Ακόμα κι αν είστε επικοινωνιακοί και ανοιχτοί στους ανθρώπους, επιθυμείτε λίγο περισσότερη ειρήνη και ασφάλεια, ειδικά στον ιδιωτικό τομέα. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες κήπων και μπαλκονιών αποδίδουν μεγάλη σημασία στην καλή προστασία της ιδιωτικής ζωής. Αυτό δεν πρέπει μόνο να κρατά τις περίεργες ματιές από τους περαστικούς και τους γείτονες, αλλά και να φαίνεται κομψό. Εάν ο παράγοντας βιωσιμότητας μπαίνει επίσης στο παιχνίδι, τότε μία από τις καλύτερες λύσεις είναι ο φράχτης από μπαμπού. Αυτό μπορεί να είναι συνεχές ή μόνο εν μέρει ρυθμισμένο χάρη στους τοίχους και τα πατάκια από μπαμπού. Ένας φράχτης από μπαμπού μπορεί επίσης να στρογγυλοποιηθεί με πρόσθετα στοιχεία. Στις παρακάτω γραμμές θα μάθετε γιατί το μπαμπού είναι τόσο δημοφιλές για λύσεις προστασίας της ιδιωτικής ζωής και τι πρέπει γενικά να λάβετε υπόψη κατά το σχεδιασμό και τη λήψη μιας απόφασης αγοράς.

οφέλη απόρρητης οθόνης φράχτη από μπαμπού

Μπαμπού – το φυτό θαύμα από την Άπω Ανατολή

Αν και το μπαμπού μεγαλώνει σαν το γρασίδι, είναι στην πραγματικότητα ένας σκληρός τύπος ξύλου και αρκετά βιώσιμος. Επειδή το μπαμπού είναι ένας πολύ γρήγορα ανανεώσιμος πόρος. Το φυτό μπορεί συχνά να μεγαλώσει μέχρι ένα μέτρο την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπου τρία έως πέντε χρόνια ένα νεαρό φυτό μπαμπού θα είναι εντελώς ώριμο για περικοπή. Σε σύγκριση, άλλα τροπικά ξύλα καθώς και συμβατικά είδη δέντρων χρειάζονται περισσότερα από 50-60 χρόνια για αυτό. Το ξύλο μπαμπού είναι ένα αξιόλογο υλικό γιατί είναι σκληρό και εξαιρετικά ανθεκτικό. Ταυτόχρονα, ωστόσο, έχει επίσης μια αρκετά υψηλή ελαστικότητα και αντοχή σε σχίσιμο, που μπορεί να συγκριθεί με αυτά του χάλυβα. Ταυτόχρονα, ο βαθμός σκληρότητάς του αντιστοιχεί σε αυτόν της βελανιδιάς.

Όταν εξετάζετε όλα αυτά, καθώς και το γεγονός ότι το μπαμπού μπορεί εύκολα να ανακυκλωθεί και είναι βιοδιασπώμενο, δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε πόσο ευέλικτη είναι αυτή η φυσική ίνα. Δεν είναι για τίποτα ότι ήταν ένα απαραίτητο δομικό υλικό για σπίτια, γέφυρες, φράχτες και ναούς στις περισσότερες χώρες της Άπω Ανατολής, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και το Μπαλί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Μπαμπού φράχτη Element KohSamui Classic

Οθόνη απορρήτου από μπαμπού

Σε αυτή τη χώρα, το ξύλο μπαμπού είναι ακόμα στα σπάργανα ως δομικό υλικό. Ωστόσο, έχει καθιερωθεί από καιρό ως οθόνη απορρήτου και κομψή διακόσμηση για εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους και κερδίζει όλο και περισσότερη δημοτικότητα και δημοτικότητα. Το χάρισμα της Άπω Ανατολής, η καλή αντοχή στις καιρικές συνθήκες και η υψηλή ευελιξία πείθουν όλο και περισσότερους ιδιοκτήτες κήπων και μπαλκονιών που τους αρέσει η ιδιωτικότητα με το στυλ και οι οποίοι έχουν αδυναμία στο εξωτικό. Φυσικοί φράχτες, όπως αυτή η οθόνη απορρήτου από μπαμπού για παράδειγμα, ίσως γι ‘αυτό είναι ήδη πολύ στη μόδα. Δεν είναι επίσης περίεργο, γιατί η φυσικότητα και η βιωσιμότητα είναι σίγουρα από τις πιο σημαντικές ιδιότητες που πρέπει να έχουν τα υλικά και τα αντικείμενα γενικά στην εποχή μας.

Σχεδιασμός κήπου φράχτη δέντρου λεωφορείου προστασίας της ιδιωτικής ζωής

Όσον αφορά το σχέδιο και την ποικιλία, το μπαμπού είναι εξίσου τέλειο. Ανεξάρτητα από το αν ένας ολόκληρος φράκτης από μπαμπού ή απλώς μεμονωμένες οθόνες απορρήτου, εγκατεστημένες εδώ και εκεί, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διαφορετικών χρωμάτων, μεγεθών και διαμέτρων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι σωλήνες μπαμπού δένονται μαζί με εγκάρσιες ράβδους από ξύλο ή μπαμπού και ενισχύονται με σύρματα ή κορδόνια ανθεκτικά στα σκισίματα. Όπως και με τους συμβατικούς φράχτες, η βέλτιστη σταθερότητα μιας τέτοιας οθόνης απορρήτου εξασφαλίζεται από σταθερές αναρτήσεις. Οι φράχτες από μπαμπού με πλαίσια από Corten ή ανοξείδωτο ατσάλι είναι επίσης πολύ δημοφιλείς και βαθμολογούνται με μια εκλεπτυσμένη, μοντέρνα εμφάνιση.

Φράχτης μπαμπού μπαμπού Πουκέτ

Όλα εξαρτώνται από τη σωστή φροντίδα

Αν και το δέντρο λεωφορείου είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες υλικό, σίγουρα χρειάζεται τη σωστή φροντίδα, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους. Ένας φράχτης από μπαμπού, ωστόσο, απαιτεί πολύ λιγότερη συντήρηση σε σύγκριση με έναν φράχτη από ξύλινες σανίδες, για παράδειγμα. Κανονικά, μια φυσική ασημί-γκρι πατίνα θα αναπτυχθεί στην επιφάνεια του υλικού με την πάροδο του χρόνου. Εάν δεν σας αρέσει αυτό, μπορείτε απλά να το περάσετε με ένα στιβαρό σφουγγάρι ή να το περιποιηθείτε με ένα καθαριστικό υψηλής πίεσης. Συνιστάται να το κάνετε αυτό το καλοκαίρι ή τις ξηρές ανοιξιάτικες μέρες. Αφού στεγνώσει εντελώς το μπαμπού, μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία με ειδικό απολιπαντικό ξύλου ή, εάν είναι απαραίτητο, με καθαριστικό μπαμπού.

Συμπέρασμα:

Με την απόφασή σας για φράχτη από μπαμπού υψηλής ποιότητας βασίζεστε σε ένα μοναδικό δομικό υλικό με εξαιρετικά υψηλές δομικές ιδιότητες. Φαίνεται επίσης πολύ διακοσμητικό και φέρνει μια επιπλέον εξωτική πινελιά στον κήπο ή το μπαλκόνι σας. Το μπαμπού είναι ένα αξιόλογο, αρχαίο υλικό που μόλις ανακαλύπτεται εδώ στην Ευρώπη. Έχει εξαιρετικό ενεργειακό ισοζύγιο, αποτρέπει τη διάβρωση του εδάφους, διπλασιάζει τους υδάτινους πόρους και τριπλασιάζει τη συγκέντρωση οξυγόνου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι, σε περιόδους υπερθέρμανσης του πλανήτη και μεγάλης ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τα βιώσιμα υλικά όπως το μπαμπού θα πρέπει να προτιμώνται για την κατασκευή και την επίπλωση.

μπαμπού φράχτη βιώσιμο σχεδιασμό κήπου