Μαγικές ορτανσίες σε διαφορετικά χρώματα διακοσμούν κήπους και πάρκα όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά παγκοσμίως, όπου οι κλιματολογικές συνθήκες είναι καλές για αυτές τις φυσικές ομορφιές. Μας μαγεύουν με τη λαμπρότητα των λουλουδιών τους και μας εκπλήσσουν με τα ενδιαφέροντα σχήματα και τα απαλά τους χρώματα. Λόγω των υπέροχων λουλουδιών τους, τα όμορφα λουλούδια μετατρέπονται σε υπέροχα βλέμματα στον κήπο το καλοκαίρι και κοσμούν τον εξωτερικό χώρο για μήνες χωρίς να επιτρέπουν κανέναν ανταγωνισμό. Αν θέλετε να μάθετε λίγο περισσότερα για αυτά τα μοναδικά λουλούδια κήπου, τότε μείνετε συντονισμένοι. Στη σημερινή ανάρτηση θέλουμε μόνο να σας δώσουμε σύντομες συμβουλές για το πώς να φροντίσετε τις ορτανσίες σας, αλλά στη συνέχεια θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή μας σε μια πτυχή της φροντίδας τους, δηλαδή στον τρόπο διάδοσης ορτανσίας. Αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα περίπλοκο έργο στην αρχή, αλλά με τις εύχρηστες συμβουλές μας θα φανεί ένα αεράκι. Απλά διαβάστε για να δείτε μόνοι σας.

Ο θάμνος της ορτανσίας φαίνεται λίγο ρουστίκ, γι ‘αυτό και θεωρούνταν ντεμοντέ για χρόνια.

Γυναίκα κόβει μίσχους λουλουδιών ορτανσίας για μπουκέτο γεμάτο ανθισμένες ορτανσίες

Αλλά τα υπέροχα λουλούδια είναι χωρίς αμφιβολία η καλύτερη διακόσμηση για κάθε κήπο σήμερα

Νεαρή γυναίκα μαζεύει ροζ ορτανσίες στον κήπο

  • Ενδιαφέροντα γεγονότα για ορτανσίες

Οι ορτανσίες, που ονομάζονται επίσης hydragea, είναι δημοφιλείς διακοσμητικοί θάμνοι που προτιμούν τα ζεστά κλίματα. Προέρχονται αρχικά από τις εύκρατες περιοχές της Νότιας και Ανατολικής Ασίας, αλλά επίσης ευδοκιμούν στη Βόρεια και Νότια Αμερική εδώ και πολύ καιρό. Η περίοδος ανθοφορίας σας εδώ μαζί μας είναι από τον Ιούνιο έως το τέλος Αυγούστου και τα υπέροχα λουλούδια είναι απολύτως εντυπωσιακά. Στις περισσότερες περιπτώσεις λάμπουν σε λευκό, λεπτό μοβ και ροζ χρώμα. Οι μπλε ορτανσίες είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές και επί του παρόντος πολύ μοντέρνες.

Εισάγετε κάποια υπερβολή στον υπαίθριο χώρο σας με μπλε ορτανσίες!

Εξοχικό κήπο με ορτανσίες

 Οι όμορφες ορτανσίες φροντίζονται εύκολα και δεν απαιτούν λουλούδια κήπου

Μονοπάτι κήπου με πολύχρωμες ορτανσίες οδηγεί στο ρουστίκ σπίτι

  • Οι πιο σημαντικές συμβουλές φροντίδας με μια ματιά

Παρόλο που οι ορτανσίες είναι εύκολες στη φροντίδα και δεν απαιτούν ιδιαίτερα λουλούδια κήπου, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα όταν τα φροντίζετε:

  • Η ιδανική τοποθεσία: προστατευμένη από τον άνεμο και μερικώς σκιασμένη, με χώμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το χρώμα των λουλουδιών ορτανσίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την τιμή του pH του εδάφους.
  • Κατά τη φύτευση, αφήστε αρκετό χώρο μεταξύ των μεμονωμένων θάμνων, επειδή ορισμένα είδη αναπτύσσονται έντονα σε πλάτος.
  • Ποτίζετε τακτικά, ιδανικά με μαλακό νερό ή νερό της βροχής.
  • Η λίπανση σπάνια μπορεί να γίνει, μία φορά την άνοιξη και ξανά στις αρχές του καλοκαιριού. Στα ανθοπωλεία υπάρχουν ειδικά λιπάσματα ορτανσίας με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο και χαμηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο.
  • Κοπή – είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ψαλίδι την άνοιξη για να αφαιρέσετε τους παγωμένους βλαστούς και τις παλιές ταξιανθίες.

Οι ορτανσίες σπάνια χρειάζονται κοπή. Αλλά μπορείτε να κόψετε όμορφα κοτσάνια λουλουδιών από τον θάμνο και να τα χρησιμοποιήσετε ως διακόσμηση στο σπίτι.

Ορτανσίες στον κήπο

 Τα περισσότερα είδη ορτανσίας είναι ανθεκτικά.

υπέροχα λουλούδια ορτανσία βασίλισσα του κήπου λουλούδια

  • Πολλαπλασιάζοντας ορτανσίες – έτσι μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας!

Τώρα φτάνουμε στο πιο σημαντικό σημείο σε αυτήν την ανάρτηση, που είναι ο τρόπος διάδοσης των ορτανσιών. Τώρα είναι η καλύτερη στιγμή (μέχρι τα τέλη Ιουλίου) για να πολλαπλασιάσετε τις ορτανσίες σας εάν θέλετε να ζήσετε μια πραγματική θάλασσα από λουλούδια έξω στον κήπο το επόμενο καλοκαίρι. Υπάρχουν βασικά δύο μέθοδοι για να γίνει αυτό – η πρώτη είναι με μοσχεύματα και η δεύτερη με διαίρεση του μητρικού φυτού.

 Ακόμη και οι αρχάριοι μεταξύ των χόμπι κηπουρών θα μπορούσαν να αναπαράγουν ορτανσίες.

Οι ορτανσίες πολλαπλασιάζονται αποτελεσματικά με μοσχεύματα την επόμενη άνοιξη

  1. Οι ορτανσίες πολλαπλασιάζονται με μοσχεύματα

Κόψτε μαλακούς, ετήσιους βλαστούς χωρίς μπουμπούκια λουλουδιών από τον θάμνο της ορτανσίας. Αυτά πρέπει να έχουν μήκος περίπου 15 εκατοστά. Στη συνέχεια κόψτε την άκρη του βλαστού και αφαιρέστε τα κάτω φύλλα. Αυτό είναι ένα προληπτικό μέτρο έτσι ώστε τα μοσχεύματα να μην εξατμίζονται πολύ νερό. Εν τω μεταξύ πρέπει να ετοιμάσετε μικρές γλάστρες με υπόστρωμα ή γλάστρες και να τις βάλετε εκεί. Στη συνέχεια, μπορείτε να βάλετε μια ταινία από πάνω για να προωθήσετε το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Μόνο τότε βάλτε τα δοχεία σε σκιερό μέρος στη βεράντα ή στο μπαλκόνι και ρίξτε τα τακτικά με λίγο νερό, έτσι ώστε το χώμα της γλάστρας να είναι συνεχώς υγρό. Τα μοσχεύματα θα ριζώσουν σε 2 έως 3 εβδομάδες και μπορείτε να τα μεταφυτέψετε στο δικό τους δοχείο από τον Σεπτέμβριο. Αυτό πρέπει να ξεχειμωνιάσει σε ένα ζεστό, καλά προστατευμένο μέρος. Την ερχόμενη άνοιξη, τα φυτά θα είναι αρκετά μεγάλα και ισχυρά ώστε να μεταμοσχευθούν στο κρεβάτι του κήπου.

 Έτσι μοιάζει μια κοπή ορτανσίας πριν φυτευτεί.

Οι ορτανσίες πολλαπλασιάζουν μια κοπή πριν από τη φύτευση

Το συνημμένο βίντεο δείχνει επίσης σαφώς πώς μπορούν να πολλαπλασιαστούν ορτανσίες από μοσχεύματα:

  1. Οι ορτανσίες πολλαπλασιάζονται διαιρώντας το μητρικό φυτό

Η δεύτερη μέθοδος αυτο-πολλαπλασιαζόμενης ορτανσίας περιλαμβάνει τη διαίρεση του μητρικού φυτού. Ξεκινήστε από την άκρη της ρίζας και βγάλτε μέρος του μητρικού φυτού, συμπεριλαμβανομένων των ριζών. Μπορείτε να φυτέψετε αυτό το μέρος σε ένα νέο μέρος αμέσως, αλλά όπου το χώμα πρέπει σίγουρα να είναι πλούσιο σε χούμο. Ο κόπος σας θα ανταμειφθεί την επόμενη χρονιά και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με τα υπέροχα λουλούδια. Αυτά θα διακοσμήσουν τον κήπο σας όλο το καλοκαίρι και θα του δώσουν μια ιδιαίτερη ρουστίκ αίσθηση. Θυμηθείτε τις ακόλουθες εικόνες από τον κήπο του εξοχικού σπιτιού της γιαγιάς σας, για παράδειγμα?

Ένας εξοχικός κήπος που μας θυμίζει την παιδική ηλικία.

Ο αγροτικός εξοχικός κήπος με ορτανσίες θυμίζει την παιδική ηλικία

Οι ορτανσίες προσφέρουν φυσική γοητεία στον εξωτερικό χώρο.

Πολλαπλασιάζοντας ορτανσίες φέρνουν φυσική γοητεία στον εξωτερικό χώρο

Τόσο ρουστίκ και γοητευτικό ταυτόχρονα.

Οι ορτανσίες πολλαπλασιάζονται με έναν ρουστίκ και γοητευτικό τρόπο στον κήπο

 Οι ορτανσίες πολλαπλασιάζονται με έναν ρουστίκ και γοητευτικό τρόπο στον κήπο

Ορτανσίες ρουστίκ και γοητευτικό στον κήπο

Τελευταία συμβουλή: Οι ορτανσίες είναι τόσο όμορφες που φαίνονται επίσης υπέροχες σε ένα βάζο. Επιπλέον, τα κομμένα άνθη διαρκούν πολύ αν έχουν αρκετό νερό. Κατά τύχη, μπορούν επίσης να ριζώσουν. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει επίσης να τα φυτέψετε. Προσοχή όμως! Αυτή δεν είναι μια ασφαλής μέθοδος για τη διάδοση των ορτανσιών!

 Όμορφη διακόσμηση τραπεζιού στον εξωτερικό χώρο

Μπλε ορτανσίες υγρασία από τη βροχή όμορφη θέα

 Οι λευκές ορτανσίες εκπέμπουν φυσική κομψότητα.

Οι λευκές ορτανσίες αποπνέουν πολλή κομψότητα στον κήπο

Λεπτά λουλούδια σε απαλά ροζ χρώματα

Μικρό κοντινό αγρόκτημα με ορτανσίες

Βρείτε και κόψτε νεαρούς, μαλακούς βλαστούς.

Οι ορτανσίες πολλαπλασιάζονται βρίσκουν νεαρούς μαλακούς βλαστούς κομμένους

Αφαιρέστε τα κάτω φύλλα και κόψτε τα πάνω.

Πολλαπλασιάστε τις ορτανσίες με μοσχεύματα Αφαιρέστε τα κάτω φύλλα Κόψτε τα πάνω φύλλα

Ποτίστε μερικές εβδομάδες και περιμένετε.

Ποτίστε τις ορτανσίες για μερικές εβδομάδες και περιμένετε

Τα μοσχεύματα τώρα σχηματίζουν ρίζες …..

Οι ορτανσίες πολλαπλασιάζονται Τα μοσχεύματα σχηματίζουν ρίζες

 …. Και μπορεί να ξαναφυτευτεί αμέσως.

Οι ορτανσίες πολλαπλασιάζουν μοσχεύματα με ρίζες

Την επόμενη άνοιξη θα έχετε μια πολύχρωμη διακόσμηση κήπου από ορτανσίες

Ορτανσίες σε ροζ μπλε μοβ βιολετί όμορφα λουλούδια κήπου ανθίζουν στον κήπο την άνοιξη και το καλοκαίρι στο ηλιοβασίλεμα