Αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε στην εποχή των υπερυψωμένων κρεβατιών. Συνήθως ρυθμίζονται την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για σπορά όταν θέλετε καλή σοδειά. Αλλά ακριβώς επειδή δεν υπάρχει κατάλληλη εποχή για αυτό, μπορούμε να το στήσουμε πιο φθηνά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μεταλλικά υπερυψωμένα κρεβάτια. Συνήθως δημιουργούνται από προκατασκευασμένα μέρη, τα οποία είναι φθηνότερα για πώληση στα μέσα του καλοκαιριού.

Στις επόμενες γραμμές θα θέλαμε να συνοψίσουμε αν αυτό το υλικό είναι κατάλληλο για εσάς και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του.

Δημιουργικός σχεδιασμός αυλής με μεταλλικά υπερυψωμένα κρεβάτια

ενδιαφέρον σχέδιο κήπου με υπερυψωμένα κρεβάτια

Τι άλλες επιλογές έχετε?

Για να πάρετε τη σωστή απόφαση, θα πρέπει φυσικά να έχετε μια καλή επισκόπηση όλων των επιλογών. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια είναι συνήθως κατασκευασμένα από πέτρα, ξύλο, μέταλλο, πλαστικό. Υπάρχουν τώρα επίσης μερικές εναλλακτικές λύσεις για φιλικά προς το περιβάλλον, εύκολα αποικοδομήσιμα υλικά. Οι τελευταίες, ωστόσο, είναι κατάλληλες για μία ή δύο σεζόν.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι για τουλάχιστον δύο ή τρία χρόνια, τότε χρειάζεστε μία από τις εναλλακτικές λύσεις που μόλις αναφέρθηκαν.

Είναι αρκετά εύκολο να στηθεί

Κατασκευάστε υπερυψωμένο μέταλλο κρεβατιού

Τα πλεονεκτήματα του μετάλλου για υπερυψωμένα κρεβάτια

Τα μεταλλικά υπερυψωμένα κρεβάτια δεν είναι τόσο ανθεκτικά όσο η πέτρα. Αλλά η εγκατάσταση είναι πολύ πιο εύκολη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι κατάλληλοι εάν δεν είστε τόσο καλοί στη χειροτεχνία. Είναι επίσης η σωστή επιλογή αν θέλετε πρώτα να αποκτήσετε κάποια εμπειρία με αυτόν τον τύπο κηπουρικής. Μπορείτε εύκολα να αποσυναρμολογήσετε τις μεταλλικές κατασκευές και να τις τοποθετήσετε σε μια νέα θέση. Αυτό βοηθά εάν θέλετε να οργανώσετε τον κήπο πιο πρακτικά ξανά και ξανά.

Με μεταλλικά υπερυψωμένα κρεβάτια μπορείτε εύκολα να βάλετε τόνους και να δημιουργήσετε αντιθέσεις

λευκή εμφάνιση μεταλλικά υπερυψωμένα κρεβάτια

Μεταλλικά κρεβάτια για μεγαλύτερη περίοδο κηπουρικής

Τα μεταλλικά υπερυψωμένα κρεβάτια είναι κατάλληλα για εσάς εάν η παράταση της περιόδου κηπουρικής είναι προτεραιότητα για εσάς. Έχουν εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες και επομένως μπορούν να παρατείνουν τον χρόνο συγκομιδής κατά δύο έως τρεις μήνες.

Η εμφάνιση αλουμινίου είναι πολύ δημοφιλής με μεταλλικά υπερυψωμένα κρεβάτια

κρεβάτι αλουμινίου με υπερυψωμένο κρεβάτι

Ευκολότερη συντήρηση

Τα μεταλλικά υπερυψωμένα κρεβάτια είναι πολύ πιο εύκολα στη φροντίδα σε σύγκριση με αυτά από άλλα υλικά. Με αυτά έχετε λιγότερα παράσιτα παρά με πέτρα ή ξύλο, για παράδειγμα. Τα φυσικά υλικά προσελκύουν πολλά από αυτά. Έχετε επίσης πολλές ρωγμές και άλλα σημεία θραύσης μέσω των οποίων τα παράσιτα μπορούν να φτάσουν πιο εύκολα στις ρίζες των φυτών.

Εάν αγοράζετε μεταλλικές κατασκευές καλής ποιότητας, είναι ήδη ειδικά επεξεργασμένες. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες. Μια επιφανειακή επεξεργασία μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους. Ωστόσο, αυτό απαιτείται λιγότερο συχνά από ό, τι με το ξύλο.

Σε σύγκριση με το άλλο επιλεγμένο τεχνητό υλικό (π.χ. πλαστικό), το μέταλλο είναι πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Σχεδιασμός αυλής με μεταλλικά υπερυψωμένα κρεβάτια

πέτρινο πάτωμα στην αυλή

Διάφορες επιλογές όσον αφορά την οπτική

Η εμφάνιση αλουμινίου είναι η πιο προφανής επιλογή για μεταλλικά υπερυψωμένα κρεβάτια. Είναι δημοφιλές για μοντέρνα και μινιμαλιστικά σχέδια κήπου. Αλλά αν έχετε επιλέξει ένα κλασικό ή ρουστίκ στυλ για τον εξωτερικό χώρο, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματά του. Τα σημερινά μοντέλα μεταλλικών υπερυψωμένων κρεβατιών μιμούνται επίσης άλλα υλικά, όπως ξύλο ή πέτρα. Επομένως, έχετε ένα ευρύ φάσμα επιλογών σχεδιασμού. Μην αφήνετε λοιπόν πρακτικούς λόγους να σας αποτρέψουν όταν το μέταλλο είναι το πιο κατάλληλο για το κρεβάτι της σοφίτας σας.

 αλουμίνιο σε ένα λιβάδι

αλουμίνιο δίπλα σε ξύλινο φράχτη

η κατασκευή ενός μεταλλικού υπερυψωμένου κρεβατιού

λευκό υπερυψωμένο κρεβάτι