Finallyρθε επιτέλους η ώρα: πάρθηκε η απόφαση να δημιουργηθεί ένα θερμοκήπιο στον κήπο. Συγχαρητήρια! Προκειμένου να είστε ικανοποιημένοι με την επιλογή σας για πολλά χρόνια, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Μετά από όλα, το θερμοκήπιο σας θα πρέπει να σας προσφέρει ακριβώς αυτό που θέλετε. Εδώ είναι οι πιο σημαντικές συμβουλές αν έχετε Αγορά θερμοκηπίου θέλω.

Τα αυτόματα ανοίγματα παραθύρων αερίζουν το θερμοκήπιο Bio-Varis από το Hoklartherm το καλοκαίρι

Αγορά θερμοκηπίου: Πρώτα απ ‘όλα, διευκρινίστε τα βασικά

Τι Γυάλινο σπίτι Αυτό που πρέπει να αγοράσετε εξαρτάται πολύ από την προβλεπόμενη χρήση. Σκεφτείτε εκ των προτέρων τι πρόκειται να κάνετε με το θερμοκήπιο σας:

  1. Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι σίγουρα πώς θέλετε να χρησιμοποιήσετε το θερμοκήπιο σας. Τι πρέπει να φυτευτεί εκεί: ντομάτες, πιπεριές, μαρούλι, τροπικά φρούτα; Θα προτιμούσατε καλοκαιρινά λουλούδια στο θερμοκήπιο; Πρέπει τα φυτά σε γλάστρες να αδρανοποιήσουν εκεί; Είναι επίσης δυνατές εξαιρετικές χρήσεις όπως «θερμοκήπιο αναψυχής» με άνετο κάθισμα ή χελωνόσπιτο.
  2. Ποιες απαιτήσεις θέτουν τα αγαπημένα σας φυτά στο θερμοκήπιο των ονείρων σας; Πόσο φως και τι θερμοκρασίες χρειάζεστε; Πόσο μεγάλα είναι τα φυτά; Πρέπει να διασφαλιστεί μια απόσταση τουλάχιστον 30 cm από την οροφή και η απόσταση μεταξύ των ίδιων των φυτών πρέπει να είναι επαρκής.
  3. Πόσο χώρο έχετε για το θερμοκήπιο; Πόσο μεγάλος είναι ο κήπος σας ή το μέρος του κήπου που είναι κατάλληλο για θερμοκήπιο?
  4. Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο στυλ που πρέπει να έχει το θερμοκήπιο σας, π.χ. Β. Παλιά αγγλικά, αρτ νουβό, ασιατικά ή πουριστικά; Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε συγκεκριμένα υλικά ή χρώματα?
  5. Μία από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις: Πόσο μπορεί να κοστίσει το θερμοκήπιο σας; Μην σκέφτεστε μόνο την αγορά, αλλά και το κόστος συντήρησης, π.χ. Β. Για οποιαδήποτε θέρμανση και την απαιτούμενη ενέργεια.

Μπαλκόνι θερμοκήπιο Terra προσφέρει φρέσκα λαχανικά σε κοντινή απόσταση

Προσοχή: Όχι μόνο εάν αγοράζετε μεταχειρισμένα προϊόντα ή αγοράζετε το θερμοκήπιο που χρησιμοποιείται στο eBay, το κόστος παρακολούθησης μπορεί να “κρυφτεί”, για παράδειγμα εάν οι επισκευές είναι γρήγορα απαραίτητες. Οι κατασκευαστές στερεών θερμοκηπίων όπως η Hoklartherm συμβουλεύουν εκ των προτέρων για όλες τις μεμονωμένες ερωτήσεις όταν αγοράζουν ένα θερμοκήπιο. Επομένως, μπορείτε να πληρώσετε λίγο περισσότερα για την αγορά, αλλά εξοικονομήστε χρήματα παρακολούθησης και συντήρησης.

Ποιο θερμοκήπιο να αγοράσω – ποιο είναι το κατάλληλο για μένα?

Υπάρχουν ανεξάρτητα θερμοκήπια, ακουμπισμένα θερμοκήπια, σήραγγες από αλουμινόχαρτο και ειδικές λύσεις (θερμοκήπια μπαλκονιού). Όταν έχετε απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις για τον εαυτό σας, είστε πολύ πιο κοντά στο να αποφασίσετε τι θα έπρεπε να είναι. Η επιλογή είναι σίγουρα μεγαλύτερη στο ανεξάρτητο θερμοκήπιο. Μπορείτε να αγοράσετε θερμοκήπια με χώρο κάτω από 3 m2, αλλά και αυτά με πάνω από 50 m2. Η γκάμα είναι επίσης πολύ διαφορετική ως προς το στυλ.

Από την άλλη πλευρά, μπορείτε συνήθως να εξοικονομήσετε όχι μόνο κάποια χρήματα, αλλά και χώρο και ενέργεια με τα θερμοκήπια που κλίνουν. Πολύ γνωστό Κατασκευαστής θερμοκηπίου προσφέρουν άπαχα θερμοκήπια στην ίδια υψηλή ποιότητα με τα ανεξάρτητα θερμοκήπια.

Τα θερμοκήπια από φύλλο αλουμινίου είναι ιδιαίτερα φθηνά, αλλά δεν είναι ελκυστικά οπτικά. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλα εάν θέλετε να καλλιεργήσετε λαχανικά που αγαπούν τη θερμότητα. Η ταινία μπορεί να διαρκέσει πέντε έως δέκα χρόνια, ανάλογα με την ποιότητα και τη φροντίδα.

Είσοδος στο φυτεμένο θερμοκήπιο bio-varis από το Hoklartherm

Γυαλί, φύλλα με διπλό τοίχο ή αλουμινόχαρτο?

Τα θερμοκήπια είναι προαιρετικά κατασκευασμένα από φύλλα διπλού τοιχώματος (φύλλα πολυανθρακικού), γυαλί και φύλλο αλουμινίου. Κάθε υλικό έχει διαφορετικά πλεονεκτήματα και φυσικά τα υλικά διαφέρουν επίσης ως προς τη διαφάνεια, την αντοχή σε θραύση και την αντοχή στο σχίσιμο, τη θερμοκρασία, την αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία και τις καιρικές συνθήκες, το βάρος, τη μόνωση (τιμή Κ), τη συμπεριφορά στη φωτιά και τις απαιτήσεις φροντίδας Η επιλογή του υλικού σας, ποιες συνθήκες φωτός χρειάζονται τα φυτά που θέλετε να αναπτυχθούν στο θερμοκήπιο σας. Οι κατασκευαστές στερεών θερμοκηπίων σας συμβουλεύουν λεπτομερώς και μεμονωμένα.

Σκεφτείτε φιλικά προς το περιβάλλον όταν αγοράζετε ένα θερμοκήπιο

Όταν επιλέγετε ένα υλικό, δεν πρέπει να λάβετε υπόψη μόνο την τιμή, αλλά και τη διάρκεια ζωής. Όσο πιο ανθεκτικό είναι ένα υλικό, τόσο πιο φιλικό προς το περιβάλλον και τελικά φθηνότερο.Ένα πλεονέκτημα για το περιβάλλον είναι μια σταθερή βασική κατασκευή. Το παχύ τοίχωμα αλουμινίου έχει αποδειχθεί ότι είναι το πιο ανθεκτικό εδώ. Από περιβαλλοντική άποψη, είναι επίσης σκόπιμο να αγοράσετε το θερμοκήπιο από γυαλί.

Για πλήρη επιτυχία συγκομιδής - το θερμοκήπιο Arcus από το Hoklartherm

Θερμοκήπιο: πού να αγοράσετε?

Για όλους εκείνους που δεν γνωρίζουν ακόμη εκατό τοις εκατό ποιο θερμοκήπιο είναι καλύτερο για αυτούς, η αγορά απευθείας από έναν κατασκευαστή θερμοκηπίου θα είναι η καλύτερη απόφαση, επειδή εδώ μπορείτε να ανταποκριθείτε ατομικά στις επιθυμίες και τις επιλογές σας. Κατασκευαστές όπως ο Hoklartherm τονίζουν ότι ακριβώς μέσω της ακριβούς ευθυγράμμισης σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών και της εκτεταμένης εμπειρίας για το τι είναι δυνατό και τι όχι, τελικά εξοικονομείται τελικά το κόστος. Η ποιότητα των εμπορευμάτων απευθείας από τον κατασκευαστή του θερμοκηπίου είναι συνήθως καλύτερη.

Μια άλλη ιδέα: οι κυνηγοί ευκαιριών μπορούν να αγοράσουν το θερμοκήπιο τους μεταχειρισμένο. Αυτό είναι z. Β. Είναι εφικτό εάν αγοράζετε το θερμοκήπιο σας στο eBay (είτε με την κανονική αναζήτηση είτε μέσω των αγγελιών eBay: εισαγάγετε το “θερμοκήπιο” ως όρο αναζήτησης ή απλώς στην κατηγορία “αξεσουάρ κήπου” & Φυτά “περιηγηθείτε). Απλώς πρέπει να αποδεχτείτε ότι δεν υπάρχει συμβουλή και συνήθως καμία εγγύηση.

Το θερμοκήπιο Arcus από το Hoklartherm επιτρέπει τη συγκομιδή από όλες τις πλευρές

Πού να αγοράσετε αξεσουάρ θερμοκηπίου?

Σε εξειδικευμένα καταστήματα ή απευθείας από τον κατασκευαστή του θερμοκηπίου, μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε όλα τα αξεσουάρ που θέλετε – από σκίαση έως ράφι. Και εδώ, είναι λογικό να εξετάσετε προσεκτικά τι πραγματικά χρειάζεται πριν ξεκινήσετε Αγοράστε αξεσουάρ θερμοκηπίου. Το ίδιο ισχύει και για το ίδιο το θερμοκήπιο: αν γνωρίζετε ακριβώς τι θέλετε και δεν εκτιμάτε τόσο τις συμβουλές, μπορείτε επίσης να τις βρείτε online και μεταχειρισμένες. Είναι καλύτερο να αγοράζετε αναλώσιμα όπως θερμοκήπια ή αγγούρια για το θερμοκήπιο σε τοπικά καταστήματα κηπουρικής.

Αυτόματα ανοίγματα παραθύρων και περσίδες σκίασης στο θερμοκήπιο Hoklartherm

Πότε να ξεκινήσετε να χτίζετε?

Η άνοιξη είναι η ιδανική περίοδος για την κατασκευή του νέου θερμοκηπίου. Γιατί η φύτευση θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, και εκεί θέλεις να είσαι στην αρχή! Καθησυχαστικό για όλους τους λάτρεις του θερμοκηπίου: Κατ ‘αρχήν, μπορείτε επίσης να φτιάξετε το θερμοκήπιο σας οποιαδήποτε άλλη στιγμή μέχρι το φθινόπωρο. Θα πρέπει να δώσετε προσοχή μόνο στον κατάλληλο καιρό, γιατί ο δυνατός άνεμος ή η συνεχής βροχή μπορεί να δυσκολέψει την κατασκευή. Κατά κανόνα, ένα θερμοκήπιο μπορεί να δημιουργηθεί σε μία ημέρα.

Συναρμολόγηση του θερμοκηπίου βιο-κορυφής t-line από το Hoklartherm

Υπόδειξη: Εάν θέλετε να σκυροδέψετε μια πλάκα δαπέδου ή ένα θεμέλιο για το θερμοκήπιο σας, η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι κάτω από +5 ° C. Το σκυρόδεμα δεν σκληραίνει σε θερμοκρασίες κάτω των 0 ° C.

Greenhouse York by Hoklartherm με καθιστικό      Η θερμοκηπιακή γραμμή t-line από το Hoklartherm μπορεί επίσης να προσαρμοστεί ξεχωριστά κατόπιν αιτήματος