Η λεβάντα είναι ένα ιδιαίτερο φυτό από το οποίο όλοι μπορούν να επωφεληθούν με κάποιο τρόπο. Τα λουλούδια φαίνονται όμορφα, αλλά επίσης μας γοητεύει με την υπέροχη μυρωδιά του. Η λεβάντα έχει αποδειχθεί ότι έχει υπέροχη επίδραση στο σώμα και το μυαλό μας. Αλλά εδώ έρχονται τα καλύτερα νέα που έχουμε για εσάς! Μπορείτε να φυτέψετε λεβάντα στο σπίτι. Αυτό λειτουργεί εξίσου καλά στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο τα φύλλα όσο και τα λουλούδια

Μικρός κάδος με φυτά λεβάντας λεβάντας

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να φυτέψετε λεβάντα!

Πριν σας δώσουμε συγκεκριμένες συμβουλές για το πώς να φυτέψετε λεβάντα, θα θέλαμε να σας παρακινήσουμε λίγο. Τόσο τα φύλλα όσο και τα άνθη της λεβάντας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς σκοπούς. Είναι φυσικές γεύσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στη γαστρονομία.

Χρησιμοποιούνται επίσης ευρέως στα καλλυντικά. Θα ήταν ιδανικά για αρωματοθεραπεία και θα είχαν καταπραϋντική επίδραση στο δέρμα και τα μαλλιά. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, αυτή η λεβάντα λειτουργεί ως φυσικό ηρεμιστικό χωρίς γνωστές παρενέργειες. Πολλοί άνθρωποι λύνουν τα προβλήματά τους με λιπαρά μαλλιά και τριχωτό της κεφαλής, καθώς και με ατέλειες στο πρόσωπο με τη βοήθεια νερού λεβάντας.

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε τη λεβάντα με άλλα φυτά στον κήπο εάν υπάρχει μεγαλύτερο κενό μεταξύ τους

Μαζί με άλλα φυτά φυτά λεβάντας

Το κατάλληλο χώμα για τη λεβάντα

Ας ξεκινήσουμε από το πού κάνει καλά η λεβάντα. Στο σπίτι, η λεβάντα αισθάνεται σαν στο σπίτι της σε μέρη με ξηρό κλίμα. Το ιδανικό χώμα θα ήταν αμμώδες, με πολλές πέτρες και ξηρό. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχει επίσης ανακαλυφθεί ότι το έδαφος πλούσιο σε χούμο είναι επίσης πολύ καλό για το φυτό. Είναι καλύτερο να προετοιμάσετε ένα μείγμα χώματος από τον κήπο με ασβέστη και άμμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λεβάντα σε αυτό.

Λεβάντα σε γλάστρα – η αποστολή είναι αρκετά πιθανή!

Φυτά λεβάντας - μικρό δοχείο με λεβάντα

Δείτε πώς μπορείτε να φυτέψετε λεβάντα σε μια γλάστρα!

Ακόμα κι αν έχετε μεγαλύτερο κήπο, θα πρέπει πρώτα να φυτέψετε τη λεβάντα σε μια γλάστρα. Με αυτόν τον τρόπο έχετε τα πάντα πιο εύκολα υπό έλεγχο. Στη συνέχεια, μπορείτε πάντα να το μεταμοσχεύσετε στο έδαφος. Στη λεβάντα αρέσουν οι μέτριες θερμοκρασίες, οπότε το δωμάτιο δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο. Τοποθετώντας αυτό το φυτό σε μια γλάστρα, μπορείτε εύκολα να πάρετε το σωστό μείγμα χώματος, άμμου και ασβεστόλιθου. Η αποστράγγιση έχει επίσης ιδιαίτερη σημασία, επειδή το χώμα δεν πρέπει να γίνει πολύ υγρό. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε γλάστρες με ελαφρώς μεγαλύτερες τρύπες μέσα από τις οποίες ρέει το νερό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει σημασία ποια εποχή του χρόνου φυτεύετε τη λεβάντα.

Ακόμα και η φροντίδα της λεβάντας είναι θεραπεία από μόνη της

Λεβάντα φυτά κάδο και χώμα

Μπορείτε επίσης να βάλετε τη λεβάντα στον κήπο

Θα μπορούσατε φυσικά να βάλετε και λεβάντα στον κήπο. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε μια τοποθεσία που προστατεύεται πολύ καλά από τον άνεμο. Θα πρέπει ιδανικά να βρίσκεται στο penumbra. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό την άνοιξη, όταν η πιθανότητα παγετού είναι ελάχιστη. Η απόσταση μεταξύ των μεμονωμένων φυτών πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 και το πολύ 90 cm. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αποφύγετε απολύτως την υγρασία και να επιλέξετε ένα μέρος με καλή διαπερατότητα. Η λεβάντα δεν πρέπει επίσης να είναι πολύ κοντά σε άλλα φυτά.

Οι τσάντες με ξερά λουλούδια λεβάντας είναι μια εξαιρετική ιδέα δώρου

Η λεβάντα φυτεύει μικρές σακούλες

Μικρά φυτά ή σπόροι?

Έχετε δύο επιλογές για τη φύτευση λεβάντας. Θα μπορούσατε είτε να φυτέψετε ένα μικρό βλαστό που έχει ήδη ύψος 10 εκατοστά. Μια άλλη εναλλακτική λύση θα ήταν οι σπόροι. Και οι δύο επιλογές έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Με τα φυτά θα πετύχετε φυσικά πιο γρήγορα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να τα φυτέψετε λίγο αργότερα από τις αρχές του καλοκαιριού. Αλλά αυτή είναι η πιο ακριβή παραλλαγή και θα ήταν η καλύτερη επιλογή για μπαλκόνι και χρήση σε γλάστρες, για παράδειγμα. Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά είναι σε καλή κατάσταση. Εάν αναπτυχθούν σε ακατάλληλο έδαφος, θα μπορούσαν να σαπίσουν γρήγορα προτού ακόμη μπορέσουν να αναπτυχθούν περαιτέρω.

Υπάρχει ανθεκτική λεβάντα που μπορεί να χάσει ακόμη και τους -15 βαθμούς

Λεβάντα φυτεύει λεβάντα στην αυλή

Αναπτυσσόμενη φροντίδα

Εάν φυτεύετε λεβάντα, θα πρέπει επίσης να είστε προετοιμασμένοι για να την κλαδέψετε και κατά τη διάρκεια του έτους. Το φυτό που έχει ήδη αναπτυχθεί χρειάζεται απλώς αυτή τη φροντίδα ώστε να αναπτυχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Αλλά αυτό είναι καθαρή απόλαυση από μόνη της, γιατί έρχεστε ήδη σε επαφή με τα λουλούδια και θα απολαύσετε αυτήν την αρωματοθεραπεία! Πρέπει να κόψετε τη λεβάντα δύο φορές. Πρέπει να το κάνετε αυτό λίγο μετά την ανάπτυξη των πρώτων λουλουδιών. Τότε αυτό είναι απαραίτητο, αμέσως πριν το λεβάντα μαραθεί, δηλαδή το μεσοκαλοκαίρι. Ο στόχος είναι να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη νέων βλαστών και ενός δεύτερου λουλουδιού. Την πρώτη φορά περίπου το μισό και τη δεύτερη φορά – το ένα τρίτο του φυτού κόβεται.

Η λεβάντα αναπτύσσεται καλά σε ξηρό, αμμώδες έδαφος

Φυτά λεβάντας - πολύ ωραίες ιδέες φυτών

Βρείτε τον σωστό τύπο λεβάντας!

Υπάρχουν δύο δημοφιλείς ποικιλίες λεβάντας στην αγορά που μπορούν να αγοραστούν και να φυτευτούν ανάλογα. Ένα από αυτά ανέχεται τις σκληρές θερμοκρασίες έως -15 βαθμούς αρκετά καλά. Αυτό θα ήταν ιδανικό για τον κήπο. Για το μπαλκόνι μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την άλλη ποικιλία, η οποία θα ήταν καλή σε περίπου 0 °. Αυτή η όχι τόσο ανθεκτική ποικιλία λεβάντας θα μπορούσε επίσης να φυτευτεί εδώ σε κήπους. Το χειμώνα, ωστόσο, αυτή η ποικιλία θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να απομονωθεί από το κρύο. Εκτός από τους διαφορετικούς τύπους πλαστικών, τα φύλλα και το φύλλωμα θα ήταν επίσης μια καλή επιλογή για αυτό το σκοπό.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη φύτευση λεβάντας στο τέλος της σεζόν!

Φυτά λεβάντας και συνδυάστε με μήλα

Η λεβάντα είναι ένα ιδανικό ταίρι για τον σύγχρονο τρόπο ζωής

Στις μέρες μας μας αρέσει να συνδυάζουμε λειτουργικότητα, στιλ και υγεία. Η λεβάντα συνδυάζεται υπέροχα με αυτό. Αυτό το φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλά στη διακόσμηση μοντέρνων διαμερισμάτων. Θα ταιριάζει επίσης με τον παραδοσιακό σχεδιασμό. Το άρωμα λεβάντας έχει ηρεμιστικό και ευεργετικό αποτέλεσμα. Μετά από όλα, τα λουλούδια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες συνταγές στη γαστρονομία. Η λεβάντα είναι μία Φαρμακευτικό φυτό και επίσης καλό για την υγεία. Για να απολαύσετε το φυτό και το χειμώνα, θα πρέπει να στεγνώσετε μερικά φύλλα και να τα μοιράσετε σε μικρές σακούλες. Μπορείτε λοιπόν να τα χρησιμοποιήσετε και στη χειμερινή διακόσμηση. Τέτοιες τσάντες χρησιμεύουν επίσης ως εξαιρετικές ιδέες δώρων.

Η λεβάντα είναι ένα εύκολο και, επιπλέον, ένα πολύ ευγνώμων φυτό! Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι για εσάς που τολμάτε να φυτέψετε και να φροντίσετε κάτι στον κήπο ή στο μπαλκόνι για πρώτη φορά! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Η λεβάντα είναι μια υπέροχη διακόσμηση στο σπίτι!

Ωραία ιδέα για τα φυτά λεβάντας στον κήπο

Η λεβάντα στην μπροστινή αυλή θα ήταν μια φυσική θεραπεία για εσάς και την οικογένειά σας!

Ωραία ιδέα με υπέροχους, μεγάλους θάμνους λεβάντας

Απολαύστε το καλοκαίρι με το υπέροχο άρωμα λεβάντας!

υπέροχοι θάμνοι - φυτά λεβάντας