Θα θέλατε να φτιάξετε μόνοι σας ένα κρεβάτι σοφίτας; Υπάρχουν πολλά διαφορετικά υλικά για να διαλέξετε. Μπορείτε να χτίσετε μια τέτοια κατασκευή από μέταλλο, πλαστικό, πέτρα ή ξύλο. Οι δύο πρώτες επιλογές είναι πιο εύκολες στην εγκατάσταση. Σε αυτή την περίπτωση, έχετε να κάνετε με προκατασκευασμένα εξαρτήματα. Μπορείτε να τα εγκαταστήσετε χωρίς ιδιαίτερες χειροκίνητες δεξιότητες. Έργα DIY για υπερυψωμένα κρεβάτια από πέτρα ή ξύλο μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Προτιμώνται συχνότερα λόγω της αισθητικής τους επίδρασης. Επιπλέον, ο σχεδιασμός του κήπου είναι πιο φιλικός προς το περιβάλλον και πιο υγιεινός.

Έτσι, θέλετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι από ξύλο αλλά δυσκολεύεστε να το φτιάξετε μόνοι σας; Σας έχουμε μια λύση: ένα έργο DIY με ξύλινες παλέτες θα ήταν πολύ πιο εύκολο. Επιπλέον, αυτό το υλικό είναι πολύ στιβαρό και ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες! Άλλο ένα μεγάλο συν.

Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε αρκετά ξύλινα υπερυψωμένα κρεβάτια από παλέτες Euro

φτάνουν εύκολα στην πλειοψηφία

Φτιάξτε μόνοι σας ξύλινες παλέτες που σηκώθηκαν – καθορίστε το μέγεθος

Φυσικά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε τις σωστές ξύλινες παλέτες. Το σχήμα είναι προκαθορισμένο σε αυτή την περίπτωση. Με ξύλινες παλέτες, μπορείτε να δημιουργήσετε μόνο ορθογώνια ξύλινα κρεβάτια.

Έχεις ελευθερία ως προς το μέγεθος. Μπορείτε να βάλετε μόνο ένα υπερυψωμένο κρεβάτι από πέντε παλέτες.

Βάζετε τέσσερα στα πλάγια και ένα πέμπτο ως περίγραμμα. Αλλά μπορείτε επίσης να φτιάξετε ένα μεγαλύτερο ξύλινο κρεβάτι μόνοι σας συνδέοντας επιπλέον παλέτες στο πλάι και προσαρτώντας τις μεταξύ τους. Στη συνέχεια, χρειάζεστε μεγαλύτερο αριθμό ξύλινων παλετών σε κάθε περίπτωση.

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια από ξύλο αποτελούν σημαντικό μέρος της αστικής κηπουρικής

παλέτες παρτέρι

Βιδώστε τις ξύλινες παλέτες μαζί και τοποθετήστε ένα περίγραμμα

Πρώτα απ ‘όλα, οι ξύλινες παλέτες πρέπει να στηθούν και να στερεωθούν με μία βίδα η κάθε μία. Τώρα μπορείτε να επισυνάψετε την κατασκευή με περισσότερα από αυτά. Οι βίδες πρέπει να είναι προσαρτημένες σε όλες τις διεπαφές όπου θα μπορούσαν να γλιστρήσουν. Είναι καλύτερα να προσθέσετε λίγα πάρα πολύ παρά πολύ λίγα. Επειδή ακριβώς από αυτό εξαρτάται η σταθερότητα ολόκληρου του έργου.

Τα υπερυψωμένα κρεβάτια από ξύλινες παλέτες μπορούν επίσης να έχουν διαφορετικά ύψη

διαφορετικά επίπεδα

Πλευρική σφράγιση

Αν φτιάξετε μόνοι σας ένα ξύλινο κρεβάτι με παλέτες, έχετε επίσης διαφορετικές επιλογές για τη στεγανοποίηση των πλευρών. Μπορείτε είτε να τοποθετήσετε περισσότερες σανίδες στο πλάι. Αυτή είναι η πιο ακριβή επιλογή. Μια άλλη πιθανότητα θα ήταν να σπρώξετε λεπτές ξύλινες σανίδες κατευθείαν στις κοιλότητες των παλετών.

Πρέπει να σφραγίσετε το υπερυψωμένο κρεβάτι από μέσα με μια κατάλληλη μεμβράνη

διαφορετικές μορφές υπερυψωμένου ξύλου κρεβατιού

Φύλλο και συρματόπλεγμα

Το επόμενο βήμα είναι το φύλλο. Θα πρέπει να τα προσαρμόσετε ανάλογα με το υπερυψωμένο κρεβάτι σας. Στη συνέχεια, βάλτε συστηματικά την ταινία μπροστά από κάθε πλευρά και στερεώστε την με ένα συρραπτικό. Φυσικά θα πρέπει επίσης να συνδέσετε το υποχρεωτικό συρματόπλεγμα στο έδαφος. Τοποθετήστε το επίσης στις ξύλινες σανίδες με ένα συρραπτικό πιστόλι.

Τα ανυψωμένα κρεβάτια από παλέτες εγκαθίστανται εύκολα

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει κρεβάτια κήπου με παλέτες

Πίνακες άκρων και άκρων

Αφού στερεωθούν και σφραγιστούν οι πλευρικές παλέτες, στερεώνεται μια πέμπτη παλέτα. Θα πρέπει να έρθει ως όριο στην κορυφή. Αυτό το μέρος του έργου DIY εμπλέκεται λίγο περισσότερο. Τώρα πρέπει να αφαιρέσετε τις ξύλινες σανίδες στο πλάι, ώστε να μείνει μόνο το πλαίσιο. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με λοστό ή κάποιο άλλο όργανο με παρόμοια λειτουργία. Τώρα τοποθετήστε τις τελικές σανίδες στα όρια. Αυτό θα σφραγίσει τα κενά που σχηματίζονται μεταξύ των κάθετα προσαρτημένων, εγκάρσιων σανίδων των ξύλινων παλετών.

Σε ορισμένα έργα DIY, οι τελικές σανίδες είναι προσαρτημένες στο κάτω μέρος. Αυτό δημιουργεί μικρότερα ξύλινα κρεβάτια στα πλάγια, τα οποία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για φύτευση μικρών φυτών. Μια τρίτη πιθανότητα θα ήταν να παρατάξετε πίνακες και ελεύθερους χώρους.

μπαλκόνι με παρτέρι

Η κατασκευή ξύλινων παλετών ανέβασε μόνος σου κρεβάτια – δημιουργικό θέμα

Αν και φαίνεται με την πρώτη ματιά ότι έχουμε περιορισμένες δυνατότητες κατασκευής υπερυψωμένων κρεβατιών με ξύλινες παλέτες, αποδεικνύεται διαφορετικά στην πράξη. Έχετε διάφορες επιλογές εδώ για να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια δεν μπορούν να είναι μόνο τετράγωνα και ορθογώνια. Μάλλον, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνδυάσετε διάφορα γεωμετρικά σχήματα.

Επιπλέον, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα είδος κάθετου τοίχου από μία μόνο παλέτα. Με την εισαγωγή των ακραίων σανίδων από την κάτω πλευρά, δημιουργείτε μικρά παρτέρια ή παρτέρια.

Μπορείτε να βρείτε έναν ιδιαίτερα πρακτικό οδηγό στο παρακάτω βίντεο!

διαφορετικά χρώματα είναι επίσης δυνατά

παλέτες κρεβατιών κήπου

Φτιάξτε το δικό σας υπερυψωμένο κρεβάτι από ξύλο

υπερυψωμένο κρεβάτι με πράσινο χρώμα

υπερυψωμένες παλέτες κρεβατιών

φτάνουν εύκολα στην πλειοψηφία

χυμώδεις παλέτες

διαφορετικά επίπεδα