κηπουρική στο φθινόπωρο γρασίδι γρασίδι πράσινο φωτισμό λουλούδια πίσω αυλή

Φθινόπωρο Κηπουρική – Μάθετε τι να κάνετε τώρα, ώστε να διατηρήσετε την ομορφιά του κήπου σας?

Το φθινόπωρο είναι ώρα να «ελέγξετε» την κατάσταση στον κήπο. Κοιτάζετε για να δείτε αν κάποια φυτά έχουν καεί λόγω της μεγάλης ζέστης, εάν κάποιο ζώο έχει προκαλέσει ζημιά και εάν τα ζιζάνια έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο.

Πώς να προετοιμάσετε τη δική σας αυλή για το φθινόπωρο.

κηπουρική το φθινόπωρο λαμπτήρα φωτισμού

Όταν έρχεται το φθινόπωρο, πρέπει να προσπαθήσετε για λίγο αναζωογόνηση. Γιατί και ο κήπος έχει κάτι να προσφέρει αυτή τη σεζόν.

Searchάξτε στον κήπο για προβληματικές περιοχές

Στον κήπο μου ξεκινώ πάντα «ελέγχοντας» για προβλήματα. Το γρασίδι είναι πράσινο φέτος χάρη στο επιμελές πότισμα. Αλλά υπήρχαν επίσης πολλά νεκρά φυτά που έπρεπε να σκουπιστούν. Κάποιος έπρεπε ακόμα να αφαιρέσει τα ζιζάνια και οι παραμελημένες περιοχές μπορούν να ανανεωθούν ξανά.

Απολαύστε τις ηλιόλουστες φθινοπωρινές μέρες στην πίσω αυλή

κηπουρική στο φθινοπωρινό γρασίδι πράσινη πίσω αυλή

Όταν κοιτάζετε την εξωτερική περιοχή, θα πρέπει να κοιτάξετε προσεκτικά όλους τους χώρους στην αυλή. Αυτό περιλαμβάνει επίσης εκείνους που δεν έχουν γρασίδι. Τα ζιζάνια και τα υπερμεγέθη φυτά θα μπορούσαν να ξεσηκωθούν στα πετρώδη μονοπάτια. Μερικές φορές αξίζει τον κόπο να αφαιρέσετε τα βότσαλα και να αποκαταστήσετε το γρασίδι και τα βότσαλα.

Εξαλείψτε τα ζιζάνια

κηπουρική το φθινόπωρο μακριά πέτρες βότσαλα

Τα όρια μεταξύ των διαφόρων μονοπατιών χαλικιού πρέπει επίσης να καθοριστούν με σαφήνεια. Στη συνέχεια, ελέγξτε την υγεία της βλάστησης. Υπάρχουν ζιζάνια που μεγαλώνουν πολύ κοντά στα φυτά; Υπάρχουν δείγματα που αναπτύσσονται άσχημα σε ένα συγκεκριμένο σημείο; Κάντε μικρές βελτιώσεις που μπορούν να διευκολύνουν την ανάπτυξη?

Τα λουλούδια σας χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα το φθινόπωρο

κηπουρική το φθινόπωρο βότσαλα φυτά παχύφυτα

Maybeσως πρέπει να μεταφέρετε τα φυτά σε ένα νέο μέρος; Έχετε ράφια: οι ανθεκτικοί στον ήλιο θα πρέπει να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο. Μην ανησυχείτε για τα λάθη που κάνετε. Μαθαίνεις πολλά από αυτό.

Τα φυτά στα χυτά τούβλα αναπτύσσονται υπέροχα χάρη στην έκθεση σε πλήρη ηλιοφάνεια

κηπουρική το φθινόπωρο γλάστρα παχύφυτα εύκολη φροντίδα

Διατηρήστε το γρασίδι, τις περιοχές χαλικιού και τα μονοπάτια

Μετά τα πρώτα βήματα που περιγράφηκαν παραπάνω, τότε γνωρίζετε το μέγεθος και το είδος της εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν απαιτούν άμεση θεραπεία όλες οι περιοχές. Λόγω του γεγονότος ότι το χειμώνα όλα θα καλυφθούν με χιόνι και θα αναπτυχθούν λίγα φυτά, δεν είναι απαραίτητο να καλυφθούν τώρα όλες οι τρύπες με χώμα. Καλύτερα να το αφήσετε για την άνοιξη!

Αποθηκεύστε τον εαυτό σας από την περιττή εργασία!

κηπουρική το φθινόπωρο μακριά αυλή φύτευση γκαζόν

Στην περίπτωσή μου, έπρεπε να δώσω μεγαλύτερη προσοχή στις περιοχές με βότσαλα. Τα ζιζάνια έχουν εγκατασταθεί μόνιμα και αναμειγνύονται με πέτρες από τις διάφορες περιοχές.

Αναψυκτικό, γλάστρες ομορφιών

κηπουρική το φθινόπωρο μακριά αυλές γλάστρες

Με το γρασίδι και τις περιοχές με βότσαλα σε καλή κατάσταση, τελικά θα περάσετε. Στη συνέχεια, μπορείτε να αφοσιωθείτε στα αστεία πράγματα. Για μένα προσωπικά, αυτά είναι τα φυτά στις γλάστρες.

Σας αρέσουν οι κάκτοι;?

φθινόπωρο κηπουρική χυμώδης κάκτος φυτό χειμώνα

Δεν θα θέλατε να εξοπλίσετε το υπαίθριο τραπέζι σας με πλούσιο πράσινο; Παρακάτω βλέπουμε μια κατσαρόλα σε μέντα με παχύφυτα. Είναι όμορφα και διατηρούνται πολύ εύκολα.

Τα παχύφυτα φροντίζονται εύκολα για τα φυτά τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα

φθινοπωρινό κηπουρικό λουλούδι χυμώδες δοχείο φυτών

Perhapsσως θέλετε επίσης έναν κομψό και μοντέρνο συνδυασμό όπως αυτός παρακάτω, τον οποίο πετύχατε μέσα από το γκρι γλάστρα; Τώρα έχετε χρόνο να το κάνετε.

Απολαύστε την ομορφιά των φυτών της γλάστρας όλο το χρόνο

κηπουρική το φθινόπωρο παχύφυτα γλάστρα

Perhapsσως παραμελήσατε κάποια φυτά στις γλάστρες το καλοκαίρι και αυτά έγιναν τότε πολύ μεγάλα για τις γλάστρες τους; Εφαρμόστε αυτό!

Τα μεγάλα φυτά γλάστρας έχουν αναζωογονητικό αποτέλεσμα και δίνουν έμφαση

κηπουρική στο φθινόπωρο γρασίδι λουλούδι πράσινο πίσω αυλή

Θέλετε λίγο περισσότερο χρώμα στη ζωή σας; Εκεί έξω, επίσης, μπορείτε να ενισχύσετε τη γοητεία του φθινοπώρου με μερικά φυτά με ζωντανά χρώματα. Η νέα σεζόν απαιτεί νέα επιλογή. Γιατί να μην δώσετε στον εαυτό σας λίγη επιπλέον χαρά με μαργαρίτες gerbera, για παράδειγμα.

Το κόκκινο και το πορτοκαλί είναι από τα όμορφα ζεστά χρώματα του φθινοπώρου

κηπουρική στο φθινόπωρο γλάστρα κόκκινη gerber φρεσκάδα

Τα χρώματα του φθινοπώρου είναι ακαταμάχητα και η αντίθεση με τα δικά τους πράσινα φύλλα είναι αναζωογονητικά όμορφη.

Εάν φυτεύετε νέα φυτά, η αντίθεση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ένα καλό παράδειγμα φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Εκεί μπορείτε να δείτε ένα φυτό γρασίδι, το οποίο συμπληρώνεται από το χρώμα μπορντό και το σιτάρι. Φαίνονται εξαιρετικά καλά στο φόντο της κόλλας.

It’sρθε η ώρα για τις αποχρώσεις του φθινοπώρου

κηπουρική το φθινόπωρο φυτά γλάστρα εύκολα φροντίδα

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή για το φθινόπωρο είναι το κροτόν. Τα φύλλα είναι γεμάτα κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες αποχρώσεις και αυτά παίζουν πολύ καλά με τα πράσινα.

Το μεγαλείο των ζεστών φθινοπωρινών χρωμάτων

κηπουρική το φθινόπωρο γλάστρα λουλούδια δωμάτιο χρώμα

Ομορφύνετε τη βεράντα σας

Δώστε τόσο μεγάλη προσοχή στη βεράντα όσο και στην ίδια την αυλή. Πιθανότατα θα χρειαστεί να αναβαθμίσετε τα υπαίθρια καθίσματα, ειδικά αν έχετε κάνει πολλά πάρτι. Μπορείτε να βρείτε τα κατάλληλα μέσα στα αντίστοιχα καταστήματα.

Σκεφτείτε επίσης το ρόλο των επίπλων κήπου

φθινοπωρινή κηπουρική επίπλωση σκαλωσιάς

Στη συνέχεια, ίσως χρειαστεί να ξαναχρωματίσετε τα μαξιλάρια των καθισμάτων. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία για να ανανεώσετε την παλέτα χρωμάτων. Τις περισσότερες φορές το όλο πράγμα δεν σας κοστίζει περισσότερο από δύο ημέρες.

Γεμίστε άνετα τον δικό σας κήπο

κηπουρική το φθινόπωρο επιπλωμένη καρέκλα σκαλωσιάς μαξιλάρι καθίσματος γκρι

Τώρα τα έχετε κάνει όλα! Καθίστε και απολαύστε τα χρώματα και τον φρέσκο, ταχέως μεταβαλλόμενο αέρα του φθινοπώρου!