μείνετε πάντα δροσεροί στον κήπο λουλούδια ματζέντα

Μείνετε πάντα ψύχραιμοι στον κήπο

Τον Αύγουστο ο κήπος σας θα είναι γεμάτος λουλούδια και οι πεταλούδες κυματίζουν από λουλούδι σε λουλούδι σε αυτή την όμορφη θάλασσα χρωμάτων. Όχι μόνο φαίνεται όμορφο, μυρίζει επίσης υπέροχα, έτσι δεν είναι; Ναι, αλλά υπάρχουν πάντα πολλά να κάνουμε σε έναν τέτοιο κήπο. Αν θέλετε να απολαύσετε αυτήν την πολύχρωμη ομορφιά στα τέλη του καλοκαιριού και επίσης το φθινόπωρο, τότε θα πρέπει να φροντίσετε τα λουλούδια του κήπου σας τώρα στα τέλη Αυγούστου – γονιμοποιήστε και ποτίστε τα κατάλληλα.

Πρέπει επίσης να προετοιμάσετε τον κήπο σας για τους ψυχρότερους μήνες που έρχονται. Ακολουθούν μερικές συμβουλές από δημοφιλείς αρχιτέκτονες τοπίου:

Τι συμβουλεύετε; Τι να κάνετε στον κήπο τον Αύγουστο?

1. Τριαντάφυλλα, μαργαρίτες, μαργαρίτες κήπου ή καλοκαιρινές μαργαρίτες, ντάλιες και άλλα φυτά που θα ανθίσουν το καλοκαίρι χρειάζονται τώρα τη φροντίδα σας. Αφαιρέστε τα νεκρά λουλούδια για να ευθυμήσετε τα φυτά και να τα ενθαρρύνετε να συνεχίσουν να φυτρώνουν νέα μπουμπούκια. Με αυτόν τον τρόπο δίνεις στα λουλούδια νέα ενέργεια.

Ένα ισορροπημένο σύνθετο λίπασμα χρησιμοποιείται μία φορά την εβδομάδα για τη λίπανση αυτών των λουλουδιών

μείνετε πάντα δροσεροί στον κήπο όμορφη θάλασσα μαργαρίτης

2. Κάποτε ένα μέρος με θυελλώδεις αμμόλοφους, το Golden Gate Park της Καλιφόρνια είναι τώρα μια βιτρίνα χλωρίδας από όλο τον κόσμο. Πώς το έκανες αυτό? Όμορφα λουλούδια από τη Νότια Αφρική και επίσης από τα βόρεια μέρη του πλανήτη ευδοκιμούν εδώ. Το υψηλό κόστος συντήρησης αξίζει κάθε προσπάθεια, λένε οι ειδικοί. Αυτό που χρειάζεστε είναι τέλεια διαπερατό χώμα και το τέλειο κλίμα – δεν είναι ποτέ πολύ ζεστό στην ακτή!

Μια λαμπρότητα λουλουδιών σε ηλιόλουστες αποχρώσεις

μείνετε πάντα δροσεροί στον κήπο της Καλιφόρνια υπέροχο πορτοκαλί κίτρινο

Λοιπόν, τα φυτά σας σε γλάστρες φαίνονται ήδη “κουρασμένα” και μαραμένα; Στη συνέχεια, χρειάζεστε ένα λίπασμα για όλες τις χρήσεις που διαρκεί περίπου τρεις μήνες ή ένα υγρό λίπασμα κάθε δύο εβδομάδες.

Στη συνέχεια θα ανταμειφθείτε με μεγαλύτερα λουλούδια

μείνετε πάντα δροσεροί στον κήπο με μπλε μπανιέρες κοβαλτίου με λουλούδια ματζέντα

3. Η ζέστη τον Αύγουστο σίγουρα δεν σας επιτρέπει να κάνετε κάτι με τα λουλούδια στον κήπο σας αυτή τη στιγμή – και δεν χρειάζεται να το κάνετε καθόλου. Μπορείτε να προγραμματίσετε όλες τις δραστηριότητες για τον πιο δροσερό Σεπτέμβριο και επίσης για αργότερα.

Ακόμα κι έτσι, ο κήπος σας θα φαίνεται τέλειος ακόμα και τον Αύγουστο

μείνετε πάντα δροσεροί στον κήπο μεσογειακό τοπίο

Ο Αύγουστος είναι ώρα πεταλούδας

μείνετε πάντα δροσεροί στον κήπο μαργαρίτες και πεταλούδες

4. Τώρα το πότισμα είναι σημαντικό! Το συχνό και τακτικό πότισμα είναι απλώς ενθαρρυντικό για τα φυτά σας σε ζεστό και ξηρό καιρό. Συνιστάται το νερό να πάει βαθύτερα στο έδαφος, μας συμβουλεύουν οι αρχιτέκτονες τοπίου.

Έξυπνη ιδέα από την Land Design Inc.

μείνετε πάντα δροσεροί στον κήπο ξύλινος σωλήνας στάγδην κουτιού

Αποφύγετε το πότισμα απευθείας στο φύλλωμα των φυτών σας. Ποτίστε είτε νωρίς το πρωί είτε αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγετε την ταχεία εξάτμιση. Μια ακόμη καλύτερη ιδέα θα ήταν η άρδευση με στάγδην ή σωλήνα πιο κοντά στις ρίζες του φυτού.

Έτσι τα φυτά σας παραμένουν πάντα φρέσκα και καταπράσινα

μείνετε πάντα δροσεροί στον καταπράσινο κήπο

5. Τον Αύγουστο σημειώνεται η μετάβαση από τα τυπικά άνθη του καλοκαιριού στα φθινοπωρινά λουλούδια, ξεκινώντας από τους διαφορετικούς τύπους φυτών με χοντρόφυλλα, για παράδειγμα sedum ή stonecrop, που κάνουν τον κήπο σας να φαίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον.

Τα ευαίσθητα ροζ λουλούδια ανανεώνουν το τοπίο

μείνετε πάντα δροσεροί στον ροζ μεγαλείο του κήπου

Οι τόνοι λεβάντας καταπρανουν τις αισθήσεις

μείνετε πάντα δροσεροί στον κήπο κομψό και στιβαρό με λεβάντα

6. Και μια τελευταία συμβουλή: καθορίστε και επιλέξτε τους βολβούς σας για την άνοιξη και αγοράστε τους μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Μην απογοητεύεστε από αυτό που θα συμβεί αύριο! Το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι καλό, τα λουλούδια χρειάζονται απλώς πολλή φροντίδα και την αγάπη σας!

μείνετε πάντα δροσεροί στον κήπο μαγική άνθιση