Θέλετε να αγοράσετε ένα ελκυστικό λουλούδι που αποπνέει πολλή εξωτική γοητεία; Τότε θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε και να σας δώσουμε καλές συμβουλές: πηγαίνετε για bromeliad! Η εξωτική ομορφιά ήταν εκτός μόδας για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τώρα κάνει μια μεγάλη επιστροφή! Εδώ και αρκετό καιρό, η bromeliad επέστρεψε στη μόδα και συχνά προσφέρεται σε καταστήματα. Αυτό το παράξενο σχήμα φυτού εσωτερικού χώρου κοσμεί πολυάριθμους εσωτερικούς χώρους σε όλη τη χώρα και προσελκύει έντονα την προσοχή όλων κυρίως μέσω των εντυπωσιακών λουλουδιών του σε έντονα χρώματα. Όχι μόνο είναι εξωτικό στην εμφάνιση, αλλά η φροντίδα αυτού του λουλουδιού είναι επίσης λίγο περίεργη. Αλλά αν θέλετε να έχετε αυτό το εξωτικό στους τέσσερις τοίχους σας, πρέπει να μάθετε λεπτομερώς τις σωστές συμβουλές φροντίδας. Εάν δεν γνωρίζετε πολλά για το bromeliad, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Στη συνέχεια, θέλουμε να το αναφέρουμε και να σας παρακινήσουμε να αγοράσετε μια βρωμιελιά.

 Αυτή η παράξενη ομορφιά θα εισάγει μια εξωτική πινελιά στο εσωτερικό σας

bromeliad διακοσμεί την τραπεζαρία και προσθέτει μια εξωτική πινελιά

Ενδιαφέροντα γεγονότα για τη Βρομέλια

Το bromeliad (bromelia) είναι ένα τυπικό τροπικό φυτό. Αρχικά προέρχεται από τα τροπικά δάση των νότιων περιοχών των ΗΠΑ. Εκεί, πολυάριθμα είδη βρωμιελάδων αναπτύσσονται απευθείας στις κορυφές των δέντρων, σε κλαδιά και κορμούς δέντρων. Αυτά ονομάζονται επίφυτα. Υπάρχουν επίσης άλλα είδη που ριζώνουν στη γη που ονομάζονται επίγειες βρωμοελιές.

Στο φυσικό τους περιβάλλον, αυτά τα εξωτικά είδη δεν προσλαμβάνουν θρεπτικά συστατικά και υγρασία απευθείας μέσω των ριζών τους, αλλά μέσω των φύλλων τους. Αυτή η ιδιαιτερότητα έχει επιμείνει και παίζει σημαντικό ρόλο στη φροντίδα αυτών των φυτών. Από τις τροπικές και υποτροπικές περιοχές, το φυτό εξαπλώθηκε σε όλη την Καραϊβική στη Νότια Αμερική και σύντομα κέρδισε τις καρδιές εκατομμυρίων λάτρεις των λουλουδιών σε όλο τον κόσμο. Οι βοτανολόγοι ισχυρίζονται ότι υπάρχουν 2.500 έως 3.000 είδη βρωμολεάδας και νέα ανακαλύπτονται συνεχώς.

 Αυτό που κάνει τη βρωμελιάδα τόσο εξωτική?

bromeliad εξωραΐζει το μπάνιο με εντυπωσιακό τρόπο

Τα φυτά έχουν φυσικά διαφορετική εμφάνιση, αν και όλα ανήκουν στο μεγάλο γένος της οικογένειας ανανά. Τα μεμονωμένα είδη αυτής της οικογένειας διαφέρουν σε σχήμα και μέγεθος, αλλά έχουν πολλά κοινά. Όλα τα bromeliads δεν έχουν κορμό, τα φύλλα τους έχουν σχήμα σπαθιού, κυρτά και σχηματίζουν ρόδακα. Πάνω από αυτό έρχεται το λουλούδι, το οποίο είναι πάντα όμορφα χρωματισμένο. Τα βράκτα τους λάμπουν από κοκκινωπό έως πορτοκαλί και είναι πολύ αισθητά. Λόγω αυτής της ιδιαίτερης εμφάνισης, οι βρωμιέλες είναι επίσης σε ζήτηση μαζί μας. Τα Guzmania, Vriesea και Tillandsia είναι δημοφιλή σε όλη τη χώρα, αλλά οι ποικιλίες με τα γερμανικά ονόματα όπως Lanzenrosette (Aechmea), Zimmerhafer (Billbergia) και Erdsterne (Chryptanthus) αντιπροσωπεύουν ισχυρό ανταγωνισμό..

Θα μπορούσε κανείς να θαυμάσει τα παράξενα λουλούδια αυτών των φυτών εσωτερικού χώρου για μήνες

φυτά εσωτερικού χώρου με όμορφα λουλούδια βρωμέλια

Σημαντικές συμβουλές φροντίδας για τις βρωμιελιές

Δεν είναι μόνο εξωτική η εμφάνιση της βρωμιολιάς, αλλά η συντήρηση αυτού του φυτού εσωτερικού χώρου είναι λίγο περίεργη. Εδώ δεν χρειάζεται να ρίξετε ως συνήθως ή να γεμίσετε το πιατάκι με νερό. Το bromeliad δεν απορροφά την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά μέσω των ριζών του, αλλά μάλλον τα φύλλα του απευθείας από τον αέρα. Πρέπει να χυθεί, αλλά χύνεται μέσω της χοάνης που σχηματίζεται μεταξύ των φύλλων. Εάν θέλετε να έχετε ένα υγιές και ανθισμένο φυτό στο σπίτι, τότε πρέπει να ακολουθήσετε αυτούς τους βασικούς κανόνες όταν φροντίζετε αυτό το εξωτικό φυτό:

Η bromeliad θα σας ευχαριστήσει για τη σωστή φροντίδα με τα υπέροχα λουλούδια της

bromeliads φυτών εσωτερικού χώρου ως όμορφες αιχμαλωσίες στο εσωτερικό

– Βρείτε μια ζεστή τοποθεσία για το bromeliad σας με άφθονο φως. Ωστόσο, ο λαμπερός μεσημεριανός ήλιος πρέπει να αποφεύγεται.

– Οι βρωμιέλες με πολύ λεπτά φύλλα πρέπει να προστατεύονται από τον ήλιο · εκείνες με σκληρά, δερμάτινα φύλλα μπορούν να αντέξουν περισσότερες ακτίνες του ήλιου.

– Για να ανθίσει όμορφα και για πολύ καιρό η bromeliad, χρειάζεται πολύ ηλιακό φως.

 Η θεαματική άνθιση της βρωμιάδας είναι ευχάριστη στο μάτι

Τα φυτά εσωτερικού χώρου bromeliads είναι ελκυστικά για τα μοντέρνα σπίτια

– Εάν είναι δυνατόν, ρίξτε νερό χωρίς ασβέστη γεμίζοντας τη ροζέτα με νερό.

– Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει το χώμα με το επόμενο πότισμα.

– Αν κάνει πολύ ζέστη το καλοκαίρι, ψεκάστε τα φύλλα με νερό.

– Μπορείτε να ενισχύσετε αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου με υγρό λίπασμα μία φορά κάθε τρεις εβδομάδες

– Το χειμώνα δεν υπάρχει πλέον λίπανση, αλλά η βρωμοελιά πρέπει να διατηρείται υγρή

Σε θερμοκρασίες άνω των 14 βαθμών C, οι βρωμοελάδες μπορούν να μεταφερθούν έξω

bromeliad tips για πότισμα και λίπανση

– Οι μικρές ζαρντινιέρες είναι ιδανικές για βρωμιελιές, οι μπάλες τους πρέπει να διατηρούνται όσο το δυνατόν μικρότερες

– Αυτά τα εξωτικά λουλούδια σπάνια σκουπίζονται.

– Η αύξηση συμβαίνει μέσω του Kindel

Εάν έχετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές φροντίδας, θα απολαύσετε τη βρωμιελιά σας και θα νιώσετε το εξωτικό από κοντά στους τέσσερις τοίχους σας!

bromeliad για το εσωτερικό με ασυνήθιστα φύλλα και όμορφα λουλούδια

bromeliad με πολλά λουλούδια

φυτά εσωτερικού χώρου για τη διακόσμηση κόκκινη βρωμολεάδα

bromeliad για εσωτερικούς χώρους δημιουργεί μια όμορφη εξωτική εμφάνιση

bromeliad στο σαλόνι κάνει την ατμόσφαιρα πιο φρέσκια

bromeliad κάνει κάθε σπίτι πιο όμορφο