Αν και ο σχεδιασμός του κήπου δεν είναι μόνο μόδα, υπάρχουν πάντα τρέχουσες τάσεις σε αυτόν τον τομέα που κάποιος θα ήθελε να ακολουθήσει. Σήμερα έχουμε συγκεντρώσει μια περίληψη των πιο σημαντικών τάσεων στον κήπο για εσάς φέτος. Ανάλογα με το γούστο και τις προσωπικές σας ανάγκες, μπορείτε να το εφαρμόσετε στον κήπο σας.

Αστική κηπουρική

dachgaten έξυπνες τάσεις κήπου 2019

Σε περιόδους αύξησης της ψηφιοποίησης και προώθησης της κλιματικής αλλαγής, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, οι άνθρωποι λαχταρούν ακόμη περισσότερο το πράσινο και την εγγύτητα στη φύση. Κάθε ανεξάρτητη, παραμελημένη περιοχή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη φύτευση της γυμνής τσιμεντένιας ερήμου. Αυτό δημιουργεί μικρούς βιοτόπους, ακόμη και στις στέγες των σπιτιών και των πολυκατοικιών.

Ιδιαίτερα αυτάρκεις και βίγκαν εντυπωσιάζονται πολύ από αυτήν την τάση κηπουρικής, αλλά και πολλοί άλλοι χόμπι κηπουροί που δεν διαθέτουν τον δικό τους κήπο, προτιμούν όλο και περισσότερο την αστική κηπουρική.

Κήπος φιλικός προς τις μέλισσες

τάσεις κήπου 2019 κήπος φιλικός προς τις μέλισσες

Δυστυχώς, η θνησιμότητα των μελισσών είναι ένα ευρέως διαδεδομένο ζήτημα εδώ και αρκετά χρόνια και προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Τα μικρά, σκληρά εργαζόμενα έντομα που είναι θεμελιώδη για την επιβίωσή μας στη γη εξαφανίζονται κάθε χρόνο και περισσότερο. Τα ζιζανιοκτόνα και τα φυτοφάρμακα καθώς και τα τεχνητά λιπάσματα, τα οποία όχι μόνο καταστρέφουν τα παράσιτα, αλλά και οι μέλισσες ευθύνονται για αυτό. Ευτυχώς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τους λεγόμενους φιλικούς για τους μελισσούς κήπους για να αντισταθμίσουν αυτήν την επικίνδυνη τάση. Πρόκειται ουσιαστικά για φυσικούς, άγριους κήπους που φροντίζονται επίσης με απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Όχι μόνο φαίνονται μυστικιστικά και μυστηριώδη, προσφέρουν επίσης ένα ασφαλές σπίτι για πολλά άλλα ζώα όπως σκαντζόχοιροι, σκίουροι και ορτύκια. Λουλούδια, φυτά και δέντρα που είναι φιλικά προς τις μέλισσες βρίσκουν τη θέση τους σε τέτοιους κήπους.

Σηκωμένα κρεβάτια και σπείρα βοτάνων

Οι τάσεις στον κήπο χτίζουν τη δική σας σπείρα βοτάνων

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια και οι σπείρες βοτάνων δεν είναι πραγματικά μια καινοτομία στο σχεδιασμό του κήπου. Ωστόσο, πρόσφατα έχουν αποκτήσει όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα και εξακολουθούν να είναι μια μεγάλη τάση κηπουρικής και φέτος. Και οι δύο ενθαρρύνουν τη φιλική προς τον εαυτό εργασία στον κήπο και προτιμώνται από πολλούς χόμπι κηπουρούς. Επιπλέον, οι σπείρες βοτάνων ιδιαίτερα καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο και είναι μια έξυπνη ιδέα που επιτρέπει στα βότανα και τα φυτά με διαφορετικές απαιτήσεις τοποθεσίας να αναπτυχθούν το ένα κοντά στο άλλο.

Έξυπνη κηπουρική

edyn έξυπνο σύστημα κήπου νέες τάσεις κήπου

Φυσικά, όχι μόνο το νοικοκυριό μας μπορεί να γίνει έξυπνο, αλλά και ο κήπος μας. Τα έξυπνα εργαλεία κήπου φροντίζουν ήδη για τις ενοχλητικές συνήθεις εργασίες, όπως το κούρεμα του γκαζόν και το πότισμα. Η έξυπνη κηπουρική είναι σίγουρα μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις κηπουρικής το 2019. Με τη σωστή εφαρμογή, μπορούν να γίνουν πολλά με το πάτημα ενός κουμπιού και μπορείτε να πάτε για σύντομες διακοπές χωρίς να ανησυχείτε για τα φυτά σας.

Σαλόνι στον κήπο

Ζώντας έξω από τις τάσεις του κήπου 2019

Τι καλύτερο από το να κάθεσαι έξω στον ήλιο και να νιώθεις ότι είσαι στο δικό σου σαλόνι ταυτόχρονα; Η άνεση στον κήπο είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στον κήπο. Αυτό επιτυγχάνεται συχνά μέσω υψηλής ποιότητας, άνετων επίπλων κήπου. Αλλά τα αυτοσχέδια έπιπλα από παλέτες ή άλλες ιδέες ανακύκλωσης αποδεικνύονται επίσης ιδιαίτερα κατάλληλες για τον κήπο με καλή διάθεση. Εργονομικές ξαπλώστρες από μπαστούνι, κομψές αιώρες με μαλακές κουβέρτες ή φιλόξενους, ευρύχωρους καναπέδες σαλόνι … η επιλογή εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Ο κήπος ευεξίας

κήπος ευεξίας με τάσεις στον κήπο της σάουνας 2019

Ακόμη περισσότερη χαλάρωση επιτυγχάνεται μέσω της τάσης κήπου ευεξίας. Στην πραγματικότητα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν υδρομασάζ και πισίνες που μπορούν να είναι ακόμη και κινητές και φουσκωτές. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και μικρές περιοχές μπορούν να σχεδιαστούν με βέλτιστο τρόπο που προσφέρουν επίσης το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα ηλιακά ντους με ενσωματωμένη δεξαμενή νερού και ακόμη και σάουνες κινούνται όλο και περισσότερο στους κήπους στο σπίτι. Λαμπρός!

Aquaponics

τάσεις κήπου aquaponics 2019

Η σύγχρονη λέξη κουτί αποτελείται στην πραγματικότητα από AQUAkultur και HydroPONIK. Εν ολίγοις, είναι μια συμβίωση μεταξύ ψαριών και φυτών. Η Aquaponics είναι μια βιώσιμη μέθοδος μεταξύ των τάσεων κηπουρικής που είναι γνωστή και δοκιμάζεται εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι επίσης πολύ δημοφιλές φέτος. Πολλοί ειδικοί θεωρούν ακόμη ότι η τάση είναι «το μέλλον της γεωργίας», καθώς διαμορφώνεται ένας τέλειος, κλειστός κύκλος θρεπτικών συστατικών.

Αναζητήστε άλλες τάσεις στον κήπο και συνδυάστε αρκετές από αυτές στο σχεδιασμό του κήπου σας. Η συντακτική ομάδα του Freshideen σας εύχεται πολλή διασκέδαση με την υλοποίηση και έναν υπέροχο χρόνο στον κήπο των ονείρων σας!

Άγρια λουλούδια και φρέσκο ​​πράσινο

τάσεις κήπου 2019 άγριος κήπος

Το gabion συνεχίζει να είναι μοντέρνο

τάσεις κήπων gambions 2019

Γιατί δεν χτίζετε ένα ξενοδοχείο που είναι φιλικό για τις μέλισσες για έντομα;

τάσεις κήπου 2019 χτίστε ένα ξενοδοχείο εντόμων

Μην ξεχνάτε τους τροφοδότες πουλιών!

τάσεις κήπου ιδέες κήπου φιλικές προς τα πουλιά

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια είναι πρακτικά και φιλικά προς την πλάτη

Τάσεις τάσης λαχανικών κήπων 2019

Δημιουργήστε μεσογειακή αίσθηση στον δικό σας κήπο

ιδέες μεσογειακού κήπου τάσεις κήπου

Μπορείτε να βασιστείτε σε ένα καλό χλοοκοπτικό ρομπότ

τάσεις στον έξυπνο κήπο 2019

Και ποιες τάσεις κήπου 2019 είναι σίγουρα οι αγαπημένες σας?

τάσεις κήπων άγριων κήπων 2019