Όσον αφορά τον σχεδιασμό του κήπου, υπάρχουν πολλά εξειδικευμένα βιβλία και μαθήματα σπουδών που ασχολούνται ρητά με το θέμα. Με αυτόν τον τρόπο, πολλά περιοδικά κηπουρικής συμπληρώνουν τη γνώση για το σχεδιασμό ενός κήπου και μεταφέρουν περαιτέρω συμβουλές φροντίδας και ιδέες που είναι ευπρόσδεκτες για τους κηπουρούς χόμπι. Κάπου ενδιάμεσα βρίσκουμε θέσεις για τις οποίες μας αρέσει να αναφέρουμε και τις οποίες ελπίζουμε ότι θα χαρούν οι αναγνώστες μας.

Σήμερα θα θέλαμε να εμβαθύνουμε στο θέμα του σχεδιασμού του κήπου και να ασχοληθούμε με μια συχνά υποτιμημένη λεπτομέρεια, δηλαδή τα σκαλοπάτια. Όταν είστε στη διαδικασία να σχεδιάσετε τα μονοπάτια του κήπου σας και να καθορίσετε τη διαδρομή του κήπου, θα μπορούσατε επίσης να λάβετε υπόψη πώς και σε τι θα θέλατε να περπατήσετε. Θα προτιμούσατε να απολαύσετε το φυσικό περιβάλλον στον κήπο ξυπόλητοι και να νιώσετε έντονα την επαφή με τις ζεστές πέτρες; Or θα πρέπει οι πέτρες να θεωρούνται περισσότερο ως διακόσμηση κήπου?

τσιμπούρι με τα παιδιά

Για τι πραγματικά χρειάζεστε σκαλοπάτια;?

Για να είμαι ειλικρινής, λίγα μπορούν να ειπωθούν για μια ανάγκη ή μια επείγουσα ανάγκη εδώ. Αλλά μόλις ξεκινήσετε τη μεγάλη περιπέτεια που ονομάζεται κηπουρική, θα πρέπει να κάνετε τα νύχια σας αμέσως.

Τα σκαλοπάτια δίνουν στον κήπο σας μια προσεγμένη και τέλεια εμφάνιση.

Ορίζετε σαφώς και αισθητικά την περιοχή για περπάτημα και δίνετε (αν θέλετε) μια προτεινόμενη κατεύθυνση πεζοπορίας. Αυτό προστατεύει τις καταπράσινες περιοχές και ανοίγει τα μάτια σας σε νέες επιλογές σχεδίασης.

σκαλοπάτια διακόσμηση

Τι υλικό είναι καλό?

Όταν αρχίζετε να σχεδιάζετε τον δικό σας κήπο, δεν υπάρχει τέλος, και αυτό είναι καλό. Πολλά κέντρα κήπου προσφέρουν απλώς τα πάντα που σχετίζονται με το σχεδιασμό του κήπου μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Αλλά αν θέλετε μια εναλλακτική λύση και δημιουργήσετε τον κήπο σύμφωνα με τις ατομικές σας ιδέες, οι προσφορές στα εξειδικευμένα καταστήματα φαίνεται να είναι περιορισμένες.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε πρωτότυπα υλικά για το μονοπάτι του κήπου, αλλά η πέτρα και το ξύλο αποδεικνύονται τα καλύτερα υλικά από άποψη ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας.

σκαλοπάτια ανακύκλωση

Ιδέες ανακύκλωσης για σχεδιασμό κήπου

Ανάλογα με το πού θέλετε να τρέχει το μονοπάτι του κήπου σας, μπορείτε να προσανατολιστείτε καλύτερα προς το υλικό. Όπως φαίνεται, για παράδειγμα, παρακάτω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά καπάκια βαρελιού κρασιού ως σκαλοπάτια για να περάσετε πάνω από το νερό. Τα βαρέλια κρασιού μπορούν να αγοραστούν φθηνά σε πολλές διαδικτυακές αγορές και το προκατασκευασμένο σχήμα και το μέγεθος του καπακιού το καθιστούν ένα ασφαλές σκαλοπάτι. Η φύση του ξύλου χρησιμεύει ως φυσική προστασία σε περίπτωση πιθανού κινδύνου ολίσθησης. Και το τελικό αποτέλεσμα είναι απλά φανταστικό.

σκαλοπάτια καπάκι βαρέλι κρασιού

σκαλοπάτια λίμνη κήπου

Μορφή

Το σχήμα των σκαλοπατιών εξαρτάται από τον τύπο της διαδρομής του κήπου. Κατά τον προσδιορισμό της διαδρομής του κήπου στον κήπο σας, μπορείτε να αισθανθείτε τη σημασία του σχήματος των σκαλοπατιών. Οι στρογγυλές πέτρες μπορούν να είναι πέτρινες πλάκες που είτε είναι στρωμένες είτε απλά τοποθετούνται στην κορυφή. Τα ξύλινα δοκάρια, που είναι παρόμοια με τις γραμμές των τρένων, φαίνονται παιχνιδιάρικα και φυσικά ταυτόχρονα. Τέλος, εκπληρώνουν τη σημαντικότερη λειτουργία, δηλαδή να χρησιμεύσουν ως οδηγός.

σκαλοπάτια ανακύκλωση

Σκαλοπάτια καπάκια βαρέλι κρασιού στρογγυλά πιάτα

σκαλοπάτια κορμός ξύλινες φέτες

σκαλοπάτια από βότσαλα

σκαλοπάτια καρδιά

σκαλοπάτια πεταλούδα

σκαλοπάτια στρογγυλά πιάτα

πέτρες πέτρες

σκαλοπάτια φωτισμός ΝΕΟ4

πέτρες χρωματιστές πέτρες

τα σκαλοπάτια δεν είναι συνηθισμένα

Δημιουργήστε σκαλοπάτια στο μονοπάτι του κήπου

Ιδέες σχεδιασμού κήπου για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μονοπάτια κήπου (μόνοι σας)

Η δημιουργική ελευθερία δεν γνωρίζει όρια, αλλά ένας αναμενόμενος προγραμματισμός και οικονομικός περιορισμός θα ήταν πολύ λογικός σε αυτή την περίπτωση. Μπορεί να είναι κουραστικό να ρίχνετε μόνοι σας σκυρόδεμα, αλλά μπορείτε να φτιάξετε τις πέτρες στο χώρο και να τις διακοσμήσετε με το δικό σας γούστο. Maybeσως θα κάνετε κάτι τρελό και θα συνεργαστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Μαζί μπορείτε να κάνετε περισσότερα και οι βαριές πέτρες τοποθετούνται γρήγορα σε καλή διάθεση. Μπορείτε να βρείτε πιο δημιουργικές ιδέες κήπου με λίγα χρήματα στην παρακάτω συνημμένη συλλογή εικόνων.

σκαλοπάτια στρογγυλές πέτρες

φτιάξτε μόνοι σας σκαλοπάτια

Όταν συνδυάζετε μωσαϊκές πέτρες με σκαλοπάτια..

σκαλοπάτια μωσαϊκές πέτρες μονοπάτια κήπου

πέτρες στρογγυλές πλάκες

σκαλοπάτια ιδέες κεραμικής

σκαλοπάτια με λουλούδια

Απαιτείται δημιουργικότητα

σκαλοπάτια για λίγα χρήματα

Σκαλοπατιές γκρεμίζονται

κάνοντας σκαλοπάτια με παιδιά

σκαλοπάτια πλάκες από σκυρόδεμα με μωσαϊκούς λίθους

φτιάξτε μωσαϊκό για σκαλοπάτια μόνοι σας

ατομικά σχεδιασμένα σκαλοπάτια

σχεδιασμός σκαλοπατιών

πέτρες μωσαϊκές πέτρες

Φωτισμός κήπου

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία κατά το σχεδιασμό οποιουδήποτε εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου είναι ο φωτισμός. Ένας επιτυχημένος σχεδιασμός κήπου δεν μπορεί ποτέ να κάνει χωρίς φωτισμό των μονοπατιών του κήπου. Είτε θέλετε να ενσωματώσετε πλάκες, τζάμια ή δοκάρια στο σχέδιό σας, σκεφτείτε τον φωτισμό του κήπου πολύ εκ των προτέρων. Θα πρέπει να είναι διακριτικό και να εξοικονομεί ενέργεια και θα ήταν καλύτερο αν οι πλάκες σκαλοπατιών απορροφούσαν το φως του ήλιου και φωτίζουν διακριτικά το μονοπάτι σας.

σκαλοπάτια φωτισμός ΝΕΟ

σκαλοπάτια φωτισμός NEW3

Λέξεις κλεισίματος

Όσο πιο έντεχνα σχεδιάζονται οι πέτρες, τόσο πιο φανταστικά φαίνονται τη νύχτα. Η σκέψη για όλα τα μικρά πράγματα είναι σίγουρα δύσκολη, αλλά η μικρή μας ανάρτηση για το θέμα μπορεί να σας βοηθήσει.

Στο τέλος θα θέλαμε να αναφέρουμε πού να πάμε Αγοράστε φθηνά πιάτα αν προτιμάτε να αναβάλλετε το εμπόριο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Σας ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαίρι με πολλή δουλειά και απόλαυση!

σκαλοπάτια κεραμικές ιδέες φωτισμένες

Φτιάξτε μόνοι σας σκαλοπάτια και ακόμη περισσότερες ιδέες για τον κήπο

σκαλοπάτια φωτισμός ΝΕΟ2

σκαλοπάτια έντεχνα

σκαλοπάτια φύλλα

σκαλοπάτια πηδούν

σκαλοπάτια

σκαλοπάτια μονοπάτια κήπου συνδυασμένα

Οι πέτρες δείχνουν κατεύθυνση βάδισης

σκαλοπάτια σχεδιασμός κήπου προσωπικά

σκαλοπάτια ειρήνη

Σκαλοπάτια κατάφυτοι ογκόλιθοι