Ο λεπτός αφρικανικός κρίνος ανήκει στο γένος Agapanthus και εξακολουθεί να ονομάζεται αφρικανικός κρίνος. Κυριολεκτικά μεταφρασμένο, Agapanthus σημαίνει λουλούδι αγάπης (από τα ελληνικά agape = αγάπη, anthos = λουλούδι). Αυτό το όμορφο λουλούδι και όλα τα είδη του γένους έχουν άλλα ονόματα που είναι εμπνευσμένα από την προέλευση και την ομορφιά τους, για παράδειγμα αφρικανικό φυτό κρίνο και βασιλικό φυτό σε γλάστρες.

Το αφρικανικό λουλούδι αγάπης προέρχεται από τη νότια Αφρική, όπως υποδηλώνει το όνομά του, και έχει αειθαλείς και φυλλοβόλους εκπροσώπους. Τα αειθαλή είδη είναι διαδεδομένα στη Νότια Αφρική σε παράκτιες περιοχές. Σε αυτή τη χώρα ευδοκιμούν κυρίως ως φυτά σε γλάστρες και πρέπει να αδρανοποιήσουν σε εσωτερικούς χώρους. Τα φυλλοβόλα είδη αναπτύσσονται σε ψυχρότερες περιοχές της Νότιας Αφρικής και της Μοζαμβίκης, γι ‘αυτό ανέχονται σχετικά καλύτερα τον παγετό και μπορούν να φυτευτούν έξω στο κρεβάτι. Ωστόσο, οι φυλλοβόλες ποικιλίες είναι ως επί το πλείστον αποτέλεσμα αναπαραγωγής και σπάνια βρίσκονται στην αγορά. Η πλειοψηφία των φυτών Agapanthus εδώ μαζί μας είναι αειθαλή και φροντίζονται ως φυτά σε γλάστρες, όπως το Agapanthus africanus.

Ο αφρικανικός κρίνος ονομάζεται δικαίως το φυτό βασιλικό δοχείο

αφρικανικό κρίνο διακοσμητικό κρίνο agapanthus africanus κάρτα

Πόσο παγετό μπορεί να ανεχθεί ο αφρικανικός κρίνος?

Στις γερμανόφωνες χώρες, είναι σκόπιμο να φυτέψετε όλες τις ποικιλίες agapanthus σε γλάστρες, επειδή ακόμη και σε περιοχές με ήπιο κλίμα, οι χειμερινές συνθήκες είναι δυσμενείς γι ‘αυτούς. Τα αειθαλή διακοσμητικά κρίνα δεν ευδοκιμούν σε θερμοκρασίες κάτω από – 2 ° C και τα φυλλοβόλα είδη μπορούν να ανεχτούν μόνο τον χειμερινό παγετό σε περιορισμένο βαθμό, π.χ..

Β. Έως -5 ° C.

Στην περιοχή της Μεσογείου, ο αφρικανικός κρίνος μπορεί επίσης να ξεχειμωνιάσει στον κήπο

αφρικανικό κρίνο διακοσμητικό κρίνο agapanthus africanus βασιλικό δοχείο εμπορευματοκιβωτίων

αφρικανικό κρίνο διακοσμητικό κρίνο agapanthus africanus agapantus

Συμβουλές φροντίδας Agapanthus

  • ποτίζω

Το αφρικανικό κρίνο πρέπει να διατηρείται υγρό τακτικά. Βασικά θα πρέπει να εφαρμόσετε τον ακόλουθο κανόνα: Την άνοιξη το φυτό ποτίζεται πολύ, το καλοκαίρι μέτρια, το φθινόπωρο λίγο και το χειμώνα το φυτό παραμένει στεγνό.

Επίσης, σημειώστε τα εξής: Ρίξτε το αφρικανικό κρίνο σε ένα χαμηλότερο μπολ με νερό από τη βρύση. Είναι καλύτερο όταν το νερό είναι μπαγιάτικο.

  • Λιπαίνω

Στη φάση ανάπτυξης, το αφρικανικό λουλούδι αγάπης χρειάζεται τακτική λίπανση. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιήστε λίπασμα φυτικών δοχείων με ισορροπημένα θρεπτικά συστατικά και γονιμοποιήστε το φυτό του βασιλικού δοχείου μία φορά την εβδομάδα από τον Μάιο έως τον Αύγουστο.

Ρίξτε το αφρικανικό κρίνο σε ένα χαμηλότερο μπολ από το οποίο τα φυτά απορροφούν τα ίδια τα νερά

αφρικανικό κρίνο διακοσμητικό κρίνο agapanthus africanus λουλούδι

Περίοδος λίπανσης – από Μάιο έως Αύγουστο

αφρικανικό κρίνο διακοσμητικό κρίνο agapanthus africanus λουλούδια

  • Φύτευση και μεταφύτευση

Το Agapathus χρειάζεται μεταμόσχευση μόνο όταν η μπανιέρα είναι πολύ μικρή για τα ριζώματα και τις ρίζες. Ο νέος κάδος δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλος. Σε αυτή την περίπτωση, παίρνετε χώμα πλούσιο σε χούμο αναμεμειγμένο με άμμο και πηλό.

  • Τοποθεσία

ηλιόλουστο έως μερικώς σκιασμένο

  • Τομή

Ο αφρικανικός κρίνος συνήθως δεν κλαδεύεται. Οι ταξιανθίες που έχουν αφαιρεθεί αφαιρούνται κόβοντάς τις όσο το δυνατόν πιο βαθιά.

Το φυτό βασιλικό δοχείο αρέσει να απολαμβάνει τη ζεστασιά και τον ήλιο

αφρικανικό κρίνο διακοσμητικό κρίνο agapantus βασιλικό φυτό δοχείο

Αφρικανικός κρίνος με τα άσπρα λουλούδια

αφρικανικό κρίνο διακοσμητικό κρίνο agapanthus africanus αγάπη λουλούδι λευκό αφρικανικό κρίνο διακοσμητικό κρίνο agapanthus africanus λουλούδι αγάπης

αφρικανικό κρίνο διακοσμητικό κρίνο agapanthus αγάπη λουλούδι λευκό μοβ

Η ομορφιά του αφρικανικού λουλουδιού αγάπης εμπνέει επίσης εσωτερικούς σχεδιαστές

αφρικανικό κρίνο διακοσμητικό κρίνο agapanthus africanus τοιχογραφία ταπετσαρία

Δωρεάν στη φύση

αφρικανικό κρίνο διακοσμητικό κρίνο agapanthus africanus

Βασιλικά φυτά σε γλάστρες μπροστά από την μπροστινή πόρτα

αφρικανικό κρίνο διακοσμητικό κρίνο agapanthus οικογένεια αφρικανικών κρίνων οικογενειακό φυτό βασιλικό δοχείο

Λαμπρότητα κήπου

αφρικανικό κρίνο διακοσμητικό κρίνο agapanthus africanus αφρικανική οικογένεια κρίνων

Ο αφρικανικός κρίνος φαίνεται ιδιαίτερα λεπτός και ευγενής σε λευκό χρώμα

αφρικανικό κρίνο διακοσμητικό κρίνο agapanthus οικογένεια αφρικανικών κρίνων αφρικανικό κρίνο διακοσμητικό κρίνο agapanthus βασιλικό φυτό δοχείο