Εξοικονομήστε νερό στον κήπο σας

Αναζητήστε τρόπους εξοικονόμησης νερού – και χρημάτων – στο τοπίο του κήπου σας. Εδώ είναι μερικοί υπέροχοι τρόποι για να ξεκινήσετε.

από Anne Nieland

Σοφά διαλύματα νερού

Το περπάτημα σε ένα μονοπάτι ή στον δρόμο σας αν το νερό εξακολουθεί να τρέχει είναι μια πλήρης σπατάλη νερού. Λύστε αυτό χρησιμοποιώντας μια συσκευή απενεργοποίησης ή ένα ακροφύσιο που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το νερό όπως απαιτείται και έτσι καθίσταται δυνατή η εξοικονόμηση νερού.

Εξοικονομήστε νερό με σύνεση

Χρησιμοποιήστε στάγδην άρδευση

Το νερό των ψεκαστήρων χάνει νερό λόγω εξάτμισης – γι ‘αυτό διατηρήστε τη διασκέδαση της πολύτιμης υγρασίας σας χρησιμοποιώντας έναν εύκαμπτο σωλήνα άρδευσης που στάζει αργά νερό στο πάτωμα. Καλύψτε το με σάπια φύλλα για να μην σπαταλάτε σχεδόν τίποτα.

Παντελόνι μούσκεμα

Συλλέξτε τα δωρεάν πράγματα

Ένα από τα πιο εκπληκτικά πράγματα για ένα βαρέλι βροχής είναι το πόσο γρήγορα γεμίζει με νερό, ακόμη και στην πιο ελαφριά βροχή. Και το νερό της βροχής είναι απαλλαγμένο από χημικά του νερού της πόλης. Συνδέστε το βαρέλι βροχής στον σωλήνα αποστράγγισης ή χρησιμοποιήστε μια αλυσίδα για να καθοδηγήσετε το νερό.

Συλλέξτε δωρεάν

Χρησιμοποιήστε σάπια φύλλα

Τα ζιζάνια στον κήπο σας δεν είναι μόνο αγκάθι, απορροφούν επίσης πολύτιμη υγρασία από τα φυτά σας. Ένας από τους καλύτερους, χωρίς χημικά ελέγχους ζιζανίων είναι ένα στρώμα από σάπια φύλλα. Είναι διαπερατό στον αέρα και στο νερό και φυτεύεται εύκολα. Τι άλλο, η οργανική σάπια φύλλα (όπως η φλούδα φλοιού) υποβαθμίζεται με την πάροδο του χρόνου και βελτιώνει το χώμα του κήπου σας.

Χρησιμοποιήστε σάπια φύλλα

Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο

Μια βρύση με χρονόμετρο κλειδώνει το σύστημα ψεκασμού σας σε συγκεκριμένη ώρα, ώστε να μην χρειάζεται να το κάνετε μόνοι σας.

Εδώ είναι μια συμβουλή από εμάς: για να αποφύγετε την αποστράγγιση του νερού, ρυθμίστε το χρονόμετρό σας, ενεργοποιήστε τον ψεκαστήρα, αφήστε το νερό να εισχωρήσει στο έδαφος και, στη συνέχεια, ξεκινήστε να ποτίζετε ξανά.

Με χρονόμετρο

Αποσυνδεδεμένος σύνδεσμος σωλήνα

Τροποποιήστε τον εύκαμπτο σωλήνα σας με μια υποδοχή γρήγορης απελευθέρωσης, ώστε να μην σπαταλάτε την αλλαγή εξαρτημάτων νερού. Και εξοικονομήστε χρόνο χωρίς να χρειάζεται να περπατήσετε για να κλείσετε το νερό.

Γρήγορη απελευθέρωση

Μόνο νερό όταν είναι απαραίτητο

Εάν ο ψεκαστήρας σας έχει χρονόμετρο, έχετε ελέγξει πόσο νερό διανέμει; Πώς μπορείτε να εξοικονομήσετε νερό – Βάλτε ένα μανόμετρο βροχής εκεί που μαζεύεται το νερό. Στη συνέχεια, ρυθμίστε το χρονόμετρο για να δώσετε στα φυτά σας αυτό ακριβώς που χρειάζονται.

Εδώ είναι μια συμβουλή από εμάς: Τα περισσότερα φυτά χρειάζονται περίπου μια ίντσα νερό την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Νερό απαραίτητο

Φυτέψτε καλλιέργειες ανθεκτικές στην ξηρασία

Μόλις εγκατασταθούν, τα φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία μπορούν να μείνουν χωρίς νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται νερό, αλλά λιγότερο από άλλα φυτά κήπου. Εάν ποτίζετε νερό, κάντε τα να “πιουν βαθιά” – έτσι θα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τον επόμενο γύρο ξηρασίας.

Λεπτότερη ανοχή

Επισκευάστε τις διαρροές

Αυτό εξοικονομεί επίσης νερό- αλλάξτε τα στερεωμένα o-rings. Αυτή είναι μια απλή λύση για τα άκρα των σωλήνων που διαρρέουν. Και μην χάνετε το πολύτιμο νερό λόγω μιας τρύπας στη μέση του εύκαμπτου σωλήνα – διορθώστε την τρύπα ή επενδύστε σε νέο σωλήνα.

Διαρρέει ο εύκαμπτος σωλήνας

Εκτιμήστε το μερίδιό σας

Εάν η πόλη σας απαιτεί διανομή νερού, διορθώστε την κατανομή στην εξοχή σας. Συμπληρώστε το σιτηρέσιο του σωλήνα σας με νερό που έχετε μαζέψει στο βαρέλι της βροχής. Ποτίστε τα φυτά σας υψηλής ποιότητας και στη συνέχεια ποτίστε τα λιγότερο ακριβά.

Κήπος Ration