Τα διακοσμητικά χόρτα είναι σαφώς μια από τις τελευταίες τάσεις στον κήπο. Αυτά τα ευαίσθητα φυτά δίνουν σε κάθε κήπο μια ιδιαίτερη γοητεία, ανεξάρτητα από το αν είναι διακοσμημένο σε μινιμαλιστικό ύφος ή μάλλον παιχνιδιάρικο και φυσικό. Τα περισσότερα από τα φυτά αυτού του είδους είναι πολυετή ταυτόχρονα. Αυτά είναι συνήθως στιβαρά και εύκολα στη φροντίδα και όχι μόνο δίνουν στον κήπο μια περίπλοκη δομή, αλλά και κάποιες φρέσκες αποχρώσεις σε χρυσό, καφέ, κόκκινο ή ακόμη και μοβ. Ένα από τα πιο δημοφιλή καλλωπιστικά χόρτα σε αυτή τη χώρα είναι σίγουρα το Panicum Virgatum – το χορτάρι. Όχι για τίποτα ήταν από αυτό Ένωση Γερμανών πολυετών κηπουρών ονομάστηκε για το πολυετές έτος του 2020. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το αξιοσημείωτο πολυετές και πώς να το φροντίζετε σωστά στον δικό σας κήπο.

Δημιουργήστε δομή στον κήπο με το μαγευτικό χαλί

φυσικός κήπος δημιουργούν διακοσμητικό γρασίδι switchgrass panicum virgatum

Φροντίστε σωστά το χλοοτάπητα

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχετε πράσινα δάχτυλα για να φέρετε το χόρτο στον κήπο σας. Επειδή αυτό το πολυετές είναι αρκετά εύκολο στη φροντίδα. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να αποκτήσετε περισσότερη από την ομορφιά των μίσχων σας. Για παράδειγμα, θα πρέπει να τα φυτέψετε σε αργιλώδη ή αμμώδη εδάφη που είναι αλκαλικά έως ελαφρώς όξινα.

Εάν το έδαφος είναι επίσης πλούσιο σε χούμο και θρεπτικά συστατικά, δύσκολα θα χρειαστεί να γονιμοποιήσετε το πολυετές αργότερα. Ένα ηλιόλουστο, προστατευμένο μέρος στον κήπο, όπου δεν υπάρχει υγρασία, θα ήταν ιδανικό για το χλοοτάπητα. Αυτό είναι πιο σημαντικό αργότερα το χειμώνα, επειδή το διακοσμητικό γρασίδι είναι εντελώς ανθεκτικό, αλλά αρκετά ευαίσθητο στο χειμώνα. Το eyrie του, από την άλλη πλευρά, αντιδρά με τη σήψη και την ανάπτυξη μούχλας και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό οδηγεί στην αλλοίωση του φυτού.

Λεπτά κοτσάνια με περιγράμματα φιλιγκράν

switchgrass panicum virgatum sangria ποικιλία

Το χλοοτάπητα, από την άλλη πλευρά, δεν έχει σχεδόν καθόλου πάγο. Σε πολλές περιπτώσεις, το πολυετές μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο – 28 βαθμούς Κελσίου. Για να βοηθήσετε το φυτό να αδρανοποιήσει, μπορείτε να δέσετε τα κοτσάνια του σε πλεξούδα με σχοινί πριν από τον πρώτο χειμερινό παγετό. Εάν έχετε το διακοσμητικό γρασίδι στη μπανιέρα, θα πρέπει να το καλύψετε με φλις ή αλουμινόχαρτο για να είστε στην ασφαλή πλευρά, έτσι ώστε οι ρίζες του φυτού να μην παγώσουν μέχρι θανάτου.

Φυτευμένο στο έδαφος, το χόρτο είναι γενικά σε καλά χέρια το χειμώνα

Διακοσμητικό γρασίδι switchgrass πράσινος φυσικός κήπος

Πότε και πώς να κόψετε το χλοοτάπητα?

Το πολυετές αναπτύσσει τα ευαίσθητα άνθη του μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Η μέγιστη χρωματική τους λαμπρότητα επιτυγχάνεται στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου. Τα κοτσάνια γίνονται χρυσοκίτρινα σε ορισμένες ποικιλίες, κόκκινα ή μοβ σε άλλες και άλλα παραμένουν διακριτικά καφέ. Το αν το χόρτο σας φαίνεται πολύ ωραίο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καλά κόβεται. Πρέπει οπωσδήποτε να το κάνετε αυτό νωρίς την άνοιξη. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ακόμη νέοι βλαστοί. Διαφορετικά μπορείτε να τα τραυματίσετε με το ψαλίδι και να προκαλέσετε καφέ κηλίδες στο διακοσμητικό γρασίδι. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κόψετε τα πολυετή φυτά το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Τα μαραμένα στελέχη είναι εξαιρετικά σημαντικά, όχι μόνο για το χειμώνα του ίδιου του φυτού, αλλά και για πολλά ευεργετικά έντομα στον κήπο, τα οποία βρίσκουν καταφύγιο εκεί το χειμώνα, το οποίο είναι απαραίτητο για την επιβίωση.

Η πραγματική ομορφιά αυτών των διακοσμητικών χόρτων βρίσκεται στα ίδια τα κοτσάνια

panicun virgatum διακοσμητικό γρασίδι

Οι καλύτεροι συνεργάτες για το switchgrass

Ανεξάρτητα από το πόσο υπέροχα και κομψά διακοσμητικά γυαλιά φαίνονται, όρθια μόνο στον κήπο μπορούν να φαίνονται μάλλον βαρετά. Βρείτε τα κατάλληλα φυτά που συνοδεύουν και δημιουργήστε έναν πραγματικό παράδεισο κήπου με μοναδική γοητεία. Ως υποστήριξη, θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι το χλοοτάπητα τείνει να είναι πράσινο και χαμηλό την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού και αργότερα γίνεται ψηλό και χρωματίζεται. Θα πρέπει λοιπόν να προτιμήσετε να τα συνδυάσετε με όψιμα λουλούδια. Οι καλύτεροι συνεργάτες για αυτό είναι μάλλον ψηλότερα φυτά κήπου όπως το October Margariten και το Candelabra Speedwell. Αυτά ταιριάζουν επίσης τέλεια με τα πολυετή του έτους όσον αφορά το χρώμα. Μπορείτε επίσης να φυτέψετε άλλα αγαπημένα στον κήπο όπως μαξιλάρι phlox, asters, maiden’s eye και echinacea δίπλα στο χαλί.

Με τα κατάλληλα εταίρα φυτά, το πολυετές έρχεται στο δικό του ακόμη πιο έντονα

Πολυετής κήπος switchgrass panicum virgatum Δημιουργήστε έναν φυσικό κήπο

Φροντίστε το χαλί σας με αγάπη και υπομονή και θα σας ευχαριστήσει με την υπέροχη δομή και τα απαλά χρώματα στα τέλη του καλοκαιριού και του φθινοπώρου. Προσκαλέστε το πολυετές έτος του 2020 στον κήπο σας και εμπιστευτείτε την εμπειρία πολλών ειδικευμένων πολυετών κηπουρών και βοτανολόγων.

Το περήφανο πολυετές είναι ένα πραγματικό στολίδι για κάθε κήπο

panicum virgatum switchgrass θάμνος της χρονιάς

Τα χαμηλά, ανθισμένα πολυετή φυτά ταιριάζουν επίσης με το χλοοτάπητα

panicum virgatum θάμνος της χρονιάς switchgrass

Ένας υπέροχος κήπος λιβαδιών δημιουργείται εύκολα με διακοσμητικά χόρτα

panicum virgatum διακοσμητικό γρασίδι

Ορισμένες ποικιλίες χλοοτάπητα γίνονται μωβ στα τέλη του καλοκαιριού

switchgrass φυσικός κήπος διακοσμητικός θάμνος γρασιδιού του έτους

Πώς να δημιουργήσετε έναν ονειρικό φυσικό κήπο

switchgrass panicum virgatum ποικιλία βαρέων μετάλλων φυσικός κήπος πολυετής

switchgrass rubrum ποικιλία panicum virgatum θάμνος της χρονιάς

Θάμνος Switchgrass του έτους 2020

switchgrass διακοσμητικό γρασίδι panicum virgatum θάμνος της χρονιάς

διακοσμητικός θάμνος χόρτου switchgrass της χρονιάς

θάμνος της χρονιάς panicum virgatum switchgrass

θάμνος διακοσμητικό χόρτο switchgrass

τρυφερό διακοσμητικό γρασίδι panicum virgatum switchgrass