μανιτάρια και σαλιγκάρια δημιουργούν ένα μίνι κήπο

Δημιουργήστε έναν μίνι κήπο

Το μυστικό της δημιουργίας ενός όμορφου και ικανοποιητικού κήπου μέσα σε λίγα λεπτά είναι πολύ απλό: Σκεφτείτε μικρά, δηλαδή: σκεφτείτε σε μικρές διαστάσεις!

Οι κήποι αυτού του τύπου συνήθως συνδυάζουν ένα ρηχό δοχείο φυτών με μικρά φυτά σε αυτό ή διάφορες ποικιλίες νάνων.

Αλλά αν θέλετε, μπορείτε επίσης να έχετε ένα μίνι κιόσκι, ένα μονοπάτι με χαλίκια και διακοσμητικά αντικείμενα δίπλα – αυτό θα κάνει πάντα μια μαγευτική σκηνή στον κήπο σας και σίγουρα θα προσελκύσει την περιέργεια των γειτόνων. Όλη η προσπάθεια ανταμείβεται, πιστέψτε με!

Τα φυτά που επιλέξαμε για αυτήν τη θέση θα προσαρμοστούν για τουλάχιστον μία καλλιεργητική περίοδο σε ένα μικρό κήπο. Εάν τα φυτά μεγαλώνουν πολύ, μπορείτε απλά να τα κόψετε λίγο. Σε ζεστά κλίματα, μπορείτε να απολαύσετε τον κήπο με τα δοχεία σας σε εξωτερικούς χώρους όλο το χρόνο!

Όπου ο χειμώνας είναι κρύος, μπορείτε να διατηρήσετε τον μίνι κήπο σε ένα προστατευμένο μέρος κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου, για παράδειγμα στο καλά μονωμένο γκαράζ σας, όπου η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από το σημείο πήξης.

Και τα τέσσερα μίνι έργα μας είναι εύκολο να υλοποιηθούν.

Μια βόλτα στο πάρκο

Μετατρέψτε μια συλλογή δίσκου και φυτών σε μια αξιολάτρευτη σύνθεση

σχεδιάστε ένα μίνι κήπο διακοσμητικό σιντριβάνι από δίσκο από σφυρήλατο σίδερο

Ένα μικροσκοπικό γυάλινο σπίτι, μικροσκοπικά εργαλεία και δοχεία μεγέθους δαχτυλιδιών – έτσι λειτουργεί ο σχεδιασμός σαν μια λεπτομερής μελέτη. Τοποθετήστε το σε ένα σταθερό σύστημα ή στη μέση ενός τραπεζιού – τώρα έχετε ένα υπέροχο βλέμμα! Δημιουργήστε ένα μικρό μίνι κήπο που ταιριάζει υπέροχα στο περβάζι του παραθύρου ή στέκεται άριστα στο ράφι.

Μίνι εργαλείο για μίνι κήπο

ένα μίνι βότσαλο κήπου και σύρμα χαλκού

Ζωηρόχρωμο χαλί

Χρησιμοποιήστε κάλυμμα εδάφους για να δημιουργήσετε ένα εκπληκτικά πλούσιο τραπεζάκι. Δημιουργήστε πρώτα μια επίπεδη, σταθερή επιφάνεια. Σε ένα μήνα το επιτραπέζιο σας, περίπου 50 εκατοστά σε διάμετρο, θα είναι γεμάτο με έντονα χρωματισμένα λουλούδια. Ωραίο φαίνεται, έτσι δεν είναι?

Έτσι πίνεις τον καφέ διαφορετικά

φτιάξτε ένα μίνι βότανα για τραπέζι δίπλα στον κήπο

Εάν ζείτε σε μια περιοχή με κρύο κλίμα, θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τα φυτά από την επιτραπέζια επιφάνεια νωρίς το φθινόπωρο και να τα μεταφυτέψετε έξω στον κήπο. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε νέες φυτεύσεις την άνοιξη!

Γιορτή για τις αισθήσεις

δημιουργήστε έναν μίνι κήπο με φρέσκα βότανα

Ένα σπίτι για το gnome του κήπου

Αποδράστε σε μια καταπράσινη και γαλήνια περιοχή που θυμίζει δάσος, όπου τα βρύα ευδοκιμούν και τα μανιτάρια φυτρώνουν. Δημιουργήστε τον μίνι κήπο σας ως ένα ιδανικό μέρος όπου μπορείτε να εμφανίσετε μερικούς γεωλογικούς θησαυρούς που έχετε συγκεντρώσει ενώ ταξιδεύετε και που θα σας κρατήσουν ιδιαίτερες αναμνήσεις.

Απλά μαγικό

δημιουργήστε ένα μίνι κήπο σε μικρογραφία λιβάδι

Τοποθετήστε τα φυτά σε σκιερό σημείο όπου ευδοκιμούν τα βρύα, καθώς υπάρχει συνεχής υγρασία. Φέρτε τον μίνι κήπο στο ύψος των ματιών, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον δείτε!

Καροτσάκι σερβιρίσματος με πολύχρωμη διακόσμηση

Εξετάστε την ιδέα για έναν κήπο πολλαπλών χρήσεων: βρώσιμο, φορητό, ακόμη και ψυχαγωγικό. Το κεντρικό μας φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα σε χάλκινο δίσκο και βάση από σφυρήλατο σίδερο. Ο καθένας μπορεί να πάρει οποιοδήποτε αναψυκτικό από αυτό στο επόμενο υπαίθριο πάρτι του. Μετακινήστε το καλάθι σε καροτσάκι σερβιρίσματος και χρησιμοποιήστε το ως δίσκο γλυκών ή το κεντρικό κομμάτι του πάρτι σας! Όπως και να έχει, σας βοηθά να παρουσιάσετε μια μικρή έκπληξη στους καλεσμένους σας με μια μικρή πινελιά κομψότητας! Τέλεια, έτσι δεν είναι; Μπορείτε να απολαύσετε αρωματικά ποτά, νόστιμα συνοδευτικά ή ακόμα και κιμά και φυσικά νόστιμα γλυκά. Ενθαρρύνετε τους καλεσμένους σας να φωτογραφηθούν! Ενθαρρύνετε τη συζήτηση μαντεύοντας τις γεύσεις. Και αν η μέντα δεν είναι το φλιτζάνι σας, δοκιμάστε άλλα γλυκά αρωματικά βότανα! Η επιλογή είναι αρκετά μεγάλη, ναι?

για να δημιουργήσετε ένα μίνι ψάθινο καλάθι με φράουλες