Μια απλή γλάστρα γίνεται γρήγορα βαρετή στον κήπο ή στο σπίτι, γι ‘αυτό πρέπει απλά να γίνετε λίγο δημιουργικοί. Χωρίς πολλή προσπάθεια και μέσα σε λίγα λεπτά μπορείτε να μετατρέψετε μια βαρετή γλάστρα σε ένα μαγευτικό βλέμμα. Η συμβουλή μας: Μην το παρακάνετε με το πολύχρωμο σχέδιο. Είναι καλύτερα αν λίγες μόνο γλάστρες πάρουν ένα νέο χρώμα, γιατί αυτό τους κάνει να λάμπουν ακόμη περισσότερο.

γλάστρες δημιουργούν ιδέες

Τι χρειάζεστε για το σχέδιο?

Η υλική απαίτηση είναι πολύ χαμηλή και δεν σας κοστίζει πολλά χρήματα. Χρειάζεστε πρώτα ταιριαστά πήλινα δοχεία και, αν θέλετε, σουβέρ. Λευκό ακρυλικό χρώμα απαιτείται επίσης ως βάση. Χρειάζεστε επίσης βερνίκι νυχιών σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Εδώ μπορείτε να πάτε εντελώς σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Τέλος, απαιτούνται γάντια μιας χρήσης, ρολό κουζίνας και αφαίρεση βερνικιών νυχιών. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως. Σας συνιστούμε να εργαστείτε σε μια σταθερή και χωρίς ταλαντεύσεις επιφάνεια. Για παράδειγμα, μια επιφάνεια εργασίας που τραβάει με Γραμμικός οδηγός.

σχεδιάστε μόνοι σας κομψές γλάστρες

Πηγή εικόνας: pixabay.com

Βήμα 1: Γεμίστε περίπου τα 2/3 του νερού σε έναν καθαρό κάδο. Το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Να είναι όλα έτοιμα. Περιλαμβάνει ένα χαλάκι, ιδανικά κατασκευασμένο από πλαστικό, όπου μπορείτε να βάλετε τις γλάστρες αργότερα.

βήμα 2: Στρώστε όλες τις γλάστρες με το λευκό ακρυλικό χρώμα. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τις εσωτερικές άκρες και τα σουβέρ. Μερικές φορές πρέπει να βάψετε το δοχείο δύο φορές. Αργότερα το χρώμα χρησιμεύει ως ένα είδος αστάρι. Επίσης εμποδίζουν τον πηλό να απορροφήσει τα χρώματα, καθώς το υλικό είναι σχετικά απορροφητικό. Αφήστε το χρώμα να στεγνώσει εντελώς.

Οι γλάστρες διακοσμούν παστέλ τόνους

Πηγή εικόνας: pixabay.com

βήμα 3: Τώρα βάλτε προσεκτικά το βερνίκι νυχιών στο συνδυασμό χρωμάτων που σας αρέσει στον κάδο με νερό. Θα πρέπει να κολυμπά στην επιφάνεια του νερού. Μπορείτε να σχεδιάσετε ή να αναμίξετε τα χρώματα με μια οδοντογλυφίδα ή άλλο βοηθό. Να είστε γρήγοροι γιατί το βερνίκι νυχιών στεγνώνει γρήγορα.

Βήμα 4: Φορέστε τα γάντια σας, πάρτε το πήλινο δοχείο και βουτήξτε το αργά στο βερνίκι. Προτείνουμε μια μικρή περιστροφή, έτσι ώστε το μοτίβο να κινείται λίγο περισσότερο. Τώρα μπορείτε φυσικά να πειραματιστείτε λίγο. Για παράδειγμα, βυθίζετε μόνο την άκρη, η οποία δημιουργεί ένα είδος περιγράμματος. Είναι επίσης δυνατή μια κλίση χρώματος. Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά διαφορετικά μοτίβα.

Διακοσμήστε μόνοι σας γλάστρες

Πηγή εικόνας: pixabay.com

Βήμα 5: Βγάλτε την κατσαρόλα από το νερό και τοποθετήστε την στο πλαστικό για να στεγνώσει. Με λίγο χαρτί κουζίνας, ωστόσο, μπορείτε να βγάλετε τα υπολείμματα του βερνικιού νυχιών από το νερό. Στη συνέχεια, βάλτε τα επόμενα χρώματα στο νερό και ξεκινήστε από την αρχή. Η συμβουλή μας: ένα χρώμα πρέπει να περνάει από όλες τις γλάστρες. Στο τέλος, η συνολική εικόνα φαίνεται πιο αρμονική. Διαφορετικά, αφήστε τα δοχεία να στεγνώσουν εντελώς. Εάν το χρώμα έχει φτάσει κάπου εκεί που δεν πρέπει, χρησιμοποιείται το ντεμακιγιάζ νυχιών. Γρήγορα για να μην στεγνώσουν τα χρώματα καταρχάς.

Βήμα 6: Το τελευταίο βήμα είναι η φύτευση. Μπορείτε να είστε δημιουργικοί και εδώ. Για παράδειγμα, επιλέξτε ένα λουλούδι που αντανακλά το χρώμα του μαρμάρου στα πέταλα. Αλλά ακόμη και απλά πράσινα φυτά ή χόρτα φαίνονται υπέροχα. Απολαύστε τη δουλειά σας ή χρωματίστε άλλα αντικείμενα χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο. Άλλωστε, δεν υπάρχουν όρια στη δημιουργικότητά σας.

διακοσμήστε τσιμεντένιες γλάστρες

Πηγή εικόνας: pixabay.com