Το καλοκαίρι κανένα μπαλκόνι ή βεράντα δεν μπορεί να φαίνεται όμορφο αν δεν υπάρχουν υπέροχα ανθισμένα λουλούδια μπαλκονιού. Απλά κάντε μια μικρή βόλτα στη γειτονιά σας και δείτε μόνοι σας. Τώρα περνάτε από τα σπίτια των οποίων τα μπαλκόνια είναι βυθισμένα σε πλούσια λουλούδια. Αναρωτιέται κανείς πώς οι ιδιοκτήτες σπιτιού καταφέρνουν να φροντίζουν τόσα πολλά πολύχρωμα και υπέροχα ανθισμένα φυτά. Σήμερα σας αποκαλύπτουμε το μυστικό του όμορφου σχεδιασμού μπαλκονιού με λουλούδια. Ξέρετε, υπάρχουν υπέροχα λουλούδια μπαλκονιού για τους τεμπέληδες. Εάν δεν έχετε έναν πράσινο αντίχειρα, αλλά θέλετε να θαυμάζετε τη λαμπρότητα μερικών λουλουδιών στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας κάθε μέρα, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Στη συνέχεια, παρουσιάζουμε 3 από τα πιο δημοφιλή λουλούδια μπαλκονιού για τους τεμπέληδες και για άτομα που δεν ενδιαφέρονται ακριβώς για την κηπουρική. Αυτά τα λουλούδια εκπλήσσουν τους πάντες με πλούσια ανάπτυξη και πολυάριθμες ανθοφορίες και φέρνουν καλά αποτελέσματα ακόμη και σε άπειρους κηπουρούς χόμπι.

 Όμορφα λουλούδια μπαλκονιού για την τεμπέλα ανθίζουν υπέροχα όλο το καλοκαίρι.

Φυτά μπαλκονιού για τεμπέλικα γεράνια ροζ ροζ κόκκινα λουλούδια σε κουτιά παραθύρων στο κιγκλίδωμα

Τι σημαίνει στην πραγματικότητα: όμορφα λουλούδια μπαλκονιού για τους τεμπέληδες?

Εάν ρωτήσετε έναν ανθοπωλείο για όμορφα φυτά μπαλκονιού, είναι σίγουρο ότι θα σας παράσχει μια μεγάλη λίστα με όμορφα φυτά σε γλάστρες. Αλλά αν δεν έχετε πράσινο αντίχειρα ή δεν έχετε πολύ χρόνο για λουλούδια, τα περισσότερα από τα προτεινόμενα φυτά μπαλκονιού δεν θα είναι επιτυχημένα στη φροντίδα τους.

Χρειάζεστε ποικιλίες εύκολης φροντίδας που ταιριάζουν καλά σε ένα ηλιόλουστο μπαλκόνι και δεν απαιτούν πολλή συντήρηση. Από τη μία πλευρά, αυτά τα φυτά μπαλκονιού για τους τεμπέληδες μπορούν να αντέξουν τον φλογερό ήλιο. Από την άλλη πλευρά, δεν χρειάζεται να επενδύσετε πολύ χρόνο και προσπάθεια στη συντήρησή τους. Χαρακτηριστικά λουλούδια μπαλκονιού για τους τεμπέληδες είναι, για παράδειγμα, τα γεράνια, οι πετούνιες, τα κλεμάτις και τα φούξια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά φυλάσσονται σε μεμονωμένες γλάστρες, κουτιά με λουλούδια ή καλάθια και διακοσμούν κάθε μπαλκόνι ή βεράντα για μήνες.

 Θέλετε να φροντίζετε τέτοια λουλούδια και φυτά στο μπαλκόνι σας;?

Φυτά μπαλκονιού για νωχελική λεβάντα λεβάντας σε κουτιά σε συνδυασμό με παχύφυτα και άλλα λουλούδια μπαλκονιού

Εδώ είναι οι πιο σημαντικές συμβουλές φροντίδας για όμορφα λουλούδια μπαλκονιού για τους τεμπέληδες

Θέλετε να περάσετε το ελεύθερο χρόνο σας στο δικό σας μπαλκόνι το καλοκαίρι; Στη συνέχεια, χρειάζεστε πολύχρωμα λουλούδια εκεί που δεν απαιτούν πολλή προσπάθεια για φροντίδα. Εδώ είναι τα 3 αγαπημένα μας ανάμεσα στα όμορφα λουλούδια του μπαλκονιού για τους τεμπέληδες. Θα βρείτε επίσης τις πιο εύκολες συμβουλές φροντίδας για αυτά τα λουλούδια. Ακολουθήστε τους και θα περιτριγυρίζεστε από πολύχρωμα λουλούδια για μήνες.

Εύκολα περιποιημένα λουλούδια μπαλκονιού για τους τεμπέληδες – πολύχρωμα γεράνια!

Φυτά μπαλκονιού για τεμπέλικα, πολύχρωμα γεράνια σε κουτιά μπαλκονιού, ένα όμορφο θέαμα

 1) Γεράνια – τα κλασικά λουλούδια μπαλκονιού για τους τεμπέληδες

Τα γεράνια (Pelargonium) είναι τα πιο χαρακτηριστικά λουλούδια μπαλκονιού με γοητεία, που κοσμούν κάθε εξωτερικό χώρο όλο το καλοκαίρι και τα μεταμορφώνουν σε θάλασσα λουλουδιών. Φυτεύονται κυρίως σε γλάστρες και κουτιά με λουλούδια και μπορούν να κρέμονται ή να στέκονται όρθια. Τα γεράνια ανθίζουν σε έντονα χρώματα από τα τέλη Μαΐου έως τα μέσα Οκτωβρίου, τα περισσότερα από αυτά σε κόκκινο, ροζ ή λευκό. Δεδομένου ότι τα πελαργόνια προέρχονται αρχικά από τη Νότια Αφρική, μπορούν να αντέξουν τον λαμπερό ήλιο και μεγαλύτερες περιόδους ξηρασίας εδώ στη Γερμανία. Αυτά τα τεμπέλικα λουλούδια του μπαλκονιού αποθηκεύουν πολύ υγρό στα φύλλα τους και τους παχούς μίσχους τους, οπότε μια προσωρινή έλλειψη νερού μπορεί να μην τους βλάψει. Ωστόσο, συνιστάται να ποτίζετε τα γεράνια σας καθημερινά, ακόμη και δύο φορές σε ιδιαίτερα ζεστές μέρες, το πρωί και το βράδυ. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συμβουλές φροντίδας και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με αυτά τα πολύχρωμα λουλούδια μπαλκονιού για τους τεμπέληδες εδώ.

Τα γεράνια μας εκπλήσσουν με τα όμορφα λουλούδια τους σε ροζ, ροζ, κόκκινο και μοβ χρώμα.

Φυτά μπαλκονιού για τεμπέλικα γεράνια σε γλάστρες στο κιγκλίδωμα του μπαλκονιού ανθίζουν σε κόκκινο ροζ ροζ μοβ

Πολλοί άπειροι κηπουροί χόμπι πιστεύουν ότι τα γεράνια είναι ετήσια λουλούδια μπαλκονιού. Αυτό δεν είναι αλήθεια, επειδή είναι πολυετή πολυετή φυτά. Απλώς πρέπει να εξασφαλίσετε τα κατάλληλα χειμερινά δωμάτια για αυτά τα κλασικά λουλούδια μπαλκονιού και να τα φέρετε καλά σε κάθε κρύα εποχή. Πριν από το χειμώνα, τα γεράνια πρέπει να κοπούν και αυτό είναι όλο. Δεν χρειάζεται να τα ποτίζετε ή να τα λιπαίνετε κατά τους χειμερινούς μήνες. Μαζί μας μπορείτε επίσης να μάθετε πώς να διαχειμάζετε σωστά τα γεράνια. Τότε σίγουρα θα είστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι τα πελαργόνια είναι τα κλασικά λουλούδια μπαλκονιού για τους τεμπέληδες.

Τα γεράνια αρέσουν στον φλογερό ήλιο και μπορούν εύκολα να επιβιώσουν για μεγαλύτερες περιόδους ξηρασίας.

Φυτά μπαλκονιού για τεμπέλικα γεράνια ροζ λουλούδια σε κουτιά παραθύρων στο κιγκλίδωμα του μπαλκονιού

 Πολύχρωμες πετούνιες στο κουτί του μπαλκονιού – ένα μεγάλο μαγευτικό βλέμμα και απόλαυση για τα μάτια και την ψυχή!

Φυτά μπαλκονιού για τεμπέλες πολύχρωμες πετούνιες στο κιγκλίδωμα του μπαλκονιού σε ένα κουτί υπέροχη απόλαυση για τα μάτια και την ψυχή

 

2) Πετούνιες – τα πιο δημοφιλή λουλούδια μπαλκονιού για τους τεμπέληδες

Μετά τα γεράνια, οι πολύχρωμες πετούνιες είναι σίγουρα ιδιαίτερα δημοφιλείς σε όλους τους χόμπι κηπουρούς και τους άπειρους λάτρεις των λουλουδιών. Φροντίζονται πολύ εύκολα, αλλά μας χαροποιούν με τα υπέροχα ευαίσθητα λουλούδια τους από τον Μάιο έως τον πρώτο παγετό. Αυτά είναι επίσης τυπικά λουλούδια μπαλκονιού για τεμπέληδες. Οι πετούνιες προέρχονται από τις τροπικές περιοχές της Νότιας Αμερικής και προτιμούν και εδώ την ηλιοφάνεια. Αναπτύσσουν πολύ ενδιαφέρον σχήμα, λουλούδια σαν τρομπέτα, ειδικά στα πιο όμορφα χρώματα του καλοκαιριού – λευκό, ροζ, μοβ, κόκκινο και μπλε. Αυτές οι ποικιλίες φαίνονται πολύ αποτελεσματικές, τα λουλούδια των οποίων είναι διακοσμημένα με στίγματα ή ριγέ μοτίβα. Επιλέξτε ένα ηλιόλουστο σημείο για αυτά τα λουλούδια μπαλκονιού για τους τεμπέληδες, ώστε να μπορείτε να βλέπετε τις ανθοφορίες τους κάθε μέρα. Ευδοκιμούν επίσης σε μερική σκιά, αλλά παράγουν λιγότερα λουλούδια. Ρίξτε τα άφθονα με νερό που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστη (κατά προτίμηση νερό της βροχής). Τα μαραμένα φύλλα, οι βλαστοί και τα λουλούδια πρέπει να αφαιρούνται τακτικά. Οι ερωτήσεις σχετικά με το χειμώνα των πετούνιων δεν είναι επίκαιρες.

 Οι πετούνιες είναι ετήσια λουλούδια μπαλκονιού για τους τεμπέληδες.

Ετήσια φυτά μπαλκονιού για τεμπέλικες μωβ πετούνιες στο κιβώτιο λουλουδιών χωρίς χειμώνα

Τα όμορφα clematis είναι επίσης από τα πιο τυπικά λουλούδια μπαλκόνι για τους τεμπέληδες που φροντίζονται εύκολα.

Φυτά μπαλκονιού για τεμπέληδες όμορφα clematis λεπτά λουλούδια σε λευκό και διάφορες αποχρώσεις του μωβ

 Με αυτά τα πορφυρά λουλούδια, το clematis μετατρέπεται γρήγορα σε ένα βλέμμα στο μπαλκόνι σας ή στον κήπο.

Φυτά μπαλκονιού για τεμπέληδες μοβ λουλούδια clematis υπέροχα που τραβούν τα βλέμματα στο μπαλκόνι ή στον κήπο

3) Φούξια – ομορφιές που αγαπούν τη σκιά για το μπαλκόνι σας

Μετά από τα δύο πρώτα αγαπημένα μας, τα οποία είναι ιδιαίτερα άνετα με πλήρη ηλιοφάνεια, υπάρχουν πλέον λουλούδια μπαλκονιού που αγαπούν τη σκιά για τους τεμπέληδες. Αυτά είναι τα φούξια, τα οποία πήραν το όνομά τους από τον βοτανολόγο Leonhart Fuchs (1501-1566). Τα φούξια προέρχονται αρχικά από τα δάση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Σήμερα πάνω από 100 είδη και πολυάριθμες ποικιλίες μπορούν να βρεθούν σε όλο τον κόσμο. Διαφέρουν ανάλογα με την εμφάνισή τους. Υπάρχουν είδη χαμηλής ανάπτυξης και αυτά που αναπτύσσονται ως θάμνοι και φτάνουν σε ύψος έως και 10 m. Αυτά τα λουλούδια του μπαλκονιού και του κήπου θα ευχαριστήσουν όλους τους λάτρεις των λουλουδιών με τα ευαίσθητα λουλούδια τους σε σχήμα καμπάνας σε βαθύ κόκκινο, μοβ, ροζ ή μπλε χρώμα. Αυτά κοσμούν το μπαλκόνι και τον κήπο μέχρι τους πρώτους παγετούς. Επιλέξτε μια σκιερή τοποθεσία για αυτές τις ομορφιές. Επίσης νιώθετε καλά στον ήπιο μεσημεριανό ήλιο, αλλά δεν μπορείτε να ανεχτείτε τις φλογερές ακτίνες του ήλιου. Είναι καλύτερα να τα φροντίζετε σε κουτιά με λουλούδια ή μεγαλύτερες γλάστρες στο μπαλκόνι.

 Οι φούξια αισθάνονται ιδιαίτερα άνετα σε ένα σκιερό σημείο στο μπαλκόνι.

Φυτά μπαλκονιού για σάπια φούξια ροζ λουλούδια σε λευκό δοχείο σε σκιερό σημείο

Πρέπει να ποτίζετε τα όμορφα φούξια πρωινά και βράδια το καλοκαίρι. Θα χρειαστείτε άφθονο νερό για να επιβιώσετε από τη ζέστη. Εάν έχετε ξηρό καιρό στην περιοχή σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνιστάται να ψεκάσετε τα φυτά με νερό. Για το σκοπό αυτό, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μετριασμένο νερό, όχι κρύο! Τα φούξια πρέπει να γονιμοποιούνται τακτικά από τον Μάιο έως το τέλος Αυγούστου. Με υγρό λίπασμα για ανθισμένα φυτά. Αλλά αυτό σίγουρα δεν αποτελεί πρόβλημα ακόμη και για άτομα χωρίς πράσινο αντίχειρα. Γιατί οι φούξια σας ευχαριστούν για τη φροντίδα σας με τα όμορφα λουλούδια τους.

Τα όμορφα λουλούδια των φούξια τραβούν την προσοχή όλων.

Φυτά μπαλκονιού για τεμπέληδες φούξια όμορφα ροζ λουλούδια σε κουτί λουλουδιών σε πέτρινο τοίχο

Επιπλέον συμβουλή: Τα φαρμακευτικά φυτά λεβάντας και δεντρολίβανου είναι επίσης μεταξύ των ευκολόχρωμων φυτών μπαλκονιού. Ειδικά αν θέλετε να έχετε έναν κήπο με βότανα στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας, μπορείτε να βασιστείτε και στα δύο φυτά. Γοητεύουν τις αισθήσεις μας με το αναμφισβήτητο και πολύ ευχάριστο άρωμα τους. Επιπλέον, προστατεύουν το μπαλκόνι σας από ενοχλητικά έντομα.

Όπως μπορείτε να δείτε, η φροντίδα για υπέροχα λουλούδια μπαλκονιού για τους τεμπέληδες δεν είναι καθόλου δύσκολη. Επιλέξτε πρώτα το αγαπημένο σας φυτό μπαλκονιού και ξεκινήστε! Επικεντρωθείτε στα μικρά πράγματα και θα περάσετε υπέροχα φροντίζοντας τα λουλούδια!

Η λεπτόρρευστη λεβάντα μας προστατεύει από απρόσκλητους επισκέπτες στο μπαλκόνι.

Φυτά μπαλκονιού για την τεμπέλα, τη λεπτή αρωματική λεβάντα σε ένα κουτί προστατεύει από ενοχλητικά έντομα

Το ίδιο και το δεντρολίβανο!

Φυτά μπαλκονιού για τεμπέληδες δεντρολίβανο λεπτό πράσινο φύλλο λεπτό άρωμα προστατεύει από ενοχλητικά έντομα

Φυτά μπαλκονιού για τεμπέληδες δεντρολίβανο λεπτό πράσινο φύλλα φυσική προστασία από έντομα

 Μην ξεχνάτε ότι τα λουλούδια του μπαλκονιού δεν είναι φυτά εσωτερικού χώρου για τους τεμπέληδες!

Φυτά μπαλκονιού για τον τεμπέλη όμορφα σχεδιασμένο μπαλκόνι πολύχρωμα κουτιά λουλουδιών στο κιγκλίδωμα όμορφα λουλούδια σε διαφορετικά χρώματα