Ορισμός φτώχειας helmut newton

Ο ορισμός της φτώχειας ξεκινά με τη νοοτροπία

Συχνά κάντε στον εαυτό σας την ερώτηση: πού πηγαίνουν όλα μου τα χρήματα; Γιατί ο λογαριασμός μου είναι άδειος στο τέλος του μήνα; Ποιες είναι αυτές οι αόρατες τρύπες όπου ρέουν τα χρήματά μας κάθε φορά; Μπορεί να έχουμε κάποιες απαντήσεις σε αυτές τις πολύ σημαντικές ερωτήσεις. Σας παραθέτουμε μερικές τυπικές συνήθειες που οδηγούν σε προβλήματα χρημάτων για πολλούς ανθρώπους, ακόμη και με έναν καλά διαχειριζόμενο προϋπολογισμό!

Όλα ξεκινούν από το μυαλό μας. Υπάρχουν περιοχές στον κόσμο όπου η φτώχεια εξαρτάται από αντικειμενικά κριτήρια που είναι ανεξάρτητα από τους απλούς ανθρώπους. Στις εύπορες κοινωνίες, ωστόσο, ο ορισμός της φτώχειας ξεκινά από το μυαλό.

Εμείς οι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουμε τη φτώχεια

Ορισμός ορισμού φτώχειας Κενό πορτοφόλι

Η φτώχεια είναι ένας πολύ ευέλικτος όρος

Ορισμός φτώχειας μητέρα Τερέζα

Περισσότερες δαπάνες παρά αύξηση εισοδήματος

Μερικοί άνθρωποι αρχίζουν αμέσως να ξοδεύουν υπερβολικά καθώς αυξάνεται το εισόδημά τους. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να διατηρήσετε τις δαπάνες συνεπείς ακόμη και με τις αυξήσεις των μισθών. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να εξοικονομήσετε χρήματα.

Μην σκέφτεστε το μέλλον?

Οι κολλημένοι στο παρελθόν καθώς και η εστίαση στο μέλλον δεν είναι καλές επιλογές. Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να είστε σε θέση να κοιτάξετε λίγο μπροστά για τον προϋπολογισμό και να προετοιμαστείτε για τα έξοδα. Έχετε περισσότερα έξοδα το χειμώνα, έτσι δεν είναι; Εάν είστε περιορισμένοι στον προϋπολογισμό το καλοκαίρι, τι απομένει για αυτή τη σεζόν; Αφήστε κάτι στην άκρη!

Μερικοί πιστεύουν ότι είναι φτωχοί επειδή δεν έχουν αποταμιεύσεις

Εξοικονομήστε τον ορισμό της φτώχειας

Ποτέ δεν είναι νωρίς για αποταμίευση

Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται πάντα πολύ νέοι για να σώσουν. Είσαι ένας από αυτούς; Πραγματικά? Γιατί ακριβώς; Η εξοικονόμηση μπορεί να συμβεί σε μικρότερη και μεγαλύτερη κλίμακα. Εάν αρχίσετε να εξοικονομείτε από τώρα, ίσως βρεθείτε να εξαργυρώσετε μια αυτοσχέδια διακοπές το επόμενο καλοκαίρι. Δεν ακούγεται υπέροχο; Θα ήσουν πολύ ευγνώμων στον εαυτό σου για αυτό το βήμα σε ένα μήνα.

άλλοι είναι χαρούμενοι και λιτοί

Παπούτσια καθορισμού φτώχειας

Κατανοώ

Η λίστα με όλα όσα ξοδέψατε χρήματα είναι ένα κουραστικό πράγμα που πολλοί άνθρωποι σπεύδουν να το απορρίψουν. Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι απολογισμού. Για παράδειγμα, μπορείτε να αντέξετε τα “μεγαλύτερα” έξοδα. Τότε θα καταλάβετε ακριβώς πόσα χρήματα σπαταλάτε για “μικρά πράγματα”.

Εάν έχουν απομείνει κάποια χρήματα, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε ή να τα δωρίσετε

Κουμπαράς για τον ορισμό της φτώχειας

Όχι ή ανεπαρκής προϋπολογισμός?

Χρειάζεστε έναν ρεαλιστικό και καλά σχεδιασμένο προϋπολογισμό. Ο προγραμματισμός για αυτό πρέπει να γίνεται κάθε μήνα. Κάντε το και μείνετε πιστά! Αυτή είναι η βάση για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Εάν έχετε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό στο μυαλό σας, θα ξοδέψετε λιγότερα χρήματα σε περιττά πράγματα.

Ο καλός οικονομικός προγραμματισμός ρυθμίζει και σταθεροποιεί τα έξοδά σας 

Σχέδιο καθορισμού της φτώχειας

Γνωρίζετε ακριβώς τι θέλετε και τι χρειάζεστε

Πρέπει να έχετε κατά νου αυτές τις τρεις κατηγορίες: Απαραίτητα αντικείμενα. Πράγματα που είναι καλό να υπάρχουν. Πράγματα που είναι περιττά έξοδα. Χωρίστε όλα τα στοιχεία σε αυτές τις κατηγορίες. Έτσι παίρνετε τις προτεραιότητες σε σειρά.

και βάζει τέλος στον ζοφερό τραπεζικό λογαριασμό

Οικονομικός σχεδιασμός για τον ορισμό της φτώχειας

Μακροπρόθεσμοι στόχοι

Όπως όλοι γνωρίζουμε από την εμπειρία, τα θέματα από τη δεύτερη και την τρίτη κατηγορία είναι ιδιαίτερα απολαυστικά. Πώς μπορείτε να τα καταφέρετε χωρίς αυτά; Η απάντηση βρίσκεται σε υψηλότερα κίνητρα. Θέστε τους γενικούς στόχους και κρατήστε τους στο μυαλό σας. Τότε θα θυμόσαστε επίσης πιο εύκολα γιατί είναι εντάξει να εγκαταλείψετε τις μικρές απολαύσεις.

Ο πλούτος και η φτώχεια δεν είναι οικονομικές συνθήκες

Ορισμός φτώχειας Ινδία

Μην αγνοείτε τα χρέη σας

Κάντε προτεραιότητα την εξόφληση χρεών! Οι τελευταίοι φροντίζουν να ξεκινούν στο μείον κάθε μήνα, όχι στο 0, σωστά?

Η λιτότητα πρέπει να μάθει

Απόβλητα για τον ορισμό της φτώχειας

Δεν χρειάζεστε όλη τη νέα τεχνολογία και αξεσουάρ που υπάρχουν

Ναι, οι νέες ηλεκτρονικές συσκευές είναι ένας μεγάλος πειρασμός για όλους μας. Είναι συναρπαστικές, ενδιαφέρουσες … Είναι σαν παιχνίδια για τα παιδιά. Ωστόσο, η αγορά θα πρέπει μάλλον να προσαρμοστεί στο πραγματικό σας όφελος. Ξοδέψτε λιγότερα για τέτοια προϊόντα. Αυτό σας δίνει περισσότερους πόρους για να διασκεδάσετε περισσότερο στον πραγματικό και όχι στον εικονικό κόσμο.

Για πολλούς ανθρώπους, η υγεία είναι ο μεγαλύτερος πλούτος 

Ορισμός της φτώχειας υγεία