Έχετε ακούσει τον όρο «flexitarians»; Μπορεί να μην γνωρίζετε τι σημαίνει αυτό. Η λέξη ευελιξία αποτελείται στην πραγματικότητα από δύο λέξεις, ευέλικτη και χορτοφαγική. και περιγράφει μια σύγχρονη διατροφή στην οποία το κρέας τρώγεται μόνο περιστασιακά. Η λεγόμενη εύκαμπτη διατροφή αποτελείται κυρίως από φυτικές τροφές, αλλά το κρέας και άλλα ζωικά προϊόντα επιτρέπονται με μέτρο. Έτσι, εάν τρώτε κυρίως φυτικά τρόφιμα αλλά δεν θέλετε να εγκαταλείψετε εντελώς το κρέας, τότε μια ευέλικτη διατροφή μπορεί να είναι κατάλληλη για εσάς. Θέλετε λοιπόν να γίνετε ευελιξία; Στα παρακάτω δίνουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ευελιξία διατροφή …

Τι είναι ευελιξία?

Ευέλικτη διατροφή τροφές εύκαμπτης διατροφής

Γνωρίζετε την ελαστική δίαιτα?

Ευέλικτη τροφή με ευελιξία

Ευέλικτη διατροφή

Η ευελιξική δίαιτα δημιουργήθηκε από τη διατροφολόγο Dawn Jackson Blatner για να βοηθήσει τους ανθρώπους να λάβουν τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής ενώ απολαμβάνουν κάθε τόσο τα ζωικά προϊόντα. Εξαιτίας αυτού, το όνομα αυτής της δίαιτας είναι ένας συνδυασμός των λέξεων ευέλικτος και χορτοφάγος. Με αυτή την έννοια, ευελιξία σημαίνει ευέλικτος χορτοφάγος.

Οι χορτοφάγοι εγκαταλείπουν το κρέας και μερικές φορές άλλες ζωικές τροφές, ενώ οι βίγκαν περιορίζουν εντελώς το κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και όλες τις ζωικές τροφές. Επειδή οι ευλύγιστοι τρώνε ζωικά προϊόντα, δεν θεωρούνται χορτοφάγοι ή βίγκαν.

Η Διατροφική Διατροφή δεν έχει σαφείς κανόνες ή συνιστώμενες ποσότητες θερμίδων και θρεπτικών συστατικών. Στην πραγματικότητα, είναι περισσότερο τρόπος ζωής παρά δίαιτα.

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής και μια ευέλικτη διατροφή συμβαδίζουν

Flexitarier Diet Υγιεινή Διατροφή

Η ευέλικτη διατροφή βασίζεται στις ακόλουθες αρχές:

  • Τρώτε κυρίως φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως.
  • Η φυτική πρωτεΐνη προτιμάται έναντι της ζωικής πρωτεΐνης.
  • Το κρέας και τα ζωικά προϊόντα επιτρέπονται.
  • Τα τρόφιμα είναι τα λιγότερο επεξεργασμένα.
  • Η ζάχαρη και τα γλυκά περιορίζονται στο μέγιστο.

Ο εφευρέτης Dawn Jackson Blatner περιγράφει λεπτομερώς στο βιβλίο της πώς να αρχίσετε να τρώτε με ευελιξία καταναλώνοντας συγκεκριμένες ποσότητες κρέατος την εβδομάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις συστάσεις τους δεν απαιτείται να τρώτε ευλύγιστα. Η βασική ουσία της ελαστικής δίαιτας είναι να τρώμε πιο θρεπτικά φυτικά τρόφιμα και λιγότερο κρέας. Ωστόσο, ορισμένοι ευλύγιστοι τρώνε περισσότερα ζωικά προϊόντα από άλλους.

Με τη δίαιτα ευελιξίας δεν χρειάζεται να κάνετε εντελώς χωρίς ζωικές τροφές

Τι είναι η ευελιξική ευελιξία δίαιτα

Γίνετε ευελιξία

Εάν θέλετε να προσαρμοστείτε σε μια ευέλικτη διατροφή, τότε καταναλώστε όσο το δυνατόν περισσότερα φυτικά τρόφιμα και μειώστε την πρόσληψη ζωικών προϊόντων. Συμπεριλάβετε μια μεγάλη ποικιλία λαχανικών, οσπρίων, φρούτων και δημητριακών ολικής αλέσεως στο πρόγραμμα διατροφής σας και μειώστε την ποσότητα κρέατος και ζωικών τροφών που τρώτε. Ωστόσο, αυτό γίνεται απολύτως φυσικό αν ακολουθήσετε ένα ευέλικτο πρόγραμμα διατροφής. Για παράδειγμα, εάν τρώτε κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα σε κάθε γεύμα, προσπαθήστε να τα περιορίσετε σε μία φορά την ημέρα. Εάν τρώτε ήδη μικρές ζωικές τροφές, μειώστε την πρόσληψή τους σε μία φορά την εβδομάδα ή μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Μακροπρόθεσμα, περίπου το 10-15% των θερμίδων που καταναλώνονται πρέπει να προέρχονται από ζωικά προϊόντα.

Το κρέας, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα επιτρέπονται κατά καιρούς

Τι είναι η ευελιξιακή διατροφή τροφή με ευελιξία

Αφήστε τη μετάβαση να γίνει αργά, ώστε το μικροβίωμα του εντέρου σας να έχει χρόνο να συνηθίσει στην αύξηση των φυτικών ινών. Το κάνει αυτό φυσικά όταν καταναλώνετε περισσότερα φυτικά τρόφιμα.

Μάθετε να αντικαθιστάτε ζωικά προϊόντα με φυτικά προϊόντα, όπως το αγελαδινό με φυτικό γάλα. Χρησιμοποιήστε θρεπτική μαγιά αντί για παρμεζάνα, γιαούρτι σόγιας ή αμυγδάλου αντί για γιαούρτι γάλακτος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το tempeh ως υποκατάστατο του μοσχαρίσιου κιμά. Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε ομελέτα με τόφου. Ορισμένες κλασικές συνταγές μπορούν να παρασκευαστούν μόνο από φυτικά τρόφιμα.

Ωστόσο, τα φυτικά τρόφιμα πρέπει να αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της ευελιξικής διατροφής σας

Ευέλικτη εύκαμπτη διατροφή φυτικές τροφές

Εάν θέλετε να γίνετε ευελιξία και γνωρίζετε λεπτομερώς την ευελιξία διατροφή, τότε διαβάστε αυτό Βιβλίο της Dawn Jackson Blatner και απολαύστε μια ισορροπημένη διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής!

Το βιβλίο της Dawn Jackson Blatner για τη Flexitarian Diet

Βιβλίο Flexitarian Diet Flexitarian Diet

Τρώτε μια υγιεινή διατροφή και τρώτε όσο το δυνατόν περισσότερα φυτικά τρόφιμα, αλλά επίσης μην αποφεύγετε το κρέας και άλλα ζωικά προϊόντα. Βρες λοιπόν την ισορροπία για τον εαυτό σου!

Οι Flexitarians γίνονται ευέλικτες δίαιτες