Εμφανισμένο από την άποψη της «ΒΡΟΧΗΣ», το «CLOUDY» είναι ήδη «ΟΜΟΡΦΟ». – Κλάους Σάιμπολντ

Η ιδιοκτησία ενός κήπου είναι σχεδόν σαν έναν "Δώρο της φύσης". Μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τη χλωρίδα και την πανίδα γύρω από το σπίτι μας, να αποκτήσουμε απόσταση από την συχνά αγχωτική καθημερινότητα και να χαλαρώσουμε.

Ο σχεδιασμός του δικού σας κήπου είναι ένα θέμα που πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο. Γιατί για να είναι όσο το δυνατόν πιο πρακτικό, άνετο και φανταστικά όμορφο, πρέπει να ληφθούν κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Αλλά μην σκέφτεστε μόνο τις ηλιόλουστες μέρες! Ακόμα κι αν ο καιρός δεν είναι τόσο καλός, μπορείτε – με τη βοήθεια κατάλληλων προφυλάξεων – να απολαύσετε πλήρως τον κήπο σας ακόμη και στη βροχή. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας δώσουμε ένα χέρι και να σας δώσουμε μερικές ιδέες σχεδίασης, όπως εσείς "ξηρός" ζήστε το ντους ψιλής βροχής στον κήπο.

Οι παρακάτω κατασκευές θα σας βοηθήσουν να κάνετε ατομικούς χώρους του κήπου σας.

ιδέες σχεδιασμού κήπου με κληματαριά

Κιόσκι και πέργκολα

Το κιόσκι είναι ένα μικρό ανοιχτό κτίριο που σας επιτρέπει να μείνετε σε εξωτερικούς χώρους προστατευμένο από τον ήλιο και τη βροχή. Τα οικοδομικά υλικά και τα σχέδια είναι εξαιρετικά ποικίλα αυτές τις μέρες, γι ‘αυτό και είστε χαλασμένοι για επιλογή εδώ. Η πέργκολα είναι παρόμοια με το κιόσκι. Ωστόσο, αυτό συνήθως δεν είναι εξοπλισμένο με στέγη. Εδώ θα πρέπει είτε να καλύψετε ένα αδιάβροχο ύφασμα είτε να έχετε χτίσει μια οροφή, για την οποία μπορεί να χρειαστείτε οικοδομική άδεια. Και οι δύο επιλογές είναι δαπανηρές και χρονοβόρες, αλλά είναι επίσης πραγματικά εντυπωσιακές στον κήπο σας. Επιπλέον, όχι μόνο φαίνονται εξωφρενικά καλές, αλλά παρέχουν επίσης προστασία από τη σκιά και τη βροχή-ένα ζεστό μέρος που σας καλεί να καθυστερήσετε.

πτυσσόμενο περίπτερο ως ιδέες σχεδιασμού κήπου

Gazebos

Τα πτυσσόμενα περίπτερα είναι πολύ φθηνότερα από τις προηγούμενες ιδέες σχεδιασμού. Η συναρμολόγηση και η αποσυναρμολόγηση του είναι απλή και συνεπώς γρήγορη και εύκολη. Όσον αφορά τη μεταφορά, τα πτυσσόμενα κιόσκια κερδίζουν επίσης πόντους λόγω της ευχρηστίας τους. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να επανατοποθετηθούν σε διαφορετική θέση σχεδόν εν ριπή οφθαλμού. Εάν επιλέξετε αδιάβροχο μοντέλο, τα πόδια σας θα παραμένουν πάντα στεγνά ακόμη και σε ντους με βροχή. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα του πτυσσόμενου περιπτέρου εδώ.

Τέντα

Μια σχεδιαστική ιδέα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χείλη όλων είναι τα μοντέρνα πανιά του ήλιου. Φέρνουν μια θαλάσσια αίσθηση στον κήπο σας και έτσι παρέχουν μεμονωμένες προφορές. Αλλά ακόμα κι αν το υποδηλώνει το όνομά τους – τα πανιά του ήλιου όχι μόνο προστατεύουν από την επιθετική ηλιακή ακτινοβολία, αλλά είναι και αδιάβροχα σε κάποιο βαθμό. Ακόμη και ο (ελαφρύς) άνεμος δεν μπορεί να βλάψει πολύ αυτές τις κυρίως ανθεκτικές κατασκευές.

τέντα για κήπους και αίθρια

Τέντες

Η τέντα είναι συνήθως μια δομή πλαισίου προσαρτημένη σε ένα αντικείμενο με κάλυμμα, ακόμη και αν υπάρχουν πλέον ανεξάρτητα μοντέλα. Χρησιμοποιούνται κυρίως ως προστασία από τον ήλιο και την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά η αγορά προσφέρει επίσης ειδικές τέντες βροχής που σας προστατεύουν αξιόπιστα από τον άνεμο και τις καιρικές συνθήκες. Ανάλογα με την επιλογή σας, μπορείτε στη συνέχεια να τραβήξετε και να επεκτείνετε την τέντα όπως απαιτείται χρησιμοποιώντας ένα στρόφαλο ή με το πάτημα ενός κουμπιού.

αλεξήλιο

«Ομπρέλα που χρησιμεύει ως κάλυμμα βροχής; Πώς υποτίθεται ότι λειτουργεί; »Σίγουρα θα αναρωτηθείτε τώρα. Και όμως, ακριβώς αυτό είναι δυνατό με μοντέλα ομπρέλας που έχουν ειδικό ύφασμα που κρατά τον ήλιο και τη βροχή έξω. Μαζί με τα πτυσσόμενα περίπτερα, αυτή είναι η φθηνότερη επιλογή των σχεδιαστικών μας ιδεών, έτσι ώστε να τη βρείτε ακόμη και με περιορισμένο προϋπολογισμό.

Έχετε ήδη αποφασίσει για μια παραλλαγή; Οχι ακόμα? Στη συνέχεια, αφήστε τις ιδέες μας να περάσουν ξανά από το μυαλό σας ή αναζητήστε άλλες πηγές έμπνευσης.

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην αναζήτησή σας και πολλές ευχάριστες ώρες στον κήπο σας – ακόμα και όταν βρέχει και ανατριχιάζει.

ιδέες σχεδιασμού κήπου με τέντα

    αδιάβροχη ομπρέλα για τον κήπο

αδιάβροχο κιόσκι κήπου για περισσότερη απόλαυση