Το καλοκαίρι πλησιάζει και η επικαιρότητα του θέματος «μοντέρνος σχεδιασμός κήπου» αυξάνεται. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο; Ακολουθεί μια επισκόπηση των τελευταίων τάσεων σε αυτόν τον τομέα!

Πηγή έμπνευσης για μοντέρνο σχεδιασμό κήπων: ταξίδια σε εθνικά πάρκα και βοτανικούς κήπους

Τα ταξίδια στο εθνικό πάρκο εμπνέουν τον νατουραλισμό στον κήπο

Ταξιδέψτε, λοιπόν, τον νατουραλισμό στον κήπο

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να ταξιδέψουν στη φύση. Είστε για διακοπές σε ή κοντά σε πάρκα της φύσης και βοτανικούς κήπους. Πολλά παγκόσμια ταξίδια διοργανώνονται με αυτό το θέμα. Ο λόγος είναι σαφής: έχουμε κουραστεί από το τεχνητό περιβάλλον και πρέπει να βιώσουμε τη φύση για καλύτερη χαλάρωση.

Πολλοί αντλούν έμπνευση από αυτό για το δικό τους σχεδιασμό κήπου.

Αυτό έχει γίνει όλο και πιο δημιουργικό τα τελευταία χρόνια. Αναγνωρίζετε επίσης πολλές εξωτικές επιρροές.

Πολύχρωμοι συνδυασμοί χρωμάτων και εντυπωσιακά σχήματα είναι επίκαιροι στο μοντέρνο σχεδιασμό του κήπου

έντονα χρώματα και εντυπωσιακά σχήματα

Φωτεινά, έντονα χρώματα

Με εντυπωσιακά χρώματα, οι σχεδιαστές κήπων δημιουργούν ονειρικές αντιθέσεις με μινιμαλιστική εσωτερική επίπλωση. Έτσι η εμπειρία της φύσης εντείνεται. Αυτό ισχύει εν μέρει και για το εσωτερικό, ειδικά αν το εσωτερικό ανοίγει προς τα έξω μέσω μεγάλων τοίχων παραθύρων.

Οι ορτανσίες είναι ανθεκτικές και πολύ κατάλληλες για παρατεταμένη περίοδο κηπουρικής

Ορτανσία φράκτης ανθεκτικός

Παρατεταμένη περίοδος κηπουρικής

Οι επαγγελματίες κηπουροί εφιστούν την προσοχή μας στα ανθεκτικά είδη λουλουδιών. Αυτό επεκτείνει την απόλαυση του όμορφου σχεδιασμού. Πολλά κατάλληλα φυτά μπορούν πλέον να βρουν μια θέση στον κήπο σας στο κατώφλι του καλοκαιριού. Or τα φυτά που αλλάζουν χρώματα. Πράσινο το καλοκαίρι, χάλκινο, μοβ ή πορτοκαλί τις επόμενες σεζόν. Τα είδη φυτών είναι τόσο μαγικά και αξίζει να τα έχετε περισσότερα στον κήπο σας.

Επιπλέον, ο μοντέρνος σχεδιασμός κήπου χαρακτηρίζεται από θάμνους και δέντρα που φαίνονται όμορφα το χειμώνα ακόμη και χωρίς λουλούδια. Κυρίως φαίνονται ελκυστικά χάρη στη γλυπτική εμφάνιση και το γοητευτικό πράσινο του κήπου.

Ο νατουραλισμός είναι η κύρια τάση στο σχεδιασμό του κήπου για το 2017

νατουραλισμός πηγή νερού

Ακραίος νατουραλισμός

Κάπως έτσι αυτή η τάση του 2017 σπρώχνει όλους τους άλλους στο παρασκήνιο. Το δυναμικό του νατουραλισμού αναπτύσσεται στο μέγιστο σε όλες τις πτυχές του σχεδιασμού του κήπου. Θα το παρατηρήσετε με την πρώτη ματιά κατά την επιλογή των υλικών. Η πέτρα και οι ογκόλιθοι χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά.

Τα «βρώσιμα» τοπία στην πίσω αυλή είναι επίσης μοντέρνα

βρώσιμα τοπία

Βρώσιμα φυτά στην πίσω αυλή

Η στήριξη μόνο στην οπτική αισθητική θεωρείται πλέον οπισθοδρομική και βαρετή. Ο σύγχρονος κήπος πρέπει να περιποιείται τις αισθήσεις μας με πολλούς τρόπους. Μεταξύ άλλων, αυτό θα πρέπει να τονώσει την όρεξη για υγιή παραγωγή κήπου στο σπίτι. Η χρήση βρώσιμων φυτών στην πίσω αυλή είναι μια πολύ λογική τάση με αυτή την έννοια.

Ορίστε έντονα φωτεινές προφορές

Φυτό Cytisus Spachianus

Εντυπωσιακές προφορές

Ο μοντέρνος σχεδιασμός κήπου ζει από τη δομή και την ιδέα της επέκτασης του χώρου διαβίωσης. Τα φυτά παίζουν έναν δευτερεύοντα ρόλο σε αυτό. Πρέπει να δώσετε έμφαση στις γραμμές και το στυλ του συνόλου. Χρησιμοποιούνται ως τονισμοί, διαπερνούν τη δομή και έτσι την φέρνουν στο μέγιστο πλεονέκτημά της.

Συνδυάστε εύκολα περιποιημένα και απλά στοιχεία στον κήπο

ισορροπία πολυτέλειας και απλά στοιχεία κήπου

Πολυτέλεια στις λεπτομέρειες

Η επέκταση του χώρου διαβίωσης προς την κατεύθυνση του κήπου πραγματοποιείται, μεταξύ άλλων, εφαρμόζοντας τους ίδιους κανόνες και τάσεις σχεδιασμού. Μέσα και έξω, επιδίδεσαι στην πολυτέλεια στις λεπτομέρειες. Στην περίπτωση του σχεδιασμού του κήπου, κάποιος θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά μερικά πιο ακριβά, αλλά πολυτελή φυτά.

Στο μοντέρνο σχεδιασμό του κήπου, επιδιώκεται η ισορροπία σε κάθε επίπεδο

ισορροπία μεταξύ εξωτισμού και εύκολης φροντίδας

Ισορροπία σε κάθε επίπεδο

Πώς μπορεί ο σχεδιασμός του κήπου να φαίνεται πολυτελής παρά τα σύγχρονα πειράματα; Αυτό λειτουργεί μέσω της ισορροπίας και πρέπει να επιτευχθεί σε κάθε επίπεδο. Για παράδειγμα στη φροντίδα: αναμείξτε εξωτικά και πιο πολύπλοκα είδη φυτών με ποικιλίες ευκολότερες στη φροντίδα. Με αυτόν τον τρόπο ξεπερνάτε το επίπεδο του χόμπι κηπουρού, αλλά ταυτόχρονα διατηρείτε την προσπάθεια με μέτρο. Είναι περίπου το ίδιο με τα χρώματα, τα περίπλοκα και εύκολα έργα DIY και ούτω καθεξής.

Οι σύγχρονες τάσεις σχεδιασμού κήπου όχι μόνο μας φέρνουν πιο κοντά στη φύση. Θα ανταποκριθείτε στην προσπάθεια να γίνετε ένα με αυτό. Χαλάρωση, διαλογισμός, υγιής καθημερινή ζωή – αυτοί είναι οι κύριοι στόχοι. Η φυσική ανάπτυξη και όχι τα τεχνητά αποτελέσματα είναι προτεραιότητα. Σε αυτή τη μορφή, ο σχεδιασμός κήπου φαίνεται να είναι διασκεδαστικός για όλο και περισσότερους ανθρώπους. Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να βρείτε υπέροχες ιδέες για τον μικρό κήπο σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις

Οι ιδέες DIY είναι συχνά υπέροχες προφορές επίσης

έμφαση diy φυτά τέχνης

Ισορροπία αρκετών έντονων τόνων και ουδέτερων

ισορροπία τόνου και ουδέτερα χρώματα

Ορίστε πολλές έγχρωμες πινελιές με τον ίδιο τύπο φυτού

γνωστά φυτά φωτεινές προφορές πολλά χρώματα

Διαφορετικά στρώματα χρωμάτων, υψών και υφών

διάφορα χρώματα ομάδες φυτών και ύψη

Μερικές προφορές και διαφορετικές αποχρώσεις του πράσινου

μικρές-γκρίζες-προφορές-στο-πράσινο

Ισορροπία μεταξύ νατουραλισμού και τυπικότητας

ειδικά και εύκολα στη φροντίδα στοιχεία

Φυσιοκρατική πηγή νερού ύφους

πηγή νερού νατουραλισμός

Υφή νατουραλισμού στην πίσω αυλή

Επιτρέποντας την άγρια ​​ανάπτυξη στον κήπο

Τα διαφορετικά γεράνια είναι επίσης κατάλληλα για παράταση της περιόδου κηπουρικής

ανθεκτικά γεράνια τριών τύπων