Έχετε έναν πράσινο αντίχειρα; Τότε θα λατρέψετε τα παχύφυτα όσο και εμείς! Έχουμε ήδη δημοσιεύσει αρκετά άρθρα στον ιστότοπό μας σχετικά με τα παχύφυτα, τους τύπους και τη φροντίδα τους, καθώς και τις μοναδικές διακοσμητικές τους ιδιότητες για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Σήμερα όμως θέλουμε να αφιερώσουμε ξανά αυτό το άρθρο στα μικρά χοντρά φύλλα. Τώρα θέλουμε να ασχοληθούμε με τις διακοσμητικές δυνατότητες αυτών των φυτών εσωτερικού χώρου, ειδικά τους κρύους μήνες. Υποθέτουμε ότι όταν κάνει δροσερό και βροχερό εξωτερικό, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε χωρίς μεγάλα πράσινα βλέμματα στους τέσσερις τοίχους σας. Τώρα έρχεται η καλύτερη στιγμή για αυτούς τους ολόπλευρους όταν πρόκειται για διακόσμηση δωματίου, που ονομάζεται παχύφυτα! Εδώ μοιραζόμαστε μαζί σας εντυπωσιακές ιδέες διακόσμησης με παχύφυτα που φέρνουν μια ξεχωριστή πράσινη νότα στο σπίτι σας. Σε εμάς θα βρείτε νέους τρόπους χρήσης αυτών των μοναδικών φυτών εσωτερικού χώρου στη διακόσμηση του δωματίου σας.

Μείνετε λοιπόν μαζί μας και αφήστε τις παρακάτω εικόνες να σας εκπλήξουν και εσάς, γιατί μιλούν από μόνες τους.

Έτσι μοιάζουν τα χοντρά φύλλα, που ονομάζονται επίσης παχύφυτα

Διακοσμητικά παχύφυτα

Γιατί ακριβώς πρέπει να διακοσμήσετε με παχύφυτα;?

Τα παχύφυτα είναι ένας ειδικός τύπος σπιτιού. Τα περισσότερα είναι μικρά και συμπαγή, που μόλις μεγαλώνουν σε ύψος, αλλά θεωρούνται πραγματικοί επαγγελματίες επιβίωσης. Πρόκειται για φυτά που φροντίζονται εύκολα και σπάνια χρειάζεστε πότισμα. Ευδοκιμούν επίσης τέλεια στο ξηρό, επειδή το νερό αποθηκεύεται στον ιστό των φύλλων τους ή στις ρίζες.

Χάρη στις δεξαμενές νερού τους, μπορούν να αντέξουν μεγάλες περιόδους ξηρασίας, αλλά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με το πότισμα, επειδή η υγρασία είναι ανεπιθύμητη όταν φροντίζετε παχύφυτα. Επιπλέον, μπορείτε εύκολα να τα πολλαπλασιάσετε, δημιουργώντας ένα μικρό κήπο με παχύφυτα στο σπίτι. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, τα παχύφυτα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακόσμηση. Μπορείτε να αλλάξετε εντελώς την περιοχή ενός δωματίου, επειδή οι ρυθμίσεις με αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι πάντα εντυπωσιακές και χρησιμεύουν ως εντυπωσιακά στην ατμόσφαιρα. Συνήθως διατηρούνται σε μίνι γλάστρες, επειδή τα παχιά φύλλα μπορούν να ευδοκιμήσουν σε λίγο χώμα. Απλώς μεγαλώνουν εκεί που δεν αντέχουν άλλα φυτά εσωτερικού χώρου.

 Ένα παλιό δοχείο θα μπορούσε να είναι το νέο σπίτι των παχύφυτων

Διακοσμητική κουζίνα με χυμώδη κατσαρόλα

Πρακτικές ιδέες διακόσμησης με παχύφυτα

Σίγουρα έχετε ήδη πειστεί για τις αδιαμφισβήτητες διακοσμητικές ιδιότητες των παχύφυτων, ή δεν είστε εντελώς; Θα σας δείξουμε τώρα σε εικόνες και κείμενο πώς εγγράφονται αυτοί οι μικροί μάγοι σε κάθε σχέδιο δωματίου.

Δοκιμάστε τις ικανότητές σας και προσπαθήστε να φτιάξετε μόνοι σας μοναδικές διακοσμήσεις με παχύφυτα

Φτιάξτε μόνοι σας χυμώδη διακόσμηση

Εάν είστε ακόμα αρχάριος στη φροντίδα των φυτών και την κηπουρική χόμπι, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε με ασφάλεια με τα παχιά φύλλα. Αρχικά, καλλιεργήστε μερικά χυμώδη είδη σε μικρά κεραμικά δοχεία και προσπαθήστε να τα ομαδοποιήσετε. Μην ξεχνάτε, υπάρχουν και πολύχρωμα παχύφυτα, οπότε μπορείτε να προσθέσετε μερικά χρώματα στη ρύθμιση. Τοποθετήστε μερικές μίνι γλάστρες με παχύφυτα στη μέση του τραπεζιού σας και δημιουργήστε ένα φθινοπωρινό βλέμμα. Τα φυτά είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσουν την προσοχή όλων και θα προσθέσουν μια φυσική, πράσινη νότα στο τραπέζι.

 Δώστε περισσότερο χρώμα στη χυμώδη διάταξή σας

Χρώμα σε χυμώδη διάταξη

Πολύ συχνά ομαδοποιείτε διαφορετικούς τύπους παχύφυτων μαζί σε μια κατσαρόλα και παίρνετε μια πανέμορφη, φυσική ρύθμιση. Χρησιμοποιούνται κυρίως γλάστρες ή κατσαρόλες από κεραμικό, ξύλο ή μέταλλο, αλλά και αυτές από πέτρα ή οι απομιμήσεις της είναι επίσης πολύ ελκυστικές. Τα παχύφυτα φαίνονται επίσης υπέροχα σε γυάλινα δοχεία, σε παλιά πιατικά ή μικρά βάζα. Αυτά τα εσωτερικά λουλούδια ευδοκιμούν παντού και φέρνουν τη φύση απευθείας στους τέσσερις τοίχους σας.

Τα παχύφυτα μπορούν να αναπτυχθούν καλά οπουδήποτε, ακόμη και σε τόσο μικρά πορσελάνινα αγγεία

Χυμώδες φυτό πορσελάνινο λευκό

 Μια τέτοια διάταξη με παχύφυτα σε πέτρινα δοχεία είναι πραγματικά εντυπωσιακή

Ιδέες για χυμώδη διάταξη πέτρινα αγγεία

 Ευδοκιμούν υπέροχα σε ένα γυάλινο μπολ

Ζουμερό γυάλινο μπολ

Όλοι γνωρίζουμε ότι η κολοκύθα θεωρείται σύμβολο του φθινοπώρου. Τι θα λέγατε να συνδυάσετε κολοκύθες και παχύφυτα στη διακόσμηση του δωματίου; Ναι, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο και δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Σε κοίλες κολοκύθες μπορείτε να βάλετε παχύφυτα σε μικρά πλαστικά δοχεία και να δημιουργήσετε μια υπέροχη διάταξη. Οι κολοκύθες χρησιμεύουν ως φυτεύσεις και είναι πραγματικά εντυπωσιακές, έτσι δεν είναι; Με τέτοιες διακοσμήσεις δίνετε έμφαση στη φθινοπωρινή αίσθηση στο σπίτι σας και μάλιστα θα σας ζηλέψουν φίλοι και συγγενείς για τις ικανότητές σας!

Μπορείτε να τακτοποιήσετε τα παχύφυτά σας σε μια κολοκύθα και να δημιουργήσετε ένα υπέροχο βλέμμα για το Halloween

Ζουμερή διακόσμηση κολοκύθας Απόκριες

Αλλά θέλουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα στην κατεύθυνση της χυμώδους διακόσμησης και να αποκαλύψουμε δύο υπέροχες συμβουλές διακόσμησης για αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου. Οι επόμενες δύο ιδέες διακόσμησης μοιάζουν με ζωντανά έργα τέχνης. Πρόκειται για στεφάνια επιδέξια σχεδιασμένα που μπορούν να διακοσμήσουν την εξώπορτα σας για μήνες. Τα χοντρά φύλλα αψηφούν το κρύο και τον άνεμο και ανασηκώνουν την περιοχή εισόδου. Προσπαθήστε να φτιάξετε μόνοι σας ένα τέτοιο στεφάνι από παχύφυτα. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να το κατακτήσετε στο Διαδίκτυο. Βάλτε τη φαντασία και την ικανότητά σας στο παιχνίδι και θα δημιουργήσετε κάτι μοναδικό!

Αυτό το DIY στεφάνι με παχύφυτα είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης

DIY στεφάνι από πόρτα παχύφυτων

Η επόμενη ιδέα διακόσμησης με παχύφυτα είναι για προχωρημένους καλλιτέχνες DIY και λάτρεις των λουλουδιών. Ένας ζωντανός πίνακας ή ένας μικρός κάθετος κήπος; Ανεξάρτητα από το πώς ονομάζετε αυτό το έργο τέχνης, είναι μοναδικό και θα χαροποιήσει τα μάτια σας και θα αφήσει το μυαλό σας να περιπλανηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα μπορούσατε να θαυμάσετε κάτι τόσο γοητευτικό στο σπίτι κάθε μέρα!

Αλλά πριν ξεκινήσετε αυτό το τολμηρό έργο DIY, πρέπει να προετοιμαστείτε καλά για αυτό.

DIY έργο succulents προετοιμασία

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς μπορείτε να δημιουργήσετε μόνοι σας έναν τόσο όμορφο μικρό κάθετο κήπο από παχύφυτα.

Και ένα άλλο βίντεο που δείχνει υπέροχες κρεμασμένες εικόνες φυτών.

Ακολουθήστε τις ιδέες διακόσμησής μας με παχύφυτα και φέρετε μια επιπλέον δόση φυσικής φρεσκάδας στους τέσσερις τοίχους σας! Περάστε αξέχαστο χρόνο στο σπίτι σας αυτό το φθινόπωρο / χειμώνας!

 Τα παχύφυτα σε ένα μικρό γυάλινο μπολ μπορούν να χρησιμεύσουν ως εντυπωσιακά στην τραπεζαρία

Ζουμερό γυάλινο μπολ τραπέζι φαγητού που τραβάει τα βλέμματα

Το παλιό συναντά το νέο: τα παχύφυτα αναπτύσσονται σε παλιό ξύλο και όλη η διάταξη κοσμεί μια μοντέρνα κουζίνα

Παχύφυτα Driftwood μοντέρνα κουζίνα

 Ζουμερά δοχεία παρασυρόμενου ξύλου που τραβούν την προσοχή στο δωμάτιο

Succulent driftwood container cat eye

 Χυμώδης διάταξη γυάλινο μπολ

Χυμώδης διάταξη γυάλινο μπολ

Μπορείτε να φροντίσετε τα παχύφυτά σας σε ξύλινα κουτιά, αλλά και σε ξύλινα κουτιά ή σε μικρά ή μεγαλύτερα δοχεία από σκυρόδεμα

Παχύφυτα σε ένα ξύλινο κουτί

 Χυμώδη είδη ξύλινα κουτιά

Διακόσμηση δωματίου από σκυρόδεμα

Ζουμερές ιδέες διακόσμησης

Παχύφυτα - διακόσμηση και φροντίδα

κάντε το μόνοι σας με παχύφυτα

Ζουμερά δοχεία πορσελάνης

Ζουμερά είδη ωραία διάταξη

χυμώδη είδη

Ζουμερή φροντίδα

Παχύφυτα διακόσμηση και φροντίδα