Οι καλύτερες εποχές για την κατασκευή υπερυψωμένων κρεβατιών είναι η άνοιξη ή το φθινόπωρο. Είμαστε τώρα στο κατώφλι του καλοκαιριού. Το θέμα είναι ακόμα επίκαιρο. Μπορείτε πραγματικά να τελειώσετε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι τώρα. Εάν θέλετε να περάσετε πολύ χρόνο έξω, οποιαδήποτε χειρωνακτική δραστηριότητα μπορεί να είναι καλή για εσάς. Απλά βεβαιωθείτε ότι η κατάλληλη στιγμή για καλλιέργεια δεν φτάνει μέχρι να γίνει λίγο πιο δροσερή.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός κήπου χαρακτηρίζεται από έναν ολοένα και πιο σπιτικό χαρακτήρα. Δομή, ενδιαφέρουσες κάτοψεις, διαίρεση των διαφορετικών ζωνών είναι όλα τυπικά χαρακτηριστικά. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια μπορούν να εκπληρώσουν αυτές τις λειτουργίες σχεδιασμού εκτός από την κύρια λειτουργία τους να κάνουν την κηπουρική ευκολότερη και πιο αποτελεσματική.

Το υλικό είναι πολύ σημαντικό από άποψη σχεδιασμού καθώς και για πρακτικούς λόγους. Τα παρακάτω είναι για το τι πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν κατασκευάζουμε μόνοι μας ένα πέτρινο υπερυψωμένο κρεβάτι. Αυτό το υλικό είναι πολύ δημοφιλές και έχει πολλά αισθητικά και πρακτικά πλεονεκτήματα.

Τα σπιτικά υπερυψωμένα κρεβάτια έχουν μεγάλη ποικιλία σχημάτων

ανυψωμένο κρεβάτι οβάλ

Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια καλή βάση όταν φτιάχνετε μόνοι σας ένα υπερυψωμένο κρεβάτι

Από όλες τις διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις, ένα πέτρινο υπερυψωμένο κρεβάτι είναι ένα από τα πιο σταθερά. Μπορεί επίσης να κατασκευαστεί σε σημαντικό ύψος. Σε αντίθεση με άλλες παραλλαγές, όπως αυτές από ξύλο ή πλαστικό, μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Αν φτιάξετε μόνοι σας ένα σταθερό πέτρινο κρεβάτι, μπορεί να σας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια.

Τα υπόλοιπα συνήθως πρέπει να αντικατασταθούν μετά από 2-3 χρόνια το αργότερο.

Η βάση πρέπει να είναι από σκυρόδεμα και από κάτω χρειάζεστε ένα αδιάβροχο θεμέλιο. Το τελευταίο μπορεί να δημιουργηθεί από χαλίκι ή λάβα από θρυμματισμένη πέτρα. Αυτό το επονομαζόμενο στρώμα αποστράγγισης πρέπει να βρίσκεται πάνω από 70 ή 80 εκατοστά κάτω από το έδαφος. Εξαρτάται από το βάθος από το οποίο ξεκινά το υγρό χώμα. Το στρώμα αποστράγγισης πρέπει να έχει πάχος περίπου 30-40 cm. Η ίδια η βάση πρέπει να έχει περίπου το ίδιο ύψος. Για τη συμπύκνωση του κάτω στρώματος προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε μια δονούμενη πλάκα. Είναι επίσης σημαντικό η βάση να προεξέχει περίπου 5 cm από τον τοίχο παραπάνω από όλες τις πλευρές.

Τα υπερυψωμένα πέτρινα κρεβάτια διαφόρων υψών μπορούν να φαίνονται υπέροχα στον κήπο

πέτρινο υπερυψωμένο κρεβάτι

Η σωστή προσέγγιση στο χτίσιμο

Η κατασκευή ενός υπερυψωμένου κρεβατιού από πέτρα δεν είναι πολύ περίπλοκη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα κρίσιμα σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Αναφέραμε το πρώτο από αυτά, δηλαδή τη συμπίεση κάτω από τη βάση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα αφήσετε έξω. Ο στόχος σας δεν είναι να αφήσετε νερό. Θα οδηγήσει σε αστάθεια και ολίσθηση της δομής μετά την κατάψυξη το χειμώνα. Φυσικά, αυτό έχει τόσο πρακτικά όσο και αισθητικά μειονεκτήματα.

Το επόμενο κρίσιμο σημείο είναι η τοποθέτηση της πρώτης σειράς. Αυτό πρέπει να τοποθετηθεί ευθεία με τη βοήθεια ειδικών συσκευών μέτρησης. Οποιεσδήποτε ανισότητες σε αυτό το σημείο δεν μπορούν να εξαλειφθούν με την υπόλοιπη δομή.

Επίσης βεβαιωθείτε ότι το γουδί στεγνώνει πολύ καλά μετά την τοποθέτηση του πρώτου στρώματος. Μόνο τότε θα πρέπει να προχωρήσετε στην ευθυγράμμιση των επόμενων λίθων. Για τη συγκόλλησή τους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοινή κόλλα οικοδομικού υλικού και όχι κοινό κονίαμα. Mayσως μπορείτε να ζητήσετε μια πιο κατάλληλη εναλλακτική λύση κατά την αγορά.

Μια σημαντική στιγμή κατά την κατασκευή του υπερυψωμένου κρεβατιού από πέτρα είναι το ορατό άκρο. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να επεξεργαστείτε τις πέτρες με ένα γύψο ή το λεγόμενο ξύστρα.

Πολύ συνηθισμένα είναι και τα πέτρινα κρεβάτια σε σχήμα σπείρας

σπιράλ πέτρινο υπερυψωμένο κρεβάτι

Οι διαφορετικές δυνατότητες με τις φόρμες

Τα πέτρινα υπερυψωμένα κρεβάτια προσφέρουν πολλές ποικίλες επιλογές όσον αφορά το στυλ και το σχήμα. Μπορούν να είναι οβάλ, τετράγωνα, μακριά ορθογώνια. Συχνές είναι και οι κατασκευές σε σχήμα σκάλας. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια χρησιμοποιούνται συχνά πολυλειτουργικά λόγω των ποικίλων δυνατοτήτων. Αυτές οι κατασκευές χρησιμεύουν επίσης ως αποθηκευτικοί ή καθιστικοί χώροι. Παίρνουν το ρόλο των διακοσμητικών τόνων και των οθονών απορρήτου.

Η βάση είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό μέρος ενός τέτοιου DIY έργου

βάση πέτρα ανυψωμένο κρεβάτι

Διαφορετικές επιλογές όσον αφορά το στυλ

Από σχεδιαστική άποψη, οι πέτρες μπορεί να φαίνονται ουδέτερες, μοντέρνες, μινιμαλιστικές, αλλά και αγροτικές, τραχιές ή βιομηχανικές, ανάλογα με το χρώμα και το σχήμα τους. Τα τούβλα έχουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από τη φυσική πέτρα. Τα υπερυψωμένα κρεβάτια από πέτρα είναι γενικά ένα κλασικό και επομένως ο σχεδιασμός του κήπου φαίνεται πάντα πολυτελής και κομψός.

Πέτρες διαφορετικών χρωμάτων θα μπορούσαν να αποτελούν τη δομή ενός υπερυψωμένου κρεβατιού

τούβλο υπερυψωμένο κρεβάτι

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τα άλλα υλικά

Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας ένα υπερυψωμένο πέτρινο κρεβάτι, πρέπει να υπολογίσετε με μια συγκριτικά μεγαλύτερη προσπάθεια. Η ακριβής εργασία και η παρακολούθηση όλων των σημαντικών βημάτων είναι ζωτικής σημασίας. Πρέπει να επεξεργαστείτε τις λεπτομέρειες καλά, έτσι ώστε η κατασκευή να είναι οπτικά ελκυστική και σταθερή. Τα μεγάλα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες κατασκευές είναι ο φιλικός προς το περιβάλλον χαρακτήρας και η μεγάλη αντοχή. Τα πέτρινα υπερυψωμένα κρεβάτια μπορούν να διαρκέσουν πολύ περισσότερο πριν ανακαινιστούν ή αντικατασταθούν με άλλα.

Δείτε ένα υπέροχο σεμινάριο για τη δημιουργία των δομών πλαισίου από πέτρινα υπερυψωμένα κρεβάτια στο παρακάτω βίντεο!

Ακολουθούν υπέροχες οδηγίες δόμησης για την κατασκευή υπερυψωμένου κρεβατιού:

Η πρώτη σειρά είναι κρίσιμη για το σχέδιο

Δημιουργήστε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι

Ένα υπερυψωμένο πέτρινο κρεβάτι θα μπορούσε επίσης να διακοσμήσει την πρόσοψη

υπερυψωμένη πέτρα κρεβάτι μπροστά από την πρόσοψη

Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικά γεωμετρικά σχήματα για τα πέτρινα υπερυψωμένα κρεβάτια σας

ενδιαφέρουσες φιγούρες πέτρινο υπερυψωμένο κρεβάτι

Τα μακριά ορθογώνια υπερυψωμένα κρεβάτια είναι συνήθως τα πιο πρακτικά

μακρύ ορθογώνιο υπερυψωμένο κρεβάτι

Το πέτρινο υπερυψωμένο κρεβάτι μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα προφορά στον κήπο

οβάλ σχήματα υπερυψωμένο κρεβάτι

Μια μεγάλη σειρά από υπερυψωμένα κρεβάτια με φυσικές πέτρες

πέτρα υψωμένο κρεβάτι λαχανικά πίσω αυλή

Το σχήμα των λίθων μπορεί επίσης να κάνει το υπερυψωμένο κρεβάτι να φαίνεται πολύ ενδιαφέρον

πέτρινο υπερυψωμένο κρεβάτι χαμηλά

Οι κατασκευές σκαλοπατιών είναι επίσης πολύ δημοφιλείς με τα πέτρινα υπερυψωμένα κρεβάτια

πέτρινη υπερυψωμένη κατασκευή κλιπ