μπαλκονια φυτα λουλουδια λαχανικα φρουτα φυτα

Ανοιξιάτικο ξύπνημα στο μπαλκόνι με τα σωστά μπαλκονόφυτα

Όταν οι άγιοι πάγο έχουν αποχαιρετήσει στα μέσα Μαΐου, μπορείτε επίσης να φυτέψετε στο μπαλκόνι τα βότανα, τα λουλούδια και τα λαχανικά που αγαπούν τη ζεστασιά. Σε αντίθεση με τον κήπο και τη βεράντα, το βάρος των φυτευτών παίζει πάντα ρόλο στο μπαλκόνι.

Αν θέλετε να εξοπλίσετε το μπαλκόνι σας με λουλούδια και λαχανικά και φρούτα, θα πρέπει να επιλέξετε ελαφριά ζαρντινιέρες και να παρακολουθείτε το συνολικό βάρος.

Λουλούδια και βότανα μαγεύουν με χρώμα και άρωμα

Ένα μείγμα παραδοσιακών λουλουδιών μπαλκονιού, όπως πετούνιες, τριαντάφυλλα, πελογρονιές και clematis με λιβάδια λιβάδια είναι πολύ ελκυστικό. Οι μαργαρίτες είναι κατάλληλες για αυτό,

λευκό yarrow και bluebells. Cranesbills, βίχες, μαργαρίτες και πολλά άλλα φαίνονται επίσης όμορφα σε συνδυασμό με τα δημοφιλή λουλούδια μπαλκονιού.

Διάφορα χόρτα του είδους Care ή μπλε φέσκα φαίνονται ιδιαίτερα χαριτωμένα ανάμεσα στα λουλούδια. Το σκοτεινό γρασίδι από μαόνι, που ξεχωρίζει ελκυστικά δίπλα σε λουλούδια, όπως yarrow, μαργαρίτα ή λευκές πετούνιες, είναι μια γιορτή για τα μάτια.

Τα μαγειρικά βότανα αισθάνονται καλά μεταξύ όλων αυτών των ανθισμένων φυτών. Βάλτε θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο, καθώς και μαϊντανό, κεράσι και σχοινόπρασο μεταξύ των λουλουδιών.

Με τη μεσογειακή μυρωδιά τους, αυτά τα βότανα φέρνουν μια ανοιξιάτικη αίσθηση στο μπαλκόνι σας

μπαλκόνια φυτά λουλούδια φύτευση μαγειρικά βότανα

Τα φυτά καλλιέργειας ευδοκιμούν επίσης σε γλάστρες

Τα οπωροφόρα φυτά για τον κήπο και το μπαλκόνι είναι χρήσιμα και φαίνονται καλά. Τα κάπως μεγαλύτερα οπωροφόρα δέντρα, από την άλλη πλευρά, χρειάζονται έναν ευρύχωρο κάδο τουλάχιστον 40 έως 50 λίτρων. Σήμερα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από μήλα, κεράσια και αχλάδια για τον κάδο. Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε ροδάκινα, δαμάσκηνα και δαμάσκηνα mirabelle σε ένα ηλιόλουστο μπαλκόνι. Το ίδιο ισχύει και για τους θάμνους μούρων. Επιλέξτε ένα καλό χώμα σε γλάστρες για αυτό και αποκτήστε το βέλτιστο λίπασμα για τα φρούτα σας αμέσως. Το ακτινίδιο και οι φράουλες μπορούν να καλλιεργηθούν σε ελκυστικά πέργκολα.

Τα φυτικά λαχανικά όπως τα αγγούρια, τα κολοκυθάκια, τα φασόλια και οι ντομάτες μπορούν επίσης να μετακινηθούν κάθετα και απαιτούν λίγο χώρο. Τα περισσότερα λαχανικά καλλιεργούνται ειδικά στο μπαλκόνι και μπορούν να καλλιεργηθούν εύκολα σε γλάστρες και κουτιά. Αλλά οι κανονικές ντομάτες στον κήπο ευδοκιμούν επίσης σε ένα ηλιόλουστο και προστατευμένο σημείο στο μπαλκόνι σας εάν η ζαρντινιέρα είναι αρκετά μεγάλη.

Κάντε μια επιλογή από τις πολλές επιλογές και απολαύστε την κηπουρική στο μπαλκόνι σας!

μπαλκονια φυτα λουλουδια γερανια φοίνικες

Τα μικρά μπαλκόνια μπορούν να φαίνονται ιδιαίτερα άνετα με αυτόν τον τρόπο

μπαλκόνι φυτά λουλούδια τριαντάφυλλα βιολέτες κισσός

Σχεδιάστε τον πολύ ιδιαίτερο κήπο σας στο δικό σας μπαλκόνι!

μπαλκονια φυτα καλοκαιρινα λουλουδια πετουνιες κισσος