι καθόλου επαρκές. Μάλλον, οι λαμπτήρες πρέπει να εκτείνονται σε ολόκληρη την επιφάνεια. Επιπλέον, θα πρέπει να βάλετε επιπλέον φώτα σε όλες τις ζοφερές γωνίες και περιοχές του δωματίου. Όπου διαβάζετε ή εργάζεστε, πρέπει να χρησιμοποιείτε ξεχωριστά φωτιστικά δαπέδου ή τοίχου.

Τα ανοιχτά χρώματα και η διακόσμηση των φυτών είναι τυπικά για επιτυχημένα σχέδια δωματίων χωρίς παράθυρα

Δημιουργήστε λευκό μοντέρνο δωμάτιο

Οι φωτεινές-σκούρες αντιθέσεις είναι απαραίτητες όταν διακοσμείτε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο

Ένας ενδιαφέρων σχεδιασμός τοίχου θα μείωνε τον ζοφερό χαρακτήρα ενός δωματίου χωρίς παράθυρα. Με τα μοντέρνα σκούρα χρώματα είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί μια συναρπαστική αίσθηση, αλλά ταυτόχρονα το δωμάτιο φαίνεται ακόμη πιο κλειστό. Μόνο οι ελαφροί και ουδέτεροι τοίχοι θα έκαναν την ατμόσφαιρα πολύ στείρα. Η πιο κατάλληλη θα ήταν η αντίθεση μεταξύ αυτών των δύο τύπων σχεδιασμού τοίχων. Φυσικά, η αλληλεπίδραση μεταξύ φωτεινών και σκοτεινών αποχρώσεων πρέπει να παρέχει ποικιλία.

Εάν είναι δυνατόν, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα πρόχειρο στο δωμάτιο χωρίς παράθυρο

Επιπλωμένα δωμάτια - μεγάλες τάσεις ιδεών επίπλωσης

Χρησιμοποιήστε γυαλιστερές επιφάνειες και καθρέφτες, αλλά προσεκτικά!

Η χρήση γυαλιστερών και καθρεφτισμένων επιφανειών είναι σχεδόν φυσικά θέμα για τα μπάνια. Όλα έχουν απόλυτη αίσθηση και στο αποδυτήριο. Ωστόσο, σε δωμάτια χωρίς παράθυρα με όμορφο χαρακτήρα, οι καθρέφτες είναι μια δύσκολη υπόθεση. Θα μπορούσατε να κάνετε την παρουσία ορισμένων επίπλων ακόμη πιο κυρίαρχη. Τελικά, αυτό θα μπορούσε να συσσωρεύσει οπτικά και να περιορίσει το δωμάτιο αντί να το κάνει να φαίνεται ευρύτερο. Κατ ‘αρχήν, οι καθρέφτες συνιστώνται περισσότερο για χώρους διαβίωσης με μεγαλύτερη πρόσβαση στο φυσικό φως. Αυτό διευρύνει οπτικά το δωμάτιο και η ατμόσφαιρα γίνεται πιο ευχάριστη. Ωστόσο, εάν δημιουργείτε ένα ζεστό δωμάτιο χωρίς παράθυρα, θα πρέπει να προτιμάτε γυαλιστερές, φαρδιές επιφάνειες. Αναδεικνύουν καλύτερα τον τεχνητό φωτισμό και φαίνονται απολύτως ελκυστικότερα. Αυτό σίγουρα βελτιώνει τη διάθεση των ανθρώπων που μένουν εκεί περισσότερο.

Μερικές φορές ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα χρησιμεύει ως το τέλειο σαλόνι

Δωμάτιο με επίπλωση τάσης μόδας τοίχου

Έπιπλα και διακόσμηση που αγαπάτε πραγματικά

Το να περνάς πολύ χρόνο σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο είναι σίγουρα πολύ γενναίο. Πρέπει να περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε αυτήν την κατάσταση για να τελειώσει καλά αυτό το πείραμα. Βασιστείτε μάλλον στον μινιμαλισμό, ιδιαίτερα άνετα έπιπλα και κομψές διακοσμήσεις. Οι ορθοπεδικές λύσεις για χαλαρό κάθισμα είναι πιο κατάλληλες εδώ από οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο. Η διακόσμηση θα πρέπει να ταιριάζει ιδανικά στις προσωπικές σας προτιμήσεις και να προκαλεί έντονα θετικά συναισθήματα. Τι προτιμάτε – φύση, τέχνη ή και τα δύο; Οι αγαπημένες σας εικόνες ή ένας μικρός εσωτερικός κήπος από όμορφα φυτά που ευδοκιμούν στη σκιά μπορούν να μετατρέψουν ένα τέτοιο δωμάτιο σε μια κρυφή όαση. Perhapsσως υπάρχει ένα άλλο θέμα στη διακόσμηση που προκαλεί ιδιαίτερα θετικούς συνειρμούς μαζί σας?

Με υπέροχη διακόσμηση, τα δωμάτια χωρίς παράθυρα μπορούν να μετατραπούν σε ένα ευχάριστο περιβάλλον διαβίωσης

Ρύθμιση του δωματίου Ρύθμιση της σοφίτας

Χρειάζεστε καθαρό, καθαρό αέρα που είναι ευχάριστος από κάθε άποψη!

Εκτός από την άφθονη πρόσβαση στο φως, χρειάζεστε επίσης καθαρός αέρας, για να νιώσεις καλά. Το πόσο δύσκολο είναι αυτό είναι πιθανώς ένα δύσκολο θέμα σε ένα κλειστό δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωσή σας, θα πρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο την κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση, κάτι πρέπει να γίνει ώστε να μπει περισσότερος καθαρός αέρας.

Οι καθρέφτες πρέπει να ενσωματώνονται πολύ προσεκτικά σε δωμάτια χωρίς παράθυρα

Ιδέες επίπλωσης δωματίων για μικρά διαμερίσματα

Μετρήστε την υγρασία

Συχνά συμβαίνει ότι η υγρασία ανεβαίνει εξαιρετικά σε κλειστούς χώρους. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να επενδύσετε σε μια καλή συσκευή μέτρησης. Πιθανότατα θα χρειαστεί να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα. Υπάρχουν επίσης σύγχρονα συστήματα που κλιματίζουν το δωμάτιο και βοηθούν επίσης να φρεσκάρουν τον αέρα. Αυτό, επίσης, θα ήταν μια σχεδόν υποχρεωτική επένδυση σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα που χρησιμοποιείται συχνά. Τέλος, όπως σε κάθε περίσταση, θα πρέπει να αφήσετε την πόρτα σε άλλα δωμάτια ή την έξοδο ανοιχτή. Εάν έχετε να κάνετε με ένα σκοτεινό δωμάτιο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα κανονικό σχέδιο.

Ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα θα μπορούσε να αισθάνεται ιδιαίτερα ρομαντικό

Δωμάτιο με μοντέρνο υπνοδωμάτιο

Φρέσκες γεύσεις

Εάν φυτέψετε το δωμάτιο και προσθέσετε άλλες φυσικές πινελιές, σκορπίζετε ασυνήθιστα όμορφα αρώματα. Θα μπορούσατε επίσης να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα με ειδικούς διαχυτές αρωματοθεραπείας. Μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια όπως το δέντρο τσαγιού, το λεμονόχορτο, η μέντα ή η λεβάντα συμβάλλουν απίστευτα καλά στην ευημερία. Είναι επίσης καλά για την απολύμανση των αεραγωγών σας. Μια άλλη συμβουλή θα ήταν οι λάμπες αλατιού, οι οποίες κάνουν επίσης τη διακόσμηση ιδιαίτερα ευχάριστη.

Ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα συχνά φαίνεται πιο ευχάριστο χάρη στην τέχνη και την όμορφη διακόσμηση φυτών

Ιδέες για διακόσμηση δωματίου υπνοδωματίου

Πότε αξίζει να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα;?

Η πρόσβαση στον φως και στον καθαρό αέρα είναι απαραίτητη για την υγεία μας. Εάν έχετε την επιλογή μεταξύ ενός μεγαλύτερου διαμερίσματος χωρίς παράθυρα και ενός μικρότερου αλλά φωτεινού, προτείνουμε ξεκάθαρα το δεύτερο. Ο σχεδιασμός ενός δωματίου χωρίς ανοιχτά ανοίγματα αξίζει σε ορισμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να επεκτείνετε τον χώρο διαβίωσης σε ένα μεγαλύτερο διαμέρισμα σχεδιάζοντας ένα υπόγειο ή ένα άλλο απομονωμένο δωμάτιο χωρίς παράθυρο. Οικιακό γραφείο, οικιακός κινηματογράφος, αίθουσα παιχνιδιών για παιδιά και ενήλικες, δωμάτια επισκεπτών είναι μερικές από τις δυνατότητες. Perhapsσως αυτή θα ήταν η δική σας γωνιά ανάγνωσης για εκείνες τις στιγμές που θέλετε να αφιερώσετε χρόνο για τον εαυτό σας …

Εάν συμβαίνει αυτό, τότε αξίζει να επενδύσετε στην επίπλωση ενός τέτοιου δωματίου! Ακολουθήστε τις αρχές που μόλις περιγράφονται και σίγουρα θα γίνει ένα από τα πιο επιθυμητά δωμάτια στο σπίτι σας.

Μερικές φορές οι δραματικές αντιθέσεις χρωμάτων είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε δωμάτια χωρίς παράθυρα

Ιδέες διακόσμησης σχεδιασμού τοίχου δωματίου

Παιδικό δωμάτιο χωρίς παράθυρο; Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά υπό ορισμένες συνθήκες!

Επίπλωση δωματίων Οι τάσεις των ιδεών διαβίωσης

Το φως εισέρχεται από τα διπλανά δωμάτια μέσω του διαφανούς διαχωριστικού

Επίπλωση δωματίων σπιτικές τάσεις

Μερικές φορές ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα γίνεται το πιο άνετο δωμάτιο στο σπίτι

Επιπλώστε ένα σπιτικό δωμάτιο

Τα ανοιχτά σχέδια διαβίωσης χωρίς παράθυρα μπορεί να είναι ιδιαίτερα άνετα

Δωμάτιο σχεδιασμένο σαλόνι

Οι εικόνες τοπίου είναι ιδιαίτερα ευχάριστες σε δωμάτια χωρίς παράθυρα

Επίπλωση σαλονιού Επίπλωση υπνοδωματίου