Καλλιεργώντας φαρμακευτικό φυτό όπως το λεμονόχορτο στον κήπο δονείται συνταγές

Καλλιεργήστε πλούσια φαρμακευτικά φυτά όπως το λεμονόχορτο στον κήπο

Με την πρώτη ματιά, αυτό το λαχταριστό βότανο μπορεί να εκληφθεί ως διακοσμητικό γρασίδι, αλλά σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα χόρτα, αυτό είναι ένα βρώσιμο συστατικό και ακόμη και βασικό στη Νοτιοανατολική Ασία και άλλες τροπικές κουζίνες.

Τα φυτά φτάνουν συνήθως μεταξύ 1 και 2 μέτρων ύψος – μερικά βλαστούν ακόμη ψηλότερα – και τα φύλλα έχουν πλάτος από 1 έως 3 εκατοστά.

Μοιάζουν με αχλάδι και είναι τόσο πράσινα όσο το πράσο. Υπάρχουν πολλά είδη, αλλά το πιο συνηθισμένο είναι το λεμονόχορτο της Δυτικής Ινδίας ( Cymbopogon citratus).

Ένα άλλο είδος καλλωπιστικού γρασιδιού, το C. nardus, είναι γνωστό με την κοινή ονομασία Citronella

Καλλιέργεια φαρμακευτικών φυτών όπως το λεμονόχορτο στην ιδέα συνταγών κήπου

Απαιτήσεις φωτός: Πλήρης ήλιος έως μερική σκιά

Απαιτήσεις νερού: τακτικό πότισμα

Η κύρια καλλιεργητική περίοδος: άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο

Ο πιο δημοφιλής τύπος: Λεμονόχορτο Δυτικής Ινδίας

Φύτευση και φροντίδα

Ο καλύτερος τρόπος για να φυτέψετε το λεμονόχορτο είναι να το κόψετε και να το απλώσετε. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για τα είδη της Ανατολικής Ινδίας. Μπορείτε να βρείτε τους μίσχους και τους θάμνους αυτού του φυτού στα περισσότερα καταστήματα.

Θα πρέπει να ξεκινήσετε το φυτό μόνο αφού περάσει ο κίνδυνος παγετού. Θα πρέπει να βρείτε ένα μέρος με πλήρη ήλιο ή μερική σκιά. Θα πρέπει να σκάψετε μια τάφρο τρία εκατοστά βαθιά για τους μίσχους και πέντε για τους σπόρους. Θα πρέπει να ποτίζετε τακτικά και να προσθέτετε λίπασμα πρώτης ύλης μία φορά το μήνα.

Το λεμονόχορτο έχει αντιμυκητιασικό και αντιβακτηριακό αποτέλεσμα. Να είστε προσεκτικοί όταν φροντίζετε αυτό το φυτό, καθώς τα φύλλα του έχουν εξαιρετικά αιχμηρά άκρα στα φύλλα, ανάλογα με το είδος.

Το λεμονόχορτο προέρχεται από την τροπική περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας και αισθάνεται καλύτερα σε πραγματικά ήπια κλίματα

Καλλιέργεια φαρμακευτικών φυτών όπως το λεμονόχορτο στις ντομάτες στον κήπο

Μπορείτε επίσης να τα διατηρήσετε σε μια κατσαρόλα ή να τα βάλετε μέσα για μια συγκεκριμένη περίοδο.

συγκομιδή

Μόλις το φυτό έχει φτάσει τα 30 εκατοστά, η συγκομιδή μπορεί να ξεκινήσει. Θα πρέπει να κόψετε τα κούτσουρα κοντά στο έδαφος.

Θα πρέπει να κόψετε το πάνω τρίτο κάθε μεμονωμένου κορμού. Τα υπόλοιπα μπορεί να σας χρησιμεύσουν ελάχιστα γιατί δεν είναι αρκετά άκαμπτα. Ξεφλουδίστε, χτυπήστε ή εκτυπώστε το υπόλοιπο επάνω στρώμα για να εξαγάγετε λάδι από αυτό.

Το λεμονόχορτο είναι καλύτερο όταν είναι φρέσκο, αλλά μπορεί επίσης να είναι πολύ χρήσιμο όταν στεγνώνειΚαλλιέργεια φαρμακευτικών φυτών όπως το λεμονόχορτο στις συνταγές του κήπου